Cel Mai Bun Acvariu de Pești pentru Apartament / Casă

Acvarii de pești bune pentru apartament sau casă

Modificat la 15 octombrie 2021
Articol evaluat de 140 ori:
Pagină realizată de:
Liviu Mihuț
Liviu Mihuț

De ce să-ți cumperi un acvariu de pești pentru acasă?

Pe lângă aspectele legate de design un acvariu ar putea fi o alegere potrivită pentru iubitorii de animale care nu au suficient spațiu în apartament pentru un câine sau o pisică. Mai mult, să urmărești peștii în habitatul lor natural poate fi chiar fascinant. Deși nu e neaparat foarte simplu să alegi modelul potrivit pentru tine, este foarte simplu de întreținut dacă te documentezi puțin. Poți chiar să îl decorezi cu plante specifice, dar și cu alte accesorii speciale, astfel încât să se integreze imediat spațiului tău.

În plus, multe modele au sistem de iluminat de tip LED ce stimulează creşterea plantelor şi pune în evidenţă culoarea creveţilor şi a peştilor, ceea ce va face ca și atmosfera în camera unde este amplasat acvariul să fie mai interesantă. Pe piață găsești toate uneltele de care ai nevoie pentru întreținerea acvariului dar și pentru amenajarea lui, astfel că poți să îl personalizezi cât mai aproape de stilul preferat. În plus, nici nu este foarte scump, așa că noua preocupare va depăși rapid stadiul de hobby, urcând către profesioniști.

Cele mai bune acvarii de pești pentru apartament

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Acvariu 83 litri led Boyu EM-600 negru

 • Capacitate de 83 litri
 • Dotată cu iluminare led
 • Afișaj electronic a temperaturii apei
 • Confecționat din sticlă clară
 • Imagine clară și de efect a acvariului
Verifică prețul

Dacă vrei ca peștii tăi să se simtă în siguranță și ca în habitatul lor natural, le vei cumpăra un acvariu cu o capacitate mare, cum ar fi cel de 83 litri. Ai la dispoziție unul dintre cele mai noi modele de acvarii Boyu care vine cu un sistem de iluminare LED și un sistem de filtrare a apei, astfel că nu va mai trebui să o faci tu manual. Are de asemenea, un afișaj electronic al temperaturii apei cu un display digital pe capac. Display-ul LED îți afișează temperatura existentă în acvariu și este extrem de util.

la buget

* Prezentare video mai jos

Diversa Negru 4W

 • LED
 • Design modern
 • Sticla frontală, plată
 • Incălzitor 25W cu termostat
 • Termometru
Verifică prețul

Acvariu din sticlă cu led Diversa Negru 4W 40x25x25cm are o capacitate de 25 de litri și un design modern, perfect pentru acvariștii începători. Este ușor de întreținut și conține un ghid pentru acvariștii începători și produse alimentare. Acvariul este realizat din sticla de 3mm grosime, frontal fiind plată. Capacul de plastic modern include un tub fluorescent de 4W. Calitatea apei este controlată cu ajutorul filtrului intern Claro 300, iar temperatura datorită încălzitorului de 25W cu termostat.

Premium

* Prezentare video mai jos

BiOrb FLOW 30

 • Tip apă: dulce/marină
 • Formă: dreptunghi
 • Material: plastic
 • Culoare: negru
 • Iluminare LED
Verifică prețul

Acvariul FLOW-30 biOrb este un acvariu mic, compact și foarte ușor de întreținut. Acesta vine echipat cu filtrul Biorb și are încorporat sistemul de iluminat standard LED. Mai exact sistemul standard este o sursa de iluminat cu LED-uri alimentata prin-un cablu cu comutator . Cablul se conectează direct la transformatorul biOrb cu care acvariul vine echipat. Durata de viață a celor mai luminoase LED-urile albe este de 50.000 de ore. Flow-30 biOrb este acvariul ideal pentru păstrarea peștilor mici sau a creveților și este suficient de compact pentru a fi păstrat pe birou sau într-un spațiu mic. Pentru siguranță, luminile-LED și pompa de aer sunt alimentate la curent electric de joasă tensiune. Acvariul în sine este făcut din acrilic, care este de zece ori mai puternic decât cele din sticlă.

Acvariu JUWEL VISION 260 NATUR

 • Sistem de iluminare: Juwel High-Lite T5 (2 neoane x 54 W - 1047 mm)
 • Sistem de filtrare: Bioflow 6.0 ( pompă 1000l/h + medii filtrante)
 • Încălzitor Juwel 300W
 • Volum: 260 l
 • Dimensiuni: 121 x 46 x 64 cm
Verifică prețul

Acvariu JUWEL VISION 260 NATUR, volum 260 l, este un model complet utilat, recomandat pentru amenajarea cu apă dulce. Este creat pentru a asigura un mediu excelent pentru pești, fiind dotat cu sistem performant de filtrare (Bioflow 6.0), prevăzut cu cinci medii de filtrare și pompă silențioasă. Pentru a conferi o estetică deosebită, sistemul de iluminare susține creșterea sănătoasă a plantelor adăugate acvariului. Designul modern îți va permite vizualizarea perfectă a peștilor și vegetației subacvatice, pentru un ambient relaxant în încăpere.

Acvariu 45 litri BOYU EM-400 negru

 • Pentru acvaristică
 • Tip produs: acvariu
 • Tip apă: toate tipurile de apă
 • Formă: dreptunghi
 • Material: sticlă
Verifică prețul

Acvariul BOYU EM-400 are un volum 45 de litri și este potrivit pentru toate tipurile de apă. Grație designului actual, imaginea acvariului este clară, iar materialul rezistent (ABA) din care sunt confecționate capacul și rama de la baza acvariului garantează durabilitatea. Dispune de sistem de iluminare LED (mai multe moduri de iluminare, ce pot fi facil setate de către utilizator) cu performanță mare de penetrare a luminii în masa apei, cu consum redus de energie. Cât despre sistemul de filtrare, acesta are un debit de 290 l/oră și putere electrică de 4 W. În plus, acvariul dispune de sistem de monitorizare a temperaturii, respectiv afișarea acesteia pe display-ul LED digital.

Acvariu cu capac HAILEA FC 200 Gri

 • Compact
 • Ușor de montat
 • Elegant
 • Rafinat
 • Alimentare cu oxigen
Verifică prețul

Acvariul cu capac de la HAILEA este accesoriul perfect pentru orice casă, având un design modern si eleganță. Este fabricat din plastic transparent, extrem de rezistent, oferind vizibilitate maximă în interiorul său. Are o capacitate de 6,6 L și este dotat cu sistem de filtrare cu pietriș şi sistem de iluminare integral ce asigură lumină suficientă şi o disipare rapidă a căldurii. Acvariul va fi în centrul atenției pentru copii dar și pentru adulți. Adaugă un plus de farmec locuinței tale chiar astăzi.

Întrebări despre acvariile de pești pentru acasă

Apa de la robinet e potrivită pentru acvariu?

Apa potabilă de la robinet nu este un mediu prietenos pentru pești. Aceasta este uneori prea dură, alteori prea puțin sau are valoarea pH nepotrivită. Apa de la robinet poate fi folosită în acvariu numai dupa fieberea și răcirea ei.

Cum îmi amenajez acvariul?

În primul rând va trebui să alegi nisip și pietricele care să fie așezate într-un strat de 3-5 cm la baza acvariului. Toate plantele trebuie să fie naturale, nu din plastic sau alt material ce ar putea fi toxic. O dată la 2-3 săptămâni va trebui să golești acvariul de apă și să o înlocuiești cu una proaspătă, preferabil fără clor. În plus, mai poți adăuga sisteme de iluminat cu LED sau orice alte accesorii omologate.

Câți pești pot avea în acvariul meu?

Numărul peștilor pe care-i poți avea în acvariu depinde de specie și de predilecțiile acestora. Peștii sociabili trebuie crescuți în grupuri. Ca regulă de bază ține cont că ai nevoie de un litru de apă pentru fiecare centimetru de lungime al peștelui adult. Numărul și tipul peștilor rezultă așadar din mărimea bazinului. Ține cont de faptul că peștii tineri vor crește.

Ce diferență este între acvariile din sticlă și cele din acril?

Acvariul din acril este considerat cel mai bun pentru o locuință convențională. Deși are nevoie de suport corespunzător, este mai ușor iar mutarea este mai facilă. Dezavantajul este că se zgârie mai ușor. Așa că pentru baruri sau locuri publice unde oamenii vor atinge foarte des acvariul, este mai potrivit unul de sticlă.

Cât de mult timp este necesar pentru îngrijirea acvariului?

Curățarea acvariului nu ar trebui să îți ocupe mai mult de 30 de minute, din două în două săptămâni. Nu este nevoie decât de schimbarea apei - cu apă de la robinet, fiind necesară tratarea ei, pentru menținerea unui ecosistem echilibrat - curățarea pereților acvariului, a obiectelor decorative și adăugarea soluțiilor de curățarea a apei.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Aspirator Electric Pentru Acvariu
Cel mai bun aspirator electric pentru acvariu

Un acvariu curat este necesar pentru sănătatea peștilor tăi. Aspiratorul electric de acvariu te va ajuta să cureți mai ușor sedimentele depuse pe pietrișul de pe fund.

Cea Mai Bună Pompă de Aer Pentru Acvariu
Cea mai bună pompă de aer pentru acvariu

Dacă îți dorești să ai grijă de peștiișorii tăi din acvariu, cumpără și instalează o pompă care va oxigena apa. Acest lucru îi va face mai fericiți și mai sănătoși.

Cel Mai Bun Hrănitor Automat Pentru Acvariu
Cel mai bun hrănitor automat pentru acvariu

Ești mult timp plecat de acasă și nu are cine să hrănească peștii constant? Un hrănitor automat îți va permite un stil de viață mai relaxat știind că peștișorii tăi sunt bine hrăniți fără bătăi de cap din partea ta.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe