De ce s─â-╚Ťi cumperi un acvariu de pe╚Öti pentru acas─â?

Pe lâng─â aspectele legate de design un acvariu ar putea fi o alegere potrivit─â pentru iubitorii de animale care nu au suficient spa╚Ťiu în apartament pentru un câine sau o pisic─â. Mai mult, s─â urm─âre╚Öti pe╚Ötii în habitatul lor natural poate fi chiar fascinant. De╚Öi nu e neaparat foarte simplu s─â alegi modelul potrivit pentru tine, este foarte simplu de între╚Ťinut dac─â te documentezi pu╚Ťin. Po╚Ťi chiar s─â îl decorezi cu plante specifice, dar ╚Öi cu alte accesorii speciale, astfel încât s─â se integreze imediat spa╚Ťiului t─âu.

În plus, multe modele au sistem de iluminat de tip LED ce stimuleaz─â cre┼čterea plantelor ┼či pune în eviden┼ú─â culoarea creve┼úilor ┼či a pe┼čtilor, ceea ce va face ca ╚Öi atmosfera în camera unde este amplasat acvariul s─â fie mai interesant─â. Pe pia╚Ť─â g─âse╚Öti toate uneltele de care ai nevoie pentru între╚Ťinerea acvariului dar ╚Öi pentru amenajarea lui, astfel c─â po╚Ťi s─â îl personalizezi cât mai aproape de stilul preferat. În plus, nici nu este foarte scump, a╚Öa c─â noua preocupare va dep─â╚Öi rapid stadiul de hobby, urcând c─âtre profesioni╚Öti.

Cele mai bune acvarii de pești pentru apartament

1. Diversa 54 L BEST CHOICE

Acvariul Diversa 60 Curb Negru 54 L are un design modern ╚Öi este special conceput pentru acvari╚Ötii ├«ncep─âtori. Alegerea acestui model reprezint─â o solu╚Ťie simpl─â ╚Öi profesional─â de amenajare a unui habitat natural. Modelul este echipat cu capac de plastic modern care include un tub fluorescent de 15 W, un filtru intern, ├«nc─âlzitor 100 W ╚Öi termometru. Are un volum de 54 l ╚Öi dimensiunile 60 x 30 x 30 cm. Produsul este fabricat ╚Öi depozitat la standarde ridicate pentru a asigura rezisten╚Ťa ├«n timp a acvariului.

Video Diversa 54 L
Op╚Ťiuni cheie
 • Capac de plastic modern cu tub fluorescent de 15 W
 • Filtru intern
 • Capacitate mare de 54 l
 • Termometru
 • ├Änc─âlzitor

2. Set Acvariu si Kit intretinere, Amtra, Laguna 30, Negru, Led, 18L

Setul Amtra Laguna 30, con╚Ťine un acvariu cu capacitatea de 18 L, iar rezervorul este prev─âzut cu sistem de iluminare (3w), ╚Öi sistem de filtrare incluse pentru ca plantele ╚Öi animalele tale marine s─â fie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi confort. Decorul pentru acvariu/terariu este ╚Öi el inclus ├«n set. Termometru de precizie v─â ajuta s─â seta╚Ťi temperatura optim─â. ├Än plus, ave╚Ťi ╚Öi cinci pietre decorative, dou─â pachete de c├óte 4 kg de substrat special pentru acvariu, o solu╚Ťie cur─â╚Ťare ╚Öi de ├«ngrijire a apei, dar ╚Öi un pachet cu ├«ngr─â╚Ö─âm├ónt cu substan╚Ťe nutritive.

Op╚Ťiuni cheie
 • Acvariul are capacitate de 18 l ╚Öi este prev─âzut cu iluminare
 • Sistemul de filtrare ╚Öi termometrul sunt incluse
 • Setul con╚Ťine ╚Öi obiecte pentru decor (pietre decorative)
 • Sunt incluse ╚Öi ├«ngr─â╚Ö─âm├ónt cu substan╚Ťe nutritive ╚Öi substratul special pentru acvariu
 • Kit-ul de ├«ntre╚Ťinere con╚Ťine solu╚Ťie de ├«ngrijire a apei, solu╚Ťie de cur─â╚Ťare

3. BiOrb FLOW 30 PREMIUM

Acvariul FLOW-30 biOrb este un acvariu mic, compact ╚Öi foarte u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut. Acesta vine echipat cu filtrul Biorb ╚Öi are ├«ncorporat sistemul de iluminat standard LED. Mai exact sistemul standard este o sursa de iluminat cu LED-uri alimentata prin-un cablu cu comutator . Cablul se conecteaz─â direct la transformatorul biOrb cu care acvariul vine echipat. Durata de via╚Ť─â a celor mai luminoase LED-urile albe este de 50.000 de ore. Flow-30 biOrb este acvariul ideal pentru p─âstrarea pe╚Ötilor mici sau a creve╚Ťilor ╚Öi este suficient de compact pentru a fi p─âstrat pe birou sau ├«ntr-un spa╚Ťiu mic. Pentru siguran╚Ť─â, luminile-LED ╚Öi pompa de aer sunt alimentate la curent electric de joas─â tensiune. Acvariul ├«n sine este f─âcut din acrilic, care este de zece ori mai puternic dec├ót cele din sticl─â.

Video BiOrb FLOW 30
Op╚Ťiuni cheie
 • Tip ap─â: dulce/marin─â
 • Form─â: dreptunghi
 • Material: plastic
 • Culoare: negru
 • Iluminare LED

4. Diversa Negru 4W LA BUGET

Acvariu din sticl─â cu led Diversa Negru 4W 40x25x25cm are o capacitate de 25 de litri ╚Öi un design modern, perfect pentru acvari╚Ötii ├«ncep─âtori. Este u╚Öor de ├«ntre╚Ťinut ╚Öi con╚Ťine un ghid pentru acvari╚Ötii ├«ncep─âtori ╚Öi produse alimentare. Acvariul este realizat din sticla de 3mm grosime, frontal fiind plat─â. Capacul de plastic modern include un tub fluorescent de 4W. Calitatea apei este controlat─â cu ajutorul filtrului intern Claro 300, iar temperatura datorit─â ├«nc─âlzitorului de 25W cu termostat.

Video Diversa Negru 4W
Op╚Ťiuni cheie
 • LED
 • Design modern
 • Sticla frontal─â, plat─â
 • Inc─âlzitor 25W cu termostat
 • Termometru

5. Aquael Acvariu Have a Pet 54 l, 60 x 30 x 30 cm

Recomandat pentru ├«ntre╚Ťinerea pe╚Ötilor de mici dimensiuni ╚Öi plantelor. Calitatea este cel mai important element pe care punem pre╚Ť. Astfel, produsul Aquael Acvariu Have a Pet 54 l, 60 x 30 x 30 cm este fabricat ╚Öi depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pe╚Öti! Iubitorii de animale pot comand─â produsul Aquael Acvariu Have a Pet 54 l, 60 x 30 x 30 cm cu capacitatea de 54L. Apa cur─â╚Ťat─â ╚Öi purificat─â cu ajutorul filtrului intern cu eficien╚Ť─â crescut─â. Economic, datorit─â sistemului de iluminare LED IPX-8 rezistent la apa.

Op╚Ťiuni cheie
 • Recomandat pentru ├«ntre╚Ťinerea pe╚Ötilor de mici dimensiuni ╚Öi plantelor
 • Economic: sistem iluminare LED IPX-8, rezistent la ap─â
 • Temperatura ideal─â: ├«nc─âlzitor automat
 • Ap─â curatat─â ╚Öi purificat─â: filtru intern cu eficien╚Ť─â crescut─â
 • Capacitate: 54L

6. Acvariu JUWEL VISION 260 NATUR

Acvariu JUWEL VISION 260 NATUR, volum 260 l, este un model complet utilat, recomandat pentru amenajarea cu ap─â dulce. Este creat pentru a asigura un mediu excelent pentru pe╚Öti, fiind dotat cu sistem performant de filtrare (Bioflow 6.0), prev─âzut cu cinci medii de filtrare ╚Öi pomp─â silen╚Ťioas─â. Pentru a conferi o estetic─â deosebit─â, sistemul de iluminare sus╚Ťine cre╚Öterea s─ân─âtoas─â a plantelor ad─âugate acvariului. Designul modern ├«╚Ťi va permite vizualizarea perfect─â a pe╚Ötilor ╚Öi vegeta╚Ťiei subacvatice, pentru un ambient relaxant ├«n ├«nc─âpere.

Op╚Ťiuni cheie
 • Sistem de iluminare: Juwel High-Lite T5 (2 neoane x 54 W - 1047 mm)
 • Sistem de filtrare: Bioflow 6.0 ( pomp─â 1000l/h + medii filtrante)
 • ├Änc─âlzitor Juwel 300W
 • Volum: 260 l
 • Dimensiuni: 121 x 46 x 64 cm

7. Acvariu 45 litri BOYU EM-400 negru

Acvariul BOYU EM-400 are un volum 45 de litri ╚Öi este potrivit pentru toate tipurile de ap─â. Gra╚Ťie designului actual, imaginea acvariului este clar─â, iar materialul rezistent (ABA) din care sunt confec╚Ťionate capacul ╚Öi rama de la baza acvariului garanteaz─â durabilitatea. Dispune de sistem de iluminare LED (mai multe moduri de iluminare, ce pot fi facil setate de c─âtre utilizator) cu performan╚Ť─â mare de penetrare a luminii ├«n masa apei, cu consum redus de energie. C├ót despre sistemul de filtrare, acesta are un debit de 290 l/or─â ╚Öi putere electric─â de 4 W. ├Än plus, acvariul dispune de sistem de monitorizare a temperaturii, respectiv afi╚Öarea acesteia pe display-ul LED digital.

Op╚Ťiuni cheie
 • Pentru acvaristic─â
 • Tip produs: acvariu
 • Tip ap─â: toate tipurile de ap─â
 • Form─â: dreptunghi
 • Material: sticl─â

8. Aquael Acvariu Shrimp Smart 10 L Negru

Cu ajutorul acestui acvariu po╚Ťi crea o lume subacvatic─â unic─â ce poate ├«nfrumuse╚Ťa orice tip de spa╚Ťiu, chiar ╚Öi cele mai mici camere. Sistemul de iluminat de tip LED stimuleaz─â cre┼čterea plantelor ┼či pune ├«n eviden┼ú─â culoarea creve┼úilor ┼či pe┼čtilor. Modelul are deschidere inteligent─â a capacului. Apa curat─â este men┼úinut─â de un filtru intern foarte eficient (PAT MINI) ce con┼úine un burete foarte dens. Climatul confortabil este oferit de ├«nc─âlzitorul modern inclus. Dimensiunile acvariului sunt 20x20x25cm, volumul fiind 10l.

Op╚Ťiuni cheie
 • Sistemul de iluminat de tip LED stimuleaz─â cre┼čterea plantelor ┼či pune ├«n eviden┼ú─â culoarea creve┼úilor ┼či pe┼čtilor
 • Deschidere inteligent─â a capacului
 • Apa curat─â este men┼úinut─â de un filtrul intern foarte eficient (PAT MINI) ce con┼úine un burete foarte dens
 • Climatul confortabil este oferit ├«nc─âlzitorului modern inclus┬á
 • Dimensiuni : 10 l - 20x20x25cm

Întrebări despre acvariile de pești pentru acasă

Apa de la robinet e potrivit─â pentru acvariu?

Apa potabil─â de la robinet nu este un mediu prietenos pentru pe╚Öti. Aceasta este uneori prea dur─â, alteori prea pu╚Ťin sau are valoarea pH nepotrivit─â. Apa de la robinet poate fi folosit─â ├«n acvariu numai dupa fieberea ╚Öi r─âcirea ei.

Cum îmi amenajez acvariul?

├Än primul r├ónd va trebui s─â alegi nisip ╚Öi pietricele care s─â fie a╚Öezate ├«ntr-un strat de 3-5 cm la baza acvariului. Toate plantele trebuie s─â fie naturale, nu din plastic sau alt material ce ar putea fi toxic. O dat─â la 2-3 s─âpt─âm├óni va trebui s─â gole╚Öti acvariul de ap─â ╚Öi s─â o ├«nlocuie╚Öti cu una proasp─ât─â, preferabil f─âr─â clor. ├Än plus, mai po╚Ťi ad─âuga sisteme de iluminat cu LED sau orice alte accesorii omologate.

C├ó╚Ťi pe╚Öti pot avea ├«n acvariul meu?

Num─ârul pe╚Ötilor pe care-i po╚Ťi avea ├«n acvariu depinde de specie ╚Öi de predilec╚Ťiile acestora. Pe╚Ötii sociabili trebuie crescu╚Ťi ├«n grupuri. Ca regul─â de baz─â ╚Ťine cont c─â ai nevoie de un litru de ap─â pentru fiecare centimetru de lungime al pe╚Ötelui adult. Num─ârul ╚Öi tipul pe╚Ötilor rezult─â a╚Öadar din m─ârimea bazinului. ╚Üine cont de faptul c─â pe╚Ötii tineri vor cre╚Öte.

Ce diferen╚Ť─â este ├«ntre acvariile din sticl─â ╚Öi cele din acril?

Acvariul din acril este considerat cel mai bun pentru o locuin╚Ť─â conven╚Ťional─â. De╚Öi are nevoie de suport corespunz─âtor, este mai u╚Öor iar mutarea este mai facil─â. Dezavantajul este c─â se zg├órie mai u╚Öor. A╚Öa c─â pentru baruri sau locuri publice unde oamenii vor atinge foarte des acvariul, este mai potrivit unul de sticl─â.

Cât de mult timp este necesar pentru îngrijirea acvariului?

Cur─â╚Ťarea acvariului nu ar trebui s─â ├«╚Ťi ocupe mai mult de 30 de minute, din dou─â ├«n dou─â s─âpt─âm├óni. Nu este nevoie dec├ót de schimbarea apei - cu ap─â de la robinet, fiind necesar─â tratarea ei, pentru men╚Ťinerea unui ecosistem echilibrat - cur─â╚Ťarea pere╚Ťilor acvariului, a obiectelor decorative ╚Öi ad─âugarea solu╚Ťiilor de cur─â╚Ťarea a apei.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

C─âutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Po╚Ťi lucra de oriunde ai acces la internet.
Afl─â mai multe