De ce să-ți cumperi un acvariu de pești pentru acasă?

Pe lângă aspectele legate de design un acvariu ar putea fi o alegere potrivită pentru iubitorii de animale care nu au suficient spațiu în apartament pentru un câine sau o pisică. Mai mult, să urmărești peștii în habitatul lor natural poate fi chiar fascinant. Deși nu e neaparat foarte simplu să alegi modelul potrivit pentru tine, este foarte simplu de întreținut dacă te documentezi puțin. Poți chiar să îl decorezi cu plante specifice, dar și cu alte accesorii speciale, astfel încât să se integreze imediat spațiului tău.

În plus, multe modele au sistem de iluminat de tip LED ce stimulează creşterea plantelor şi pune în evidenţă culoarea creveţilor şi a peştilor, ceea ce va face ca și atmosfera în camera unde este amplasat acvariul să fie mai interesantă. Pe piață găsești toate uneltele de care ai nevoie pentru întreținerea acvariului dar și pentru amenajarea lui, astfel că poți să îl personalizezi cât mai aproape de stilul preferat. În plus, nici nu este foarte scump, așa că noua preocupare va depăși rapid stadiul de hobby, urcând către profesioniști.

Cele mai bune acvarii de pești pentru apartament

1. Diversa 54 L BEST CHOICE

Acvariul Diversa 60 Curb Negru 54 L are un design modern și este special conceput pentru acvariștii începători. Alegerea acestui model reprezintă o soluție simplă și profesională de amenajare a unui habitat natural. Modelul este echipat cu capac de plastic modern care include un tub fluorescent de 15 W, un filtru intern, încălzitor 100 W și termometru. Are un volum de 54 l și dimensiunile 60 x 30 x 30 cm. Produsul este fabricat și depozitat la standarde ridicate pentru a asigura rezistența în timp a acvariului.

Video Diversa 54 L
Opțiuni cheie
 • Capac de plastic modern cu tub fluorescent de 15 W
 • Filtru intern
 • Capacitate mare de 54 l
 • Termometru
 • Încălzitor

2. Set Acvariu si Kit intretinere, Amtra, Laguna 30, Negru, Led, 18L

Setul Amtra Laguna 30, conține un acvariu cu capacitatea de 18 L, iar rezervorul este prevăzut cu sistem de iluminare (3w), și sistem de filtrare incluse pentru ca plantele și animalele tale marine să fie în siguranță și confort. Decorul pentru acvariu/terariu este și el inclus în set. Termometru de precizie vă ajuta să setați temperatura optimă. În plus, aveți și cinci pietre decorative, două pachete de câte 4 kg de substrat special pentru acvariu, o soluție curățare și de îngrijire a apei, dar și un pachet cu îngrășământ cu substanțe nutritive.

Opțiuni cheie
 • Acvariul are capacitate de 18 l și este prevăzut cu iluminare
 • Sistemul de filtrare și termometrul sunt incluse
 • Setul conține și obiecte pentru decor (pietre decorative)
 • Sunt incluse și îngrășământ cu substanțe nutritive și substratul special pentru acvariu
 • Kit-ul de întreținere conține soluție de îngrijire a apei, soluție de curățare

3. BiOrb FLOW 30 PREMIUM

Acvariul FLOW-30 biOrb este un acvariu mic, compact și foarte ușor de întreținut. Acesta vine echipat cu filtrul Biorb și are încorporat sistemul de iluminat standard LED. Mai exact sistemul standard este o sursa de iluminat cu LED-uri alimentata prin-un cablu cu comutator . Cablul se conectează direct la transformatorul biOrb cu care acvariul vine echipat. Durata de viață a celor mai luminoase LED-urile albe este de 50.000 de ore. Flow-30 biOrb este acvariul ideal pentru păstrarea peștilor mici sau a creveților și este suficient de compact pentru a fi păstrat pe birou sau într-un spațiu mic. Pentru siguranță, luminile-LED și pompa de aer sunt alimentate la curent electric de joasă tensiune. Acvariul în sine este făcut din acrilic, care este de zece ori mai puternic decât cele din sticlă.

Video BiOrb FLOW 30
Opțiuni cheie
 • Tip apă: dulce/marină
 • Formă: dreptunghi
 • Material: plastic
 • Culoare: negru
 • Iluminare LED

4. Diversa Negru 4W LA BUGET

Acvariu din sticlă cu led Diversa Negru 4W 40x25x25cm are o capacitate de 25 de litri și un design modern, perfect pentru acvariștii începători. Este ușor de întreținut și conține un ghid pentru acvariștii începători și produse alimentare. Acvariul este realizat din sticla de 3mm grosime, frontal fiind plată. Capacul de plastic modern include un tub fluorescent de 4W. Calitatea apei este controlată cu ajutorul filtrului intern Claro 300, iar temperatura datorită încălzitorului de 25W cu termostat.

Video Diversa Negru 4W
Opțiuni cheie
 • LED
 • Design modern
 • Sticla frontală, plată
 • Incălzitor 25W cu termostat
 • Termometru

5. Aquael Acvariu Have a Pet 54 l, 60 x 30 x 30 cm

Recomandat pentru întreținerea peștilor de mici dimensiuni și plantelor. Calitatea este cel mai important element pe care punem preț. Astfel, produsul Aquael Acvariu Have a Pet 54 l, 60 x 30 x 30 cm este fabricat și depozitat la standarde ridicate. Este perfect pentru pești! Iubitorii de animale pot comandă produsul Aquael Acvariu Have a Pet 54 l, 60 x 30 x 30 cm cu capacitatea de 54L. Apa curățată și purificată cu ajutorul filtrului intern cu eficiență crescută. Economic, datorită sistemului de iluminare LED IPX-8 rezistent la apa.

Opțiuni cheie
 • Recomandat pentru întreținerea peștilor de mici dimensiuni și plantelor
 • Economic: sistem iluminare LED IPX-8, rezistent la apă
 • Temperatura ideală: încălzitor automat
 • Apă curatată și purificată: filtru intern cu eficiență crescută
 • Capacitate: 54L

6. Acvariu JUWEL VISION 260 NATUR

Acvariu JUWEL VISION 260 NATUR, volum 260 l, este un model complet utilat, recomandat pentru amenajarea cu apă dulce. Este creat pentru a asigura un mediu excelent pentru pești, fiind dotat cu sistem performant de filtrare (Bioflow 6.0), prevăzut cu cinci medii de filtrare și pompă silențioasă. Pentru a conferi o estetică deosebită, sistemul de iluminare susține creșterea sănătoasă a plantelor adăugate acvariului. Designul modern îți va permite vizualizarea perfectă a peștilor și vegetației subacvatice, pentru un ambient relaxant în încăpere.

Opțiuni cheie
 • Sistem de iluminare: Juwel High-Lite T5 (2 neoane x 54 W - 1047 mm)
 • Sistem de filtrare: Bioflow 6.0 ( pompă 1000l/h + medii filtrante)
 • Încălzitor Juwel 300W
 • Volum: 260 l
 • Dimensiuni: 121 x 46 x 64 cm

7. Acvariu 45 litri BOYU EM-400 negru

Acvariul BOYU EM-400 are un volum 45 de litri și este potrivit pentru toate tipurile de apă. Grație designului actual, imaginea acvariului este clară, iar materialul rezistent (ABA) din care sunt confecționate capacul și rama de la baza acvariului garantează durabilitatea. Dispune de sistem de iluminare LED (mai multe moduri de iluminare, ce pot fi facil setate de către utilizator) cu performanță mare de penetrare a luminii în masa apei, cu consum redus de energie. Cât despre sistemul de filtrare, acesta are un debit de 290 l/oră și putere electrică de 4 W. În plus, acvariul dispune de sistem de monitorizare a temperaturii, respectiv afișarea acesteia pe display-ul LED digital.

Opțiuni cheie
 • Pentru acvaristică
 • Tip produs: acvariu
 • Tip apă: toate tipurile de apă
 • Formă: dreptunghi
 • Material: sticlă

8. Aquael Acvariu Shrimp Smart 10 L Negru

Cu ajutorul acestui acvariu poți crea o lume subacvatică unică ce poate înfrumuseța orice tip de spațiu, chiar și cele mai mici camere. Sistemul de iluminat de tip LED stimulează creşterea plantelor şi pune în evidenţă culoarea creveţilor şi peştilor. Modelul are deschidere inteligentă a capacului. Apa curată este menţinută de un filtru intern foarte eficient (PAT MINI) ce conţine un burete foarte dens. Climatul confortabil este oferit de încălzitorul modern inclus. Dimensiunile acvariului sunt 20x20x25cm, volumul fiind 10l.

Opțiuni cheie
 • Sistemul de iluminat de tip LED stimulează creşterea plantelor şi pune în evidenţă culoarea creveţilor şi peştilor
 • Deschidere inteligentă a capacului
 • Apa curată este menţinută de un filtrul intern foarte eficient (PAT MINI) ce conţine un burete foarte dens
 • Climatul confortabil este oferit încălzitorului modern inclus 
 • Dimensiuni : 10 l - 20x20x25cm

Întrebări despre acvariile de pești pentru acasă

Apa de la robinet e potrivită pentru acvariu?

Apa potabilă de la robinet nu este un mediu prietenos pentru pești. Aceasta este uneori prea dură, alteori prea puțin sau are valoarea pH nepotrivită. Apa de la robinet poate fi folosită în acvariu numai dupa fieberea și răcirea ei.

Cum îmi amenajez acvariul?

În primul rând va trebui să alegi nisip și pietricele care să fie așezate într-un strat de 3-5 cm la baza acvariului. Toate plantele trebuie să fie naturale, nu din plastic sau alt material ce ar putea fi toxic. O dată la 2-3 săptămâni va trebui să golești acvariul de apă și să o înlocuiești cu una proaspătă, preferabil fără clor. În plus, mai poți adăuga sisteme de iluminat cu LED sau orice alte accesorii omologate.

Câți pești pot avea în acvariul meu?

Numărul peștilor pe care-i poți avea în acvariu depinde de specie și de predilecțiile acestora. Peștii sociabili trebuie crescuți în grupuri. Ca regulă de bază ține cont că ai nevoie de un litru de apă pentru fiecare centimetru de lungime al peștelui adult. Numărul și tipul peștilor rezultă așadar din mărimea bazinului. Ține cont de faptul că peștii tineri vor crește.

Ce diferență este între acvariile din sticlă și cele din acril?

Acvariul din acril este considerat cel mai bun pentru o locuință convențională. Deși are nevoie de suport corespunzător, este mai ușor iar mutarea este mai facilă. Dezavantajul este că se zgârie mai ușor. Așa că pentru baruri sau locuri publice unde oamenii vor atinge foarte des acvariul, este mai potrivit unul de sticlă.

Cât de mult timp este necesar pentru îngrijirea acvariului?

Curățarea acvariului nu ar trebui să îți ocupe mai mult de 30 de minute, din două în două săptămâni. Nu este nevoie decât de schimbarea apei - cu apă de la robinet, fiind necesară tratarea ei, pentru menținerea unui ecosistem echilibrat - curățarea pereților acvariului, a obiectelor decorative și adăugarea soluțiilor de curățarea a apei.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe