Cel Mai Bun Aparat de Sudură Monofazat cu Arc Electric

Aparat de sudură monofazat cu arc electric

Modificat la 12 august 2021
Articol evaluat de 145 ori:
Pagină realizată de:
Ricardo Costache
Ricardo Costache

De ce să-ți cumperi un aparat de sudură monofazat?

Există mai multe procedee de sudură dintre care poți alege, dar nu există un procedeu de sudură potrivit pentru toate aplicațiile. Este important să iei în calcul și abilitățile tale de sudor, procedeele disponibile și avantajele fiecăruia pentru a determina care procedeu este cel mai potrivit pentru nevoile și aplicațiile tale. Cele mai des întâlnite procedee de sudură sunt MIG, TIG și cel cu electrod.

Tipul aparatului de sudură pe care îl achiziționezi trebuie să fie potrivit pentru necesitățile tale. Pentru lucrări de sudură nu foarte complicate, prin gospodărie, un aparat de sudură monofazat cu electrod este suficient. Bineînțeles că este important să ții cont și de amperajul și puterea aparatului când te documentezi, astfel nu vei ajunge să cumperi un aparat subdimensionat sau chiar supradimensionat lucrărilor propuse.

Dincolo de costul aparatului de sudură propiu zis, nu uita să incluzi în calculul bugetului atât accesoriile fără de care nu poți suda (mască de sudură, mânuși, șorț), cât și consumabilele (electrozi - în funcție de aplicație).

Aparate de sudură monofazat cu arc electric

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Tehnoweld

 • Afișaj electronic al diametrului electrodului și al curentului reglat
 • Suduri de calitate cu diferite tipuri de electrozi 
 • Accesorii incluse
 • Ventilați forată
 • Control instantaneu al transferului materialului de adaos 
Verifică prețul

Tehnoweld COMPACT 200T este un aparat de sudură în sistem invertor, monofazat, care permite un curent maxim de sudare de 200A. Dispozitivul Anti Stick permite desprinderea ușoară a electrodului, fără că acesta să se lipească de materialul sudat deoarece curentul de sudură este întrerupt automat în momentul în care electrodul se lipește. Funcția Arc Force compensează scăderea curentului la creșterea tensiunii și asigură un curent de sudură constant, atâta timp cât distanță dintre electrod și piesă este constantă.

Premium

* Prezentare video mai jos

Telwin

 • Tensiune de alimentare: 230 V
 • Gamă de curent reglat: 30 - 145 A
 • Curent la 60%: 55 A
 • Curent maxim: 115 A - 15%
 • Tensiune în gol: 31 V
Verifică prețul

Acest aparat de sudură de la Telwin este monofazat și recomandat pentru sudură cu fir continuu. Este dotat cu mâner și roți pentru ca transportul să fie ușor iar în partea din spate a aparatului se află un suport pentru butelie de gaz. Tensiunea de alimentare la care trebuie conectat este de 230 V, tensiunea în gol măsurând 31 V. Nu ocupă mult spațiu datorită faptului că măsoară 64 cm lungime, 35 cm lățime și 47 cm înălțime. Are 4 trepte de reglaj pentru curent, grad de protecție IP 21 și factor de putere 0,9.

la buget

* Prezentare video mai jos

NOWA 400

 • Protecție supraîncălzire
 • Ventilator răcire
 • Clasă de protecție IP21S
 • Clasă de izolație B
 • Tip alimentare electric
Verifică prețul

Este un aparat de sudură portabil (greutate ce nu depășește 3 kg) și ușor de manevrat. Aparatul are un afisaj electronic și vine la pachet cu o cutie de transport și ventilator de răcire. Acest aparat sudează pe bază de arc electric astfel electrodul este încălzit și topit prin închiderea unui circuit electric, astfel încât să lipească cele două părți de metal împreună. Aparatul are și un sistem de siguranță automat, când se supraîncălzește se oprește până când ajunge la temperatura corespunzătoare de funcționare.

Aparat de sudura Tehnoweld MMA 160 Turbo, monofazat, 160A, protectie IP21, accesorii incluse

 • Tensiune de alimentare: V/1Ph 230/50Hz;
 • Putere absorbită: KW 6,5;
 • Siguranța necesară pentru protecţie: A 16;
 • Tensiune la mers în gol: V 48;
 • Plajă de reglaj (±10%): A 40 ÷ 160;
Verifică prețul

Aparatul de sudură Tehnoweld MMA 160 Turbo, este prevăzut cu protecție termostatică și mâner pentru transport incorporat. Cântărește greutatea de 16,5 kg, este portabil și se poate folosi în sectorul construcțiilor și în gospodărie la diferite lucrări ușoare ce nu necesită ajutor specializat. Vine la pachet cu diverse accesorii precum mască de sudură, cablu cu clește de masă, cablu cu clește portelectrod, perie și ciocănel. Puterea nominală este de 6500 W și are în dotare clasa de protecție IP21.

Invertor de sudura Intensiv ARC 200, 230 V, 200 A, electrod 1.6-4 mm, accesorii sudura MMA

 • Tensiune alimentare 230 V
 • Curent maxim de sudură 200 A
 • Reglare intensitate curent 10 - 200 A
 • Putere absorbită (kVA) 9.4
 • Tensiune în gol 63 V
Verifică prețul

Aparatul de sudură Intensiv ARC, funtcioneaza cu tehnologie Inverter (IGBT) de 40 kHZ pentru dimensiune și greutate redusă, și eficiență ridicată. Acesta poate fi utilizat cu toate tipurile de electrozi (rutilici, bazici, inox, fontă), dar și în mediu protector, cu argon (sudură TIG), este foarte util datorită greutății reduse (5.2 kg), volum și consum redus, permite un reglaj continuu al curentului de sudură cu ajutorul potențiometrului de reglaj, având o amorsare foarte ușoară datorită curentului continuu, penetrare foarte bună a materialului și arc de sudură perfect stabil.

Aparat de sudura invertor Proweld MMA-180XI monofazat curent DC 20-180A

 • Cablu cu clește portelectrod și conector TEB 10-25.
 • Cablu cu clește de masă și conector TEB 10-25.
 • Mască de mână din material plastic.
 • Perie de sârmă cu ciocanel pentru zgură
 • Curea pentru transport.
Verifică prețul

Aparatul Proweld MMA este construit având la bază tehnologia IGBT (Insulated-Gate Bipolar Transistor) - ultima tehnologie în domeniul fabricării invertoarelor pentru sudură. Această tehnologie permite reducerea gabaritului aparatului de sudură fără a sacrifica randamentul acestuia. Astfel, invertoarele de sudură Proweld pot fi utilizate la capacitate maximă până la 80% din timp. Cu alte cuvinte, pot să funcționeze având curentul de sudură reglat la maximum până la 8 minute după care necesită o pauză de numai 2 minute pentru răcire, condiții greu de atins sau de depășit în situații normale de exploatare.

Invertor Sudura Velt IGBT 200 DC Profesional, functie lift TIG, VRD, 230 V

 • Putere absorbită (KVA) 7.1
 • Reglaj curent sudare (A) 20-200
 • Clasă protecție IP 21
 • Greutate 3,4 kg
 • Tensiune 230 V
Verifică prețul

Acest invertor sudură este un aparat multiproces în curent continuu recomandat pentru sudura cu electrozi înveliți (rutilici, bazici, inox și fontă), dar și sudură în argon cu pistolet de sudură cu ventil. Face parte din categoria aparatelor de sudură profesionale care pot fi utilizate în ateliere mici de producție, reparații și montare garduri și porți de fier forjat, în agricultură, pentru service-uri auto, sau pentru uz gospodăresc. Este ideal de folosit atât de persoanele cu experiență în tehnica sudării, cât și pentru începători, grație panoului intuitiv și a comenzilor ușor de reținut.

Întrebări despre aparatele de sudură monofazate cu arc

Poate fi folosit și la tăiere?

Deși scopul aparatelor de sudură monofazate cu arc electric este sudura materialelor feroase prin topirea acestora și adăugarea de material de adaos, acestea pot fi folosite și la tăiere. Acest procedeu se numește tăiere arc-aer și va consuma mai repede electrodul.

Consumă mult curent?

De regulă, aparatele de sudură monofazate cu arc electric consumă multe energie electrică din cauza principiului lor de funcționare. Poți verifica acest consum în momentul în care te documentezi în vederea achiziționării unui aparat nou consultând fișa lui tehnică.

Se poate racorda la rețeaua electrică folosind un prelungitor?

Aparatele de sudură cu arc electric se pot conecta la rețeaua electrică atât direct cât și folosind un prelungitor. În cazul în care optezi pentru varianta cu prelungitor trebuie să ai în vedere ca prelungitorul să fie complet desfăcut de pe tambur altfel firele se vor topi.

Ce tipuri de materiale se pot suda?

Folosind aparatul de sudură monofazat cu arc electric se pot suda o gamă variată de materiale feroase. În funcție de materialele pe care vrei să le sudezi trebuie să îți alegi electrozii de sudură. Electrozi sunt de două feluri electrozi pentru suduri de rezistență și electrozi pentru suduri de finisaj.

Se poate suda dacă bate vântul?

Procedeul de sudură cu arc electric este un dintre puținele procedee care se poate efectua în condiții mai puțin prielnice, cum ar fi în exterior când bate vântul. Dacă totuși vântul suflă cu putere nu este recomandat să se sudeze, cordonul de sudură fiind afectat.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Mască de Sudură cu Cristale Lichide
Cea mai bună mască de sudură cu cristale lichide

Protejează-ți ochii în procesul de sudură cu ajutorul celei mai eficiente tehnologii, masca de sudură cu cristale lichide.

Cea Mai Bună Foreză de Pământ (Motoburghiu)
Cea mai bună foreză de pământ (motoburghiu)

Foreza de tip motoburghiu îți poate fi de ajutor în procesul de plantare a pomilor, a arbuștilor sau pentru a instala stâlpi în domeniul construcțiilor.

Cel Mai Bun Set de Șurubelnițe de Precizie
Cel mai bun set de șurubelnițe de precizie

Dacă lucrezi în electronică sau pur și simplu îți place să faci mici reparații în casă, cu siguranță vei avea nevoie de o trusă de șurubelnițe de precizie. Le-am găsit pe cele mai mai bune.

Cea Mai Bună Bormașină cu Acumulator pentru Zidărie și Lemn
Cele mai bune bormașini cu acumulator pentru zidărie și lemn

Află care sunt cele mai populare modele de bormașini pentru uz casnic (pereți de cărămidă, lemn sau metal). Alimentarea pe acumulator te ajută să o poți folosi cu ușurință.

Cea Mai Bună Pompă De Circulație Electronică
Cea mai bună pompă de circulație electronică

Cauți o pompă de circulație performantă pentru sistemul de încălzire? Vezi recomandările noastre și alege un model în funcție de bugetul tău.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe