Cel Mai Bun Aparat de Sudură Monofazat cu Arc Electric

Aparat de sudură monofazat cu arc electric

Modificat la 04 mai 2022
Articol evaluat de 145 ori:
Pagină realizată de:
Ricardo Costache
Ricardo Costache

De ce să-ți cumperi un aparat de sudură monofazat?

Există mai multe procedee de sudură dintre care poți alege, dar nu există un procedeu de sudură potrivit pentru toate aplicațiile. Este important să iei în calcul și abilitățile tale de sudor, procedeele disponibile și avantajele fiecăruia pentru a determina care procedeu este cel mai potrivit pentru nevoile și aplicațiile tale. Cele mai des întâlnite procedee de sudură sunt MIG, TIG și cel cu electrod.

Tipul aparatului de sudură pe care îl achiziționezi trebuie să fie potrivit pentru necesitățile tale. Pentru lucrări de sudură nu foarte complicate, prin gospodărie, un aparat de sudură monofazat cu electrod este suficient. Bineînțeles că este important să ții cont și de amperajul și puterea aparatului când te documentezi, astfel nu vei ajunge să cumperi un aparat subdimensionat sau chiar supradimensionat lucrărilor propuse.

Dincolo de costul aparatului de sudură propiu zis, nu uita să incluzi în calculul bugetului atât accesoriile fără de care nu poți suda (mască de sudură, mânuși, șorț), cât și consumabilele (electrozi - în funcție de aplicație).

Aparate de sudură monofazat cu arc electric

Cel mai bun

Set Aparat de sudura Yamato 270XS, 270A MMA, cabluri 3m, valiza transport + Masca Automata cu reglaj

 • Ușor de transportat
 • Accesorii incluse
 • Simplu de folosit
 • De calitate superioară
 • Practic
Verifică prețul

Set Aparat de sudură Yamato 270XS, 270A MMA, cabluri 3m, valiză transport Mască Automată cu reglaj. Aparatul de sudură - invertor Yamato 270XS 270A este un transformator de curent ce sudează cu arc electric folosind electrozi acoperiți de MMA. Curentul produs de acest aparat este continuu și este fabricat cu tehnologia IGBT, ultima tehnologie în domeniul fabricării invertoarelor pentru sudură. Aparatul de sudură - invertor Yamato 270XS poate fi utilizat la capacitate maximă până la 80% din timp. Pachetul aduce în plus o serie de accesorii pentru aparatul de sudură.

Premium

Aparat de sudura Intensiv MIG 195P tip MIG MAG

 • Performant;
 • Eficient;
 • Practic;
 • Util;
 • Ușor de folosit.
Verifică prețul

Putând fi folosit în domenii cum ar fi tinichigeria sau construcția metalică ușoară, aparatul de sudură Intensiv MIG 195P, nu trebuie să lipsească din atelierul tău. Aparatul sudează atât cu gaz (prestabilit - cu sârmă plină) cât și fără gaz (cu sârmă Flux). Poți comuta foarte ușor între cele două tipuri de sudură și astfel, se va inversa polaritatea pistolet-masă, între cele două borne. Aparatul poate regla curentul de sudură în 6 trepte și beneficiază de un reglaj fin, cu potențiometru, a vitezei de avans a sârmei.

la buget

* Prezentare video mai jos

NOWA 400

 • Protecție supraîncălzire
 • Ventilator răcire
 • Clasă de protecție IP21S
 • Clasă de izolație B
 • Tip alimentare electric
Verifică prețul

Este un aparat de sudură portabil (greutate ce nu depășește 3 kg) și ușor de manevrat. Aparatul are un afisaj electronic și vine la pachet cu o cutie de transport și ventilator de răcire. Acest aparat sudează pe bază de arc electric astfel electrodul este încălzit și topit prin închiderea unui circuit electric, astfel încât să lipească cele două părți de metal împreună. Aparatul are și un sistem de siguranță automat, când se supraîncălzește se oprește până când ajunge la temperatura corespunzătoare de funcționare.

Aparat de sudură Almaz AZ-ES001, 250A MMA, electrod 1-4mm, accesorii incluse. Aparatul de sudură - invertor ALMAZ AZ-ES001 250A este un transformator de curent ce sudează cu arc electric folosind electrozi acoperiți de MMA. Curentul produs de acest aparat este continuu și este fabricat cu tehnologia IGBT, ultima tehnologie în domeniul fabricării invertoarelor pentru sudură. Aparatul de sudură - invertor ALMAZ 250A (ES001) poate fi utilizat la capacitate maximă până la 80% din timp. Pachetul aduce în plus o serie de accesorii pentru aparatul de sudură.

Invertor de sudura Intensiv ARC 200, 230 V, 200 A, electrod 1.6-4 mm, accesorii sudura MMA

 • Tensiune alimentare 230 V
 • Curent maxim de sudură 200 A
 • Reglare intensitate curent 10 - 200 A
 • Putere absorbită (kVA) 9.4
 • Tensiune în gol 63 V
Verifică prețul

Aparatul de sudură Intensiv ARC, funtcioneaza cu tehnologie Inverter (IGBT) de 40 kHZ pentru dimensiune și greutate redusă, și eficiență ridicată. Acesta poate fi utilizat cu toate tipurile de electrozi (rutilici, bazici, inox, fontă), dar și în mediu protector, cu argon (sudură TIG), este foarte util datorită greutății reduse (5.2 kg), volum și consum redus, permite un reglaj continuu al curentului de sudură cu ajutorul potențiometrului de reglaj, având o amorsare foarte ușoară datorită curentului continuu, penetrare foarte bună a materialului și arc de sudură perfect stabil.

Invertor Sudura Velt IGBT 200 DC Profesional, functie lift TIG, VRD, 230 V

 • Putere absorbită (KVA) 7.1
 • Reglaj curent sudare (A) 20-200
 • Clasă protecție IP 21
 • Greutate 3,4 kg
 • Tensiune 230 V
Verifică prețul

Acest invertor sudură este un aparat multiproces în curent continuu recomandat pentru sudura cu electrozi înveliți (rutilici, bazici, inox și fontă), dar și sudură în argon cu pistolet de sudură cu ventil. Face parte din categoria aparatelor de sudură profesionale care pot fi utilizate în ateliere mici de producție, reparații și montare garduri și porți de fier forjat, în agricultură, pentru service-uri auto, sau pentru uz gospodăresc. Este ideal de folosit atât de persoanele cu experiență în tehnica sudării, cât și pentru începători, grație panoului intuitiv și a comenzilor ușor de reținut.

Invertor sudura WELDING Xp-180N

 • Sigur
 • Simplu de transportat
 • Eficient
 • Durabil
 • Rezistent
Verifică prețul

Invertor sudură WELDING Xp-180N, acesta are o putere de intrare: 8.4 kVA, tensiune de mers în gol: 65V, ciclu de lucru: 40%, eficiență: 80%, clasa de protecție: IP21S, clasa de izolație: F, diametru electrod: 1.6 - 4 mm, alimentare: 230V / 50Hz. Încărcare: - 40%: 180A / 27.2V; - 100%: 114A / 24.6V. Curent de sudare: - 30A / 21.2V; - 180 A / 27.2V. Factor de putere: 0.73, dimensiuni: 36 x 24 x 26 cm, greutate: 7.7 kg. Este un inventor sudură excepțional și performant, necesar pentru tine și lucrul tău.

Invertor sudura, 120 A, Graphite

 • Greutate redusă
 • Simplu de transportat
 • Practic
 • Util
 • Complet echipat
Verifică prețul

Invertor sudura, 120 A, Graphite, Aparatul de sudura cu invertor GRAPHITE este un dispozitiv semiprofesional perfect pentru sarcini de sudare. Alimentarea de 230 V permite conectarea la o priză obișnuită. Utilizarea tranzistoarelor bipolare de mare putere garantează funcționarea eficientă a dispozitivului și controlul precis al curentului de sudare. Având o greutate redusă (4.8 kg) și curea de umăr aparatul se poate transporta ușor. Este complet echipat cu cabluri, mască de sudura și ciocan, totul de ce ai nevoie.

Întrebări despre aparatele de sudură monofazate cu arc

Poate fi folosit și la tăiere?

Deși scopul aparatelor de sudură monofazate cu arc electric este sudura materialelor feroase prin topirea acestora și adăugarea de material de adaos, acestea pot fi folosite și la tăiere. Acest procedeu se numește tăiere arc-aer și va consuma mai repede electrodul.

Consumă mult curent?

De regulă, aparatele de sudură monofazate cu arc electric consumă multe energie electrică din cauza principiului lor de funcționare. Poți verifica acest consum în momentul în care te documentezi în vederea achiziționării unui aparat nou consultând fișa lui tehnică.

Se poate racorda la rețeaua electrică folosind un prelungitor?

Aparatele de sudură cu arc electric se pot conecta la rețeaua electrică atât direct cât și folosind un prelungitor. În cazul în care optezi pentru varianta cu prelungitor trebuie să ai în vedere ca prelungitorul să fie complet desfăcut de pe tambur altfel firele se vor topi.

Ce tipuri de materiale se pot suda?

Folosind aparatul de sudură monofazat cu arc electric se pot suda o gamă variată de materiale feroase. În funcție de materialele pe care vrei să le sudezi trebuie să îți alegi electrozii de sudură. Electrozi sunt de două feluri electrozi pentru suduri de rezistență și electrozi pentru suduri de finisaj.

Se poate suda dacă bate vântul?

Procedeul de sudură cu arc electric este un dintre puținele procedee care se poate efectua în condiții mai puțin prielnice, cum ar fi în exterior când bate vântul. Dacă totuși vântul suflă cu putere nu este recomandat să se sudeze, cordonul de sudură fiind afectat.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Pat Aparat De Lipit Țevi PPR
Cel mai bun pat aparat de lipit țevi PPR

Ești instalator și ai nevoie de o unealtă modernă de a lipii țevile din plastic PPR? Află care sunt cele mai bune aparate electrice de lipit țevi.

Cea Mai Bună Mașină de Frezat Lemnul Portabilă
Cea mai bună mașină de frezat lemn portabilă

Ești meșter sau îți place să bricolezi în timpul liber? Aceste mașini de frezat lemnul portabile te pot ajuta în munca de zi cu zi sau pentru a finaliza proiectele de DIY.

Cel Mai Bun Detector de Cabluri / Conducte prin Perete
Cel mai bun detector de cabluri și conducte prin perete

Vrei să renovezi un spațiu și nu ai planurile electrice și de instalații? Cu ajutorul acestui aparat poți identifica rapid traseele prin perete în așa fel încât să lucrezi cât mai eficient.

Cel Mai Bun Flex Cu Acumulator
Cel mai bun flex cu acumulator

Flexul cu acumulator te ajută să-l folosești în zone greu accesibile (acoperișuri, subsoluri) sau unde nu ai acces la cablu de curent.

Cea Mai Bună Trusă de Scule Completă - Utilă Acasă
Truse de scule utile și necesare în fiecare casă

Te-ai mutat recent la casă și vrei ca un posibil incident să nu te prindă nepregătit? Ai nevoie de o trusă de scule bine echipată care te poate scoate din micile încurcături ale statului la casă.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe