De ce să alegi un boiler electric cu încălzire rapidă și afișaj digital?

Un boiler electric este una dintre variantele eficiente de a avea la dispoziție apă caldă, în situații diverse: locuință de vacanță, casă în zonă rurală sau în care nu există rețea publică de furnizare apă caldă, acolo unde nu există rețea de gaz instalată pentru a asigura apa caldă prin intermediul unei centrale termice. De altfel, un boiler electric poate fi, pur și simplu, o opțiune extra, chiar dacă ai centrală termică sau apa caldă este disponibilă prin rețea publică, fiind o soluție eficientă pe timp de vară (când nu folosești centrala) sau în cazul unei avarii locale.

Gama actuală de boilere electrice cuprinde modele actuale, pe care le poți coordona mult mai bine: controlul temperaturii - o poți regla de la exterior; apă încălzită pentru întreaga familie - capacitate mare de stocare (30 litri, 60 litri). În plus dacă alegi un boiler electric cu afișaj tactil smart, poți afla detalii cheie: timp de așteptare, programare zilnică, numărul de dușuri disponibile. Se montează ușor, pe perete (vertical) și poți fie să îl personal, dacă dispui de echipamentul necesar, fie să soliciți ajutorul unui specialist, pentru un plus de siguranță.

Cele mai bune boilere electrice cu încălzire rapidă

1. Ariston Lydos Eco 80L BEST CHOICE

Boilerul Ariston Lydos Eco 80L beneficiază de tehnologia WaterPlus, ceea ce înseamnă că are mai multă apă fierbinte. Totodată, dispune și de funcția Eco Evo alimentată de CoreTech care face posibilă economia energiei electrice cu 14%. Are setare manuală și precisă a temperaturii și o pictogramă ce indică momentul când apa este gata pentru primul duș. Temperatura maximă la care poate ajunge este de 80 de grade Celsius, se montează pe perete, pe vertical iar presiunea maximă de lucru este de 8 bar.

Video Ariston Lydos Eco 80L
Opțiuni cheie
 • Setare manuală și precisă a temperaturii.
 • Pictogramă care indică când încălzitorul este gata pentru primul duș.
 • Sistem de siguranță absolut care păstrează buna funcționare a produsului.
 • Economie de energie.
 • Afișaj digital.

2. TESY BelliSlimo PREMIUM

Boilerul TESY BelliSlimo reprezintă un amestec de avantaje inteligente. Datorită programării și controlului precis al aparatului electric, economiile în costurile de energie electrică sunt mari. Capacitatea boilerului este de 80 de litri iar tipul de montare este după preferințe, pe orizontal sau vertical. Dispune de un ecran LCD cu un panou de comandă Touch screen , economisește spațiu și este extrem de ușor de montat. Ce îl deosebește de celelalte aparate de acest gen, este faptul că se controlează și prin aplicația mobila tesyCloud.

Video TESY BelliSlimo
Opțiuni cheie
 • Siluetă subțire și plată.
 • Prezintă o dimensiune compactă de economisire a spațiului.
 • Montare ușoară.
 • Economii în costurile de energie electrică.
 • Control prin aplicație mobilă.

3. Ariston Andris LUX LA BUGET

Ariston Andris LUX este primul boiler electric ce combină dimensiunea compactă și economia de energie. Dispune de termostat electronic pentru reglarea precisă a temperaturii, afișaj inteligent și intuitiv cu control LED al temperaturii, pachet de siguranță ABS, element de încălzire din cupru, rezervor emailat cu titan pentru o durabilitate crescută, structură rezistentă la stropirea cu apă și nu în ultimul rând, de un design premium. Se instalează sub chiuvetă și are o capacitate cilindrică de 15 litri.

Video Ariston Andris LUX
Opțiuni cheie
 • Capacitate 8 litri
 • Clasa A
 • Putere 1200 W
 • Presiune 0,8 mpa
 • Tip protecție IPX4

4. Boiler electric Ariston VLS EVO 100 EU, 2 x 1500 W, 100 l, 0.8 Mpa (Alb)

Boilerul electric Ariston VLS EVO 100 EU are o capacitate mare de apă, respectiv 100 de litri, suficienți pentru o familie. Se poate monta pe perete atât vertical cât și orizontal, în funcție de preferințe și de locul din camera unde se aplică. Panoul de comandă este electronic, presiunea maximă este de 8 bar și temperatura la care ajunge este de 80 de grade Celsius. Cântărește 21,7 kilograme iar tipul de utilizare este cel rezidențial. Cu un astfel de produs, apa caldă este asigurată la orice minut.

Video Boiler electric Ariston VLS EVO 100 EU, 2 x 1500 W, 100 l, 0.8 Mpa (Alb)
Opțiuni cheie
 • Vertical sau orizontal
 • Tip alimentare electric
 • Putere 2x 1500 W
 • Presiune 0,8 mpa
 • Greutate 30 kg

5. Boiler electric Ariston Velis PLUS Evo 50 EU, 2 x 1500 W, 50 l, 0.8 Mpa, Functie ECO EVO, Izolatie termica, Doua rezervoare, Protectie electrica IPX4, Display LCD, Instalare V/O, Metalic argintiu

Boiler electric Ariston Velis PLUS Evo 50 EU are în dotare afișajul tactil inteligent Blue Tech care furnizează informații cu privire la numărul de dușuri disponibile, timpul de așteptare cât și programarea zilnică. Sistemul inovator cu două rezervoare, specific modelelor din gama Velis, asigură o încălzire mai rapidă a apei iar fiecare rezervor este dotat cu un element individual de încălzire. Este posibilă poziționarea acestuia pe perete atât vertical cât și orizontal. Poți programa cu ușurință încălzirea apei înainte de duș.

Video Boiler electric Ariston Velis PLUS Evo 50 EU, 2 x 1500 W, 50 l, 0.8 Mpa, Functie ECO EVO, Izolatie termica, Doua rezervoare, Protectie electrica IPX4, Display LCD, Instalare V/O, Metalic argintiu
Opțiuni cheie
 • Display LCD
 • Montare orizontală
 • Teacă pentru termosenzor
 • Touch screen
 • Clasa B

6. Boiler electric Ariston Shape Premium 80 V EU, 1800 W, 80 l, 0.8 Mpa, Functie ECO EVO, Izolatie termica, Protectie electrica IPX4, Display LCD, Posibilitate de programare

Shape Premium este un încălzitor de apă cu formă prismatică. Boilerul este ușor de utilizat, echipat cu numeroase funcții și permite o economisire maximă a energiei electrice de până la 20%. Dispune de un display LCD de ultimă oră pe care este afișată temperatura apei într-un mod elegant. Presiunea maximă de lucru este de 8 bar iar temperatura la care ajunge apa este de 80 grade Celsius. Se montează pe perete în poziție verticală cu o greutate de 23,5 kilograme. Este perfect pentru o familie deoarece apa se încălzește rapid pentru următorul duș.

Opțiuni cheie
 • Capacitate 80 litri
 • Tip montare verticală
 • Clasa B
 • Supapă de siguranță
 • Display LCD

Întrebări despre boilerele electrice

În cât timp se încălzește apa?

Boilerele electrice se diferențiază prin model sau producător. De-asemenea, timpul de încălzire al apei va fi diferit pentru fiecare, deoarece acesta se ia în funcție de câți litri de apă poate să proceseze acesta. Spre exemplu, dacă sunt 80 l de apă, va fi nevoie de aproximativ 2 h.

Ce capacitate de stocare a apei încălzite are?

Capacitatea de stocare a apei boilerului poate fi mică, medie sau extinsă. Aceasta se referă la ce cantitate totală de apă oferă dispozitivul la o singură sesiune de funcționare. Convențional, un boiler electric este dotat cu o cuvă colectoare în interiorul căreia elemenții electrici transmit căldură apei.

Dispune de reglaj exterior al temperaturii?

Boilerele electrice performante, prezente pe piață, diferă în funcție de caracteristici, dar și de producător. Așadar, majoritatea acestor aparate dispun de reglaj exterior al temperaturii, ceea ce oferă un anumit confort, dar și flexibilitate în utilizare.

Este prevăzut cu afișaj?

Boilere electrice de generație nouă sunt concepute pentru facilitarea utilizării, astfel că au incluse funcții cheie. Afișajul electric este unul dintre avantajele acestor boilere, cu ajutorul căruia poți controla temperatura de încălzire, dar poți urmări și alte detalii utile: numărul de dușuri disponibile, temperatura etc. - în funcție de modelul ales.

Poate fi montat facil; este nevoie de specialist pentru montaj?

Boilere electrice se montează facil, iar alimentarea se face la o sursă de electricitate. De regulă, recomandările de montaj nu necesită lucrări ample, însă este recomandat să fie montat de un electrician, pentru siguranța utilizării. Dacă există o persoană specializată în astfel de lucrări și dispune de uneltele necesare, poate realiza fără probleme montajul boilerului achiziționat.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe