Cea Mai Bună Carcasă PC Middle Tower ATX

Cea mai bună carcasă PC middle tower ATX

Modificat la 20 aprilie 2022
Articol evaluat de 45 ori:
Pagină realizată de:
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur
Alina Tudornic
Alina Tudornic

De ce să-ți o carcasă de PC mid tower ATX?

Mulți utilizatori care dețin un sistem desktop au tendința de a minimiza importanța carcasei pentru PC, însă această atitudine se va dovedi a fi destul de greșită, mai ales când îți alegi singur toate componentele de unitate centrală pentru calculator. Compatibilitățile de carcase pc gaming sunt de ordin fizic, dar cel mai important este cable management-ul și airflow-ul care sunt cele mai bune și totodată importante pentru aerisirea componentelor din interiorul carcasei.

Pentru utilizatorii care doresc să facă economie de spațiu, modelul turn e cel mai potrivit. Trebuie să te asiguri că are destul spațiu pentru firele componentelor pentru a fi rutate în spatele panoului din dreapta carcasei. Majoritatea carcaselor oferă această posibilitate, pe vremuri erau mult mai scumpe și nu ofereau destul spațiu pentru orientarea firelor prin spate.

Aerisirea este foarte importantă, dar nu este necesar să cumperi zeci de ventilatoare de carcase în speranța că sistemul se va răci mai eficient. Pentru un sistem normal 2 ventilatoare de carcase sunt suficiente, unul pus să tragă aer proaspăt din fața carcasei și altul în spate care să scoată aerul cald de la componente.

Cea mai bună carcasă ATX

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Carcasa AQIRYS Canopus, Mid-Tower, fara sursa, ATX, Black

 • Rezistență crescută
 • Design plăcut
 • Spațioasă
 • Echipată cu ventilatoare performante
 • Simplu de instalat
Verifică prețul

Carcasa CANOPUS se evidențiază prin caracteristici deosebite care permit construirea unui computer de gaming special. Impunatorul panou frontal unește linii și unghiuri cu lumina RGB generată de o bară LED și ventilatoarele incluse, pentru a crea o imagine ultra-futuristă. Protejat riguros de un filtru de praf magnetic, interiorul all-black al carcasei CANOPUS este pregatit să găzduiască cel mai nou hardware, de la placi de baza complex, la placi grafice cu 3 ventilatoare și până la coolere de procesor înalte, care au sisteme de răcire cu lichid.

la buget

* Prezentare video mai jos

Carcasa AQIRYS Mizar ARGB, Middle Tower (Negru)

 • Design modern
 • Ergonomic
 • Compact
 • Ușor de folosit
 • Preț accesibil
Verifică prețul

Inspirată de probabil cea mai renumită stea a Carului Mare, bifează toate cerințele esențiale pentru a-ți construi primul tău PC de gaming. Sistemul de iluminare ARGB al panoului frontal dezvăluie ceva dintro poveste, de aici și subtila divizare a celor două bare LED în șase. În ceea ce îi privește pe cei curioși, panoul lateral din sticlă securizată cu nuanțe gri deschis permite oricând inspectarea sau, după caz, admirarea componentelor instalate. Carcasa este pregătită să găzduiască hardware performant, pornind de la plăci de bază ATX și placi grafice lungi de ultimă generație.

Premium

* Prezentare video mai jos

Carcasa NZXT H710i Matte Black

 • Compatibilitate ridicată
 • Ventilatoare incluse
 • Sistem led RGB
 • Cable management
 • Dimensiune ajustabilă
Verifică prețul

Dacă ești un împătimit al gamingului și vrei să îți construiești de la zero propriul sistem de gaming cu componente performante, această carcasă este exact ceea ce ai nevoie. Are cadru metlic robust, extrem de rezistent, design modern și cântărește 12,3 kg. Este dotat cu 4 ventilatoare, 3 USB-uri și un port jack, iar pe lateral are panou din sticlă transparentă. Este destul de spațios pentru a-ți putea instala ce componente dorești, iar spațiul pentru sursă este liber, pentru a monta una, în funcție de consumatori.

Carcasa Carcasa Asus GT301 TUF GAMING

 • Cadru rezistent
 • Design modern
 • Spațioasă
 • Compactă
 • Greutate redusă
Verifică prețul

Dacă ești pasionat de gaming, cei de la Asus vin cu un produs extrem de interesant. Îți pun la dispoziție carcasă pentru a-ți putea crea propriul sistem de gaming cu dotările preferate de tine. Are cadru metalic solid și un design modern, iar ca dotări, are patru ventilatoare, pe lateral are sticlă rezistentă, însă nu are sursă de alimentare, ceea ce înseamnă că va trebui să achiziționezi una în funcție de consumatorii cu care o să îl dotezi. Este destul de spațioasă, fără a fi nevoit să înghesui componentele.

Carcasa Deepcool Matrexx 55 Mesh

 • Suport radiator
 • Sticlă transparentă
 • Multe porturi
 • Cabluri incluse
 • Versatilă
Verifică prețul

O carcasă de calculator foarte bună pentru această categorie de buget. Design elegant, panou foarte mare transparent. Oferă un wire-management excelent. Arată senzational, nu este plină de led-uri care să ne distragă atenția, iar ventilatorul este silențios, deci perfectă atât pentru gaming cât și pentru Office. Pentru o aerisire mai bună este nevoie de achiziția unui ventilator frontal mai mare și de calitate. Suportă orice model de placă video și orice format de placă de bază sub dimensiunile formatului ATX.

Carcasa Zalman Z1 NEO, ATX Middle Tower, fara sursa, Negru

 • Aerisită
 • Design modern
 • Fiabilă
 • Ușoară
 • Rezistentă
Verifică prețul

Dacă a venit momentul să aduci o schimbare sistemului tău dekstop, poți începe cu carcasa Zalman Z1 NEO, ATX Middle Tower. Această carcasă este suficient de încăpătoare pentru orice accesorii ai de pus pe placa de bază și are marele avantaj de a fi dotată cu o deschidere laterală și echipată cu 3 ventilatoare mari, care fac față cu brio fluctuațiilor de temperatură. Ca și locașe fixe interne, această carcasă are 4 locașe de 3,5\" și 5 locașe de 2,5\". Singurul neajuns al acestei carcase, este faptul că nu are inclusă și sursa de putere.

Carcasa ATX Aerocool Cylon RGB White - USB3.0 fara sursa

 • Design modern
 • Ergonomic
 • Compact
 • Ventilator inclus
 • Greutate mică
Verifică prețul

O carcasă cu materiale de calitate premium, care este recomandată pentru gamerii avansați sau cei entuziaști. Acest model de carcasă are raportul calitate-pret-design cel mai bun. Panoul lateral este din sticlă temperată, include și 2 benzi led incluse în kit. Ventilatoarele sunt foarte silențioase și cu iluminare led. Această carcasă arată senzațional noaptea iar wire-managementul este premium, practic nici nu poți sa vezi firele din interior ei. Porturile usb sunt multe ca număr, dar dacă trebuie folosite cu atenție pentru că oferă opțiuni diferite.

Criterii de alegere a unei carcase de PC

Flux de aer

Un flux mare de aer este esențial pentru orice PC, în special pentru PC-urile de jocuri care își vor împinge hardware-ul la limite. Fluxul limitat de aer duce la supraîncălzire, ceea ce la rândul său determină strangularea termică. Caută carcasele care oferă cel puțin 3 ventilatoare.

Sisteme de răcire

Dacă intenționezi să utilizezi răcitoare lichide AIO sau să instalezi răcire lichidă personalizată prin CPU și GPU, carcasa ta trebuie să aibă deschiderile necesare pentru a le instala mai ușor și mai curat. Mai mult, nu toate cazurile pot găzdui radiatoare de răcire cu lichid de toate dimensiunile.

Lungimea plăcii grafice

Deși acest lucru devine din ce în ce mai puțin problematic în zilele noastre, este totuși posibil ca placa grafică să fie prea lungă pentru a se potrivi în carcasa pe care ai cumpărat-o. Fiecare produs are o specificație care indică lungimea maximă a plăcii grafice acceptată de aceasta.

Gestionarea cablurilor

Nu numai că interiorul va arăta superb și curat, dar îți va îmbunătăți experiența de instalare și modificare chiar mai târziu. Secțiunile dedicate pentru ascunderea și direcționarea cablurilor sunt indicatori buni ai unei carcase cu caracteristici decente de gestionare a cablurilor.

Învelișurile PSU

Învelișurile PSU, în multe cazuri, ajută la ascunderea cablurilor libere, precum și a alimentatorului într-o incintă îngrijită. Acesta este un lucru obligatoriu dacă vrei o anumită ordine și o construcție curată, mai ales dacă utilizezi alimentatori non-modulari.

Întrebări frecvente despre carcasele mid tower ATX

Care sunt variantele de răcire?

O carcasă de PC trebuie să includă în jur de două locașuri pentru instalarea ventilatoarelor sau să fie deja prezent măcar un astfel de element din fabrică. În schimb dacă lucrezi cu aplicații simple, nu ai nevoie de mai mult de două ventilatoare, dar când ești pasionat de gaming sau știi că piesele se vor încălzi excesiv, îți trebuie carcase mai sofisticate, cu multiple sloturi pentru ventilatoare suplimentare.

De câte bays dispune carcasa ? pentru HDD, DVD.

Dacă trebuie să inserezi unitate DVD-ROM sau CD-ROM, te vei uita la locașurile externe, de 5.25 inch(13.33cm). Pentru un cititor de carduri, vei folosi locașele de 3.5 inch(8.89cm), unde cu mult timp în urmă se instala unitatea floppy disk. Pentru mai multe Hard Disk-uri interne, la fel, va trebui să verifici câte locașe interne de 3.5″ .

Din ce material sunt realizate ?

Cele mai uzuale produse sunt făcute din tablă de oțel și au inserții din plastic. Oțelul oferă protecție eficientă, dar este mai greu. Dacă vrei sa ai parte de cele mai bune performanțe atunci trebuie să alegi o carcasă din aluminiu. Important este și poziționarea sloturile pentru căști și microfon, ele fiind incluse în designul din față al carcasei.

Se poate adăuga iluminare LED?

Factorul estetic include forma, culoarea carcasei, dar și eventualele elemente mai interesante de design. De pildă, gamerii pot găsi atractiv un sistem de LED-uri care emit lumină în interiorul unității, sau care pot fii controlate din telecoamndă. Pentru munca la birou, o variantă într-o singură culoare, mai sobră, se va integra mai bine în ambient.

Carcasele au și sursă integrată ?

Sursa este foarte importantă, în cadrul oricărui computer, drept pentru care, fie cumperi sursa separat, fie o alegi gata inclusă kitul de carcasă PC aleasă. Dacă vrei să nu ai probleme la montaj, alege o carcasă cu tot cu sursă. În acest caz, trebuie să te asiguri că respectiva piesa are eficiență mare, este silențioasă și ventilator puternic.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel mai bun Suport Reglabil de Picioare pentru Birou
Suport de picioare reglabil pentru statul la birou

Ai un scaun de birou bun dar tot ai dureri de spate și stai inconfortabil? Cu siguranță ai nevoie de un suport de picioare pe care îl poți regla fix pentru înălțimea ta.

Cea Mai Bună Lampă Orizontală Pentru Monitor
Cea mai bună lampă pentru monitor de computer

O lampă care se montează deasupra monitorului te ajută să economisești spațiu pe birou în timp ce-ți luminezi bancul de lucru.

Cea Mai Bună Tastatură Mecanică Iluminată De Gaming
Tastatură mecanică de gaming cu cu iluminare

Îți dorești o tastatură profesionistă pentru gaming? O tastatură mecanică bună te poate face fără doar și poate un jucător mai bun.

Cel Mai Bun Stand de Monitor Dual
Cel mai bun suport pentru monitoare dual

Tocmai ți-ai luat 2 monitoare și-ți dorești o varianta ușoară și rapidă de a le regla și poziționa pe birou? Suportul de tip braț pentru o pereche de monitoare te poate ajuta.

Cel Mai Bun USB Hub Type-C
Cel mai bun USB hub Type-C

Ai un laptop model nou care vine doar cu mufe type-c dar îți dorești să poți conecta mouse-ul, un hard extern sau să-ți încarci telefonul? Atunci ai nevoie de un hub USB.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe