De ce să-ți cumperi o dronă cu înregistrare video 4K?

Alegerea unei drone poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Indiferent de motivul pentru care îți dorești o dronă, aceste dispozitive au cunoscut o dezvoltare tot mai mare, fiind utilizate în tot mai multe domenii. Deoarece sunt ușor de controlat și pot călcători pe calea aerului, acestea pot facilita multe operațiuni care în trecut necesitau eforturi mult mai mari.

În momentul de față, dronele sunt departe de a fi o simplă jucărie. Bineînțeles, poți cumpăra o dronă pentru divertisment, poate chiar să i-o oferi copilului cadou. Totuși, trebuie să știi că învățând să o controleze, copilul tău poate deprinde abilități care i-ar putea prinde bine atunci când își va lua un job în viitor. Dacă ești un fotograf, un cameraman sau vlogger, o dronă îți va permite să filmezi imagini incredibile la o calitate 4K, pentru care acum câțiva ani ai fi avut nevoie de un avion.

Există mai multe tipuri de drone pe piață și este foarte ușor să alegi una care nu este practică pentru tine sau care nu este suficient de bună pentru așteptările pe care le ai de la un astfel de dispozitiv. Ușurința în asamblare și utilizare, viteza de zbor, autonomia bateriei precum și funcțiile speciale, sunt toate aspecte ce trebuie verificate.

Drone 4K

1. DJI Mavic Air 2 BEST CHOICE

Alegerea unei drone poate fi o sarcină cu adevărat dificilă, pentru că există o varietate uriașă de produse și prețuri. Mavic Air 2 preia puterea și portabilitatea la nivelul următor, oferind funcții avansate într-un factor de formă compactă. Funcțiile de fotografiere inteligente și calitatea excelentă a imaginii pun crearea de capodopere aeriene la îndemană. Un zbor mai sigur și mai inteligent va permite să îți îmbunătățești jocul, bucurându-te pe deplin de procesul creativ. Profilul de culoare flat D-Cinelike păstrează mai multe informații pentru post-procesare.

Video DJI Mavic Air 2
Opțiuni cheie
 • Culoare gri
 • Produs compact
 • Funcție de fotografiere inteligentă
 • Imagini de calitate ridicată
 • Autonomie de zbor 34 min

2. DJI Mini 2 LA BUGET

Drona DJI Mini 2 Fly More Combo este un aparat profesional ce ajunge la o altitudine maximă de 4000m, distanța de zbor fiind cuprinsă între 2000 și 4000m. Dotată cu 4 elice și putând decola cu o greutate maximă de 500g, drona dispune de numeroase accesorii, dintre care fac parte o telecomandă, o protecție Gimbal și un suport pentru elice. Ultra-ușoară și pliabilă, aceasta are o automie a bateriei de până la 31 de minute și calitatea video ajunge la o rezoluție 4k. De asemenea, aparatul poate fi depozitat într-o geantă de umăr ce este inclusă.

Video DJI Mini 2
Opțiuni cheie
 • Are 4 elice
 • Are GPS
 • Altitudine maximă 4000m
 • Senzori de coliziune
 • Distanță maximă de operare telecomandă 6km

3. DJI Mavic PRO PREMIUM

DJI Mavic Pro este o dronă mică, dar performantă, datorită căreia cerul devine o pânză a creativității tale, ușor și fără griji și ajută să creezi din fiecare clipă un moment zburător. Cutia compactă păstrează tehnologia extrem de complexă care face din Mavic Pro cea mai sofisticată cameră zburătoare DJI de până acum. Drona are 5 senzori optici și o cameră 4K cu stabilizator pe 3 axe care așteaptă comanda ta, trebuie doar să apeși un buton sau să atingi ecranul. Multe drone nu rezistă în aer mai mult de 20 de minute. Mavic are o baterie de litiu cu o capacitate de 3830 mAh care îi asigură un zbor, fără vânt, de 27 min.

Video DJI Mavic PRO
Opțiuni cheie
 • Durată de viață lungă a bateriei
 • Greutate redusă
 • Distanța de zbor până la 13 km
 • Control prin aplicație
 • Viteza până la 65 km/h

4. Drona Visuo Zen K1, camera 4k, cu transmisie live pe telefon, zbor 28 min, motoare Brushless.

Drona Visuo Zen K1 este una smart și este dotată cu numeroase funcții precum GPS, control prin gesturi, follow me, alături de opțiunea de decolare și aterizare automată. Camera video cu care este echipată are o rezoluție incredibilă 4k și un unghi larg de 120 grade, astfel că aparatul înregistrează la o calitate înaltă. Autonomia bateriei pe care o are drona este de până la 30 de minute, iar distanța maximă pe care o parcurge este de 500m, aceasta întorcându-se și la punctul de plecare. De asemenea, drona are conectivitate prin USB și poate transmite live pe telefon.

Video Drona Visuo Zen K1, camera 4k, cu transmisie live pe telefon, zbor 28 min, motoare Brushless.
Opțiuni cheie
 • Autonomie zbor 28 min
 • Transmisiune live
 • Motoare Brushless
 • Controlabil prin gesturi
 • Conexiune Wi-Fi

5. DJI Mavic 2 Zoom Drona

Când cumperi pentru prima dată o dronă, îți vor fi de folos niște informații privitoare la acest tip de produs, pentru a nu te alege cu un dispozitiv care nu face exact ce ți-ai dorit. Așadar drona DJI Mavic 2 Zoom este chipată cu un senzor 1/2.3" de 12 MP cu zoom de până la 4x, inclusiv zoom optic 2x. Efectul este unul cinematic, în comparație cu un obiectiv de 24mm. Drona îmbină focalizarea de tip phase detection cu cea de tip contrast detection pentru o focalizare mai precisă și mai rapidă.
Un alt avantaj îl reprezintă sistemul de urmarire care menține subiecții clari în timp ce mărești sau micșorezi imaginea.

Video DJI Mavic 2 Zoom Drona
Opțiuni cheie
 • Autonomie zbor 31 minute
 • Viteză de zbor de maxim 44.7mph
 • Dotat cu GPS
 • Altitudine maximă 6.000 m
 • Greutate sub 1 kg

6. Parrot Anafi Drona 4K 21 MP cu Ochelari FPV Telecomanda si Rucsac

Drona Parrot Anafi captează toate escapadele tale la rezoluție ultra-înaltă, astfel încât să poți relua momentele cele mai magice din nou și din nou. Are o cameră integrată care oferă videoclipuri uimitoare 4K HDR cu rate de redare de 100Mbps și fotografii clare de 21MP. Dispune și de un obiectiv asferic cu unghi larg. Optica lentilelor a fost proiectată pentru a reduce efectul de flare și aberațiile cromatice în toate situațiile, ducând la imagini sublime.
Un mare avantaj este greutatea. Fibrele de carbon ale structurii sunt încărcate cu microbile de sticlă care sunt umplute cu aer și rezistă loviturilor. Fiind construită din acest material inovator, drona cântărește doar 320g.

Video Parrot Anafi Drona 4K 21 MP cu Ochelari FPV Telecomanda si Rucsac
Opțiuni cheie
 • Număr elice: 4
 • Altitudine maximă de 4345m
 • Unghi maxim de înclinare: 180°
 • Distanță zbor: 2000-4000m
 • Dotat cu GPS

7. Drona Hubsan Zino 2 pliabila cu rezolutie 4K UHD 60FPS, Transmisie live WI-FI 6 km, GPS, timp de zbor 33 min

Dacă ești pasionat de crearea video-urilor și fotografiilor de la distanță, te invităm să descoperi drona “Hubsan Zino”, cu rezoluție de 4K UHD (video) și 3840 x 2160 (imagine), GPS și un timp de zbor de 33 minute în continuu, care va oferi pentru orice eveniment, video-uri și fotografii calitative și spectaculoase, demne pentru portofoliul unui fotograf profesional. Acest produs încorporează și transmisie Wi-Fi, ceea ce facilitează utilizarea acestuia, ridicându-se la o înălțime maximă de 500 metri.

Video Drona Hubsan Zino 2 pliabila cu rezolutie 4K UHD 60FPS, Transmisie live WI-FI 6 km, GPS, timp de zbor 33 min
Opțiuni cheie
 • Produs pliabil
 • Ușor de folosit
 • Ușor de depozitat
 • Autonomie de zbor 33 minute
 • Conexiune Wi-Fi

Întrebări despre dronele 4K

Se pot folosi pentru evaluări de teren?

Modelele pentru profesioniști sunt modele ce ar trebui folosite de piloți profesioniști cu experiență, cu toate că unele tehnologii incluse, fac pilotarea dronei incredibil de ușoară. Acestea sunt concepute special pentru fotografi, cameramani sau evaluatori de teren.

Ce funcții speciale au?

Printre funcțiile pe care trebuie să le aibă o dronă bună se numără: GPS-ul, modul de urmărire sau senzorul pentru obstacole. De asemenea în pachet ar trebui să mai găsești și piese de schimb, un acumulator extra cât și o cutie sau un rucsac de transport.

Evită obstacole?

Dronele cu senzori de detectare a obstacolelor și de evitare a coliziunilor devin din ce în ce mai răspândite atât în sectoarele consumatorului, cât și în cel profesional. Această tehnologie de detectare și evitare a obstacolelor se datorează senzorilor care sunt situați în fața dronei.

Au stabilizator de imagine?

Pentru a păstra camera stabilă, acestea sunt adesea dotate cu un sistem de înclinare și rotire al camerei, absorbind astfel din tremuratul dronei în mișcare. Acesta poate fi un sistem mecanic format dintr-un motor sau un sistem electronic integrat în cameră.

Au GPS?

Dronele 4K au devenit din ce în ce mai populare în rândul tuturor categoriilor de oameni. Majoritatea sunt dotate cu GPS, astfel controlul acestora este facilitat. De asemenea, în cazul dispariției din raza de acțiune, GPS-ul este cel care conduce la găsirea acesteia în cel mai scurt timp posibil.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe