Cea Mai Bună Menghină de Banc

Cea mai bună menghină de banc

Modificat la 24 februarie 2021
Articol evaluat de 100 ori:
Pagină realizată de:
Sorin Suciu
Sorin Suciu

De ce ai nevoie de o menghină de banc?

O menghină de calitate te ajută să lucrezi ușor și cu precizie în atelier, aducând metalul sau lemnul la forma dorită. Permițând menținerea fixă a obiectelor din lemn sau metal în timpul prelucrării, menghina se numară printre uneltele care nu pot lipsi din atelierul nici unui meșter care se respectă. Deși sistemul de funcționare este relativ simplu și nu s-a modificat foarte mult în ultimii ani, dacă nu ești familiarizat cu acest instrument, e posibil ca alegerea și achiziționarea unui model potrivit să te pună în dificultate.

În caz că ai nevoie de o menghină de banc ușoară și stabilă poți să te îndrepți spre un model de la Stanley. Fiind confecționată din oțel și având un finisaj cromat ce asigură o protecție anticorozivă bună se pretează pentru piese din metal.

Modelele de la Evotools sunt confecționate în întregime din fontă. Acestea sunt niște menghine de banc solide, ușor de manevrat și accesibile ca preț. Pentru a o putea fixa facil pe bancul de lucru ai la dispoziție un mâner metalic, ce culisează stânga – dreapta.

Cele mai bune menghine de banc

Cel mai bun

Kronus M16-125

Aceasta are o construcție robustă din fontă și este prevăzută cu fălci striate și tratate, ax și maner din otel forjat care îi asigură durabilitate mare. Menghina are o deschidere maximă a fălcilor de 125 mm și este potrivită pentru lucrări de finețe. Acționată prin mișcarea rapidă a mânerului, glisierele dispozitivului de strângere determină o mișcare precisă a fălcilor, fiind recomandată pentru meșteri. Produsul poate fi fixat pe bancul de lucru cu ajutorul unor șuruburi.
Verifică prețul

Menghina de banc cu baza rotativă Kronus M16-125 este utilizată pentru fixarea pieselor care urmează să fie prelucrate.

Premium

YORK 125

Menghina de banc este un instrument fiabil în timp. Menghina deține un ax protejat împotriva deteriorării. Această menghină are bacuri forjate din oțel carbon, călite și revenite, o carcasă vopsită, bacuri protejate anti-coroziune. Menghina este foarte ușor de utilizat chiar și de un amator, fiind unul dintre instrumentele absolut necesare în atelierul dumneavoastră, fiind destinată pentru lucrările cu lemn.
Verifică prețul

Menghina de banc profesională este realizată din materiale de înaltă calitate, din clame de oțel anti-alunecare cu tăieturi încrucișate, durabilă și solidă, fiind ideală pentru orice tip de atelier, dar și pentru uz casnic.

la buget

Evotools 125 mm

Aparatul este proiectat pentru fixarea pieselor într-o poziție convenabilă pentru prelucrarea lor. Suprafețele nefuncționale ale viciului sunt vopsite, fălcile amovibile sunt realizate în relief, există o nicovală pentru operații de lăcătuș cu percuție. Manta poate fi rotită în raport cu baza, alegând cea mai convenabilă poziție și securizată.
Verifică prețul

Evotools reprezintă marca de scule și unelte destinată micilor meșteri. Produsele din această gamă sunt de o calitate superioară și sunt destinate uzului semi-profesional.

Menghina MAGNAT

Ghidajele de pe corpul mobil permit o culisare uşoară şi o deschidere maximă a fălcilor, ce sunt călite la o duritate mare (52‑58 HRC) pentru a asigura o durabilitate îndelungată. Scala de măsură de pe corpul mobil ajută la reglarea rapidă a distanţei dintre fălci. Are sistem MDS de apropiere şi depărtare rapidă a fălcilor menghinei cu ajutorul unui antrenor cu clichet - pătrat de 1/2”.
Verifică prețul

Corpul fix al menghinei este forjat dintr‑un oţel înalt aliat tratat termic (50-56 HRC) care poate fi folosit ca nicovală şi este prevăzut cu şuruburi de reglare a ghidării părţii mobile.

Menghina de banc Irwin T6, deschidere 150 mm

Deschiderea maximă a fălcilor de 150 mm permite folosirea acesteia pentru activități grele dintr-o multitudine de domenii precum cel al lăcătușeriei. Unele din cele mai importante avantaje sunt constituite de presiunea mare la presare sau strângerea fermă și sigură a pieselor. Este realizată din oțel, fiind astfel rezistenta la orice impact. De asemenea, aceasta are o precizie ridicată în momentul folosirii, de aceea este recomandată celor cu o anumită experiență.
Verifică prețul

Menghina de banc Irwin T6 este utilizată pentru fixarea diferitelor piese ce urmează a fi prelucrate.

Menghina rotativa de banc Evotools 125 mm, fonta

Deoarece este mobilă, o puteți amplasa oriunde aveți nevoie, atât în interior, cât și în exterior, atașând menghina de un blat, și este destinată materialelor precum lemnul sau metalul, sau chiar pentru țevi. Cu o greutate de 5. 6 kg, lățimea fălcilor este de 125 mm și deschiderea maximă de 93 mm, astfel că indiferent dacă sunteți amatori sau semi-profesioniști, puteți fixa orice aveți nevoie cu această menghină de o calitate superioară.
Verifică prețul

Menghina rotativă de banc Evotools 125 este ideală pentru activitățile casnice, materialul din care este făcută fiind fonta.

Menghina Topex 07A115, deschidere 150 x175 mm

Menghina are o deschidere a fălcilor de 150x175 mm și este potrivită pentru activități și munci grele pentru lăcătușerie. Acționată prin mișcarea rapidă a mânerului, glisierele dispozitivului de strângere determină o mișcare precisă a fălcilor, fiind recomandată pentru meșteri. Produsul poate fi fixat pe bancul de lucru cu ajutorul unor șuruburi.
Verifică prețul

Menghina de banc este utilizată pentru a fixa piesele care urmează să fie prelucrate. Aceasta are o construcție robustă din fontă și este prevăzută cu nicovală din oțel călit cu rezistență mare.

Întrebări despre menghinele de banc

Câte tipuri de menghine sunt?

Menghina se numară printre uneltele absolut necesare în cazul în care lucrezi cu materiale precum lemnul sau diferite metale. Tipurile de menghine sunt foarte multe și variază în funcție de preferințele fiecăruia și de tipul de material prelucrat. De exemplu, cea mai utilizată este cea frontală. Mai există și menghine de picior sau menghine de tip coadă, etc.

Din ce material trebuie să fie menghina?

Majoritatea versiunilor de pe piață sunt confecționate din fontă sau oțel. Când vine vorba despre acest aspect, cele mai multe păreri despre cele mai bune menghine de banc recomandă alegerea modelelor confecționate din fontă, care are o rigiditate mai bună decât oțelul și este mai silențioasă.

La ce se folosește menghina?

Menghina de banc este un aparat folositor pentru meșterii cu experiență, precum cei din domeniul lacătușeriei. Aceasta are scopul de a-ți ușura efortul deoarece fixează piesele ce urmeaza a fi prelucrate. Cele două fălci pe care le are prind piesa respectivă și o țin blocată pentru diferite procese, cum ar fi: tăiere, găurire, frezare, șlefuire sau marcare.

Care să fie dimensiunile fălcilor de prindere?

În funcție de necesitățile pe care le ai, dimensiunile fălcilor de prindere variază în funcție de menghina de banc pe care o achiziționezi. Astfel, fiecare aparat se poate utiliza pentru materiale de o anumită dimensiune, pornind de la 80-100m și ajungând până la în jur de 125mm.

Ce accesorii au menghinele?

Printre accesoriile pe care le poți primi împreună cu aceste dispozitive se numară plăcuțe de schimb pentru fălci, piese pentru mâner, vaselină, garnitura pentru camera de lubrifiere sau pistonul de ridicare. Verifică totodată dacă produsul include sistem de autolubrifiere.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel mai bun polizor de banc

Ai propriul atelier și îți dorești o unealtă de mare utilitate? Polizorul de banc te ajută la mici reparații sau îmbunățățiri pe care le faci prin jurul casei.

Cel mai bun șlefuitor orbital cu aspirator de praf

Îți place să lucrezi curat în procesul de șlefuire? Scapă de praf cu ajutorul unui șlefuitor orbital cu aspirator de praf inclus.

Cea mai bună rindea electrică pentru lemn

Îți place să lucrezi cu lemnul? O rindea electrică cu acumulator sau fără te ajută sa-ți finisezi mini proiectele pe care le faci în atelier într-un mod foarte rapid.

Cel mai bun strung pentru lemn pentru hobby

Îți face plăcere să prelucrezi lemnul și să faci mici obiecte decorative sau utile pentru casă? În acest caz, strungul de lemn este un aparat care nu trebuie să-ți lipsească din atelier.

Cea mai bună mască de sudură cu cristale lichide

Protejează-ți ochii în procesul de sudură cu ajutorul celei mai eficiente tehnologii, masca de sudură cu cristale lichide.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe