Cea Mai Bună Menghină de Banc

Cea mai bună menghină de banc

Modificat la 05 mai 2022
Articol evaluat de 100 ori:
Pagină realizată de:
Sorin Suciu
Sorin Suciu

De ce ai nevoie de o menghină de banc?

O menghină de calitate te ajută să lucrezi ușor și cu precizie în atelier, aducând metalul sau lemnul la forma dorită. Permițând menținerea fixă a obiectelor din lemn sau metal în timpul prelucrării, menghina se numară printre uneltele care nu pot lipsi din atelierul nici unui meșter care se respectă. Deși sistemul de funcționare este relativ simplu și nu s-a modificat foarte mult în ultimii ani, dacă nu ești familiarizat cu acest instrument, e posibil ca alegerea și achiziționarea unui model potrivit să te pună în dificultate.

În caz că ai nevoie de o menghină de banc ușoară și stabilă poți să te îndrepți spre un model de la Stanley. Fiind confecționată din oțel și având un finisaj cromat ce asigură o protecție anticorozivă bună se pretează pentru piese din metal.

Modelele de la Evotools sunt confecționate în întregime din fontă. Acestea sunt niște menghine de banc solide, ușor de manevrat și accesibile ca preț. Pentru a o putea fixa facil pe bancul de lucru ai la dispoziție un mâner metalic, ce culisează stânga – dreapta.

Cele mai bune menghine de banc

Cel mai bun

Menghina Topex 07A115, deschidere 150 x175 mm

Menghina are o deschidere a fălcilor de 150x175 mm și este potrivită pentru activități și munci grele pentru lăcătușerie. Acționată prin mișcarea rapidă a mânerului, glisierele dispozitivului de strângere determină o mișcare precisă a fălcilor, fiind recomandată pentru meșteri. Produsul poate fi fixat pe bancul de lucru cu ajutorul unor șuruburi.
Verifică prețul

Menghina de banc este utilizată pentru a fixa piesele care urmează să fie prelucrate. Aceasta are o construcție robustă din fontă și este prevăzută cu nicovală din oțel călit cu rezistență mare.

la buget

Evotools 125 mm

Aparatul este proiectat pentru fixarea pieselor într-o poziție convenabilă pentru prelucrarea lor. Suprafețele nefuncționale ale viciului sunt vopsite, fălcile amovibile sunt realizate în relief, există o nicovală pentru operații de lăcătuș cu percuție. Manta poate fi rotită în raport cu baza, alegând cea mai convenabilă poziție și securizată.
Verifică prețul

Evotools reprezintă marca de scule și unelte destinată micilor meșteri. Produsele din această gamă sunt de o calitate superioară și sunt destinate uzului semi-profesional.

Premium

Menghina de banc 125mm 12kg TMP

Prezintă și un ghidaj cilindric pentru a oferi mai multă precizie, iar baza este pivotantă la 360 de grade. Menghina are un design excepțional, fiind de calitate înaltă și poate fi folosită pentru o perioadă îndelungată de timp. Construcția acesteia este solidă și rezistentă la rugină.
Verifică prețul

Corpul menghinei este realizat din fontă cenușie și nicovala este din oțel călit. Placa de montare turnată, fiind prevăzută cu găuri de prindere. Aceasta este utilizată pentru fixarea materialului în timpul prelucrării.

Menghina de banc Irwin T6, deschidere 150 mm

Deschiderea maximă a fălcilor de 150 mm permite folosirea acesteia pentru activități grele dintr-o multitudine de domenii precum cel al lăcătușeriei. Unele din cele mai importante avantaje sunt constituite de presiunea mare la presare sau strângerea fermă și sigură a pieselor. Este realizată din oțel, fiind astfel rezistenta la orice impact. De asemenea, aceasta are o precizie ridicată în momentul folosirii, de aceea este recomandată celor cu o anumită experiență.
Verifică prețul

Menghina de banc Irwin T6 este utilizată pentru fixarea diferitelor piese ce urmează a fi prelucrate.

Menghina de banc cu nicovala Mannesmann M712-075, 75 mm

Aceasta are o lățime a fălcilor de 75 de mm, bacuri forjate din oțel carbon, călite şi revenite, corpul realizat din oțel și este protejat împotriva coroziunii, ce îi conferă o deosebită rezistență și durabilitate. Menghina este ușor de utilizat și va fi un instrument foarte util pentru orice gospodărie.
Verifică prețul

Dacă ești în căutarea unei noi ustensile, Menghina de banc cu nicovală Mannesmann M712-075, este instrumentul potrivit pentru casa sau atelierul tău, la un preț accesibil și de o calitate foarte bună.

Menghina 125 mm Slovakia T 212205

Acest model se numără printre cele mai bune menghine de banc de acest tip și are dimensiunile de 390 x 150mm, cu o lățime a fălcilor de 150mm și o deschidere tot de 150mm, valori încadratatea în limita superioară pentru această categorie de modele, fiind potrivite atât pentru uzul casnic, cât și pentru micile ateliere.
Verifică prețul

Menghina 125 mm 212205 are un mâner realizat din fier, iar designul este unul cu bază rotativă, care permite adaptarea facilă a unghiului de lucru la obiectele care au nevoie de fixare și prelucrare.

vidaXL Menghină pivotantă, 100 mm, fontă

Aceasta are o lățime a fălcilor de 100 mm și este realizată din fontă, fapt ce îi conferă rezistență și durabilitate. Menghina se rotește la 360 de grade și poate fi adaptată pentru a lucra ușor cu orice material, iar fălcile întărite vor satisface cerințe exigente de perforare și fixare, fiind un instrument indispensabil.
Verifică prețul

Dacă ești în căutarea unui instrument de calitate pentru casa sau atelierul tău, Menghina pivotantă este un instrument ușor de utilizat care te va ajuta la găurire, sudură, frezare, tăiere și ascuțire.

Întrebări despre menghinele de banc

Câte tipuri de menghine sunt?

Menghina se numară printre uneltele absolut necesare în cazul în care lucrezi cu materiale precum lemnul sau diferite metale. Tipurile de menghine sunt foarte multe și variază în funcție de preferințele fiecăruia și de tipul de material prelucrat. De exemplu, cea mai utilizată este cea frontală. Mai există și menghine de picior sau menghine de tip coadă, etc.

Din ce material trebuie să fie menghina?

Majoritatea versiunilor de pe piață sunt confecționate din fontă sau oțel. Când vine vorba despre acest aspect, cele mai multe păreri despre cele mai bune menghine de banc recomandă alegerea modelelor confecționate din fontă, care are o rigiditate mai bună decât oțelul și este mai silențioasă.

La ce se folosește menghina?

Menghina de banc este un aparat folositor pentru meșterii cu experiență, precum cei din domeniul lacătușeriei. Aceasta are scopul de a-ți ușura efortul deoarece fixează piesele ce urmeaza a fi prelucrate. Cele două fălci pe care le are prind piesa respectivă și o țin blocată pentru diferite procese, cum ar fi: tăiere, găurire, frezare, șlefuire sau marcare.

Care să fie dimensiunile fălcilor de prindere?

În funcție de necesitățile pe care le ai, dimensiunile fălcilor de prindere variază în funcție de menghina de banc pe care o achiziționezi. Astfel, fiecare aparat se poate utiliza pentru materiale de o anumită dimensiune, pornind de la 80-100m și ajungând până la în jur de 125mm.

Ce accesorii au menghinele?

Printre accesoriile pe care le poți primi împreună cu aceste dispozitive se numară plăcuțe de schimb pentru fălci, piese pentru mâner, vaselină, garnitura pentru camera de lubrifiere sau pistonul de ridicare. Verifică totodată dacă produsul include sistem de autolubrifiere.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Liză Pentru Căratul pe Scări
Cea mai bună liză pentru căratul pe scări

Lucrezi într-un domeniu care presupune cărarea pachetelor pe scări? O liză specială cu 3 roți te poate ajuta să poți urca sau coborî cu ușurință scările de bloc și nu numai.

Cel Mai Bun Multimetru Digital cu Funcție de Osciloscop
Multimetru digital cu funcție de osciloscop

Multimetrul cu osciloscop te ajută să identifici rapid problemele aparatelor și a utilajelor și vei putea face depanările mult mai rapid.

Cea Mai Bună Mașină Electrică Desfundat Țevi
Cea mai bună mașină electrică de desfundat țevi

Cauți o metodă rapidă și ușoară de a desfunda și curăța țevile de canalizare? Puterea motorului și accesoriile te vor ajuta să cureți țevile fără efort.

Cea Mai Bună Drujbă Electrică cu Acumulator
Cea mai bună drujbă electrică cu acumulator

Scapă de zgomot și mirosul de benzină cu ajutorul unei drubje pe lanț electrice. La fel de puternică, portabilă și la fel de puternică.

Cea Mai Bună Drujbă Pe Benzină
Cea mai bună drujbă pe benzină

Asigură-te că alegi o drujbă rezistentă și de calitate pe care o poți folosi ani buni. Află de aici care sunt cele mai bune modele de pe piață.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe