Cea Mai Bună Menghină de Banc

Cea mai bună menghină de banc

Modificat la 26 iulie 2021
Articol evaluat de 100 ori:
Pagină realizată de:
Sorin Suciu
Sorin Suciu

De ce ai nevoie de o menghină de banc?

O menghină de calitate te ajută să lucrezi ușor și cu precizie în atelier, aducând metalul sau lemnul la forma dorită. Permițând menținerea fixă a obiectelor din lemn sau metal în timpul prelucrării, menghina se numară printre uneltele care nu pot lipsi din atelierul nici unui meșter care se respectă. Deși sistemul de funcționare este relativ simplu și nu s-a modificat foarte mult în ultimii ani, dacă nu ești familiarizat cu acest instrument, e posibil ca alegerea și achiziționarea unui model potrivit să te pună în dificultate.

În caz că ai nevoie de o menghină de banc ușoară și stabilă poți să te îndrepți spre un model de la Stanley. Fiind confecționată din oțel și având un finisaj cromat ce asigură o protecție anticorozivă bună se pretează pentru piese din metal.

Modelele de la Evotools sunt confecționate în întregime din fontă. Acestea sunt niște menghine de banc solide, ușor de manevrat și accesibile ca preț. Pentru a o putea fixa facil pe bancul de lucru ai la dispoziție un mâner metalic, ce culisează stânga – dreapta.

Cele mai bune menghine de banc

Cel mai bun

Kronus M16-125

Aceasta are o construcție robustă din fontă și este prevăzută cu fălci striate și tratate, ax și maner din otel forjat care îi asigură durabilitate mare. Menghina are o deschidere maximă a fălcilor de 125 mm și este potrivită pentru lucrări de finețe. Acționată prin mișcarea rapidă a mânerului, glisierele dispozitivului de strângere determină o mișcare precisă a fălcilor, fiind recomandată pentru meșteri. Produsul poate fi fixat pe bancul de lucru cu ajutorul unor șuruburi.
Verifică prețul

Menghina de banc cu baza rotativă Kronus M16-125 este utilizată pentru fixarea pieselor care urmează să fie prelucrate.

la buget

Evotools 125 mm

Aparatul este proiectat pentru fixarea pieselor într-o poziție convenabilă pentru prelucrarea lor. Suprafețele nefuncționale ale viciului sunt vopsite, fălcile amovibile sunt realizate în relief, există o nicovală pentru operații de lăcătuș cu percuție. Manta poate fi rotită în raport cu baza, alegând cea mai convenabilă poziție și securizată.
Verifică prețul

Evotools reprezintă marca de scule și unelte destinată micilor meșteri. Produsele din această gamă sunt de o calitate superioară și sunt destinate uzului semi-profesional.

Premium

Menghina de banc rotativa - 6

Îți punem la dispoziție o menghină de banc ce se rotește și este extrem de rezistentă deoarece este confecționată din metal. Ea te va ajuta să modifici forma altor obiecte metalice cu cea mai mare ușurință. Nu va mai trebui să te chinui improvizând pentru că te poți baza pe ea. Este de dimensiuni mici pentru a ocupa cât mai puțin spațiu, dar îți faci treaba cu ea.
Verifică prețul

Dacă îți place să muncești la diverse obiecte din fier pentru casa și curtea ta, ai nevoie de cea mai bună menghină pentru diverse operațiuni.

Menghina de banc Irwin T6, deschidere 150 mm

Deschiderea maximă a fălcilor de 150 mm permite folosirea acesteia pentru activități grele dintr-o multitudine de domenii precum cel al lăcătușeriei. Unele din cele mai importante avantaje sunt constituite de presiunea mare la presare sau strângerea fermă și sigură a pieselor. Este realizată din oțel, fiind astfel rezistenta la orice impact. De asemenea, aceasta are o precizie ridicată în momentul folosirii, de aceea este recomandată celor cu o anumită experiență.
Verifică prețul

Menghina de banc Irwin T6 este utilizată pentru fixarea diferitelor piese ce urmează a fi prelucrate.

Menghina Topex 07A115, deschidere 150 x175 mm

Menghina are o deschidere a fălcilor de 150x175 mm și este potrivită pentru activități și munci grele pentru lăcătușerie. Acționată prin mișcarea rapidă a mânerului, glisierele dispozitivului de strângere determină o mișcare precisă a fălcilor, fiind recomandată pentru meșteri. Produsul poate fi fixat pe bancul de lucru cu ajutorul unor șuruburi.
Verifică prețul

Menghina de banc este utilizată pentru a fixa piesele care urmează să fie prelucrate. Aceasta are o construcție robustă din fontă și este prevăzută cu nicovală din oțel călit cu rezistență mare.

Menghina de banc Gadget 100 mm 5 kg 310107

Este destinată lucrului atât pentru acasă, cât și în ateliere, dar este și extrem de rezistentă, având levierul din oțel forjat. În plus este un produs eficient, dotat cu suport pentru prindere pe banc. Așadar, cu ajutorul acestui echipament poți efectua o mulțime de operațiuni de pregătire fără să fii nevoit să faci multe artificii, fiind un produs foarte sigur și eficient.
Verifică prețul

Menghina de banc Gadget 100 mm 5 kg 310107 este un produs folosit pentru a prinde unele piese ce urmează să fie prelucrate.

Menghina de banc cu baza rotativa, Kronus M16-80, metal, rosu, 80 mm

de 80 mm Este realizată din metal, nu se îndoaie, nu se strică, este rezistentă pe termen lung pentru a te ajuta mereu la nevoie. Are culoarea roșie și vine la un preț mai mult decât accesibil. Astfel vei putea lucra făra probleme la visele tale, ce includ orice lucrare de finețe.
Verifică prețul

Dacă îți place să meșterești pe acasă, ai nevoie de sculele și echipamentele potrivite. Pe lângă cuie, ciocane și nicovale, ai nevoie de o menghină de banc. Noi îți punem o menghină de banc cu o bază rotativă la dispoziție.

Întrebări despre menghinele de banc

Câte tipuri de menghine sunt?

Menghina se numară printre uneltele absolut necesare în cazul în care lucrezi cu materiale precum lemnul sau diferite metale. Tipurile de menghine sunt foarte multe și variază în funcție de preferințele fiecăruia și de tipul de material prelucrat. De exemplu, cea mai utilizată este cea frontală. Mai există și menghine de picior sau menghine de tip coadă, etc.

Din ce material trebuie să fie menghina?

Majoritatea versiunilor de pe piață sunt confecționate din fontă sau oțel. Când vine vorba despre acest aspect, cele mai multe păreri despre cele mai bune menghine de banc recomandă alegerea modelelor confecționate din fontă, care are o rigiditate mai bună decât oțelul și este mai silențioasă.

La ce se folosește menghina?

Menghina de banc este un aparat folositor pentru meșterii cu experiență, precum cei din domeniul lacătușeriei. Aceasta are scopul de a-ți ușura efortul deoarece fixează piesele ce urmeaza a fi prelucrate. Cele două fălci pe care le are prind piesa respectivă și o țin blocată pentru diferite procese, cum ar fi: tăiere, găurire, frezare, șlefuire sau marcare.

Care să fie dimensiunile fălcilor de prindere?

În funcție de necesitățile pe care le ai, dimensiunile fălcilor de prindere variază în funcție de menghina de banc pe care o achiziționezi. Astfel, fiecare aparat se poate utiliza pentru materiale de o anumită dimensiune, pornind de la 80-100m și ajungând până la în jur de 125mm.

Ce accesorii au menghinele?

Printre accesoriile pe care le poți primi împreună cu aceste dispozitive se numară plăcuțe de schimb pentru fălci, piese pentru mâner, vaselină, garnitura pentru camera de lubrifiere sau pistonul de ridicare. Verifică totodată dacă produsul include sistem de autolubrifiere.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Șlefuitor Orbital cu Aspirator de Praf
Cel mai bun șlefuitor orbital cu aspirator de praf

Îți place să lucrezi curat în procesul de șlefuire? Scapă de praf cu ajutorul unui șlefuitor orbital cu aspirator de praf inclus.

Cel Mai Bun Șubler Digital
Cel mai bun șubler digital

Este precizia importantă pentru tine? Șublerul digital te ajută să măsori la un nivel micro diverse materiale și vei putea vedea pe ecran mărimea exactă.

Cel mai bun Dulap Mobil Pentru Scule & Unelte
Cel mai bun dulap mobil pentru scule

Îți place să meșterești și îți place ordinea? Cu ajutorul unui dulap mobil pentru scule poți avea la îndemână și bine organizate toate sculele din atelier/garaj.

Cel Mai Bun Kit De Irigare Pentru Gazon
Cel mai bun kit de irigare pentru gazon

Vrei să-ți instalezi singur instalația de irigare a gazonului? Alege un kit de irigare care conține toate elementele și accesoriile de care ai nevoie.

Cel Mai Bun Furtun Cu Picurare
Cel mai bun furtun cu picurare

Vrei să-ți faci un sistem de irigare prin picurare? Alege un furtun special pentru acest tip de irigare, furtun care vine cu găuri speciale realizate direct din fabrică.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe