Cea Mai Bună Motopompă Pentru Apă Murdară

Cea mai bună motopompă pentru apă murdară

Modificat la 14 octombrie 2021
Articol evaluat de 24 ori:
Pagină realizată de:
Andrei Ursache
Andrei Ursache
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici

De ce ai nevoie de o motopompă pentru ape murdare?

Mai ales în zonele în care pământul este argilos sau mlăștinos, infiltrarea apei în subteran se produce lent sau stagnează și se acumulează apă în stratul vegetal și la suprafață. Apa care băltește afectează structura clădirilor și suprastructura, iar o motopompă de apă murdară poate evacua surplusul de apă. Motopompa este alcătuită din motor termic în 4 timpi, un cilindru răcit cu aer, care acționează în mod direct o pompă de apă.

Motopompele sunt utilizate pentru a reduce efortul și timpul unei activități care presupune un surplus sau un deficit de apă. Acestea elimina excesul de apă nedorită. Înainte de utilizare, motopompa trebuie bine fixată și amplasată pe o suprafață plană orizontală, iar când furtunul acesteia este expus traficului pietonal sau auto, fluxul de apă al acesteia nu trebuie să fie oprit.

Înainte de pornire motorul se alimentează cu o cantitate suficientă de combustibil și se verifică nivelul de ulei de motor. Aceste produse sunt utilizate chiar și de pompieri, fie la incendii, fie la inundații.

Cea mai bună motopompă pentru apă murdară

Cel mai bun

Motopompa Raider GWP01, 5.6 CP, benzina, 550 l/min

 • Benzină
 • Putere 4.1kW
 • Debit 550 l/m
 • Utilizare apă curată
 • Capacitate 3,8 L
Verifică prețul

Această motopompă este realizată din aluminiu turnat sub presiune, are o construcție robustă și nu necesită precauții la întreținere. Motopompa are în compoziția sa un rezervor de combustibil ce măsoară capacitatea cilindrică de 3,8 litri și un rezervor pentru ulei de 600 ml, rezervor care are și un senzor care îi indică starea. Debitul de apă este de 550 l/min iar pompa pompează apa la înălțimea de maxim 35 m și dispune de putere de aspirare de la adâncimea de maxim 8 m. Pentru funcționare, are nevoie de benzină.

la buget

Motopompa apa Alpin Profi 6.5CP, 3 Toli, 60m3/Ora, ref. 28m, cu senzor un baia de ulei

 • Tip motor termic
 • Pornire manuală
 • Putere motor 6.5 cp
 • Viteză maximă (rpm) 3600
 • Capacitate cilindrică 208 cm³
Verifică prețul

Motopompa Alpin Profi este utilizată în alimentarea cu apă din fântâni, lacuri, râuri și transportul apei curate prin conducte pe distanțe lungi, umplerea rapidă a rezervoarelor, irigarea culturilor pe ogoare, grădini, livezi, vii, prin canale sau instalații sub presiune cu aspersoare. Alimentarea cu apă curată sau desecarea bazinelor, piscinelor sau în crescătorii de pește, spălarea vitelor, grajdurilor, uneltelor și utilajelor agricole. Motopompa Alpin Profi este foarte ușor de utilizat, putând fi porrnită manual, la sfoară.

Premium

Motopompa HONDA WB20-XT GX120 Profesionala, 2 Toli, Debit 650 l/min + Cadou 1l ulei Agropro

 • Rezervor cu o capacitate de 2l;
 • Greutatea de 13kg;
 • Rezistentă și durabilă;
 • Practică și eficientă;
 • Ușor de folosit.
Verifică prețul

Pompa hidraulică HONDA WB20-XT GX120 este soluția perfectă pentru activitățile din gospodărie fără griji și restrângeri. Aceasta funcționează pe bază de combustibil, și anume benzină, având o capacitate puternică ce facilitează îndeplinirea funcției acesteia. Dispune de un sistem de răcire cu aer rece ce garantează fiabilitatea produsului. Motopompa te va scuti de la preocupările casnice, oferindu-ți un suport util și practic, și duce la reducerea unui efort suplimentar, sporind potențialul de producție.

Motopompa pentru ape murdare RURIS MP100, 7 CP, 3 toli,

 • Ciclu de funcţionare 4 timpi
 • Putere motor 7 CP
 • Capacitate cilindrică 212 cc
 • Sistem de aprindere electronic
 • Pornire manuală
Verifică prețul

Motopompa pentru ape murdare RURIS MP100 este destinată lucrărilor de șantier, pentru intervenții în caz de inundații sau pentru drenajul apelor murdare de fundații sau bălți. Pornirea motorului este ușoară și rapidă, astfel că orice lucrare de șantier este posibilă. Șasiul, rezistent la vibrații și șocuri, permite utilizarea în orice condiții de exploatare. Motorul este protejat cu ajutorul senzorului de ulei, pentru situațiile în care se utilizează cu ulei insuficient. De asemenea, Motopompa RURIS MP100 se poate folosi cu succes și pentru fermele care fac irigații pe suprafețe întinse.

Motopompa Steinhaus PRO-GP40, 1.5”, 2.4CP, 17.000l/h, 4 timpi, benzina, autonomie 2 ore

 • Puternic
 • Capacitate mare
 • Dispune de senzor al motorului
 • Ușor de utilizat
 • Potrivit pentru adâncimi medii
Verifică prețul

Motopompa pe benzină de la Steinhaus PRO-GP40 este destinată special pentru pomparea apei din bazine de apă, fântâni sau puțuri de adâncime medie. Aceasta dispune de un motor în 4 timpi cu o putere ce înregistrează 2,4 cp, capacitate cilindrică de 79.6 cm³ și capacitate rezervor de 2 litri. Debitul maxim la care ajunge este de 17 m³/h, înălțime de refulare de 22 m iar adâncimea de absorbție este de 7 m. Sistemul de pornire este pe baza de demaror cu sfoară. Motorul este protejat cu ajutorul unui senzor special pentru situațiile în care acesta nu are suficient ulei.

Motopompa Loncin Apa murdara, 6.5CP, 4.8 kW, 3

 • Eficientă
 • Accesibilă
 • Calitate ridicată
 • Rezistentă
 • Putere mare
Verifică prețul

Motopompa Loncin dispune de un sistem inovator de limpezire a apei murdare, fiind format întotdeauna din trei componente: pompa propru-zisă, filtru cu mai multe camere, sterilizator UVC. Combinarea corectă a componentelor adaptate una la cealaltă depinde de mărimea suprafeței de curățat.. Cu cât suprafața este mai popluat sau murdar, cu atât mai mare este necesarul de filtrare. Putere maximă a motorului este de 4.8 kW / 6.5 CP, motor ce funcționează pe benzină fără plumb, generând un Volum maxim de absorție de 45 mᵌ/hr

Motopompa apa murdara 3 - 950 l / min - Konner & Sohnen - KS-80TW

 • Putere motor: 7,0 cp
 • Sistem de pornire: manual
 • Capacitate rezervor combustibil: 3,6 l
 • Capacitate rezervor ulei: 0,6 l
 • Dimensiuni: 570 x 460 x 465 mm
Verifică prețul

Această motopompă pentru apă murdară este recomandată folosirii pentru irigarea suprafețelor agricole, săpat fântâni, alimentarea sau drenarea bazinelor și rezervoarelor de apă, cât și pentru pomparea apei din râuri și izvoare. Motopompa dispune de un motor extrem de puternic ce măsoară 7,0 cp, sistem de pornire manual, capacitatea rezervorului de combustibil de 3,6 litri și de dimensiuni reduse. Debitul maxim de apă înregistrează 950 l/min, turația nominală 3600 rpm iar înălțimea maximă de refulare este de 25 m.

Întrebări frecvente despre motopompele pentru ape murdare

La ce mai pot folosi motopompele pentru ape murdare?

Motopompele se folosesc în construcții și agricultură, pentru a evacua zone mari inundate și pentru a elibera cuve sau piscine mari. Acestea sunt adesea folosite de pompieri în incendii sau inundații, deci sunt un bun ajutor pentru toată lumea.

Cu ce se alimentează motopompele pentru ape murdare?

În cazul pompelor electrice, vei avea nevoie de o conexiune la rețea, ceea ce nu este întotdeauna la îndemână, așa că mai bine le alegi pe cele cu alimentarea prin combustibil. Motopompele diesel sau cu benzina sunt mai practice și găsești numeroase astfel de produse la prețuri bune.

Ce debit înregistrează motopompele pentru ape murdare?

Debitul este exprimat în numărul de litri pe minut sau pe oră. În general, debitul de apă este între 17.000 și 33.000 de litri pe oră. Când ai nevoie de apă pentru irigații, interesează-te de o motopompă de mare presiune.

Contează adâncimea și înălțimea de refulare a motopompelor de ape murdare?

O pompa poate transporta apa în sus până la un număr de metri. Cea mai buna motopompă este cea care îți furnizează apa de la o adâncime mare și poate refula la cat mai mulți metri pe verticală. În funcție de nevoile tale, alege-o pe cea care se potrivește.

Pot instala singur motopompele de ape murdare?

De obicei producătorii de motopompe se exprimă destul de clar în aceasta privință, și anume că produsul trebuie instalat de către un profesionist. Este bine să cunoști caracteristicile motopompei, dar atât timp cât nu ai pregătirea necesară, evita să faci montajul de unul singur.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Grătar Cu Afumătoare
Cel mai bun grătar cu afumătoare

Dacă tot investești într-un grătar pentru casa ta, de ce să nu cumperi unul pe care-l poți folosi pentru mai multe tipuri de preparare, inclusiv pentru afumătoare? Uite care sunt cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Detector pentru Punțile Termice
Cele mai bune detectoare pentru punțile termice

Îți dorești un aparat prin care poți vedea scăpările de căldură din locuință (așa numitele punți termice)? Detectoarele termice pentru uz rezidențial au o precizie de +/- 1°C.

Cel Mai Bun Tocător de Frunze și Crengi
Cea mai bună mașină de tocat frunze și crengi electrică

Folosește resturile de prin grădină cu folos! Tocătorul de frunze și crengi te ajută să faci compost pe care-l poți folosi ca îngrășământ.

Castele Gonflabile pentru Copii - Modele Interesante
Castele gonflabile pentru copii de până în 10 ani

Surprinde-ți copilul cu cel mai cool loc de joacă din cartier: un castel gonflabil. Află ce modele interesante poți cumpăra din România.

Cel Mai Bun Proțap din Inox cu Motor
Cel mai bun proțap din inox cu motor

Îți plac purcelușii de lapte la proțap, berbecuții sau chiar vițeluși? Pentru a-i prepara cum trebuie, ai nevoie de un sistem de proțap cu motor.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe