Cea Mai Bună Plită Încorporabilă pe Gaz

Cea mai bună plită încorporabilă pe gaz

Modificat la 24 februarie 2021
Articol evaluat de 102 ori:
Pagină realizată de:
Ilinca Matei
Ilinca Matei
Otilia Alexe
Otilia Alexe

De ce să alegi o plită încorporabilă pe gaz?

Chiar dacă plitele electrice prin inducție sau vitroceramice se tot îmbunătățesc, plitele pe gaz nu și-au pierdut popularitatea lor și rămân în continuare la mare cerere. După cum arată practica, majoritatea covârșitoare a consumatorilor care au acces la gaze, se concentrează pe plitele cu gaz. Acest lucru nu este surprinzător, doar un aragaz sau o plită pe gaz bună îți permit să gătești mai repede. În plus, gustul mâncărurilor pregătite la flacăra deschisă este mai colorat. Și cel mai important, fără îndoială, obții o economie importantă a facturii la energia electrică.

Plitele pe gaz încorporabile nu sunt foarte costisitoare și foarte rar se defectează. De fapt, acesta este motivul pentru care decizia despre înlocuirea lor este amânată în majoritatea cazurilor.

Toate plitele pe gaz încorporabile, cu excepții foarte rar întâlnite, au o lățime obișnuită de 60 cm. Este o marime caracteristică modelelor cu 4 arzătoare. Cu toate acestea, există unele variații de lațime a dispozitivului și vei avea de ales în mare parte pe baza numărului de arzătoare. Spre exemplu, cele cu 5 arzătoare pot avea o lățime de 75 cm.

Plite încorporabile pe gaz

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Samsung

 • Putere de 10,3 KW
 • Număr arzătoare 4
 • Dotat cu aprindere electrică
 • Dimensiuni: 60 x 9.5 x 51
 • Alimentare este pe gaz
Verifică prețul

Plita pe gaz Samsung are 4 arzătoare și puterea este de până la 10,3 kW, fiind cea mai mare de acest fel. Prin urmare, te poți bucura de căldura maximă pentru metode de gătit rapide și intensive, cum ar fi prăjirea și călirea. Sau, poți fierbe apă și găti mâncarea mai repede. Plita Samsung generează căldură intensă pentru a găti mai repede și pentru a maximiza aroma și textura alimentelor. Prin combinarea a 3 inele de flacără concentrice într-un arzător mare puternic, se poate genera căldură instantanee puternică, care este foarte potrivită pentru wok-uri.

Premium

* Prezentare video mai jos

Electrolux

 • Timpu rapizi de încălzire;
 • Nu trebuie ținut cont de răcire după ce ai terminat de gătit;
 • Control iluminare;
 • Funție pornire-oprire;
 • Indicator căldură reziduală
Verifică prețul

Plita cu control cu inducție detectează cu precizie puterea gătitului pe gaz. Se încălzește rapid cu o simplă atingere, ceea ce înseamnă că poți pregăti mâncarea imediat. Și, în plus, nu este nevoie să iei în considerare răcirea după finalizare. Control complet al gazului, gătind mai rapid și mai sigur. Cu ajutorul indicatorului de căldură reziduală, poți verifica dacă este încă fierbinte după utilizare. Fără presupuneri, mai puține riscuri, fiecare masă devine mai sigură. Poate chiar să protejeze setările de activitate și să evite modificările făcute de degetele jucăușe. În acest fel, poți găti la cerere fără a fi nevoie să începi de la zero.

la buget

* Prezentare video mai jos

Beko

 • Prezintă 4 arzătoare
 • Material: inox
 • Dotat cu un grătar de fontă
 • Aprindere integrată
 • Echipat cu tehnologia High-Efficiency Gas Burner
Verifică prețul

Designul special al arzătoarelor cu gaz de înaltă eficiență ajută să distribuie mai multă căldură rapid și uniform pe fundul tăvii. Acest lucru face plita cu până la 25% mai eficientă decât arzătoarele standard și poate reduce și timpii de gătit, ajutându-te să iei cina cu până la 35% mai repede. Acest lucru nu numai că îmbunătățește performanțele de gătit, dar îți poate economisi și timp în bucătărie, gătind și mâncarea mai repede. Oferind stabilitate maximă pentru oale și tigăi în timp ce gătești, suporturile durabile din fontă vor adăuga, de asemenea, o notă profesională.

Plita gaz incorporabila Franke Trend Line 600 FHTL 604 3G TC XS C, 4 arzatoare, 60cm, gratare fonta, Inox Satinat

 • Butoanele ergonomice oferă ușurință în utilizare.
 • Bujia integrată în arzător permite aprinderea focului fară alte dispozitive.
 • Un dispozitiv special întrerupe alimentarea cu gaz în cazul stingerii accidentale.
 • Arzător cu performanțe profesionale pentru gătit rapid și eficient.
 • Aprindere electronică integrată.
Verifică prețul

Plita are încorporată o supapă de siguranță, aceasta fiind un dispozitiv de neînlocuit pentru siguranță completă: dacă focul este stins accidental, alimentarea cu gaz este oprită instantaneu. Această supapă va asigura, de asemenea, o funcționare fără probleme cu GPL. Fiecare plită este fabricată la cele mai înalte standarde și poate funcționa continuu timp de mulți ani. Vei fi mulțumit de precizia absolută a designului, de calitatea excelentă a manoperei și de cele mai înalte standarde de producție.

Plita incorporabila Arctic ARSGN64125S, Gaz, 4 arzatoare, Dispozitiv de siguranta, Gratare fonta, 60 cm, Sticla Neagra

 • Grătarul din fontă, îți conferă siguranță și stabilitate pe toată perioada gătitului.
 • Sticla neagră și liniile delicate vor oferi un plus de eleganță bucătăriei tale.
 • Permite aprinderea arzătorului printr-o simplă apăsare, fară a fi nevoie de chibrituri.
 • Oprește alimentarea cu gaz în cazul stingerii accidentale a flacării.
 • Oferă o experiență de gătire mai sigură și mai plăcută.
Verifică prețul

Plita pe gaz de la Arctic dispune de 4 arzătoare de o eficiență ridicată, ceea ce face ca timpul pe care îl petreci în bucătărie să scadă cu până la 35%, iar gazul pe care îl folosești să fie redus cu 17%. Dotată cu un grătar de fontă ce oferă siguranță și stabilitate în timp ce gătești, plita are un aspect elegant și prezintă un dispozitiv de siguranță, sticla fiind, de asemenea, securizată. Ușor de întreținut și echipată cu un panou de tip mecanic, plita va transforma timpul petrecut în bucătărie într-un de-a dreptul plăcut.

Bosch Plita pe gaz PPP6A6B90, 4 arzatoare, 60 cm, suporturi fonta, aprindere electrica, sticla neagra

 • Reglare de înaltă precizie a flacării, pe 9 nivele;
 • Aspect elegant și curășare ușoară;
 • Control ergonomic;
 • Stabilitate sporită;
 • Aprindere cu o singură mână.
Verifică prețul

Plita Bosch dispune de 4 arzătoare de dimensiuni diferite, astfel că poți prepara 4 tipuri de mâncare în același timp. Dotat cu suporturi rezistente din fontă și cu aprindere electrică, aparatul electrocasnic are un design modern, funcționează pe gaz și prezintă 9 niveluri de putere ce pot ajusta căldura necesară într-un mod precis și rapid. Aveți, de asemenea, posibilitatea de a incorpora plita la nivelul blatului, fiind un aparat de-a dreptul necesar pentru a găti mâncare gustoasă și într-un timp scurt.

Plita gaz incorporabila Teka GZC 64320 cu 4 arzatoare, 60cm, gratare fonta, Cristal negru

 • Suprafață vitroceramică;
 • Design ergonomic;
 • Aprindere cu o singură mână;
 • Curățare ușoară;
 • Sistem de instalare rapidă.
Verifică prețul

Plita pe gaz încorporabilă de la Teka are 4 arzătoare și grătare din fontă. Designul ergonomic și suprafața ceramică extrem de ușor de curățat fac din această plită alegerea ideală pentru bucătăria ta. Conține 9 nivele de putere cu control precis al flăcării, dar în același timp și un dispozitiv de siguranță cu blocare automată. Aprinderea piezoelectrică este integrată în buton și plita are și un suport opțional pentru Wok. Instalarea va fi realizată facil chiar și de către începători. Vine însoțită de garanție de 24 de luni.

Plita incorporabila Zanussi ZGH62414XA, gaz, 4 zone de gatit, aprindere electrica, 60 cm (Inox)

 • Tip alimentare: gaz
 • Prezintă 4 arzătoare
 • Dimensiuni: 59.4 x 51
 • Aprindere electrică
 • Material: inox
Verifică prețul

Designul său subțire ocupă foarte puțin spațiu și îți poate oferi tot ce ai nevoie. Decorul modern se potrivește cu stilului bucătăriei tale. Desigur, este ideală pentru a găti mâncăruri rafinate. Flacăra cu aprindere automată se face rapid. Doar rotești butonul și flacăra se va declanșa. Butoanele plitei sunt amplasate pe partea laterală, astfel încât copiii să ajungă cu greu la ele. Copiii sunt în siguranță și tu mai puțin stresat! Plita este echipată cu un dispozitiv inteligent pentru a detecta dacă flacăra arde. Prin urmare, dacă arzătorul se stinge, gazul se va opri automat, protejându-ți bucătăria.

Întrebări despre plitele încorporabile pe gaz

Câte ochiuri pot avea?

În România, la acest capitol sunt plitele pe gaz cu 4 arzătoare. Fiecare arzător are o dimensiune diferită, astfel este posibil de adaptat necesarul de putere pentru diferite produse culinare gătite la foc. Cel de al 5-lea arzător este de regulă cu mai multe surse de ardere și încadrat la categoria WOK.

Ce dimensiuni au?

Plitele incorporabile pe gaz reprezintă opțiunea perfectă pentru tine, putând fi integrate cu ușurință în blatul oricărei bucătării. Acest lucru se datorează dimensiunilor acestora ce variază. Astfel, o plită cu 5 zone de gătit poate avea în jur de 70 de cm lățime, în timp ce una cu 4 zone are 58 de cm lățime, iar adâncimea lor este, în general, constantă(50 de cm).

Din ce material este suprafața plitei?

Plitele încorporabile pe gaz sunt fabricate din oțel emailat, suficient de rezistent încă să fie apreciat de clienți. Alegerea ta depinde în cazul materialelor, exclusiv de prețul pe care ești dispus să-l plătești în momentul achiziției. De exemplu, inoxul este cel mai rexistent, mai ales în varianta sa anti-amprentă.

Au sistem de siguranță?

Plitele incorporabile cu gaz sunt potrivite pentru orice bucătărie, având ca scop simplificarea modului de a găti. Toate plitele sunt dotate cu un sistem de siguranță bine pus la punct, astfel vei fi protejat în orice situație. Blocarea de siguranță este opțiunea care împiedică aprinderea accidentală a plitei, cât și accesul copiilor.

Au funcție de autoaprindere?

Plitele incorporabile pe gaz sunt dispozitive performante, ce necesită atenție sporită la utilizare. Totuși, cele mai multe modele dețin sistem de autoaprindere, prin intermediul butoanelor, acesta fiind configurat pentru a facilita întrebuințarea plitei.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Ascuțitor Electric de Cuțite pentru Acasă
Ascuțitor electric de cuțițe pentru uz casnic

Cu un ascuțitor electric pentru cuțite în doar câteva secunde poți face cuțitul ca nou fără niciun fel de efort din partea ta. Află care sunt cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Aparat Electric Pentru Mini Tarte
Cel mai bun aparat electric pentru mini tarte

Îți plac mini tartele și vrei să le gătești acasă oricând ai poftă? Un aparat electric pentru mini tarte îți poate ușura efortul și te ajută să le prepari cât mai repede.

Cel Mai Bun Termometru Pentru Friptură
Cel mai bun termometru pentru friptură

Află momentul precis când friptura este gata în cuptor sau în tigaie! Termometrul pentru carne te ajută să prepari cu exactitate tipul de prăjit pe care-l dorești: în sânge, mediu sau bine făcut.

Cea Mai Bună Afumătoare Electrică pentru Acasă
Cea mai bună afumătoare electrică pentru acasă

Îți place să-ți pregătești singur/ă carnea afumată? Cu o afumătoare electrică ai garanția unui preparat fără substanțe nocive și poți regăsi gustul afumătorii de la bunici de la țară.

Cea Mai Bună Mașină De Spălat Vase De Mici Dimensiuni
Cea mai bună mașină de spălat vase de mici dimensiuni

Nu strângi destule vase încât să merite o mașină de spălat vase clasică? Alege una de dimensiuni reduse (ex: 6-8 farfurii) și poți scăpa de povara spălarii vaselor la chiuvetă.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe