Cea Mai Bună Rindea Electrică Pentru Lemn

Cea mai bună rindea electrică pentru lemn

Modificat la 30 aprilie 2021
Articol evaluat de 92 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe
Ianis Pipor
Ianis Pipor

De ce să alegi o rindea electrică pentru lemn?

Lucrezi în lemn? Dacă da, înseamnă că ști ce este și ce face o rindea electrică. O rindea electrică reprezintă unealtă ideală pentru micile activități de tâmplărie și producție de mobilă, aceasta ajutând la fasonarea pieselor din lemn și prelucrarea prin așchiere a diferitelor profile într-un timp mult mai scurt și cu rezultate mai bune decât prin metoda manuală. Acest utilaj este din ce în ce mai popular și probabil acesta este motivul pentru care și tu te gândești să achiziționezi o astfel de mașinărie. Indiferent de frecvența cu care o vei folosi trebuie să ai în vedere faptul că vei cumpăra ceva care trebuie să te servească ani de zile.

Există mai două tipuri de rindele electrice, fiecare având specificul ei și domeniul ei de aplicare: rindea electrică manuală și rindea electrică de banc.
Înainte de cumpărarea unei rindele electrice va trebui să te gândești la două aspecte deosebit de importante: frecvența folosirii și mobilitatea.
Deasemenea trebuie să te gândești dacă vei lua o rindea cu fir sau una cu acumulator. La cea cu acumulator vei verifica doar ca tensiunea să fie de 14 – 18V.

Rindele electrice pentru lemn

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

DeWalt

 • Motor foarte puternic de 1050W
 • Mâner frontal cu scală pentru controlarea adâncimii
 • Tambur rotativ cu viteză mare de rotație
 • Lame reversibile placate cu TCT (carbură de wolfram)
 • Container de mare capacitate pentru colectarea așchiilor
Verifică prețul

Rindeaua electrică DeWalt este dotată cu un motor foarte puternic, de 1050W, acest lucru conferind fiabilitate chiar și în aplicațiile pe lemn dur. Pe ambele părți ale corpului rindelei sunt amplasate două canale ce permit evacuarea așchiilor rezultate la rindeluire, iar pentru relgarea profunzimii, în partea din față este prevăzută cu un mâner cu precizie de 0,1mm. Tamburul are un diametru mare, lucru care permite un finisaj excelent. Mai mult, pentru o și mai mare precizie, rindeaua conține trei canale de sanfrenare.

la buget

Steinhaus

 • Putere 850 W
 • Tensiune alimentare 230 V
 • Viteză maximă (rpm) 16500
 • Greutate 3,3 kg
 • Alimentare la rețea
Verifică prețul

Rindeaua electrică PRO-PL850 este o mașină puternică, cu o putere utilă de 850W, pentru lucrări cu o adâncime de așchiere de maxim trei milimetri, cu ajustarea precisă a înălțimii de rindeluire, prin reglarea în trepte de 0.1 mm. Talpa solidă din aluminiu, de 82mm lățime, facilitează obținerea de rezultate plane. Mânerele cu softgrip permit manevrarea sigură și comodă. De asemenea, rindeaua PRO-PL850, vine însoțită de un ghidaj paralel de adâncime, două ghidaje de adâncime falț, iar in plus, are premontate două cuțite reversibile de rindeluit.

Premium

Rindea electrica cu acumulator 18v Erbauer,14000 rpm,1x acumulator Erbauer EXT 18V x 5.0Ah inclus

 • Design ergonomic
 • Fabricată din materiale de înaltă calitate
 • Simplu de utilizat
 • Dotată cu motor puternic
 • Greutate redusă
Verifică prețul

Dacă îți place să lucrezi cu lemnul, vei avea nevoie de anumite unelte. Pentru ca munca ta să fie cât mai ușoară ai nevoie de unelte moderne cate să te ajute să economiseşti timp și mai ales energie. Una dintre cele mai importante unelte pentru prelucrarea lemnului este rindeaua. Un tip modern de rindea este rindeaua electrică, o unealtă indispensabilă unui lucrător în lemn atât în mediul profesional, cât și acasă. O caracteristică importantă o reprezintă faptul că funcționează cu acumulator fiind portabilă.

Rindea electrica Black Decker Kw712-Xk 650 W

 • Putere nominală 650 W
 • Turație in gol 0-17000 rotiri/min
 • Adâncime de taiere 2 mm
 • Tensiune 230 V
 • Lățimea de rindeluire 82 mm
Verifică prețul

Rindeaua electrică Black Decker Kw712-Xk este destinată șlefuirii materialului lemnos. Este prevăzută cu un motor cu o putere de 650 W care asigură o funcționalitate rapidă și eficientă. Doar printr-o singură trecere a acesteia peste lemn, îndepărtează o cantitate mare de material. Este gândită pentru a extrage praful, fără să pună în pericol sănătatea și pentru ca mediul să rămână curat. Lățimea de rindeluire măsoară 8,2 cm iar greutatea aparatului măsoară 3 kg ceea ce îl face ușor de manevrat și transportat.

Rindea electrica Stern Austria EP610C, 610W, 17000 RPM, 82 mm, cutite incluse

 • Putere 610 W
 • Nivel zgomot 98 dB
 • Tensiune alimentare 230 V
 • Turație mers în gol (rpm) 17000
 • Lungime cablu 2 m
Verifică prețul

Rindeaua este folosită pentru prelucrarea lemnului, este o soluție rapidă și eficientă care va schimba radical modul în care vei lucra. Se alimentează la rețea, suprafața de lucru pe care se lucrează este lemnul iar puterea cu care acționează este de 610 W. Lungimea cablului de alimentare măsoară 2 metri lungime, perfect pentru a duce la bun sfârșit întreaga lucrare. Greutatea de 2 kg face transportatul și manevratul să se producă ușor, fără mari eforturi. Adâncimea de rindeluire măsoară 2 milimetri.

RINDEA EL.PHO 20-82

 • Sistem dublu reglabil de evacuare a aşchiilor.
 • Forma compactă ce asigură manevrarea confortabilă.
 • Grosime de aşchiere de până la 2,6mm.
 • Motor puternic de 710W.
 • Adecvată pentru lucru în spaţii greu accesibile.
Verifică prețul

Rindeaua electrică este o unealtă care nu mai poate lipsi din garajul sau din atelierul oricărui meșter. Folosită pentru prelucrarea lemnului, este o soluție rapidă și eficientă care va schimba radical modul în care vei lucra. Acest model are greutarea redusă și echilibrul perfect fac pentru utilizarea cu o singură mână în spațile înguste. Mânerul frontal este cu scală pentru controlarea adâncimii, în trepte de precizie, iar tamburul rotativ cu viteză mare de rotație și lamă mare asigură o finisare excelentă.

Rindea electrica TRYTON THG600, 600 W, 82 mm

 • Construcție ușoară și ergonomică
 • Adâncime rindeluire ajustabilă rapid cu scală
 • Locaș pentru chei
 • Carcasă protecție curea antrenare
 • Putere 600 W
Verifică prețul

Rindeua electrică TRYTON THG600 este ajutorul de nădejde din atelierul tău. Aparat cu alimentare de la rețea, rindeaua electrică asigură o utilizare ușoră prin construcția sa ergonomică. Adâncimea de rindeluire este ușor de ajustat cu ajutorul scalei. În dotarea rindelei electrice TRYTON THG600 se află și un cuțit bilateral, ghidaj paralel, adaptor pentru aspirator și chei. Și dacă tot am pomenit de chei, află că nu le vei rătăci niciodată, pentru că rindeaua dispunde de un locaș special pentru depozitarea acestora.

Întrebări despre rindelele electrice pentru lemn

Ce rindea este mai bună pentru lucrări de finisaj?

Vei găsi pe piață două tipuri de rindele electrice: rindea electrică manuală și rindea electrică de banc. Rindeaua electrică manuală este ideală pentru lucrări de dificultate medie sau scăzută. Deoarece îți permite  o manevrabilitate mai mare, deci mai mult control asupra aparatului, este ideală pentru finisaje.

Câte cuțite are rindeaua?

Există mai multe tipuri de rindele electrice, fiecare dintre acestea având specificul ei. Marea majoritate a rindelelor electrice au mai multe cuțite - între două și cinci. În funcție de numărul cuțitelor pe care le are rindeaua poate șlefui mai mult sau mai puțin.

La ce adâncime poate șlefui?

Vei găsi pe piață o gamă variată de rindele electrice, fiecare dintre ele venind la pachet cu diferite accesorii. În funcție de aceste accesorii rindelele electrice acoperă un spectru larg de lucru. De exemplu, o rindea electrică profesională poate șlefui până la 4mm dintr-o trecere.

Au accesorii de tăiere?

Da, rindelele electrice pentru lemn pot fi completate cu accesorii pentru o tăiere mai precisă. Aceste accesorii nu sunt, în majoritatea cazurilor, parte a pachetului standard. Puteți cumpăra separat însă diverse accesorii sau vă puteți folosi de setările standard ale rindelei electrice pentru a obține rezultatul dorit.

Ce capacitate ar trebui să aibe acumulatorul rindelei?

Capacitatea recomandată pentru acumulatorul rindelei electrice este de 2.5 Ah sau mai mare. Majoritatea rindelelor electrice pentru lemn vin cu acumulator și încărcător inclus, astfel încât nu va trebui să îți faci griji pentru acest aspect. În cazul în care acumulatorul nu este inclus, verifică și recomandările producătorului înainte de a alege un acumulator.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Șlefuitor Orbital cu Aspirator de Praf
Cel mai bun șlefuitor orbital cu aspirator de praf

Îți place să lucrezi curat în procesul de șlefuire? Scapă de praf cu ajutorul unui șlefuitor orbital cu aspirator de praf inclus.

Cea Mai Bună Centură de Scule și Unelte
Cea mai bună centură de scule și unelte

Lucrezi pe șantier și vrei să-ți faci viața mai ușoară? O centură de scule nu trebuie să lipsească de la brâul oricărui meșter profesionist.

Cel Mai Bun Polizor de Banc
Cel mai bun polizor de banc

Ai propriul atelier și îți dorești o unealtă de mare utilitate? Polizorul de banc te ajută la mici reparații sau îmbunățățiri pe care le faci prin jurul casei.

Cel Mai Bun Strung Pentru Lemn - Hobby
Cel mai bun strung pentru lemn pentru hobby

Îți face plăcere să prelucrezi lemnul și să faci mici obiecte decorative sau utile pentru casă? În acest caz, strungul de lemn este un aparat care nu trebuie să-ți lipsească din atelier.

Cel mai bun Aparat Electric de Gravat (pentru amatori)
Cel mai bun aparat electric de gravat pentru uz periodic

Ești meșter și ai nevoie de o metodă rapidă de a grava anumite materiale? Un aparat electric de gravat este varianta cea mai accesibilă pentru tine. Vezi cele mai bune modele.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe