Cea Mai Bună Stație de Călcat Haine

Cea mai bună stație de călcat pentru acasă

Modificat la 20 aprilie 2022
Articol evaluat de 98 ori:
Pagină realizată de:
Alina Tudornic
Alina Tudornic

De ce să-ți cumperi o stație de călcat?

Stațiile de călcat sunt niște aparate electrocasnice foarte utile, iar în ziua de astăzi a devenit greu să înveți care sunt temperaturile potrivite pentru fiecare material, întrucât formulele noi de material sintetic continuă să fie lansate pe piață. Deoarece călcatul a devenit o corvoadă, atunci când el este pe lista săptămânală e bine să apelăm la o stație de călcat deoarece astfel munca noastră se va ușura semnificativ, vom termina într-un timp mult mai scurt toată treaba și vom obține rezultate mai bune.

O haină fără cute cu un aspect curat face mereu o bună impresie. Fiind mai scumpă și având dimensiuni mai mari decât un fier de călcat obișnuit, stația de călcat reușește să iasă în evidență datorită performanțelor pe care le oferă, precum și pentru că ne ajută să călcăm hainele fără ca țesătura să fie afectată. Stație de călcat este perfectă pentru uz intensiv, chiar industrial, dar și pentru uz casnic, mai ales dacă ai o familie mare și de obicei trebuie să performezi sesiuni lungi de călcare a hainelor.

Cea mai bună stație de călcat

Cel mai bun

Statie de calcat cu manometru, Beper, 50.002, 2000 W

 • Performantă
 • Practică
 • Ușor de folosit
 • Confortabilă
 • Utilă
Verifică prețul

Această stație de călcat sub presiune este echipată cu un manometru pentru a putea fi controlată cât mai corect. În funcție de tipul țesăturii pe care vrei să o calci, poți ajusta temperatura și puterea sistemului de călcare. Stația de călcat este dotată cu o placă de aluminiu care asigură o distribuire uniformă a căldurii, astfel încât să nu există riscul de a arde hainele. Are un rezervor cu o capacitate de până la 850ml, iar cablul electric este retractabil pentru a beneficia de o economisire a spațiului.

Cel mai bun

Călcarea hainelor niciodată nu a fost mai simplă ca acum! Descoperă noua stație de călcat Tefal Pro Express care, prin puterea sa de 2200W reușește să îți ofere haine perfect călcate, fără cute, cu un aspect îngrijit. Capacitatea rezervorului de apă este de 1.6l și este dotată cu un sistem performant anti-calcar. Printre cele mai importante funcții descoperim: auto-curățarea, funcția de pulverizare, oprirea automată, setarea ECO și sistemul de stocare a cablului. Fierul de călcat cântărește mai puțin de 7 kg și este extrem de practic și simplu de folosit.

Premium

Stația de călcat Philips dispune de un senzor inteligent care detectează mișcările fierului de călcat, eliberând automat abur atunci când ai nevoie și oprindu-l automat când fierul stă pe loc. Este ideală pentru călcatul pe verticală datorită jetului foarte puternic de abur și a greutății reduse a fierului. Rezervorul detașabil de dimensiuni mari ușurează procesul de calcare pentru sesiuni îndelungate. Este gândit să se oprească automat după câteva minute de nefolosire, pentru siguranță și pentru a economisi energie.

Statie de calcat Fakir Vivaldi, 2150 W, 2 l, 6,5 bari, Abur variabil 125 g/min, Functie auto-curatare, Boiler inox, Sistem antipicurare (Alb/Gri)

 • Talpă Smooth Glide cu înveliș ceramic
 • Mâner ergonomic
 • Oprire automată în 3 trepte
 • Funcție anti-calcar
 • Funcție anti-picurare
Verifică prețul

Stația de călcat Fakir Vivaldi este un adevărat ajutor în casa dumneavoastră deoarece impresionează prin funcțiile sale inovatoare și designul său modern. Datorită controlului temperaturii cu care este gândit, nu are loc deteriorarea materialelor hainelor, mai ales când vine vorba de cele preferate. Cablul de alimentare măsoară 1,5 metri iar cel de abur, 1,8. Învelișul ceramic al tălpii are un efect anti-aderent și, prin urmare, alunecă ușor peste orice tip de material fără ca acesta să se lipească.

Stația de călcat cu aburi Daewoo este reprezentată de un raport foarte bun calitate-preț, îmbinând multiple avantaje și fiind accesibilă oricărui buget. Călcarea este rapidă și eficientă, folosindu-se puterea aburilor pentru a înmuia și umezi țesăturile înainte. Puterea sa este de 2400W. Presiunea maximă ajunge până la 4 bari, ceea ce înseamnă că va pătrunde cu ușurință chiar și materialele groase pe care le ai de călcat. Mai mult, această stație este dotată cu funcția de oprire automată. Hainele vor avea un aspect neted și îngrijit.

Statie de calcat Zass Sg 02a

 • Eficientă;
 • Performantă;
 • Utilă;
 • Putere mare;
 • Consum mic.
Verifică prețul

Această stație de călcat te va impresiona prin eficiența și performanța sa. Dispune de o presiune puternică a aburului de 3.5 bari, atât în poziție verticală, dar și în poziție orizontală și de un sistem anti-calcar inclus. Rezervorul de apă are o capacitate de 0,7 litri, ceea va fi suficient pentru aproximativ 2 ore de călcat. Mânerul confecționat din plută este confortabil și stabil de ținut. Talpa profesională este din aluminu. Butonul de abur deține inclusiv funcția de abur continuu. Puterea fierului de călcat este de 800W.

Statie de calcat Albatros ROYAL STEAM CARE BLUE, 3000 W, 1.5 L (Albastru)

 • Eficientă;
 • Consum mic de energie;
 • Design plăcut;
 • Putere mare;
 • Materiale de calitate.
Verifică prețul

Stația de călcat Albatros Royal Steam Care se remarcă prin performanță și eficacitate. Are un design modern și compact, fiind extrem de ușor de depozitat, iar rezervorul de apă inclus are o capacitate de 1.5 l, asigurându-se netezirea unei cantități mare de haine fără întrerupere, rapid. Temperatura se setează automat în funcție de tipul țesăturii, astfel vei obține rezultatele perfecte fără nici un fel de efort. Fierul de călcat este realizat din materiale de calitate care asigură buna funcționare de-a lungul timpului.

Întrebări despre stațiile de călcat

Care este puterea stației de călcat?

Puterea la care poate ajunge o stație de călcat depinde viteza de încălzire a tălpii, precum și constanța căldurii sau temperatura maximă la care va putea ajunge. E bine de știut că cu cât puterea este mai mare, cu atât mai bune rezultate vei obține, iar hainele își vor dobândi forma ideală în cel mai scurt timp. Stația de călcat trebuie să aibă o putere de cel puțin 2400 W.

Cât abur poate produce ?

Poate cel mai important criteriu de diferențiere în alegerea unei stații de călcat perfecte este puterea aburului care va determina eficiența și calitatea stației de călcat. Există modele cu o putere a aburilor ceva mai mică, de 100 sau 200 g și până la un jet de abur puternic de 500 g.

Care este capacitatea rezervorului de apă?

Cea mai evidentă diferență dintre o stație de călcare și un fier de călcat clasic este faptul că stația de călcat vine cu un rezervor pentru apă exterior care are un volum mai mare. Rezervorul de apă trebuie să aibă o capacitate suficient de mare ( 1L - 2L ) pentru o singură ședință de călcat.

Din ce material este realizată talpa?

Talpa stației de călcat se numără printre componentele importante ale acesteia. Până la urmă ea intră în contact direct cu țesatura. Materialul metalic trebuie să fie unul prietenos cu țesăturile, bun conductor termic, precum și să nu se lipească de țesături. Cea mai bună stație de călcat are o talpă din material ceramic sau dintr-o combinație de mai multe metale( aluminiu sau inox ).

Ce funcții suplimentare are ?

Stațiile de călcat ne pun la dispoziție destul de multe funcții, ele fiind însă diferite de la un producător la altul. Doar să enumerăm câteva, sau cele mai importante funcții, avem: funcția de autocurățare, funcția de oprire automată, sistemul anti-picurare și filtru anti-calcar.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Ventilator Turn cu Telecomandă
Cel mai bun ventilator turn cu telecomandă

Îți dorești un aer răcorit în zilele toride de vară dar nu vrei să investești într-un aparat de aer condiționat. Cumpără un ventilator turn pe care-l poți controla cu ajutorul telecomenzii.

Cel Mai Bun Grill Electric cu Plită din Piatră
Cel mai bun grill electric cu plită din piatră

Vrei să scapi de prăjelile nesănătoase? Alege un grill cu plită din piatră și poți mânca aceleași alimente dar gătite într-un mod mai sănătos și mai curat.

Cel Mai Bun Set De Fierbere Sous-Vide
Cel mai bun set de fierbere sous-vide

Aparatul de gătit sous-vide te ajută să prepari rapid rețete sănătoase fără prea mare efort și într-un mod 100% natural.

Cea Mai Bună Oală Electrică de Gătit Orez
Cea mai bună oală de gătit orez electrică

Această oală este garanția unui orez gustos cu un efort foarte mic din partea ta. Chiar dacă nu ești o fană a gătitului, e imposibil să dai greș cu această oală specială de orez.

Cel Mai Bun Tocător & Mărunțitor Electric de Ceapă
Tocătoare electrice pentru tăiat și mărunțit ceapa

Nici ție nu-ți face plăcere să tai ceapa manual? Nu ești singur/a. Cu câteva zeci de lei poți scăpa de această povară și poți cumpăra un tocător electric pentru ceapă și alte legume.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe