Cea Mai Bună Tabletă Grafică

Cea mai bună tabletă grafică

Modificat la 20 aprilie 2021
Articol evaluat de 45 ori:
Pagină realizată de:
Narcisa Bălan
Narcisa Bălan

De ce să-ți iei o tabletă grafică?

Tableta grafică a schimbat pentru totdeauna arta și a dus la apariția unui nou curent numit artă digitală. Prin funcționalitățile sale, tableta grafică permite, cu ajutorul unui pix special, desenarea în același fel în care ai folosi creionul pe hârtie. Avantajele utilizării sale sunt multiple deoarece permite mișcări mai sigure a mâinii ce îți permite exprimarea plenară a creativității.

Propun să alegi o tabletă care să fie prevăzută cu ecran multi-touch care să îți permită să accesezi unele funcții specifice, precum scroll sau zoom folosind degetele, sensibilitate la înclinare ce se referă la un senzor care detecta unghiul de înclinare al creionului și va trasa linii de grosimi diferite în funcție de această înclinare și mai ales, vârfuri de schimb pentru creionul grafic cu care vine la pachet.

Cei mai mulți utilizatori de tablete grafice sunt graficieni, designeri, arhitecți, ingineri, studenți sau artiști digitali. Însă asta nu împiedică pe utilizatorii ocazionali să achiziționeze un astfel de produs.

Cea mai bună tabletă grafică

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Tableta grafica WACOM One 13 Creative Pen Display

 • Interfață HDMI
 • Suprafața activă 294 x 166 mm
 • Presiune 4096 level
 • Display 13.3 inch
 • Aspect 16:9
Verifică prețul

Fie că abia ai început să creezi digital, dorești să adaugi o întorsătură gândirii vizuale sau cauți să îți îmbunătățești expresia digitală, Wacom One oferă o experiență extraordinară. Aceasta vine cu toate elementele esențiale pentru a-ți condimenta viața digitală. Există un stil natural al ecranului de 13,3 ”, software-ul creativ inclus - chiar și capacitatea de a te conecta la anumite dispozitive Android. Și este compatibil și cu cele mai importante mărci de pixuri. Deschide noi posibilități cu Wacom One.

la buget

* Prezentare video mai jos

Tableta grafica Wacom One Small, Negru/Rosu

 • Design modern de culoare neagră
 • Creion ușor și ergonomic cu vârf sensibil la presiune
 • Ușor de transportat
 • Suprafață activă de tip Non-Display
 • Rezoluție 2540 lpi
Verifică prețul

Cu WACOM One Small o să te distrezi în timp ce creezi. Creionul ușor și ergonomic cu vârf sensibil la presiune, combinat cu suprafața netedă a tabletei, oferă rezultate uimitoare. Cu un design modern de culoare neagră, tableta WACOM One Small reprezintă accesoriul ideal de care ai nevoie pentru munca ta. Datorită dimensiunilor sale, această tabletă este ușor de transportat, astfel ca o poți lua cu tine orinde dorești, la birou sau în oricare altă locație. Interfața de conectare este rapidă și sigură, realizată prin portul USB.

Premium

* Prezentare video mai jos

Tableta grafica XP-PEN Artist 24 Pro, 23.8 2K QHD, 90% RGB, include Stand Ajustabil, Artrage 5, Manusa, 8 varfuri de rezerva

 • Dimensiuni mari 23.8"
 • Ecran 2K QHD
 • Tehnologie 90% RGB
 • Stand ajustabil
 • 8 vârfuri de rezervă
Verifică prețul

Acest model tabletă grafică, XP-PEN Artist 24 Prode, este comfortabiă, adjustabilă. Ecranul este foarte neted, iar mănușa ajută foarte mult. Performanța e pe măsura asșteptărilor, având în vedere că se poate lucra 8-10 ore non-stop și că se poate utiliza ca al 2-lea monitor. Instalarea este foarte ușoară, driverele fiind incluse în pachet sau direct pe siteul producătorului. Se menține curată, pentru că nu atrage particlue de praf, dar dacă trebuie ștearsă are lavetă în cutie pentru a fii curățată.

Tableta grafica XP-PEN Star 03 v2 10x6 Negru star03_b

 • Suprafața activă: 10 x 6 inch
 • Tehnologie: Non-Display
 • Rezoluție: 5080 lpi
 • Conector USB
 • Presiune creion: 8192
Verifică prețul

Spațiul de lucru de 10x6 ”, te fac să te simți ca și cum ai desena cu un stilou real pe o hârtie reală. Sensibilitatea la presiunea stiloului 8192 îți permite să creezi variații în lățimea liniei de opacitate; potrivit atât pentru utilizarea mâinii drepte cât și a celei stângi. Are 8 comenzi rapide personalizabile (funcții: îmbunătățirea/slăbirea pensulei, mărirea/micșorarea, anularea, instrumentul manual, instrumentul pensulei, ștergerea) care ar putea fi folosite și ca taste rapide, precum și pentru a deschide programe sau site-uri web.

Tableta grafica Wacom Intuos M, Bluetooth (Negru/Verde)

 • Stilou puternic
 • Personalizabil
 • Compactă și elegantă
 • Software inclus
 • Ușor de instalat
Verifică prețul

Desen digital, pictură sau editare foto? Indiferent ce îți place să creezi, Wacom Intuos are tot ce ai nevoie pentru ca aceasta să se întâmple. Este ușor de configurat și utilizat și oferă până la trei aplicații creative unice pe care le poți descărca gratuit. Primul lucru pe care îl vei observa atunci când utilizezi Wacom Intuos este cât de natural se simte. Datorită tehnologiei EMR (Rezonanță Electro-Magnetică), stiloul fără baterie, cu 4.096 de niveluri de sensibilitate la presiune, oferă o experiență naturală de desen, care poate continua să funcționeze atât timp cât lucrezi.

Tableta grafica portabila Veikk S640, 6 x 4, Negru

 • Rezoluție (lpi) 5080
 • Greutate 176 g
 • Lungime cablu (m) 1.43
 • Viteză de citire creion (pps) 250
 • Suprafață activă 6x4 inch
Verifică prețul

Tabletă grafică portabilă Veikk S640, 6 x 4\'\', varianta pe negru, este rezultatul unui frumos experiment, al cărui design elegant te uimește, cu doar 3 mm grosime, este subtire, portabil și ușor de utilizat. Ecranul generos de dimensiuni, numai bune, are 6 x 4 \'\', oferind mai mult spațiu decât oricând pentru o experiență de desen și joc mai bună. Iar cele 8192 nivelurile de presiune sensibile, îmbunătățite, permit modificarea, navigarea și crearea unei palete complete. Sistemul de operare extins, are un program conceput compatibil cu orice sistem de operare PC, având totodată stilou pasiv fără baterie.

Întrebări frecvente despre tabletele grafice

La ce ajută creionul grafic de care dispune o tabletă grafică?

Creionul este una dintre cele mai importante elemente ale unei tablete de acest gen. Acesta ține locul unui mouse iar spre deosebire de el care necesită mai multe mișcări în aceeași direcție pentru a muta cursorul într-un anumit punct, în cazul tabletei grafice cursorul apare imediat când creionul atinge ecranul.

Ce este o tabletă grafică cu display?

Tabletele grafice cu ecran sunt recomandate începătorilor deoarece sunt mai ușor de folosit. Nu mai este necesar să te uiți mereu ba la tabletă, ba la ecranul laptopului pentru a verifica dacă desenezi bine. Poți desena la fel cum o faci cu un creion pe hârtie. O astfel de tabletă are de multe ori un preț foarte mare.

Ce dimensiuni să aleg pentru tableta grafică?

Dacă vrei o tabletă grafică care să îți permită să retușezi cu mai multă precizie ce nu ai reușit să faci din mouse, un model mic, dacă ești mai obișnuit să desenezi pe foaie A4 sau chiar A3, cel mai bine este să alegi o tabletă cu o dimensiune corespunzătoare deoarece te vei simții mai liber în mișcări.

Rezoluția tabletei grafice trebuie să fie mare?

În cazul tabletelor grafice rezoluția este notată cu LPI adică Linii pe Inch. Se referă la cât de multe LPI are tableta și la cât de multe LPI făcute de stylus poate detecta. Cea mai bună tabletă grafică este evident aceea care are cea mai mare rezoluție deoarece îți permite să adaugi cât mai multe detalii.

Cât rezistă bateria unei tablete grafice?

Durata bateriei este influențată de mai mulți factori printre care și modul în care folosești tableta, vârsta acumulatorului sau condițiile de temperatură de afară. Dacă ai de gând să desenezi în timp ce călătorești sau și atunci când nu ești acasă, trebuie să te asiguri că tableta pe care o alegi este dotată cu un acumulator care rezistă cel puțin 3-4 ore. Vezi în specificațiile produsului.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Tabletă cu Cartelă SIM
Cea mai bună tabletă cu cartelă SIM

Ce rost are o tabletă dacă nu poate fi folosită atunci când ești în afara semnalului wireless? Așa că ne-am hotărât să-ți prezentăm doar acele modele care funcționează și cu cartelă SIM.

Cea Mai Bună Tabletă pentru Școala Online (teleșcoală)
Tablete pentru copii bune pentru școala de la distanță (teleșcoală)

Copilul tău încă se chinuie cu telefonul să urmărească lecțiile online? Poate are nevoie de o tabletă cu ecran mai mare potrivită pentru teleșcolă.

Cea Mai Bună Tastatură Pentru Tabletă Apple iPad
Cea mai bună tastatură pentru tabletă iPad

O husă cu tastatură îți oferă posibilitatea transformării tabletei într-un veritabil laptop. Dacă tot ai dat pe o tabletă cât aproape pe un laptop de ce să nu te folosești la maxim de ea?

Cea Mai Bună Tastatură Pentru Tablete Android
Cea mai bună tastatură pentru tablete Android

Îți petreci mult timp pe tableta ta Android și îți dorești o variantă să poți tasta mai rapid/eficient? Alege o tastatură pentru tabletă și aproape că îți vei putea transforma tableta într-un laptop.

Cea Mai Bună Tabletă LCD de Scris și Desenat pentru Copii
Tablete LCD de scris și desenat pentru copii

Vrei să scapi de hârtiile și cariocile de prin casă? Cu ajutorul unei tablete LCD pentru scris și desenat copilul tău poate folosi sute de nuanțe de culori și mii de foi fără niciun cost extra.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe