Cel Mai Bun Abric Pentru Prelucrare Lemn

Cel mai bun abric pentru prelucrare lemn

Modificat la 17 martie 2022
Articol evaluat de 25 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Andrei Ursache
Andrei Ursache

La ce îți este util un abric pentru lemn?

Dacă ai avea un abric pentru lemn ai putea să începi să prelucrezi materiale lemnoase pentru ca apoi să le vinzi. Cine nu adoră produsele din lemn? Au o frumusețe aparte și o eleganță ieșită din comun, mai ales daca te implici când le confecționezi. Acest tip de echipament este de obicei folosit de tâmplari pentru a îndrepta un panou de lemn pe toate dimensiunile sale, aici incluzând marginile sau diverse unghiuri ale sale pe care încă nu le-ai prelucrat și care pot fi greu de accesat. Este util fie că ai experiență în lucrul cu lemnul, fie că nu.

Dacă vrei să obții plăci și scânduri plane, de grosimi constante care să fie ușor de vândut, tocmai ce ai găsit produsul de care ai nevoie. Acesta te ajută să îndrepți suprafețele lemnului care va fi utilizat mai târziu într-o anumită construcție și folosit cum trebuie de către persoanele care construiesc. Tot ce trebuie tu să faci este să te asiguri că vei crea scânduri care să fie drepte și utile prin caracteristicile lor, care să nu aibă defecte.

Cel mai bun abric pentru prelucrare lemn

Cel mai bun

Abric electric PROCRAFT PD2300, 2300W, 8000RPM, Masina de rindeluit latime 300mm, Inaltime max rindeluire 160mm

  • Manetă de ajustare a înălțimii
  • Role de ghidare
  • Uși rabatabile
  • Alimentare la rețea
  • Potrivit pentru scânduri, grinzi și orice alt material din lemn
Verifică prețul

Această unealtă a fost proiectată pentru a putea prelucra suprafețele lemnoase, grinzile și orice alt material din lemn folosit în construcții. Are un sistem de funcționare foarte ușor și este dotat cu o manetă de ajustare a înălțimii în funcție de dimensiunile materialului prelucrat. Sistemul din interior este alcătuit din câteva role de ghidare care îți vor ușura înaintarea în lemn. Părțile frontală și posterioară sunt dotate cu uși rabatabile care pot fi transformate într-o platformă pentru alunecarea ușoară a lemnului.

la buget

Mașină de rindeluit Einhell TC-SP 204, 1500 W, 3 mm max îndepărtare material, lățime max rindeluire 204 mm, deschiere max. grosime 120 mm. Aceasta este o mașină de înaltă calitate pentru sarcini precise, de prelucrare rapidă și eficientă a grosimii și de rindeluire a suprafețelor de prelucrat. Planul de grosime cu suporturi de preluare a pieselor de prelucrat este ușor de manevrat și extrem de simplu în utilizare. Extractorul practic de rumeguș asigură o muncă curată și un loc de muncă curat și plăcut.

Premium

Bernardo Masina pentru rindeluire si degrosare lemn PT 250 - 230 V

  • Fabricată din materiale de înaltă calitate
  • Compactă
  • Simplu de utilizat
  • Consum redus de energie
  • Nivel redus de zgomot
Verifică prețul

Bernardo Masina pentru rindeluire și degrosare lemn PT 250 - 230 V. Acesta este un model de rindeluit monofazat, care are o lățime de rindeluire a acestei mașini este de 255 mm, lățime de degrosare de 250 mm, are o construcție mică și compactă ce facilitează transportul, fiind ideal pentru lucrul în șantiere. Această mașină de rindeluire are o protecție bloc tăietor conform CE, pentru a asigura siguranță în timpul lucrului. Acest model este echipat standard cu suport, care îți va face lucrul și mai plăcut și ușor.

Această mașină face o reglare uşoară şi precisă a adâncimii în paşi de 1,5 mm şi reglare micrometrică. Are o construcţie culisantă în 4 puncte pentru o rigiditate şi o precizie mai ridicată la reglarea adâncimii de rindeluire. Mai mult, mesele de intrare şi de ieşire oferă susţinere pentru piese mai mari rindeluite. În ceea ce privește siguranța mașina are întrerupător, iar jgheabul reglabil de praf în partea dreaptă sau stângă pentru o zonă de lucru mai curată şi mai sigură. Are găuri pentru fixarea sigură pe coloană sau pe masă și manivelă pentru reglarea uşoară a înălţimii de rindeluire.

Întrebări frecvente despre abric-urile pentru lemn

Ce reprezintă abric-urile de lemn?

Abricurile de lemn, sau mașinile de rindeluit, sunt mașinării de prelucrare a materialului lemnos utilizate pentru a îndrepta un panou de lemn pe toate dimensiunile acestuia, inclusiv marginile sau diferite unghiuri pe care materialul de prelucrat le prezintă și care pot fi greu de accesat.

La ce folosesc abric-urile de lemn?

Abricurile de lemn se folosesc pentru a obține plăci și scânduri plane, de grosimi constante, putând fi folosite și pentru rindeluire și degroșare. Acestea sunt utile pentru îndreptarea suprafețelor materialului lemnos care, ulterior, este integrat într-o construcție sau utilizate ca atare.

Ce dimensiuni au abric-urile de lemn?

Dimensiunile generale ale unui abric de lemn sunt date de lungimea mesei de alimentare și de lungimea mesei de evacuare. De asemenea, în funcție de producător, greutatea unui abric de lemn poate ajunge și la 1300 de kilograme. În general, lungimea maximă a mesei de alimentare este de 2 m, iar lungimea maximă a mesei de evacuare este de aproximativ 1.6 m.

Din ce se fabrică abricurile de lemn?

Abricurile din lemn prezintă mese realizată din fontă de înaltă calitate, prevăzute cu nervuri specifice, cu rigla de ghidare realizată din aluminiu și valțuri de avans metalice. Există și abricuri de lemn la care batiul mașinii este realizat dintr-un aliaj de beton armat care joacă un rol esențial în neutralizarea vibrațiilor, conferind abricului o stabilitate superioară.

De ce ai nevoie de un abric de lemn?

Un abric de lemn este esențial dacă dorești să-ți amenajezi un mic atelier de tâmplărie și să activezi în acest domeniu. Numeroase activități de prelucrare a materialului lemnos necesită utilizarea unui abric de lemn: îndreptare, rindeluire, degroșare și netezirea suprafețelor, precum și intervenția asupra unghiurilor greu accesibile ustensilelor de prelucrare obișnuite.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Bormașină cu Acumulator pentru Zidărie și Lemn
Cele mai bune bormașini cu acumulator pentru zidărie și lemn

Află care sunt cele mai populare modele de bormașini pentru uz casnic (pereți de cărămidă, lemn sau metal). Alimentarea pe acumulator te ajută să o poți folosi cu ușurință.

Cel Mai Bun Pistol cu Aer Cald
Cel mai bun pistol cu aer cald

Vrei să faci lipituri sau desfolieri cu aer cald și cauți o suflantă profesională care să te ajute să faci treabă de calitate? Informează-te rapid din recomandările noastre.

Cel Mai Bun Pistol Pneumatic de Cuie
Cel mai bun pistol pneumatic de cuie

Un meșter e la fel de bun precum uneltele pe care le are. Investește într-un pistol de cuie eficient și performant și vei scăpa de efortul bătutului de cuie.

Cea Mai Bună Șurubelniță Electrică cu Impact
Cea mai bună surubelniță electrică cu impact

O șurubelniță electrică cu impact te va ajuta să scoți mai ușor șuruburile înțepenite care nu pot fi scoase cu o mașină de înșurubat clasică. Alege acest tip de model, diferența de preț fiind foarte mică.

Cea Mai Bună Mașină Electrică de Taiat Gresia / Faianța
Cea mai bună mașină electrică de tăiat gresia / faianța

Ești meșter și cauți să-ți ușurezi munca? O mașină electrică de tăiat gresia și faianța nu doar că îți economisește energie și timp dar te ajută să faci și o treabă mai calitativă și cu mai puține pierderi.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe