Cel Mai Bun Senzor de Fum cu Alarmă Integrată

Cel mai bun senzor de fum cu alarmă integrată pentru acasă

Modificat la 10 octombrie 2021
Articol evaluat de 81 ori:
Pagină realizată de:
Otilia Alexe
Otilia Alexe
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici

De ce să alegi un senzor de fum cu alarmă pentru acasă?

Fie că ai deja o casă sau că îți construiești acum una, trebuie să ai în vedere și siguranța ta și a familiei tale. Nu sunt elemente cu care suntem foarte obișnuiți, însă dacă ne oferă siguranță, de ce să nu le folosim? Ne referim aici la diferiți senzori care ne avertizează atunci când apar probleme și reușesc să ne ferească de ele.

Un incendiu poate fi devastator pentru fiecare locuință, pagubele fiind mari. Însă un senzor de fum cu alarmă se poate dovedi a fi deosebit de eficient și îți poate oferi un grad sporit de siguranță atât ție cât și familiei tale. Nu este o investiție mare și nici nu este greu de instalat. Așadar, poți obține un grad mare de siguranță cu o investiție minimă. Senzorul poate funcționa independent sau conectat la un sistem de alarmă.

Când achiziționezi un astfel de senzor trebuie să ții cont de câteva lucruri, cum ar fi: dimensiunea camerei unde se va monta, alimentarea senzorului, standardele în vigoare, sensibilitatea senzorului, puterea zgomotului, temperatura de funcționare și modul de avertizare.

Cel mai bun senzor de fum cu alarmă

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Xiaomi Honeywell

 • Wireless
 • Android și iOS
 • De interior
 • Detecție fum
 • Alarmă sonoră
Verifică prețul

Acest detector de fum alertează rapid cu ajutorul senzorului incorporat Honeywell, cu sirenă. Acest produs nu este unul profesional și este indicat să îl folosiți doar pentru uz personal. Funcționează pe cont propriu iar în timpul detectării fumului se va aprinde un buton roșu. Se recomandă montarea acestuia pe tavan, este portabil și poate fi luat oriunde. Temperatura sa de funcționare este între -10 și +55 grade Celsius. Puterea alarmei măsoară 80 dB, ceea ce înseamnă că se aude de la 3 metri distanță.

la buget

Detector de fum și monoxid de carbon 1,5V/3xAA

 • Dimensiuni reduse
 • Poate fi instalat oriunde
 • Consum redus de energie
 • Durată lungă de viață
 • Simplu de utilizat
Verifică prețul

Monoxidul de carbon este un produs care îți va îmbunătăți viața pe termen lung ținându-te în siguranță pe timpul nopții cel puțin. Detectorul de monoxid de carbon te ajută să dormi liniștit. Funcționează pe baza unui senzor de fum fotoelectric în infraroșu și are o durată de viață extrem de lungă, iar consumul de electricitate este unul redus. Ca mod de alimentare, funcționează cu 3 baterii de 1.5V AA. Acesta detectează o concetrație de 0 până la 999 PPM. În caz de pericol, se declanșează alarma sub forma afișajului LCD și a luminii sau sirenei de 85db.

Premium

* Prezentare video mai jos

TaHoma

 • Dimensiune: 120 x 146 x 48 mm
 • Greutate: 250g
 • Frecvență radio: 868-870 MHz
 • Culoare: Alb
 • Autonomia bateriei: 5 ani
Verifică prețul

Senzorul de fum ToHama detectează în primul rând focul, oferind o alertă cu ajutorul alarmei incorporate. Dacă locuința ta este echipată cu senzori de fum, aceștia activează instant alarma. Este recomandat să se testeze săptămânal aceste produse iar pe acesta îl puteți testa ținând apăsat pe butonul de testare de pe capac, timp de 2 secunde. Se montează oriunde este nevoie dar mai ales în camerele frecventate des. Dimensiunile sunt reduse, măsoară doar 12 cm lungime și 146 cm lățime. Sirena scoate un sunet de 85 dB.

Detector de fum wireless cu sirena DinsafeR DYG06B, fotoelectric, 85 dB, RF 200 m

 • Senzor fotoelectric
 • Indicator LED
 • Sirenă internă 85 dB/3 m
 • Frecvență 433.92 MHz
 • Consum în lucru 20 mA
Verifică prețul

DYG06B este un detector de fum wireless de la DinsafeR, un accesoriu pentru sistemul de alarmă Smart NOVA01A. Detectorul utilizează un senzor fotoelectric pentru a depista cu exactitate fumul creat de arderile cu flacără și cele mocnite, dar și pentru a face diferența dintre acestea și fumul de la anumite feluri de mâncare. Detectorul comunica wireless cu sistemul la distanțe considerabile de până la 200 m în spațiu deschis. Se recomandă testarea săptămânală a acestui aparat, testare ce se face simplu, doar apăsând butonul cu funcție dublă.

Set 2 x Detector fum AngelEye, FireAngel autonom, senzor dual optic Thermoptek, durata de viata 10 ani

 • Senzor dual optic Thermoptek
 • Durata de viață de 10 ani
 • Autonomie a bateriilor de 5 ani
 • Design modern cu aspect discret
 • Alarmă sonoră de 85db conform normelor europene
Verifică prețul

Setul de 2 detectoare de fum au o durabilitate de viață de 10 ani. Dispune de un buton inteligent pentru a utiliza modul silențios atunci când e nevoie, avertizare sonoră pentru baterie slabă cu 30 de zile înainte, care poate fi anulată pentru a nu deranja, design modern și un aspect discret. Montarea se face extrem de rapid, în doar 3 minute cu ajutorul materialelor incluse în pachet, iar testarea se face, de asemenea, doar apăsând pe butonul central. Acest detector de fum avertizează atât asupra fumului provenit de la focare mocnite cât și flacăra deschisă și se face diferențierea precisă între acestea si fumul provenit de la mâncare.

Detector de fum 3V / 2xAA / R6 Wifi

 • Fabricat din plastic rezistent
 • Dotat cu tehnologie avansata
 • Greutate redusă
 • Instalare rapidă
 • Calitate superioară
Verifică prețul

Indiferent că vrei să dormi în deplină siguranță sau vrei să pleci de acasă fără să stai cu grijă, dotează-ți casa cu noul detector de fum. Funcționează cu baterii și este fabricat din plastic rezistent, fiind dotat cu tehnologie avansata de detectare a fumului. Se conectează la wifi și este ușor de instalat, fără a fi nevoie de cunoștințe avansate în sisteme electronice. Are difuzor puternic, ce produce un sunet ascuțit, ce poate fi auzit de la distanță mai mare. Dormi în deplină siguranță.

Întrebări despre senzorii de fum cu alarmă

Funcționează cu baterii alcaline?

În funcție de modul constructiv, există senzorii de fum cu alarmă care pot funcționa și cu baterii. Dispozitivele sunt alimentate de baterii de 9 sau 12 volţi sau pot fi conectate la alimentarea cu 220V. Ai grijă la specificațiile produsului asupra căruia te-ai hotărât.

Este sensibil la fumul de țigară?

În funcţie de principiul de funcţionare există două tipuri de detectoare de fum: detectoare cu ionizare şi detectoare cu senzor fotoelectric. Ambele nefiind sensibile la fumul de țigară. Astfel va trebui să te reorientezi către alte soluții mai practice.

Se poate conecta la un sistem centralizat de alarmă?

Detectoarele de fum mai noi (performante) vin și cu opțiunea de a fi conectate la un sistem centralizat de alarmă. Astfel, când detectorul semnalează fum în încăperea în care a fost montat, te poate anunța atât pe tine, pe mobil, cât și organele abilitate.

Avertizează când se consumă bateria?

Toate tipurile de detectoare de fum, mai performante sau mai puțin performante, au un sistem de alarmare când nivelul bateriei ajunge la minim setat de producător ca fiind critic. Astfel vei ști că este momentul să îi schimbi bateria ca să rămâi în siguranță.

Ce tipuri de detectoare de fum există?

În funcție de bugetul alocat și de destinație există mai multe tipuri de detectoare de fum. Detectoare clasice care te avertizează doar sonor; wireless care, dacă au acces la internet îți vor trimite și o notificare pe telefon sau detectoare care pot fi integrate într-un sistem de alarmare centralizat.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Pătură Electrică cu Încălzire
Cea mai bună pătură electrică cu încălzire

Ești o persoană mai friguroasă și îți dorești o variantă rapidă de a te încălzi atunci când încă nu merg caloriferele? Păturile electrice cu încălzire sunt varianta ideală.

Cel mai bun Cântar Corporal Inteligent. Ghid / Păreri
Cel mai bun cântar corporal inteligent

Te-ai decis să-ți analizezi greutatea corporală mai atent? Cu ajutorul unui cântar corporal inteligent poți face asta foarte rapid și ușor. Află ce opțiuni mai oferă aceste cântare smart.

Cea Mai Bună Yală Smart, Deschidere Ușă cu Telefonul
Yale inteligente pentru uși care pot fi deschise cu telefonul

Ce-ai spune să poți deschide ușa cu telefonul? Cu o yala smart bună, poți scăpa de grija cheilor, ușa deschizându-se automat când ajungi în fața ei cu mâinile ocupate.

Cel mai bun Sistem de Tragere Automată a Draperiilor
Sisteme automate de tragere a draperiilor și perdelelor

Motorul pentru draperii este ușor de instalat si operat. Receiverul este deja încastrat în corpul motorului și se poate acționa prin telecomandă sau buton.

Cea mai bună Cameră Wireless de Exterior Rotativă
Cea mai bună cameră de supraveghere wireless de exterior rotativă

Cauți o cameră de supraveghere wireless rotativă pe care să o poți controla de pe telefonul mobil? Alege un model de tip cameră wireless IP inteligentă.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe