De ce să-ți cumperi un smartphone dual SIM?

Vrei să te afli în două rețele de telefonie mobilă în același timp, de pe același dispozitiv? Atunci alege un smartphone dual-SIM potrivit buzunarului și necesităților tale. Telefoanele dual-SIM permit utilizarea a două SIM-uri într-un singur telefon. Poți avea două cartele, dintre care una va fi utilă pentru telefoane de serviciu. La fel de ușor, atunci când călătorești, un slot îl poți ocupa cu o cartela de pe care să vorbești în țara gazdă, păstrând-o totodată și pe cea națională. Mai mult, dacă ai trecut de pe o rețea pe alta și preferi să ai un cont activ și în vechea formulă, un aparat cu dublu SIM va fi ideal - asta dacă nu ai vrut să-ți păstrezi numărul și ai apelat la portare.

Atunci când achiziționezi un telefon dual ar trebui să fii atent și la ce capacitate are bateria deoarece aceste modele consumă mai mult decât în mod obișnuit (trebuie să caute semnal pentru ambele rețele). Modul de gestionare a celor 2 numere este destul de ușor, în momentul în care vrei să suni pe cineva sau să trimiți un mesaj, ai opțiunea să alegi de pe ce număr vrei să faci aceste lucruri (îți poți seta o rețea principală).

Telefoane cu 2 cartele

1. iPhone 12 PREMIUM

Noul model iPhone 12 reprezintă inovația momentului. Succesul său este datorat atât renumelui brandului, cât și a caracteristicilor ce îl situează în primele locuri pe piața mondială. Având o memorie de 128GB, acesta poate stoca o cantitate uimitoare de fotografii, videoclipuri sau jocuri. Acesta dispune de tehnologie 3G și 4G, cât și de cea 5G, fiind o adevărată noutate în domeniul gadget-urilor. Versiunea sistemului de operare este cea mai recentă și mai eficientă, iOS 14, iar procesorul Apple A14 Bionic îi asigură o funcționare îndelungată. Rezoluția camerelor, alături de senzorii cu care este dotat reprezintă alte aspecte ce îi conferă întâietate în domeniu.

Video iPhone 12
Opțiuni cheie
 • 5 G
 • Wi-Fi
 • Memorie internă 128 GB
 • Dimensiune ecran 6,1 inch
 • Protecție Waterproof

2. Xiaomi Note 9 Pro BEST CHOICE

Telefonul Xiaomi Note 9 Pro este dotat cu o cameră principală de 64 MP care surprinde extrem de bine momentele importante la o claritate mărită iar pe lângă această lentilă se mai găsesc și lentilele de unghi larg alături de lentila macro și senzorul de adâncime ca împreună să obțină cele mai bune rezultate. Este gândit cu un senzor de amprentă montat lateral care ajută la deblocarea acestuia pentru a se realiza mai rapid. Mărimea ecranului măsoară 6,67 inch, memoria RAM este de 6 GB iar capacitatea bateriei măsoară 5020 mAh.

Video Xiaomi Note 9 Pro
Opțiuni cheie
 • Camera principală de 64MP.
 • Prezintă Mod de noapte.
 • Senzor de amprentă montat lateral.
 • Baterie de 5020 mAh cu încărcare rapidă de 30W.

3. Huawei Y5 LA BUGET

HUAWEI Y5 2019 are un design frumos, cu un afițaj Dewdrop de 5.71". Ecranul frumos, vibrant cu un raport ecran carcasa amplu de 84.6 % te va ajuta să vizualizezi filmel si clipuri chiar daca razele soarelui bat direct spre ecran. Fotografiile o să fie reușite chiar și noaptea, datorită diafragmei de 1,8. Bateria mare de 3020 mAh și tehnologia inteligentă de economisire a energiei oferă mai mult timp pentru divertisment și jocuri. Un telefon bun cu Dual SIM și care acceptă un card micro SD de până la 512 GB.

Video Huawei Y5
Opțiuni cheie
 • Capac pentru spate cu aspect de piele.
 • Materialul este anti-amprentă.
 • Este rezistent la uzură și anti-murdărie.
 • Deblocare facială.
 • Bateria este mare.

4. Telefon mobil Oppo Reno 4 Lite, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 4G, Matte Black

Datorită celei mai avansate tehnologii de proiectare OPPO, smartphone-ul din seria Reno adoptă cel mai subțire design, făcându-l cel mai ușor telefon mobil cu margini netede și senzație extrem de confortabilă. Cu ajutorul funcției Steady Video de pe camera frontală și a funcției Super Steady Video de pe camera din spate, poți crea videoclipuri clare, fie că este portret sau peisaj vertical pe blog. În plus, telefonul este echipat și cu 6 camere care oferă portrete profesionale. Explorează toate caracteristicile care fac selfie-urile și portretele mai complexe ca niciodată.

Video Telefon mobil Oppo Reno 4 Lite, Dual SIM, 128GB, 8GB RAM, 4G, Matte Black
Opțiuni cheie
 • Este dual SIM.
 • Capacitatea bateriei este mare.
 • Spațiul de stocare este mare.
 • Senzor de proximitate.
 • Senzor de lumină.

5. Telefon mobil Samsung Galaxy A20e, Dual SIM, 32GB, 4G, Black

Cel mai mare raport de afișare este de 19,5: 9, permițându-ți să te bucuri de jocuri și să urmărești mai multe emisiuni preferate. Smartphone-ul ultra-subțire Galaxy A20e are doar 8,4 mm și poate fi utilizat confortabil cu o singură mână. Designul subțire și elegant include un scaner de amprente gata de utilizat. Alege nuanța care se potrivește stilului tău din negru, alb, albastru sau coral. Galaxy A20e are o cameră duală formată dintr-o cameră principală de 13MP (F1. 9) și o cameră ultra unghi de 5MP. La fel ca ochiul uman, poate captura mai multe imagini în fiecare fotografie într-un câmp vizual de 123 de grade.

Video Telefon mobil Samsung Galaxy A20e, Dual SIM, 32GB, 4G, Black
Opțiuni cheie
 • Afișaj infinity-V HD+ de 5.8"
 • Grosime de numai 8.4 mm
 • Scaner de amprentă
 • Cameră foto duală 13MP + 5MP
 • Cameră frontală de 8MP

6. Telefon mobil Huawei P40 Lite E, Dual SIM, 64GB, 4G, Aurora Blue

HUAWEI P40 Lite E are un "FullView Display Punch” de 6,39 inci, cu un raport ecran-corp de 90,15%, oferind o experiență de vizionare profundă. Tehnologia inovatoare HUAWEI cu orificii orb acoperă în mod eficient partea din față a ecranului. Camera, HUAWEI P40 Lite E combină tehnologia de stabilizare AI și o durată lungă de viață a bateriei, care poate menține integritatea ecranului într-un interval de deschidere mic, asigurând astfel cea mai bună experiență a utilizatorului, reducând în același timp interferențele. Chiar dacă lumina ambientală este scăzută, este nevoie de 6 secunde de expunere pentru a capta toate detaliile.

Video Telefon mobil Huawei P40 Lite E, Dual SIM, 64GB, 4G, Aurora Blue
Opțiuni cheie
 • Spațiu de stocare mare 4 GB + 64 GB ROM
 • Rezoluție a ecranului în pixeli: 720 x 1560
 • Greutate de 176 grame
 • Display Multi-touch
 • Dotat cu 4 camere

7. Telefon mobil Samsung Galaxy A51, Dual SIM, 128GB, 4GB RAM, 4G, Prism Blue

Acum te poți juca, viziona, naviga și efectua mai multe activități în același timp, fără întrerupere, pe un ecran imens de 6,5" FHD+, totul alimentat de tehnologia Super AMOLED. Utilizând camera principală de 48MP, pentru fotografii clare și detaliate zi și noapte. O cameră cu unghi larg de 123° și 12 MP încadrează mai mult din imagine, la care se adaugă Macro Cam de 5MP, pentru cadre apropiate spectaculoase, perfecte pentru aplicațiile de socializare. Un mare avatanj ăl reprezintă bateria de 4.000mAh, care își oferă puterea de a transmite, partaja și de a te juca mai departe. Iar dacă nivelul bateriei scade prea mult, te conectezi și alimentezi cu încărcare rapidă de 15W.

Video Telefon mobil Samsung Galaxy A51, Dual SIM, 128GB, 4GB RAM, 4G, Prism Blue
Opțiuni cheie
 • Display Super AMOLED
 • Wi-Fi
 • Bluetooth
 • NFC
 • Rezoluție cameră principală 48 MP

Întrebări despre telefoanele dual SIM

Ce tip de cartelă folosesc?

Telefoanele care sunt concepute pentru a funcționa cu 2 cartele SIM primesc toate tipurile de cartelă de la diferiți furnizori precum Orange, Telekom, Digi, etc. În ceea ce privește mărimea acesteia, acest lucru este scris în prezentarea telefonului. Poate fi Nano sau Micro, poate chiar și mărime normală.

Pot primi apeluri simultan?

Orice telefon mobil și orice smartphone are nevoie de o cartelă SIM (Subscriber Identification Module) pentru a se conecta la rețeaua mobilă a operatorului. Un telefon care poate avea două cartele SIM în același timp, se numește Dual SIM. Dacă are două cartele SIM înseamnă că telefonul poate folosi oricare dintre cele două SIM-uri pentru a iniția și a primi apeluri.

Cât ține bateria?

Durata de funcționare a bateriei telefoanelor diferă, de cele mai multe ori, în funcție de timpul petrecut pe telefon. La început, bateria poate ține chiar și 6-7 ore daca telefonul este folosit în mod regulat, dar nu exagerat. După un timp de la achiziționare, bateria își poate pierde din calitate și va ține doar 3 ore, spre exemplu.

Pot primi notificări simultan?

Da. Telefoanele care sunt concepute pentru a avea 2 cartele pot primi notificări simultan însă pe notificare se va specifica că este primită pentru SIM 1 sau că este primită pentru SIM 2. La fel se întâmplă și în momentul în care la rândul tău vei trimite ceva.

Pot folosi aplicații de mesagerie pentru ambele numere?

Telefoanele de tipul dual SIM folosesc aplicații de mesagerie pentru ambele numere. În momentul în care primești mesajul, vei vedea scris faptul că este pentru cartela SIM 1 sau SIM 2. Când trimiți mesajul, la fel ai de ales dacă trimiți de pe SIM 1 sau de pe SIM 2.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe