Cel Mai Bun Telescop Refractor Astronomic

Cel mai bun telescop refractor astronomic

Modificat la 21 decembrie 2021
Articol evaluat de 44 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Ionuț Gepeto
Ionuț Gepeto

De ce să-ți cumperi un telescop refractor?

Unul din misterele care a atras dintotdeauna interesul omului a fost magia stelelor. Probabil îți amintești cât de captivant era atunci când erai mic copil să privești într-o noapte de vară cerul senin plin de stele. Deși apar atât de mici și fragile, ele reușesc să lumineze chiar și cel mai întunecat cer fiind parcă semnalul prin care Universul ne cheamă să îi descoperim și mai mult din tainele sale.

Există un telescop perfect, fiecare design optic este un compromis între diferite aspecte, ceea ce face ca telescoapele să fie utilizate cu performanțe maxime pentru diferite tipuri de observații. Telescoapele sunt optimizate pentru utilizări diferite. Dar dacă ar fi să alegem un telescop care se apropie cel mai mult de perfecțiune, acesta ar fi un refractor, datorită contrastului excelent și a corecției aberației cromatice.

În cazul refractoarelor există diferite calități, tripletele și cvadrupletele apocromate, cu cel puțin un element din cristal de fluorură de calciu producând în general cea mai bună corecție a culorii.

Cel mai bun telescop refractor astronomic

Cel mai bun

Telescop terestru Levenhuk Blaze 50 PLUS

 • Performant;
 • Util;
 • Interesant;
 • Design modern;
 • Eficient.
Verifică prețul

Telescop terestru Levenhuk Blaze 50 PLUS, are o gamă diversă de puteri de mărire ce îți permit să observi obiecte localizate la diferite distanțe, în detaliu. Optica avansată cu acoperire multistrat produce imagini clare și detaliate. Corpul este umplut cu nitrogen, ceea ce face ca optica să rămână uscată la interior chiar și în condiții de ceață ridicată, astfel te poți bucura de observații de calitate în orice condiții meteorologice. Telescopul vine într-o husă rezistentă la apă și zăpadă, asigurând protecția telescopului.

la buget

Celestron Telescop PowerSeeker 40AZ

 • Solid și ușor de utilizat datorită simplității designului.
 • Excelent pentru observații lunare, planetare sau bi-stelare.
 • Imagini cu contrast ridicat fără oglindă secundară sau obstrucție diagonală.
 • Utilizabil pentru vizualizare terestră la distanță.
 • Tubul etanșat protejează lentilele și asigură o imagine corectă.
Verifică prețul

Cu Telescop PowerSeeker 40AZ vei putea observa nu doar stelele, ci și planetele, calotele polare de pe Marte, inelele lui Saturn, sateliții. Te vei simți în al noulea lea cer atât la propriu cât și la figurat întrucât folosirea telescopului va fi ca o adevărată călătorie prin Cosmos. Cu acest telescop o să-ți permiți să observi obiecte localizate la diferite distanțe, toate în detaliu. Chiar și când lumina este mai scazută, obiectivul produce imagini foarte bune. Telescopul vine într-o husă rezistentă la zăpadă și apă. Optica este din sticlă Bak-7, oferind imagini de bună rezoluție.

Premium

* Prezentare video mai jos

Telescop refractor Bresser Messier AR-90S/500 EXOS-2/EQ-5

 • Este un telescop refractor de la Bresser.
 • Este perfect pentru călătorii și pentru a observa roiurile mari deschise de stele sau calea lactee. Dispozitivul este prevăzut cu un obiectiv cu diametrul de 90 mm și are o distanță focala de 500 mm.
 • Pe langa telescop, pachetul conține și un căutător 6 x 30 mm.
 • O oglinda diagonală și ocular Super Plossl.
Verifică prețul

Messier AR-90S/500 EXOS-2/EQ-5 este un telescop refractor de la Bresser. Acest telescop este perfect pentru călătorii și pentru a observa roiurile mari deschise de stele sau calea lactee, pentru că are ocular Super Plossl 26 mm (31.7 mm/1.25 inch) și acoperire antireflex: multi strat completă. Dispozitivul este prevăzut cu un obiectiv cu diametrul de 90 mm și are o distanță focală de 500 mm. Pe langă telescop, pachetul conține și un căutător 6 x 30 mm, oglindă diagonala și ocular Super Plossl, care te poate ajuta în mai multe situații cheie.

Telescop refractor National Geographic 50/600 AZ 9101001

 • Design modern
 • Ușor de asamblat
 • Materiale rezistente
 • Facil de depozitat
 • Înălțime ajustabilă
Verifică prețul

Lumea cosmosului a fascinat omenirea de-a lungul istoriei, și se pare că nu încetează să ne uimească și să ne atragă nici azi. Cum nu lucrăm toți la Planetariu sau la NASA, cea mai accesibilă metodă de a face observații pe cerul înstelat, este cu ajutorul unui telescop astronomic. Acest telescop refractor National Geographic are o putere de mărire între 50 și 100 de ori, diametru obiectiv ce măsoară 50 mm și o distanță focală de 600 mm. Este construit pentru a face primele observări astronomice, dar sigur poate fi folosit și pentru observări terestre.

Telescop si microscop Discovery Adventures 76/300, trepied inclus

 • Rapid de asamblat
 • Design modern și plăcut
 • Durabilitate
 • Facil de manipulat
 • Ușor de depozitat
Verifică prețul

Atunci când privești prin obiectivul telescopului, intri într-o lume nouă. Universul care până acum era disponibil doar astronomilor profesioniști se va deschide înaintea ta și îți va oferi surprize și experiențe unice. Acest model este un dispozitiv excelent pentru a realiza primii pași în astronomie deoarece furnizează o combinație bună între optică și calitate. Oglinda parabolică cu diametrul de 76/300mm produce o putere de adunare a luminii mai mare decât restul modelelor din seria Discovery Adventures.

Întrebări frecvente despre telescoapele refractare

Care este apertura unui telescop refractor ?

Elementul esențial pe care trebuie să îl verifici în mod obligatoriu este apertura sau, pentru a fi mai ușor de înțeles, diametrul obiectivului. Cu cât telescopul va avea o apertură mai mare, cu atât imaginile vor fi mai clare.

Ce raport focal are un telescop refractor ?

Telescoapele se împart în modele rapide, cu un raport focal mai mic de f/6, și modele lente, reprezentate de toate sistemele cu valoare mai mare de 6. Un sistem rapid va fi capabil să cuprindă câmpuri vizuale mai extinse, de o profunzime mai mare.

Care este montura telescopului refractor ?

Montura este sistemul de control care influențează ușurința de manevrare a telescopului și stabilitatea acestuia, care poate fi de 3 tipuri : alt-azimutală, ecuatorială sau GOTO. Montura alt-azimutală este o variantă ideală pentru un utilizator amator.

Telescoapele se pot utiliza și ziua ?

Telescoapele nu sunt utilizate doar noaptea. Ziua se pot face atât observaţii solare, cât şi observaţii planetare sau observaţii terestre, în cazul telescoapelor refractoare cu o apertură de 100-120mm.

Telescopul refractor este un model de telescop astronomic ?

Există mai multe categorii de telescoape astronomice pentru care poți opta , create pentru utilizări diverse și care vin cu diferite moduri de funcționare. Telescopul refractor pot fi o bună alegere, mai ales pentru amatori , întrucât este ușor de utilizat și de înreținut.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Dozator de Bere Pentru Acasă
Cel mai bun dozator de bere pentru acasă

Îți place berea la halbă și vrei să te poți bucura și acasă de ea? Acum ai posibilitatea de a-ți monta acasă un dozator de bere asemănător cu cele din baruri.

Cel Mai Bun Pian de Apartament
Piane digitale potrivite pentru apartament sau casă

Pianul digital este varianta cea mai eficientă dacă spațiul nu-ți permite un pian clasic cu coadă. Află care sunt cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Mixer Audio Pentru Podcast
Cel mai bun mixer audio pentru podcast

Ești realizator de podcast și îți dorești o calitate excelentă pentru episoadele tale? Un mixer audio profesional te va ajuta la înregistrarea și editarea sunetului.

Cel Mai Bun Microfon de Streaming cu Pop Filter
Cel mai bun microfon de streaming cu pop filter

Ai nevoie de o claritate acustică atunci când vorbești la microfon? Indiferent că faci podcast sau participi la video conferințe, microfonul cu pop filter nu trebuie să lipsească de pe birou.

Cea Mai Bună Pătură Pentru Picnic
Cea mai bună pătură pentru picnic

Eficientizează-ți ieșirile la picnic cu ajutorul unei pături speciale. Este impermeabilă, se strânge rapid și poate fi strânsă și cărata cu ușurință.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe