Cel Mai Bun Televizor Curbat Pentru Living Room

Cel mai bun televizor curbat pentru living

Modificat la 06 mai 2022
Articol evaluat de 22 ori:
Pagină realizată de:
Alina Tudornic
Alina Tudornic
Călin Pompiliu
Călin Pompiliu

De ce să-ți cumperi un televizor curbat pentru living room?

Televizoarele curbate sunt ideale pentru living, deoarece au un display și dimensiuni generoase, oferind avantajul unei experiențe vizuale de o calitate superioară, de care utilizatorii se pot bucura împreună cu familia sau cu prietenii. Televizoarele curbate pot fi integrate în locuințele moderne, sofisticat amenajate, au o adâncime intensificată, un câmp vizual mare, un contrast bun și o distanță de vizualizare uniformă.

Designul smart tv-urilor curbate se definește prin aspecte minimaliste ale ecranului curved și eleganța și grația ramei subțiri, metalice. Diferențele dintre un televizor cu ecran plat și unul cu ecran curbat sunt destul de vizibile, mai ales în ceea ce privește contrastul, culorile și datorită acelui ușor efect 3D.

Un alt avantaj al televizorului cu display tip curved este faptul că rămâne mai ușor în câmpul vizual în cazul în care vizionezi un film de la o distanță mai mică (cam cum se întâmplă de altfel în majoritatea livingroom-urilor unde acestea sunt amplasate).

Cel mai bun televizor curbat pentru living

Cel mai bun

Televizor Samsung curbat 55TU8372 138 cm Smart 4K Ultra HD LED Clasa G

 • Performant
 • Ușor de instalat
 • Intuitiv
 • Sunet clar
 • Culori vii
Verifică prețul

Televizor Samsung curbat 55TU8372 138 cm Smart 4K Ultra HD LED Clasa G. Cu o gamă mai largă de culori imaginea se tranformă in realitatea ta. Crystal Display asigură optimizarea culorilor, astfel încât să poți observa orice detaliu subtil. Calitatea imaginiilor care te impresionează, posibilă printr-un singur procesor care prelucrează culoarea, optimizează raportul de contrast ridicat și controlează funcția HDR. 4K UHD depășește rezoluția FHD având cu de 4 ori mai mulți pixeli, oferind privirii tale imaginile clare și bogate în detalii.

la buget

Televizor Samsung curbat 65TU8372, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD LED

 • Tehnologie avansată
 • Greutate redusă
 • Meniu simplu
 • Calitate ridicată a imaginii
 • Sistem audio de înaltă calitate
Verifică prețul

Cu o gamă mai largă de culori imaginea se tranformă în realitatea ta. Crystal Display asigură optimizarea culorilor, astfel încât să poți observa orice detaliu subtil. Calitatea imaginiilor care te impresionează, este posibilă printr-un singur procesor care prelucrează culoarea, optimizează raportul de contrast ridicat și controlează funcția HDR. 4K UHD depășește rezoluția FHD având cu de 4 ori mai mulți pixeli, oferind privirii tale imaginile clare și bogate în detalii. Experiența ta de vizionare se îmbină cu realitatea din scenă.

Premium

Televizor LED Samsung 85TU8072, Smart TV 4K UHD, Clasa G, 215 cm, negru

 • Performant
 • Sunet clar
 • Culori vibrante
 • Design atractiv
 • Util
Verifică prețul

Televizor LED Samsung 85TU8072, Smart TV 4K UHD, Clasa G, 215 cm, negru. Un televizor bun este un lucru esențial pentru orice casă, astfel ai nevoie de anume acest televizor care are o diagonală de 215 cm și un ecran de 85 inch. Acest televizor îți va înlocui orice ieșire la cinema, deoarece este în stare să redea filmele într-o calitate excepțională. În plus, acest televizor LED Samsung are și opțiunea de browser, astfel poți cu ușurință să cauți orice ai nevoie în internet, fiind nelimitat la ce să privești.

Criterii de alegere a unui televizor curbat

Dimensiunea ecranului

Diagonala televizorului trebuie să fie determinată de distanța dintre privitor și ecran. Recomandarea este ca distanța să fie de 2,5 ori diagonală ecranului. De exemplu, dacă pentru un televizor de 65 inch, este recomandabil să fie cel puțin 4m între canapea și ecran.

Calitatea imaginii

Alături de dimensiunea ecranului, calitatea imaginii este printre primele lucruri care ne vin în minte atunci când ne propunem să alegem un televizor. Însă, pe cât e de importantă, pe atât de dificil e de evaluat. De aceea trebuie să dăm atenție specificațiilor tehnice impuse de producători.

Tehnologia ecranului

Tehnologiile de actualitate sunt LED sau OLED: Cele LED au un unghi bun de vizibilitate, au durată de viață destul de mare și consum decent, iar OLED înseamnă un consum mai mic de energie, luminozitate mai bună, un unghi de vizualizare mai bun și un panou incredibil de subțire.

Cât de Smart îl vrei

E normal să-ți doreșți un SmartTV cu multiple funcții care să-ți faciliteze conexiunea la net, conținutul online, aplicații sau jocuri, site-uril de socializare, etc. Odată cu apariția sistemelor de operare pentru televizoare, funcțiile smart s-au dezvoltat și au devenit un ”must have” al modelelor de top.

Conectivitatea

Trebuie să urmărești dacă TV-ul dorit are următoarele mufe: HDMI (ca să poți conecta mai multe device-uri la el), USB (pentru conținut de pe suporturi externe), RJ45 pentru conexiune la internet. Ar mai fi de luat în calcul mufele pentru ieșirile audio-video, pentru boxe sau căști, etc.

Întrebări frecvente despre televizoarele curbate

Ce rezoluție oferă un televizor cu ecran curbat?

Acesta este un detaliu demn de luat în calcul deoarece de el depinde calitatea imaginii redate de dispozitivul cumpărat. Pe modelele curbate sunt des întâlnite rezoluții Full HD sau Ultra HD/4K. Cele mai bune modele sunt cele Full HD cu caracteristici de ultimă generație.

Cum alegi dimensiunea televizorului cu ecran curbat?

Cu cât diagonala televizorului smart este mai mare cu atât mai mult se impune achiziționarea unui model cu ecran curbat. Merită menționat însă că aceași formulă se aplică și în cazul televizoarelor 3D sau cu rezoluții mari precum Full HD-ul sau 4K-ul.

Care este avantajul unui ecran curbat?

Ecranul curbat oferă o vedere panoramică excelentă, care te învăluie și va aduce în interiorul imaginii. Ecranul este curbat la unghiul potrivit pentru a oferi distanța optimă de vizionare în camera ta de zi. De asemenea, ecranul cu o curbură ușoară oferă o vizionare uniformă și echilibrată, în toate zonele sale.

De ce să aleg un ecran curbat cu diagonală mai mare?

În primul rând, îmbunătățirile pe care le aduce curbura ecranului experienței tale de vizionare sunt cel mai bine percepute atunci când diagonala ecranului depaseste 150-160cm. Desigur ca nu zice nimeni să nu-ți iei un tv cu diagonala mai mică insă faptul că are ecran curbat nu o să fie sezizabil ca și avantaje.

Care sunt caracteristicile importante ale TV-urilor curbate?

Indiferent de modelul pe care îl cumperi acesta trebuie să aibă o conectivitate bună, deoarece iî vei folosi, cel mai probabil, la mai multe activități. Așadar, un astfel de TV trebuie să aibă, printre altele, porturi HDMI (precum un laptop sau un smartphone), porturi USB și ieșire audio. În privința conectării la Internet, acesta trebuie să dispună de WiFi și port Ethernet.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Mașină de Spălat cu Uscător Inclus
Mașini de spălat rufe cu uscător inclus (2 in 1)

Economisești spațiu și folosești un singur aparat în care bagi hainele murdare și le scoți gata de purtat. Vezi analiza comparativă a celor mai bune mașini de spălat cu uscător inclus.

Cel Mai Bun Aspirator Cu Spălare Pentru Canapele
Cel mai bun aspirator cu spălare pentru canapele

Îți dorești un aspirator cu ajutorul căruia să poți curăța inclusiv canapelele din casă? Atunci ai nevoie de un aspirator cu funcție de spălare și extragere. Află care sunt cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Șemineu Electric pentru Casa Ta
Șeminee electrice pentru living room-ul casei tale

Vrei să te bucuri de experiența unui șemineu dar nu vrei să-ți bați capul cu lemne, funingine și fum? Alege un șemineu electric modern.

Cel Mai Bun Dezumidificator cu Funcție Uscare Rufe
Cel mai bun dezumidificator cu funcție de uscare rufe

Usuci de obicei rufele în casă și din cauza asta se creează condens și umiditate? Alege un dezumidificator cu funcție de uscare rufe și vei scăpa de condens și de posibilitatea de a apărea igrasia și mucegaiul.

Cel Mai Bun Televizor Smart cu LED-uri în Spate
Cel mai bun televizor smart cu LED în spate

Alege un televizor cu lumină în spate pentru un efect cool și modern. Lumina din spatele televizorului își va schimba culoarea în timp real în funcție de imaginea de pe TV pentru a reduce oboseala ochilor.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe