Cel Mai Bun Televizor Curbat Pentru Living Room

Cel mai bun televizor curbat pentru living

Modificat la 20 octombrie 2021
Articol evaluat de 22 ori:
Pagină realizată de:
Alina Tudornic
Alina Tudornic
Călin Pompiliu
Călin Pompiliu

De ce să-ți cumperi un televizor curbat pentru living room?

Televizoarele curbate sunt ideale pentru living, deoarece au un display și dimensiuni generoase, oferind avantajul unei experiențe vizuale de o calitate superioară, de care utilizatorii se pot bucura împreună cu familia sau cu prietenii. Televizoarele curbate pot fi integrate în locuințele moderne, sofisticat amenajate, au o adâncime intensificată, un câmp vizual mare, un contrast bun și o distanță de vizualizare uniformă.

Designul smart tv-urilor curbate se definește prin aspecte minimaliste ale ecranului curved și eleganța și grația ramei subțiri, metalice. Diferențele dintre un televizor cu ecran plat și unul cu ecran curbat sunt destul de vizibile, mai ales în ceea ce privește contrastul, culorile și datorită acelui ușor efect 3D.

Un alt avantaj al televizorului cu display tip curved este faptul că rămâne mai ușor în câmpul vizual în cazul în care vizionezi un film de la o distanță mai mică (cam cum se întâmplă de altfel în majoritatea livingroom-urilor unde acestea sunt amplasate).

Cel mai bun televizor curbat pentru living

Cel mai bun

Televizor LED Smart Samsung, 138 cm, 55MU6272, 4K Ultra HD, Clasa A

 • Ecran curbat
 • Smart HUB
 • Sunet plăcut
 • Multe porturi UHD
 • Tehnologie HDR
Verifică prețul

LED Smart Samsung este un smart TV 4K UHD care se mândrește cu cea mai nouă varianta de OS. Televizorul servește ca un hub inteligent pentru streaming-ul întregului conținut preferat și este compatibil cu Alexa, astfel încât să îl poți sincroniza cu ecosistemul inteligent de acasă. Cu un design elegant și o carcasă subțire, dar mai ales ecranul curbat, acest model TV inteligent arată elegant de jur împrejur, indiferent dacă este montat pe un perete sau așezat pe un suport. Numărul mare de porturi va permit o conexiune facilă la toate tipurile de conținut, fie el de pe un device local sau prin Bluetooth sau wireless.

la buget

Televizor Samsung curbat 65TU8372, 163 cm, Smart, 4K Ultra HD LED

 • Tehnologie avansată
 • Greutate redusă
 • Meniu simplu
 • Calitate ridicată a imaginii
 • Sistem audio de înaltă calitate
Verifică prețul

Cu o gamă mai largă de culori imaginea se tranformă în realitatea ta. Crystal Display asigură optimizarea culorilor, astfel încât să poți observa orice detaliu subtil. Calitatea imaginiilor care te impresionează, este posibilă printr-un singur procesor care prelucrează culoarea, optimizează raportul de contrast ridicat și controlează funcția HDR. 4K UHD depășește rezoluția FHD având cu de 4 ori mai mulți pixeli, oferind privirii tale imaginile clare și bogate în detalii. Experiența ta de vizionare se îmbină cu realitatea din scenă.

Premium

Televizor LED Samsung 165 cm (65) UE65KS9502, Ultra HD 4K, Smart TV, Ecran curbat, WiFi, CI+

 • Ecran SUHD Quantum Dot
 • Contrast perfect
 • Tehnologie ecran curbat
 • Conectivitate ridicată
 • Smart HUB ConnectShare
Verifică prețul

Fiind localizat la mijlocul gamei de televizoare Samsung, acest model este dotat cu un procesor puternic pe care îl știm deja destul de bine și care se descurcă de minune indiferent de sarcină. Cu sursele 4K televizorul se descurca excelent. Display-ul curbat și procesorul oferă culori foarte bogate și imagini extrem de clare. Sistemul audio este format din două difuzoare cu un RMS total de 35w, de o calitate foarte bună, rezultând un sunet aproape perfect. Televizorul Samsung oferă 4 port-uri HDMI 4k UHD, o intrare composite, 2 port-uri USB, LAN WIFI, CI+ și o iesire audio.

Criterii de alegere a unui televizor curbat

Dimensiunea ecranului

Diagonala televizorului trebuie să fie determinată de distanța dintre privitor și ecran. Recomandarea este ca distanța să fie de 2,5 ori diagonală ecranului. De exemplu, dacă pentru un televizor de 65 inch, este recomandabil să fie cel puțin 4m între canapea și ecran.

Calitatea imaginii

Alături de dimensiunea ecranului, calitatea imaginii este printre primele lucruri care ne vin în minte atunci când ne propunem să alegem un televizor. Însă, pe cât e de importantă, pe atât de dificil e de evaluat. De aceea trebuie să dăm atenție specificațiilor tehnice impuse de producători.

Tehnologia ecranului

Tehnologiile de actualitate sunt LED sau OLED: Cele LED au un unghi bun de vizibilitate, au durată de viață destul de mare și consum decent, iar OLED înseamnă un consum mai mic de energie, luminozitate mai bună, un unghi de vizualizare mai bun și un panou incredibil de subțire.

Cât de Smart îl vrei

E normal să-ți doreșți un SmartTV cu multiple funcții care să-ți faciliteze conexiunea la net, conținutul online, aplicații sau jocuri, site-uril de socializare, etc. Odată cu apariția sistemelor de operare pentru televizoare, funcțiile smart s-au dezvoltat și au devenit un ”must have” al modelelor de top.

Conectivitatea

Trebuie să urmărești dacă TV-ul dorit are următoarele mufe: HDMI (ca să poți conecta mai multe device-uri la el), USB (pentru conținut de pe suporturi externe), RJ45 pentru conexiune la internet. Ar mai fi de luat în calcul mufele pentru ieșirile audio-video, pentru boxe sau căști, etc.

Întrebări frecvente despre televizoarele curbate

Ce rezoluție oferă un televizor cu ecran curbat?

Acesta este un detaliu demn de luat în calcul deoarece de el depinde calitatea imaginii redate de dispozitivul cumpărat. Pe modelele curbate sunt des întâlnite rezoluții Full HD sau Ultra HD/4K. Cele mai bune modele sunt cele Full HD cu caracteristici de ultimă generație.

Cum alegi dimensiunea televizorului cu ecran curbat?

Cu cât diagonala televizorului smart este mai mare cu atât mai mult se impune achiziționarea unui model cu ecran curbat. Merită menționat însă că aceași formulă se aplică și în cazul televizoarelor 3D sau cu rezoluții mari precum Full HD-ul sau 4K-ul.

Care este avantajul unui ecran curbat?

Ecranul curbat oferă o vedere panoramică excelentă, care te învăluie și va aduce în interiorul imaginii. Ecranul este curbat la unghiul potrivit pentru a oferi distanța optimă de vizionare în camera ta de zi. De asemenea, ecranul cu o curbură ușoară oferă o vizionare uniformă și echilibrată, în toate zonele sale.

De ce să aleg un ecran curbat cu diagonală mai mare?

În primul rând, îmbunătățirile pe care le aduce curbura ecranului experienței tale de vizionare sunt cel mai bine percepute atunci când diagonala ecranului depaseste 150-160cm. Desigur ca nu zice nimeni să nu-ți iei un tv cu diagonala mai mică insă faptul că are ecran curbat nu o să fie sezizabil ca și avantaje.

Care sunt caracteristicile importante ale TV-urilor curbate?

Indiferent de modelul pe care îl cumperi acesta trebuie să aibă o conectivitate bună, deoarece iî vei folosi, cel mai probabil, la mai multe activități. Așadar, un astfel de TV trebuie să aibă, printre altele, porturi HDMI (precum un laptop sau un smartphone), porturi USB și ieșire audio. În privința conectării la Internet, acesta trebuie să dispună de WiFi și port Ethernet.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Plită Încorporabilă pe Gaz
Cea mai bună plită încorporabilă pe gaz

Te-ai hotărât să renunți la aragazul clasic dar îți dorești totuși să poți găti la gaz? O plită încorporabilă pe gaz este alegerea mai elegantă și versatilă pentru bucătăria ta.

? Cel mai bun Frigider cu Dozator de Apă Integrat
Cel mai bun frigider cu dozator de apă

Îți place să bei apă rece și proaspătă și te gândești să-ți schimbi si frigiderul? Profită de noile tehnologii și cumpără un frigider cu dozator de apă integrat.

Cel Mai Bun Aspirator cu Filtrare prin Apă
Cel mai bun aspirator cu filtrare prin apă

Cauți un aspirator care garantat nu-ți umple casa pe praf? Echipate cu filtre HEPA și cu rezervor de apă, aceste aspiratoare filtrează 100% aerul eliminat de praf și alte impurități.

Cea Mai Bună Plită Încorporabilă cu 4 Zone
Cea mai bună plită electrică încorporabilă cu 4 zone de gătit

Ai o familie numeroasă și cauți o plită electrică cu 4 zone de gătit? Alfă care sunt cele mai performante modele încorporabile.

Cel Mai Bun Frigider Tip Minibar
Cel mai bun frigider tip minibar

Îți dorești un minibar în cameră de unde te poți servi rapid cu apă, suc sau bere? Eficiente energetic și plăcute ca aspect, aceste minifrigidere se pot integra cu ușurință în casa ta.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe