De ce ai nevoie de o camer─â video auto MIO?

Situa╚Ťiile de pe ╚Öosele sunt diferite ╚Öi este mai bine s─â c─âl─âtorim împreun─â cu un martor electronic - o camer─â video Mio. Pentru a face alegerea potrivit─â, trebuie s─â ╚Ťii cont de unele criterii. Iat─â dou─â criterii principale recomandate de Mio:

Calitatea video
Un standard pentru fotografierea de înalt─â calitate - rezolu╚Ťia FullHD, v─â permite s─â înregistra╚Ťi imaginea a ceea ce s-a întâmplat identificând participan╚Ťii, situa╚Ťia traficului, condi╚Ťiile de trafic, numerele de ma╚Öini etc.
G─âsirea unui înregistrator cu aceste caracteristici nu este o problem─â. Este mult mai important s─â alege╚Ťi un dispozitiv cu optic─â de înalt─â calitate, care s─â garanteze o imagine clar─â nu numai în condi╚Ťii ideale, ci ╚Öi în timpul nop╚Ťii, la amurg, în ploaie sau în z─âpad─â.

Modulul GPS
Datorit─â prezen╚Ťei modulului GPS, recorder-ul dobânde╚Öte capacitatea de a efectua func╚Ťiile unui detector radar. Modulul urm─âre╚Öte mi╚Öcarea vehiculului ╚Öi verific─â coordonatele radarului de poli╚Ťie.
Printre modelele Mio ieftine, cele dou─â cerin╚Ťe corespund cel mai bine la - MiVue C330 ╚Öi MiVue C325.

Recomand─âri camere video marca MIO

1. MiVue 752 WiFi Dual PREMIUM

Cu camera de bord MiVue 752 WIFI Dual, po╚Ťi fi lini╚Ötit întrucât vei de╚Ťine deja dovezi incontestabile pe care s─â le utilizezi în situa╚Ťii nepl─âcute.
Camera MiVue 752 vine cu WIFI integrat ce permite partajarea de clipuri video pe telefonul t─âu inteligent. Totodat─â îregistrare video nu va reprezenta o grija fiindca va fi realizat─â la o calitate de 2560x1440p QHD. Mai mult decât atât, cu ajutorul unghiului larg de 140° ╚Öi cu unghiul larg de vizualizare, nu vei rata niciun detaliu ce te-ar putea interesa.

Video MiVue 752 WiFi Dual
Op╚Ťiuni cheie
 • Suport─â card p├ón─â la 120GB
 • Senzor de mi╚Öcare
 • Camer─â fa╚Ť─â-spate
 • Conexiune WI-FI
 • GPS ├«ncorporat

2. Mio MiVue C320 LA BUGET

Înregistreaz─â video de la 1920 la 1080, viteza este standard─â de 30 de cadre pe secund─â, imaginea este clar─â ╚Öi nu tremur─â. Înregistrarea audio este clar─â încât s─â pute╚Ťi auzi totul f─âr─â sunet str─âin. Unghiul de vizionare este de 130 de grade, ceea ce este suficient pentru c─â s─â poat─â cuprinde atât band─â de curbur─â, cât ╚Öi benzile care se apropie. Numerele ╚Öi persoanele sunt perfect vizibile chiar ╚Öi pe timp de noapte sau când luminozitatea e slab─â. WDR-ul trebuie activat pentru o calitate mai bun─â.

Video Mio MiVue C320
Op╚Ťiuni cheie
 • ╚śterge clipurile vechi automat
 • Suport─â card de 128GB
 • Porne╚Öte odat─â cu motorul
 • ├Änregistrare Full HD (30fps)
 • Senzor de ╚Öoc

3. Mio MiVue 788 BEST CHOICE

Dispozitivul cu ecran tactil, gestionezi ╚Öi reglezi totul convenabil chiar ╚Öi în timp ce conduci, arat─â destul de elegant. Calitatea de construc╚Ťie este bun─â, lentile Sony. Simplu de utilizat ╚Öi de încredere. Ecranul tactil func╚Ťioneaz─â bine, chiar ╚Öi cu m─ânu╚Öi. Meniul de set─âri este simplu ╚Öi convenabil, il poti utiliza chiar si f─âr─â instruc╚Ťiuni. Wi-Fi-ul ╚Öi Bluetooth func╚Ťioneaz─â perfect, apelurile ╚Öi mesajele sunt vizibile pe ecran, clipurile video pot fi vizionate pe telefon. Actualizare u╚Öoar─â a bazei de date a camerei.

Video Mio MiVue 788
Op╚Ťiuni cheie
 • Afi╚Öeaz─â notific─ârile de pe telefon
 • Avertisment camere de supraveghere trafic
 • Urm─ârire GPS
 • Alert─â ├«mpotriva obosirii
 • Alert─â p─âr─âsire band─â

4. Mio MiVue C335 Full HD

Camera Mio MiVue C335 este echipat─â cu o matrice cu rezolu╚Ťie Full HD ╚Öi optic─â de sticl─â cu un filtru infraro╚Öu. Din acest motiv, poate crea o imagine foarte clar─â ╚Öi detaliat─â în orice situa╚Ťie.
Dimensiuni compacte, carcas─â din plastic de înalt─â calitate. Suportul nu este voluminos. Ambalat bine.
În ceea ce prive╚Öte dimensiunea fi╚Öierului - o înregistrare de 5 minute ajunge la 310 - 360 MB. Con╚Ťine un card pentru 8 GB, suficient pentru aproximativ 1,5 ore dar îi po╚Ťi adaug─â un microSD de pân─â la 128GB.

Video Mio MiVue C335 Full HD
Op╚Ťiuni cheie
 • Tip camer─â: single, FHD
 • Rezolu╚Ťie: 1920x1080, cu unghi de filmare de 130┬░
 • Display: LED LCD, 2"
 • Conectivitate: MicroUSB
 • Dimensini: 62.2mm x 51mm

Alegerea unei camere video pentru mașina ta

Conectivitate

Conectivitatea e reprezentat─â de modalitatea prin care tu vei desc─ârca filmule╚Ťele de pe cardul SD. Unele modele au o conectivitate de tip Wi-Fi inclus─â cu ajutorul c─âreia ├«╚Ťi vei conecta smartphone-ul direct la camer─â. La modelele f─âr─â Wi-Fi, copierea se va face cu un adaptor.

Unghi de filmare

Unghiurile de filmare sunt specifice fiec─ârui model de camer─â auto. Unele modele cu un pre╚Ť mai ridicat pot avea unghiurile de filmare mai mari (140- 150┬░) ╚Öi pot oferi mai multe detalii (num─ârul de ├«nmatriculare a mai multor ma╚Öini sau unghiuri diferite ale ma╚Öinii parcate).

Display

├Än func╚Ťie de pre╚Ť, display-urile sunt diferite pentru fiecare model de camer─â auto. A╚Öadar, pentru a avea parte de cea mai bun─â experien╚Ť─â, display-ul ar trebui s─â fie ├«ntre 2 inch- 2.3 inch. Totu╚Öi la fel ca oricare caracteristic─â ╚Öi aceasta depinde de utilizator.

Calitate înregistrare

├Än ceea ce prive╚Öte camera auto, un criteriu de selec╚Ťie, unanim acceptat ca fiind foarte important, ├«l reprezint─â calitatea cu care sunt realizate video-urile. Mai colorat, cu mai mul╚Ťi pixeli, cu un unghi mai larg sau o camer─â simpl─â - sunt caracteristicile care definesc ╚Öi impun pre╚Ťul unui produs. ├Ä╚Ťi dore╚Öti o camer─â mai bun─â, poate va costa pu╚Ťin mai mult, ├«ns─â ar trebui cel pu╚Ťin s─â filmeze FHD (pentru a-╚Ťi permite s─â vizualizez clipurile filmate inclusiv pe timp de noapte), s─â dispun─â de un unghi larg (130-150 grade) ╚Öi s─â aib─â un display decent (~2.3").

Rezolu╚Ťia foto

Rezolu╚Ťia foto reprezint─â pentru mul╚Ťi ╚Öoferi criteriul decisiv ├«n alegerea unei camere auto. ├Än func╚Ťie de pre╚Ť ╚Öi model aceasta poate varia, prefer├óndu-se ├«ns─â 1920 x 1080 Full HD ├«n 30 cps, ├«ntruc├ót ofer─â o imagine clar─â inclusiv pe timp de noapte.

5. MiVue 785 GPS

Detaliile sunt excelente, numerele de înmatriculare fiind vizibile. Senzorul de mi╚Öcare func╚Ťioneaz─â perfect. Ecranul este tactil, f─âr─â butoane, ceea ce este destul de comod ╚Öi arat─â elegant. Înregistrarea clar─â a clipurilor este cel mai important lucru, construit pe o matrice Sony ╚Öi procesor puternic, de aceea videoclipul este clar, chiar ╚Öi noaptea. Unghiul de vizualizare este larg, tot ceea ce este necesar intr─â în cadru ╚Öi pute╚Ťi vedea ce se întâmpl─â pe întregul drum chiar ╚Öi pe bordur─â.

Video MiVue 785 GPS
Op╚Ťiuni cheie
 • Ecran tactil
 • Rezistent la ╚Öoc
 • Senzor Sony
 • Imagine de o calitate superioar─â
 • Dimensiune optim─â

6. Mio MiVue731 GPS

MiVue 731 are în dotare sisteme inovatoare integrate de asisten╚Ť─â pentru conduc─âtorul auto, pentru c─â tu s─â po╚Ťi fi lini╚Ötit în timpul c─âl─âtoriei tale. 
Acesta include:
-sistemul de avertizare în caz de p─âr─âsire involuntar─â a benzii de rulare (Lane Departure Warning System)
-sistemul de avertizare în caz de coliziune frontal─â (Forward Collision Warning System)
-sistemul de avertizare împotriva oboselii (Fatigue Alert).
Modul parcare: cu cea mai nou─â tehnologie de detectare a mi╚Öc─ârii, MiVue 731 se activeaz─â ╚Öi înregistreaz─â automat atunci când detecteaz─â mi╚Öcare lâng─â partea din fa╚Ť─â a vehiculului. Astfel se pot colecta dovezi chiar ╚Öi atunci când nu e╚Öti în ma╚Öin─â.

Video Mio MiVue731 GPS
Op╚Ťiuni cheie
 • Camer─â: single, FHD
 • Rezolu╚Ťie video: 1920 x 1080
 • Unghi de filmare: 130┬░
 • Display: 2.7"
 • Capacitate maxim─â de memorie card SD: 128 Gb

7. Mio MiVue J60 WiFi GPS

Caracteristicile cheie a acestei camere video sunt instalarea ascunsă, smartphone-ul pe post de telecomandă și lipsa unui afișaj.
Un grup de trei indicatoare LED este disponibil pentru a controla modurile de func╚Ťionare ╚Öi fotografiere. Cu ajutorul acestora pute╚Ťi controla activitatea de fotografiere, func╚Ťionarea modulului wireless.
Wi-Fi este folosit pentru a sincroniza camera cu un smartphone bazat pe Android sau iOS.
În timp ce conduci, GPS-ul utilizeaz─â instruc╚Ťiuni vocale pentru a afi╚Öa notific─âri pentru camerele de vitez─â sta╚Ťionare.

Video Mio MiVue J60 WiFi GPS
Op╚Ťiuni cheie
 • Montare la oglind─â
 • WIFI integrat
 • Avertiz─âri camere de vitez─â
 • Mod parcare
 • Avertizare dep─â╚Öirea benzii

8. Mio MiVue798 Dual

Mio MiVue798 Dual este echipat cu un dispozitiv de înalt─â calitate - senzor optic STARVIS care ofer─â un contrast excelent, culori luminoase ╚Öi bogate, chiar ╚Öi întuneric. Cu ajutorul modului WiFi integrat ai posibilitatea s─â creezi imediat copii de rezerv─â ale videoclipurilor pe smartphone sau s─â le partajezi prin intermediul aplica╚Ťiei MiVue Pro. Spre deosebire de alte camere de luat vederi disponibile pe pia╚Ť─â, GPS-ul se afl─â în interiorul dispozitivului, deci nu este nevoie s─â conectezi dispozitive externe. La fiecare înregistrare, viteza ╚Öi loca╚Ťia sunt înregistrate.

Video Mio MiVue798 Dual
Op╚Ťiuni cheie
 • ├Änalt─â calitate a imaginii
 • Senzor Sony
 • Wifi integrat
 • Conectivitate crescut─â
 • GPS ├«ncorporat

Întrebări frecvente despre camerele auto MIO

Cum m─â ajuta op╚Ťiunea de GPS pe o camer─â auto?

Func╚Ťia de GPS presupune ├«nregistrarea automat─â a informa╚Ťiilor tale de c─âl─âtorie, inclusiv vitez─â, altitudinea, longitudinea, latitudinea ╚Öi direc╚Ťie de deplasare pe filmule╚Ťele create. Modulul GPS este incorporat doar ├«n anumite modele de camere auto.

Cum pot avea acces la înregistrările de pe o cameră video auto?

Camerele auto MIO vin prev─âzute cu un slot în care cardul SD va fi introdus de tine în prealabil. Odat─â stocate înregistrarile pe cardul inserat, acesta se îndep─ârteaz─â ╚Öi se conecteaz─â la un adaptor, pe care cel mai probabil l-ai primit odat─â cu SD cardul. Unele modele de laptopuri/PC-uri sunt deja prev─âzute cu slot pentru card, iar conectivitatea se va face direct (acesta fiind procesat ca un stick de memorie). Dac─â nu ai deja un adaptor, acesta poate fi achizi╚Ťionat separat. O alt─â modalitate de conectare este cea direct─â, prin intermediul cablului USB inclus în pachet, pe care îl insera╚Ťi în portul din camerei ╚Öi în PC/laptop.

Pot camerele auto MIO să înregistreze cu motorul mașinii oprit?

Depinde de modelul pe care ├«l alegi. Majoritatea camerelor auto nu vor putea ├«nregistra dec├ót dup─â ce a fost pornit motorul. Exist─â ├«ns─â ╚Öi modele de camere care sunt prev─âzute cu modul de declan╚Öare a film─ârii ├«n cazul unui impact, pe parcursul sta╚Ťion─ârii.

Câte ore de filmare păstrează o cameră auto?

├Än primul r├ónd trebuie s─â ╚Ötii c─â film─ârile nu sunt salvate ├«n camera ci pe un card de memorie. Ca orice suport de memorare, acesta poate fi mai mici sau mai ├«nc─âp─âtor, ├«n func╚Ťie de buget. Un card de 32GB poate p─âstra p├ón─â la 6 ore de filmare Full HD.

Cu ce fel de carduri de memorie func╚Ťioneaz─â camerele auto MIO?

Cele mai întâlnite tipuri de carduri de memorie folosite pentru camerele video auto sunt cele miniSD și microSD. Cumpărate separat, cel mai probabil pachetul va include și adaptoare specifice în așa fel încât materialul video să poată fi vizionat pe orice model de laptop.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

C─âutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Po╚Ťi lucra de oriunde ai acces la internet.
Afl─â mai multe