De ce să îți cumperi un ciclocomputer cu GPS pentru turele cu bicicleta?

În ziua de astăzi tot mai mulți dintre cicliștii amatori sau profesioniști caută diverse gageturi care să întregistreze traseele efectuate pe bicicletă sau din timpul alergării. Computerul de bicicletă cu GPS este mai avansat și uşor de utilizat, pentru competiții și navigație incluzând funcţii de navigaţie avansată, la care se adaugă alerte pentru ciclist nou și harta pentru ciclism Garmin cu indicaţii pentru fiecare viraj atât pe țosea cât şi pe teren accidentat. Pe piata sunt mai multe dispozitive care primesc informația de la sateliți și o interpretează sub forma unui track pe o hartă, unele o fac mai bine, altele foarte bine.

Factorul principal îl reprezintă numărul de canale disponibile ce reprezintă numărul maxim de sateliții care pot fi urmăriți de dispozitiv în mod simultan. Acest număr poate fi între 4-5 sateliți pentru dispozivile mai vechi și poate ajunge până la 20 de sateliți în cazul receptoarelor perfomante doate cu SiRF Star 3. În timpul deplasării, primești informaţii privind datele despre altitudine şi altele. Şi, bineînţeles, dispozitivul este suficient de inteligent pentru a te readuce pe ruta aleasă, sau înapoi de la început, dacă te abați de la traseul inițial.

Cele mai bune GPS-uri pentru ciclism

1. Bryton Rider 410 BEST CHOICE

Cea mai recentă serie 410 de la Bryton are o nouă tehnologie prin satelit GNS, care este mai rapidă și mai precisă, în plus, combatibilă cu toate dispozitivele ANT+ și BLE. Conceput pentru o experiență de vizionare mai bună, Rider 410 este construit cu un ecran alb-negru pentru a face citirea mai ușoară ca niciodată. Poate conține până la 8 date pe pagină pentru a-ți înțelege mai bine performanța în timp real. Atât senzorii ANT +, cât și senzorii BLE funcționează perfect cu Rider 410 după o asociere simplă.

Video Bryton Rider 410
Opțiuni cheie
 • Ecran mare, de 2,3”, alb-negru detaliat ,cu până la 8 date pe pagină.
 • Înglobează toate sistemele satelit - GPS, Glonass (Rusia), BDS (China), Galileo (Europa), QZSS (Japonia) - și asigură o acoperire foarte fiabilă, indiferent de situație.
 • Până la 35 de ore de autonomie și permite încărcarea cu bateria externă, fără a opri înregistrarea datelor.
 • Anunță atunci când primiți apeluri, e-mail-uri sau mesaje, după conectarea acestuia cu telefonul dumneavoastră, via Bluetooth.
 • Oferă până la 72 de funcții, dintre care durata, viteza, distanța, caloriile, altitudinea, puterea, ritmul, etc.

2. Garmin Edge 830 PREMIUM

În plus față de funcțiile cu care erau obișnuit de la modelele anterioare, Edge 530 și 830 sunt mai precise datorită senzorilor mai noi, iar viteza a crescut considerabil datorită procesorului îmbunătățit. Calculul rutelor noi este acum și mai rapid. În plus, durează și mai mult atunci când utilizezi Garmin PowerPack, iar ecranul a devenit acum cu 13% mai mare, în ciuda dimensiunilor computerelor care rămân aceleași. Garmin vine, de asemenea, cu o serie de funcții noi și puternice, cum ar fi ClimbPro.

Video Garmin Edge 830
Opțiuni cheie
 • Include hărți rutabile
 • Ecran tactil
 • Funcții interactive pentru siguranță în ciclism
 • Opțiuni de monitorizare activitate dar și inactivitate
 • Sistem pentru detectarea accidentelor

3. XOSS G GPS LA BUGET

Fie că ești pasionat de plimbările cu bicicleta pe asfalt sau off-road, Ciclocomputerul XOSS G+ poate fi companionul tău. Este un ciclocomputer cu un ecran generos de 1,8 inch, cu funcție de iluminare a fundalului automată care te va însoți cu brio și pe timp de noapte. Având la bază noile tehnologii de fabricație, ciclocomputerul este și rezistent la apa, fiind nevoie să te protejezi doar pe tine dacă pe prinde ploaia în șa.
XOSS G+ colectează date precise în timp real de la cele 4 sisteme de poziționare incluse: BEIDOU, GPS, GLONASS și GALILEO.

Video XOSS G GPS
Opțiuni cheie
 • 15 tipuri întegistrare date
 • Rezistent la apă
 • Compatibil cu alte aplicații precum Strava
 • Temperatură operare de la -10 la 50 grade Celsius
 • Barometru încorporat

4. Lezyne Super GPS Black

Lezyne Super GPS este un calculator avansat de ciclism, programat cu cele mai noi tehnologii disponibile. Având un ecran generos, cu lumină de fundal, poate fi ușor de citit și în timpul plimbărilor nocturne. Are un senzor GPS foarte sensibil și capacitatea de a-ți oferi în timp real informații despre altitudine. Se poate conecta prin Bluetooth la aplicația Lezyne Ally și, astfel, poți vizualiza datele înregistrate pe traseele practicate. Poate memora până la 400 de ore de plimbare. Dacă vrei să ai o evidență a plimbărilor pe 2 roți Lezyne Super GPS este soluția.

Video Lezyne Super GPS Black
Opțiuni cheie
 • Tehnologie interactivă
 • GPS cu barometru și accelerator
 • Capacitate de stocare generoasă
 • Rezistent la intemperii
 • Alerte personalizate

5. Ciclocomputer BRYTON Rider 15

Fie că ești sportiv de performanță, fie că bicicleta este doar un hobby ocazional te poți folosi de Ciclocomputerul BRYTON Rider 15 pentru a-ți crea o imagine de ansamblu asupra antrenamentului/plimbării tale. Gadget-ul te va ajuta să îți monitorizezi mai multe aspecte ale călătoriei tale, de la distanța parcursă sau timpul petrecut în șa, calorii arse sau viteză maximă, până la altitudini și diferențe de nivel de pe traseu. Astfel, când te întorci acasă, cu ajutorul aplicației Bryton poți descărca prin Bluetooth toate aceste informații.

Video Ciclocomputer BRYTON Rider 15
Opțiuni cheie
 • Funcția de retroluminare automată se activează înainte de apusul soarelui, pentru a vă permite să vă deplasați peste tot, indiferent de oră.
 • 2 moduri de direcție disponibile: busolă pentru identificarea nordului și hartă pentru identificarea direcției actuale.
 • Autonomie lungă a bateriei, suficientă pentru antrenamente de până la 16 ore.
 • 30 funcții de date în timp real, precum pagini de date personalizabile: durată, viteză, distanță, calorii, ritm, altitudine, FC și FCSL.
 • Fișierele de antrenament sunt înregistrate automat în format FIT și pot fi descărcate de pe site-uri populare de ciclism, precum STRAVA, TrainingPeaks, Endomondo, Map My Ride, Fit track etc.

6. Ciclocomputer Sigma ROX 10.0 GPS BLACK SET

Daca ciclismul este pasiunea ta, îți dorești cât mai multe date ale calatoriei atât pentru plimbări cât și pentru eventualele curse. Cu Ciclocomputerul Sigma ROX 10.0 GPS poți determina cât de detaliat dorești să primești aceste informații. Ciclocomputerul face mai mult decât să înregistreze viteza și distanța. Îți poate monitoriza bătăile inimii, caloriile arse sau cadența în timp real. De asemenea ciclocomputerul mai are și termometru și barometru integrate. Un alt avantaj este posibilitatea schimbării limbii afișajului folosind una din cele 7 variante disponibile.

Video Ciclocomputer Sigma ROX 10.0 GPS BLACK SET
Opțiuni cheie
 • Acesta afișează distanța parcursă și timpul total pe călătorie.
 • Afișează data, ora și temperatura.
 • Prezintă o alertă când rămâne fără baterie.
 • Scanner automat.
 • Se pot conecta două biciclete la acest dispozitiv.

7. Lezyne Mega C GPS 1 Black

Lezyne Mega C GPS 1 este un calculator de ciclism avansat cu ecran color de înaltă rezoluție pentru toți pasionații de biciclete. Ecranul de 2,2 inch te ajută să îți identifici rapid și ușor câmpurile care te interesează. Cu ajutorul aplicației gratuite Lezyne Ally V2, ciclocomputerul îți oferă notificări de navigare și notificări telefonice (apeluri primite, mesaje și notificări ale aplicaților din telefon).
Înregistrarea datelor este extrem de precisă prin utilizarea GPS/GLONASS, a unui barometru și a unui accelerometru de ultimă generație.

Opțiuni cheie
 • Ecran color de înaltă rezoluție
 • Compatibil iOS și Android
 • Navigare pas cu pas și offline
 • Notificări pe ecran
 • Compatibil bluetooth

Întrebări frecvente despre ciclocomputere

Cu ce aplicații este compatibil?

Poți să-ți personalizezi afișarea datelor, cu ajutorul diferitelor tipuri de aplicații (Trailforks, Strava, GroupTalk) disponibile spre descăarcare rapidă pe dispozitiv. După conectarea la aplicația respectivă poți să personalizezi câmpurile de date în funcție de obiectivele personale de antrenament via bluetooth.

Are hărți încorporate?

Aceste gadgeturi sunt preîncărcate cu harți pentru ciclism şi include indicaţii de navigare pas cu pas şi chiar alerte de navigare, care te vor înştiinţa înaintea virajelor strânse. În timpul deplasării, primești informaţii privind datele despre altitudine şi altele.

Care este autonomia?

Dacă iubești deplasările lungi, ciclocomputerul este potrivit pentru tine pentru că oferă până la 35 de ore de autonomie și permite încărcarea cu bateria externă, fără a opri înregistrarea datelor, astfel poți duce la bun sfărșit traseul si totodată antrenamentul.

Este waterproof?

Concepute pentru o vizibilitate optimă, aceste dispozite cu ecran mare, pentru o citire ușoară a datelor, poate să conțină până la 8 date pe pagină și îți permite să realizezi o analiză a performanțelor personale, în timp real, chiar dacă vremea se înrăutățește, nimic nu-l oprește fiind rezistent la apă și praf.

Are ecran tactil?

Majoritatea ciclocomputerelor se vor baza pe butoane fizice pentru a acționa dispozitivul, dar unitățile mai scumpe vor avea un ecran tactil. Deoarece ecranele tactile pot fi problematice atunci când sunt acoperite de apă sau dacă porți mănuși, totul ține de preferințele utilizatorului.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe