Cel Mai Bun Ciclocomputer GPS pentru Turele cu Bicicleta

Computer de bord cu GPS pentru bicicletă

Modificat la 30 august 2021
Articol evaluat de 84 ori:
Pagină realizată de:
Călin Pompiliu
Călin Pompiliu
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici

De ce să îți cumperi un ciclocomputer cu GPS pentru turele cu bicicleta?

În ziua de astăzi tot mai mulți dintre cicliștii amatori sau profesioniști caută diverse gageturi care să întregistreze traseele efectuate pe bicicletă sau din timpul alergării. Computerul de bicicletă cu GPS este mai avansat și uşor de utilizat, pentru competiții și navigație incluzând funcţii de navigaţie avansată, la care se adaugă alerte pentru ciclist nou și harta pentru ciclism Garmin cu indicaţii pentru fiecare viraj atât pe țosea cât şi pe teren accidentat. Pe piata sunt mai multe dispozitive care primesc informația de la sateliți și o interpretează sub forma unui track pe o hartă, unele o fac mai bine, altele foarte bine.

Factorul principal îl reprezintă numărul de canale disponibile ce reprezintă numărul maxim de sateliții care pot fi urmăriți de dispozitiv în mod simultan. Acest număr poate fi între 4-5 sateliți pentru dispozivile mai vechi și poate ajunge până la 20 de sateliți în cazul receptoarelor perfomante doate cu SiRF Star 3. În timpul deplasării, primești informaţii privind datele despre altitudine şi altele. Şi, bineînţeles, dispozitivul este suficient de inteligent pentru a te readuce pe ruta aleasă, sau înapoi de la început, dacă te abați de la traseul inițial.

Cele mai bune GPS-uri pentru ciclism

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Bryton Rider 410

 • Ecran mare, de 2,3”, alb-negru detaliat ,cu până la 8 date pe pagină.
 • Înglobează toate sistemele satelit - GPS, Glonass (Rusia), BDS (China), Galileo (Europa), QZSS (Japonia) - și asigură o acoperire foarte fiabilă, indiferent de situație.
 • Până la 35 de ore de autonomie și permite încărcarea cu bateria externă, fără a opri înregistrarea datelor.
 • Anunță atunci când primiți apeluri, e-mail-uri sau mesaje, după conectarea acestuia cu telefonul dumneavoastră, via Bluetooth.
 • Oferă până la 72 de funcții, dintre care durata, viteza, distanța, caloriile, altitudinea, puterea, ritmul, etc.
Verifică prețul

Cea mai recentă serie 410 de la Bryton are o nouă tehnologie prin satelit GNS, care este mai rapidă și mai precisă, în plus, combatibilă cu toate dispozitivele ANT+ și BLE. Conceput pentru o experiență de vizionare mai bună, Rider 410 este construit cu un ecran alb-negru pentru a face citirea mai ușoară ca niciodată. Poate conține până la 8 date pe pagină pentru a-ți înțelege mai bine performanța în timp real. Atât senzorii ANT +, cât și senzorii BLE funcționează perfect cu Rider 410 după o asociere simplă.

Premium

* Prezentare video mai jos

Garmin Edge 830

 • Include hărți rutabile
 • Ecran tactil
 • Funcții interactive pentru siguranță în ciclism
 • Opțiuni de monitorizare activitate dar și inactivitate
 • Sistem pentru detectarea accidentelor
Verifică prețul

În plus față de funcțiile cu care erau obișnuit de la modelele anterioare, Edge 530 și 830 sunt mai precise datorită senzorilor mai noi, iar viteza a crescut considerabil datorită procesorului îmbunătățit. Calculul rutelor noi este acum și mai rapid. În plus, durează și mai mult atunci când utilizezi Garmin PowerPack, iar ecranul a devenit acum cu 13% mai mare, în ciuda dimensiunilor computerelor care rămân aceleași. Garmin vine, de asemenea, cu o serie de funcții noi și puternice, cum ar fi ClimbPro.

la buget

* Prezentare video mai jos

XOSS G GPS

 • 15 tipuri întegistrare date
 • Rezistent la apă
 • Compatibil cu alte aplicații precum Strava
 • Temperatură operare de la -10 la 50 grade Celsius
 • Barometru încorporat
Verifică prețul

Fie că ești pasionat de plimbările cu bicicleta pe asfalt sau off-road, Ciclocomputerul XOSS G+ poate fi companionul tău. Este un ciclocomputer cu un ecran generos de 1,8 inch, cu funcție de iluminare a fundalului automată care te va însoți cu brio și pe timp de noapte. Având la bază noile tehnologii de fabricație, ciclocomputerul este și rezistent la apa, fiind nevoie să te protejezi doar pe tine dacă pe prinde ploaia în șa. XOSS G+ colectează date precise în timp real de la cele 4 sisteme de poziționare incluse: BEIDOU, GPS, GLONASS și GALILEO.


* Prezentare video mai jos

Lezyne Super GPS Black

 • Tehnologie interactivă
 • GPS cu barometru și accelerator
 • Capacitate de stocare generoasă
 • Rezistent la intemperii
 • Alerte personalizate
Verifică prețul

Lezyne Super GPS este un calculator avansat de ciclism, programat cu cele mai noi tehnologii disponibile. Având un ecran generos, cu lumină de fundal, poate fi ușor de citit și în timpul plimbărilor nocturne. Are un senzor GPS foarte sensibil și capacitatea de a-ți oferi în timp real informații despre altitudine. Se poate conecta prin Bluetooth la aplicația Lezyne Ally și, astfel, poți vizualiza datele înregistrate pe traseele practicate. Poate memora până la 400 de ore de plimbare. Dacă vrei să ai o evidență a plimbărilor pe 2 roți Lezyne Super GPS este soluția.


* Prezentare video mai jos

Ciclocomputer BRYTON Rider 15

 • Funcția de retroluminare automată se activează înainte de apusul soarelui, pentru a vă permite să vă deplasați peste tot, indiferent de oră.
 • 2 moduri de direcție disponibile: busolă pentru identificarea nordului și hartă pentru identificarea direcției actuale.
 • Autonomie lungă a bateriei, suficientă pentru antrenamente de până la 16 ore.
 • 30 funcții de date în timp real, precum pagini de date personalizabile: durată, viteză, distanță, calorii, ritm, altitudine, FC și FCSL.
 • Fișierele de antrenament sunt înregistrate automat în format FIT și pot fi descărcate de pe site-uri populare de ciclism, precum STRAVA, TrainingPeaks, Endomondo, Map My Ride, Fit track etc.
Verifică prețul

Fie că ești sportiv de performanță, fie că bicicleta este doar un hobby ocazional te poți folosi de Ciclocomputerul BRYTON Rider 15 pentru a-ți crea o imagine de ansamblu asupra antrenamentului/plimbării tale. Gadget-ul te va ajuta să îți monitorizezi mai multe aspecte ale călătoriei tale, de la distanța parcursă sau timpul petrecut în șa, calorii arse sau viteză maximă, până la altitudini și diferențe de nivel de pe traseu. Astfel, când te întorci acasă, cu ajutorul aplicației Bryton poți descărca prin Bluetooth toate aceste informații.


* Prezentare video mai jos

Ciclocomputer Sigma ROX 10.0 GPS BLACK SET

 • Acesta afișează distanța parcursă și timpul total pe călătorie.
 • Afișează data, ora și temperatura.
 • Prezintă o alertă când rămâne fără baterie.
 • Scanner automat.
 • Se pot conecta două biciclete la acest dispozitiv.
Verifică prețul

Daca ciclismul este pasiunea ta, îți dorești cât mai multe date ale calatoriei atât pentru plimbări cât și pentru eventualele curse. Cu Ciclocomputerul Sigma ROX 10.0 GPS poți determina cât de detaliat dorești să primești aceste informații. Ciclocomputerul face mai mult decât să înregistreze viteza și distanța. Îți poate monitoriza bătăile inimii, caloriile arse sau cadența în timp real. De asemenea ciclocomputerul mai are și termometru și barometru integrate. Un alt avantaj este posibilitatea schimbării limbii afișajului folosind una din cele 7 variante disponibile.

Lezyne Mega C GPS 1 Black

 • Ecran color de înaltă rezoluție
 • Compatibil iOS și Android
 • Navigare pas cu pas și offline
 • Notificări pe ecran
 • Compatibil bluetooth
Verifică prețul

Lezyne Mega C GPS 1 este un calculator de ciclism avansat cu ecran color de înaltă rezoluție pentru toți pasionații de biciclete. Ecranul de 2,2 inch te ajută să îți identifici rapid și ușor câmpurile care te interesează. Cu ajutorul aplicației gratuite Lezyne Ally V2, ciclocomputerul îți oferă notificări de navigare și notificări telefonice (apeluri primite, mesaje și notificări ale aplicaților din telefon). Înregistrarea datelor este extrem de precisă prin utilizarea GPS/GLONASS, a unui barometru și a unui accelerometru de ultimă generație.

Întrebări frecvente despre ciclocomputere

Cu ce aplicații este compatibil?

Poți să-ți personalizezi afișarea datelor, cu ajutorul diferitelor tipuri de aplicații (Trailforks, Strava, GroupTalk) disponibile spre descăarcare rapidă pe dispozitiv. După conectarea la aplicația respectivă poți să personalizezi câmpurile de date în funcție de obiectivele personale de antrenament via bluetooth.

Are hărți încorporate?

Aceste gadgeturi sunt preîncărcate cu harți pentru ciclism şi include indicaţii de navigare pas cu pas şi chiar alerte de navigare, care te vor înştiinţa înaintea virajelor strânse. În timpul deplasării, primești informaţii privind datele despre altitudine şi altele.

Care este autonomia?

Dacă iubești deplasările lungi, ciclocomputerul este potrivit pentru tine pentru că oferă până la 35 de ore de autonomie și permite încărcarea cu bateria externă, fără a opri înregistrarea datelor, astfel poți duce la bun sfărșit traseul si totodată antrenamentul.

Este waterproof?

Concepute pentru o vizibilitate optimă, aceste dispozite cu ecran mare, pentru o citire ușoară a datelor, poate să conțină până la 8 date pe pagină și îți permite să realizezi o analiză a performanțelor personale, în timp real, chiar dacă vremea se înrăutățește, nimic nu-l oprește fiind rezistent la apă și praf.

Are ecran tactil?

Majoritatea ciclocomputerelor se vor baza pe butoane fizice pentru a acționa dispozitivul, dar unitățile mai scumpe vor avea un ecran tactil. Deoarece ecranele tactile pot fi problematice atunci când sunt acoperite de apă sau dacă porți mănuși, totul ține de preferințele utilizatorului.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Bicicletă Pentru Asfalt
Cea mai bună bicicletă de asfalt pentru adulți

Dacă vrei să parcurgi distanțe lungi pe asfalt, alege o bicicletă optimizată pentru acest tip de teren. Află care sunt cele mai bune modele.

Cea Mai Bună Bicicletă Mountain Bike Electrică
Cea mai bună bicicletă mountain bike electrică

Alege o bicicletă electrică pentru ieșitul la munte. Nu faci efort la urcare și te bucuri mai mult de coborâre pe mountain bike-ul tău.

Cel Mai Bun Monociclu Electric Disponibil în România
Cele mai bune monocicluri electrice disponibile în România

Monociclul electric este una dintre cele mai practice metode prin care poți ajunge la birou, merge la plimbare sau chiar vizita orașe noi în călătoriile tale. Cu o autonomie de până la 100km, sunt o alegere mai bună chiar și decât o trotinetă electrică.

Cea Mai Bună Bicicletă De Spinning Pentru Acasă
Cea mai bună bicicletă de spinning pentru acasă

Îți plac orele de spinning dar nu ai mereu timp să ajungi la ședințele de grup? Cumpără-ți o bicicletă de spinning pentru acasă și ai rezolvat problema.

Cea Mai Bună Trotinetă Electrică - Încape în Portbagaj
Trotinete electrice pliabile care încap în portbagaj

Vezi modele de trotinete electrice pliabile care încap în portbagaj. Cu o astfel de trotinetă îți poți recupera investiția în doar un sezon primăvară - vară - toamnă. Fii cool, fii ECO!

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe