De ce să-i cumperi copilului un kit educativ de robotică?

Un kit educativ de robotică poate să devină companionul de joacă ideal pentru copilul tău! Acesta va învăța cum se construiește un roboțel și cum funcționează acesta. Funcțiile de Explore (explorare a mediului înconjurător al robotului) dar și cea de Follow Me (unde copilul tău va fi urmat îndeaproape de roboțel) vor face din acest cadou unul memorabil dar și practic. Unele modele au inclusiv funcții vocale, lumini și tot felul de moduri de a interacționa cu cei din jur. Copilul tău se va familiariza cu noțiuni matematice, de inginerie, logică și va trebui să și monteze robotul, singur sau cu ajutorul tău.

Dacă sună complicat, nu te speria, realitatea este că un kit educativ de robotică are mai multe trepte de dificultate, acestea fiind împărțite pe categorii destinate începătorilor, persoanelor intermediare și pentru avansați. Totul este ușor de înțeles și de urmat, dacă se citesc și se respectă indicațiile kit-ului care vor fi incluse în pachetul comandat. Atât tu cât și copilul tău o să vă distrați cu un kit educativ de robotică!

Modele bune de kit-uri de roboți educativi pentru copii

1. Makeblock mBot PREMIUM

Cu mBot Ranger programarea se transformă în aventura! Un prototip complex, gata de noi provocări, mBot Ranger știe să ocolească obstacole, să își păstreze echilibrul și să se miște rapid. Energic și dinamic, el poate să ia trei forme: poate fi construit pentru off-road, să fie asamblat pentru a învinge gravitația sau să treacă la atac în forma să de predător. Este potrivit pentru tine, daca ești interesat de lumea codingului... sau poate dorești să oferi un cadou educativ unui potențial inventator! Fiind un robot de construit intuitiv, mBot Ranger te poate să iți dezvolți imaginația, să iți hrănești apetitul pentru nou și să iți dezvolți gândirea logica în tot acest timp!

Video Makeblock mBot
Opțiuni cheie
 • Inovativ
 • Utilizare pe orice tip de teren
 • Potrivit pentru programatori de toate vârstele
 • Prototip complex
 • Se poate personaliza în funcție de utilizator

2. Robot HighTech Xiaomi Mi Robot Builder Rover

Poate fi cea mai interesantă jucărie cu care copilul tău se poate juca împreună cu prietenii, sau cu tine. Xiaomi MI Robot Builder Rover se compune din 1086 piese lego, conține 6 tipuri diferite de angrenaje, componente de acționare a șuruburilor, arbore cardanic, sașiu etc. Toate aceste componente iți permit să construiești robotul în 3 moduri standard : rover, tank sau bulldozer, cu structuri sofisticate de transmisie mecanică, dar și să inventezi modelele tale originale. Este realizat din materiale ecologice, non-toxice, sunt sigure pentru utilizare și are certificare RoHS.

Video Robot HighTech Xiaomi Mi Robot Builder Rover
Opțiuni cheie
 • Utilizare ușoară, atât pentru adulți, cât și pentru copii
 • Se poate personaliza în funcție de dorințele utilizatorului
 • Material non-toxic
 • Conectivitate wireless
 • Modul unic de programare grafică simplificat

3. Mini tank BEST CHOICE

Robotul Arduino Rob2 este un sistem de dezvoltare al aplicațiilor de învățare bazat pe microcontrolerul Arduino. Are funcții divese cum ar fi evitarea obstacolelor cu ajutorul ultrasunetelor și poate fi comandat de la distanță prin Bluetooth. De asemenea, poate fi extins cu module de circuit extern pentru a avea și alte funcții. Acest kit este conceput pentru a vă ajuta să învățați dezvoltările pe baza Arduino.
Produsul este dezasamblat, el trebuie asamblat de copil, și funcționează cu acumulatori care nu sunt incluși.

Opțiuni cheie
 • Potrivit pentru copii
 • Educațional
 • Poate fi personalizat în funcție de utilizator
 • Utilizare extinsă datorită bateriilor
 • Design atractiv

4. Masina 4 x 4 LA BUGET

Îți plac cursele de mașini și îți dorești mereu să deții cea mai puternică mașina cu un consum minim? Noi iți putem oferi o mașină 4 x 4 care trebuie mai întâi asamblată. Motorul mașinii poate fi asamblat fie plat, fie în V, iar înălțimea vehiculului poate fi ajustată în funcție de preferințe.
Mașina funcționează prin adăugarea de apă sărată pe foițele de magneziu. Prin adăugarea a 4-5 picături de apă, mașina va merge aproximativ 15 minute. Foițele de magneziu pot fi folosite de mai multe ori, iar după uzare, acestea pot fi înlocuite.
Toate componentele acestei mașini sunt ecologice, putând fi aruncate fără a polua mediul.

Opțiuni cheie
 • Dezvoltă îndemânarea
 • Contribuie la dezvoltarea unei gândiri ecologice
 • Motor pe bază de apă sărată
 • Funcționează pe bază de energie alternativă
 • Componente ecologice

5. Kit constructie - Hydraulic Robot

Acest kit de robotică îți oferă ocazia de a construi un Braț Hidraulic, îmbinând pasiunile tale pentru robotică, construcții și energii alternative.
Kitul conține 229 de piese de construcție și instrucțiuni detaliate de asamblare și de utilizare și necesită aproximativ 5 ore de muncă. Brațul hidraulic nu are nevoie de baterii sau de motor, întrucât funcționează doar pe bază de apă. Dupa construire, Brațul hidraulic poate ajunge la o înălțime de 41.5 cm pe verticală și o lungime de 31.5 cm pe orizontală și poate ridica obiecte de până la 50g. Brațul hidraulic este un prieten ingenios, pregătit să iți pună mintea la contribuție, fiind o provocare pentru orice entuziast al ingineriei!

Opțiuni cheie
 • Stimulează imaginația
 • Dezvoltă abilitățile structurale
 • Asamblare complexă
 • Poate ridica greutăți de până la 50 kg
 • Sistem de alimentare hidraulică

6. Kit Robot Solar 6 in 1 , Educational , Echipat cu Baterie Solara si Motor

Pachetul este echipat cu baterie solară și motor electric ce stimulează creativitatea și dezvoltă abilitățile structurale, oferindu-i copilul la joacă oferindu-i bucurie într-un mod educațional. Acest kit inteligent solar este o modalitate excelentă de a afla mai multe despre puterea energiei solare. Jucăriile pot fi asamblate în șase moduri diferite pentru a afla cum este folosită energia solara la a porni un motor mic. Uneltele și clemele nu sunt necesare pentru pliere. În primul rând, începeți cu construirea centrului motorului solar și urmați instrucțiunile pentru proiectul selectat. Ulterior, le puteți deconstrui pur și simplu și puteți începe să vă jucați din nou.

Opțiuni cheie
 • Alimentat cu celulă solară
 • Stimulează creativitatea
 • Dezvoltă abilitățile structurale
 • Asamblare rapidă
 • Nu necesită baterii

7. Kit 12in1 constructie - Solar Powered Robot Hydraulic

8. Kit Robot Tobbie cu inteligenta artificiala Kit Robot Tobbie cu inteligenta artificiala

Tobbie este un roboței interactiv cu inteligență artificială. Are un senzor cu infraroșu care poate fi setat pe două moduri diferite: Follow me (să te urmărească) și Explore (de a explora spațiul din jur). Pe lângă interactivitatea sa, principala distracție este să îl construiești! Roboțelul se asamblează foarte ușor urmând instrucțiunile din pachet. Are 6 picioare care conferă stabilitate, 16 cm înălțime și este un partener de joacă ideal! Acest kit este o jucărie STEM care îmbină noțiuni de știință, tehnologie, inginerie și matematică, copilul tău putând să învețe noțiuni din toate aceste domenii.

Opțiuni cheie
 • Potrivit pentru copii
 • Educațional
 • Design atractiv
 • Ușor de asamblat conform instrucțiunilor
 • Transmite emoții prin semnale luminoase

Întrebări despre kit-urile de robotică educative pentru copii

Cat de greu se construiesc robotii dintr-un kit de robotică?

Kit-urile educative de robotică pentru copiii pot avea mai multe tipuri de dificultate. Acestea pot fi adresate începătorilor, persoanelor intermediare ori avansate. Chiar și așa, respectând manualul și instrucțiunile oferite, un kit de robotică nu este foarte greu de construit.

Roboții dintr-un kit de robotică funcționează cu energie solară sau convențională?

Pe piață există o multitudine de opțiuni de kit-uri în baza cărora poți construi roboți educativi pentru copiii. Aceștia pot funcționa cu energie solara sau de la un bec puternic, cu energie convențională (având o baterie internă) sau chiar și cu baterii.

De la ce vârstă se pot juca copiii cu un kit de robotică?

În funcție de dificultatea kit-ului și asamblarea acestuia, există nivele diferite de greutate: începător, intermediar și avansat. În general, vărsta minimă indicată este de la 10 ani în sus, însă vârsta nu este mereu un indicator al inteligenței, putând să cumperi kit-ul chiar mai devreme.

Câți roboți se pot construi cu un kit de robotică?

Există diverse tipuri de kit-uri de robotică educativă pentru copiii. Unele kit-uri au o singura jucărie / robot care poate fi construit din piesele puse la dispoziție. Alte kit-uri oferă o gamă mai ridicată, copilul tău putând construi mai mulți roboți.

Cum se asamblează un kit de robotică?

Un kit de robotică se asamblează foarte ușor, urmând instrucțiunile din pachet. Există mai multe tipuri de dificultate, adaptate pentru diverse vârste ale copiilor, asigurând astfel o trecere progresivă de la un nivel de începător, spre intermediar și avansat.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe