Cea Mai Bună Lampă UV-C Pentru Dezinfecție (Birouri & Locuințe)

Lămpi UV-C bune pentru dezinfecția birourilor sau a locuințelor

Modificat la 29 iulie 2021
Articol evaluat de 91 ori:
Pagină realizată de:
Călin Pompiliu
Călin Pompiliu
Ana Antonescu
Ana Antonescu

De ce ai nevoie de o lampă UV-C pentru dezinfecție?

Radiația UV-C de înaltă energie declanșează reacții fotochimice. Lungimea de undă a radiației este absorbită de acizii nucleici ai celulei și duce la distrugerea bacteriilor. Prin urmare, radiația UV-C este folosită pentru eliminarea microorganismelor cum ar fi bacteriile, virușii, drojdiile și mucegaiurile. Cu o lampă pe bază de radiații UV-C ai posibilitatea de a elimina ieftin, eficient și sigur 99,7% spori fungici și aproximativ 650 de tipuri de bacterii care nu sunt disponibile pentru spray-uri și detergenți chiar și în locuri greu accesibile.

Practic dezinfectează, reîmprospătează și ajută la diminuarea mirosurilor neplăcute, într-un mod extrem de simplu și sigur pentru utilizatorul final. În plus, majoritatea modelelor de pe piață sunt dotate cu baterii încorporate durabile ce fac ca lampa să poată fi mutată și folosită în mai multe locuri în care ai nevoie. Așadar dacă trăiești într-un cartier poluat, sau ai în familie un bebeluș poți accesa soluții la îndemână pentru a păstra sănătatea familiei într-un mod eficient.

Modele bune de lămpi UV-C dezinfectante

Cel mai bun

Lampă germicidă dezinfectantă UVC/38W/230V + Telecomandă

 • Portabilă și ușor de manevrat
 • Dezinfectare rapidă și eficientă
 • Durată lungă de viață
 • Design modern și simplu
 • Utilizare facilă
Verifică prețul

Dacă tot ne aflăm în pandemie, oamenii au început să caute tot mai multe opțiuni prin care să se dezinfecteze cât mai des. Microbii și virusurile nu rezistă dacă te dezinfectezi pe mâini și dacă igienizezi suprafețele cu care intri în contact. Ai la dispoziție o metodă mult mai ușoară de a face asta fără să depui efort: folosești o lampă germicidă dezinfectantă cu lumină UV. Această lampă de masă este portabilă și o poți folosi pentru a dezinfecta casa, biroul, școala, coridorul, etc. Folosește indirect ozon.

la buget

Lampa UVC bagheta bactericida 7 W, sterilizator UV-C portabil cu Led-uri pentru orice suprafata, USB, alb

 • Ușor în greutate
 • Simplu de instalat oriunde
 • Design modern și plăcut
 • Portabilă și facil de manevrat
 • Materiale de înaltă calitate
Verifică prețul

Sterilizatorul UVC lampa tip baghetă pentru dezinfecție omoară și distruge bacterii, viruși, ciuperci sau mucegaiul în proporție de 99.9%. Operațiunea de sterilizare se face în doar 1 minut și este o metodă perfectă pentru dezinfecția suprafetelor si obiectelor din birou, casă, cameră de hotel, toalete publice, etc. Sterilizatorul cu radiații ultraviolete tip baghetă pentru dezinfecție folosește un proces numit Eradicare Germicidala UV, procedeu non-chimic 100%. Deși este invizibilă lumina UVC folosită la intensitatea și expunerea potrivită, reduce cei mai cunoscuți microbi prin distrugerea materialului lor genetic.

Premium

Lampa UVC cu 36 W Philips PL-L dezinfectare pensiuni, hoteluri, cabinete

 • Amplasare comodă oriunde
 • Design modern și calitativ
 • Durată mare de utilizare a produsului
 • Dimensiune compactă
 • Zgomot redus
Verifică prețul

Lămpile și electronică sunt produse de către Philips și vin însoțite de certificate de conformitate iar ansamblul cu acționare prin telecomanda este fabricat și asamblat în Romania pentru că știm ca si soluțiile utilitare pot fi elegante. Materialul cutiei este regenerabil și cât mai aproape de lemnul natural (pulberi de lemn presate). Sistemul poate fi amplasat pe orice suprafață plană. Poate fi folosit in zonele rezidențiale in lipsa prezenței umane sau a animalelor de companie. Acest dispozitiv este destinat dezinfectării suprafețelor la care ajunge direct lumina UVC precum și a aerului din încăpere prin mișcarea naturală a acestuia. Eficiența lui scade cu pătratul distanței.

Lampa UVC 24 W dezinfectare pensiuni, hoteluri

 • Purifică și dezinfectează rapid
 • Eficientă de lungă durată
 • Folosire multiplă
 • Sterilizare 99,99%
 • Produs profesional
Verifică prețul

Philips este liderul global în iluminat iar lămpile UVC germicidale profesionale produse de către aceștia sunt utilizate peste tot în lume în spitale, laboratoare, în unitățile de dezinfectare ale apei, aerului, suprafețelor sau în industria alimentară. Datorită luminii UV-C, calibrate la o foarte specifică lungime de undă, sunt cele mai eficiente, rapide și curate soluții pentru eliminarea a 99,99% din microorganism în doar câteva secunde. Dezinfectarea UV se bazează pe radiațiile emise în lungimea de undă de la 250 nm la 280 nm pentru a inactiva agenții patogeni. Dimensiunea compactă a lămpii Philips permite o proiectare compactă a sistemului de dezinfecție ceea ce le face ușor de manevrat și de poziționat în spații mici. Lămpile Philips TUV PL-L oferă cea mai mare doză de energie UV-C din clasa lor, aproape constantă pe întrega durată de viață. Folosirea balastului lectronic face că durata de viață a acestor lămpi Philips să fie de aproape 2 ori mai mare față de media de utilizare.

Delta Lampa UV-C Bactericida cu Ozon pentru Sterilizarea Aerului din Incaperi

 • Utilizare ușoară
 • Eficiență ridicată
 • Sterilizare imediată
 • Puriifcare a aerului instantă
 • Sistem brevetat
Verifică prețul

Lampa dezinfectantă cu tehnologie UV-C și Ozon asigură dezinfectarea completă a unui spatiu de până la 40 de metri pătrați, în doar 30 de minute, eliminând până la 99.9% dintre virusuri și bacterii. Razele UV omoară instantaneu agenții patogeni (inclusiv salmonella și stafilococ), în timp ce tehnologia cu ozon purifică spațiul, eliminând inclusiv compuși nocivi precum formaldehida (HCHO). Lampa UV-C este ideală pentru sterilizarea incintelor cu o suprafață de aproximativ 40mp - precum cabinete medicale, birouri, zone de producție și prelucrare alimente, dar și reședințe private. Poate fi utilizată însă în mod regulat și pentru dezinfectarea suprafețelor de mici dimensiuni, precum hainele, mobilierul, lenjeriile de pat, covoarele, încălțămintea, etc. Printr-o singură utilizare de doar 30 de minute, lampa dezinfectează 99,9% dintre virusurile și bacteriile din incinta în care este amplasată.

Lampa AETHER oGuard UV-C OZON 38w unde 185nm-253.7nm NEGRU

 • Sterilizare rapidă
 • Programe prestabilite
 • Distruse prin iradiere
 • Fără reziduri sau mirosuri
 • Durabilitate în timp
Verifică prețul

Rezultate experimentale au arătat că utilizarea unui pachet de cuarț etanș îmbunătățește extrem de mult eficienta de extracție a luminii în comparație cu encapsulantul convențional din silicon sub un curent nominal de 20 mA. Prin permiterea unei transparente ridicate pe o gama largă de lungimi de undă în regiunea DUV, pachetul ermetic cuarț a îmbunătățit eficiența de extracție a luminii UV - C. Menținerea puterii radiative la utilizarea ambalajului cuarț etanș sunt cu 13% mai mare decât în ​​cazul utilizării pachetului siliconic după 500 h test de îmbătrânire sub 20 mA și 25 ° C.

Ledvance - Lampă germicidă cu senzor UV-C/32W/230V 253,7nm UV-C

 • Produs bazat pe tehnologie modernă
 • Durată de viață lungă
 • Produs de înaltă calitate
 • Nu eliberează ozon
 • Ușor de manevrat
Verifică prețul

Această lampă germicidă este un produs ideal și util în timpul pandemiei când ne dorim cu toții să fim cât mai protejați și să ne aflăm în siguranță. Funcționează cu lumină ultravioletă și ozon, lucru ce poate steriliza în unghi de până la 360 de grade a camerei. Nu va elibera ozon datorită unui strat superficial de tuburi și poate steriliza un spațiu de până la 30 mp. Are un start întârziat, un delay, de 27 de secunde și se folosește în general în hoteluri, asistență medicală, școli, etc. Atenție: conține mercur.

Întrebări despre lămpile UV-C pentru dezinfecție

Ce tip ar fi mai indicat: cu tub flurescent sau cu leduri?

Lămpile cu UV-C pentru dezinfecție cu tub flurescent sunt mai cea mai eficientă, rapidă și cea mai economică metodă de dezactivare a bacteriilor, virușilor, mucegaiurilor, algelor sau a altor microorganisme. Iar durata de viață a acestor lămpi este de aproape 2 ori mai mare față de media de utilizare adică 18.000 ore.

E nevoie de ochelari de protecție pentru manevrare?

Se recomandă folosirea echipamentelor de protecție la mutarea aparatelor, spre exemplu mănuși sau ochelari de protecție. În plus se recomandă ca atunci când lampa este aprinsă, în preajmă să nu fie oameni sau animale de companie. Plantele sau fotografiile pot fi de asemenea afectate de funcționarea lămpii așa încât mai bine sunt ferite de aceasta.

Sunt periculoase?

Lampa UV poate afecta ochii sau pielea oamenilor sau a animalelor atunci când este în funcțiune. De aceea este recomandat ca persoanele sau animalele de companie să nu fie în cameră atunci când lampa este aprinsă, sau cel puțin să nu privească direct în lumină.

Care este avantajul funcției de ozon?

Lampa UV cu funcția de sterilizare cu ozon poate fi folosită în principal pentru sterilizarea și dezinfectarea aerului în orice încăpere. Sterilizează și dezinfectează 99,9% de diferiți agenți patogeni bacterieni, inclusiv stafilococ sau virusuri. Ozonul va ajuta la dezinfectare mai eficientă.

Cum funcționează?

Razele UV afectează materialul biologic, fără a produce reacții chimice, doar prin intermediul energiei, de pu­tere mare, livrate celulelor. Microorganismele inactive nu sunt îndepărtate din mediul în care se găsesc, însa ele nu mai sunt dăunatoare. Efectul este dezinfectant, iar la doza mare, sterilizant.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Mașină de Măturat
Cea mai bună mașină de măturat pentru exterior

O mașină de măturat are forma unei mașini de tuns iarba și te ajută să scapi ușor, rapid și fără efort de mizeriile de pe terasă sau din jurul casei. 

Cel Mai Bun Coș de Gunoi Pentru Scutece
Cel mai bun coș de gunoi pentru scutece

În prima lună de viață a bebelușului vei folosi aproape 400 de scutece. Cu siguranță nu vei duce afară fiecare scutec folosit. Un coș de gunoi special pentru scutece te va ajuta să ai o casă mai curată și fără mirosuri.

Cel mai bun Generator de Ozon (Dezinfectare + Eliminare Mirosuri)
Generator de ozon pentru dezinfectare și eliminare mirosuri

Curăță și dezinfectează mașina, casa, biroul cu puterea Ozonului. Cel mai eficient aparat pentru dezinfectarea și purificarea aerului.

Cel Mai Bun Birou cu Reglare pe Înălțime - Modele de Calitate
Birouri reglabile pe înălțime - electrice sau manuale

Vrei un birou care se poate adapta chiar și lucratului în picioare (standing desk)? Pentru o mai bună sănătate a spatelui și a șezutului e recomandat un birou cu reglare pe înălțime care se poate adapta mai multor situații (scris, desenat, luat masa etc).

Birouri Rabatabile pentru Laptop, Montaj Ușor pe Perete
Birouri rabatabile pentru laptop cu montaj pe perete

Îți dorești un birou acasă dar care să nu ocupe foarte mult spațiu? Birourile rabatabile cu montaj pe perete ocupă foarte puțin spațiu și se încadrează în mod natural în locuința ta.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe