De ce ai nevoie de o lampă UV-C pentru dezinfecție?

Radiația UV-C de înaltă energie declanșează reacții fotochimice. Lungimea de undă a radiației este absorbită de acizii nucleici ai celulei și duce la distrugerea bacteriilor. Prin urmare, radiația UV-C este folosită pentru eliminarea microorganismelor cum ar fi bacteriile, virușii, drojdiile și mucegaiurile. Cu o lampă pe bază de radiații UV-C ai posibilitatea de a elimina ieftin, eficient și sigur 99,7% spori fungici și aproximativ 650 de tipuri de bacterii care nu sunt disponibile pentru spray-uri și detergenți chiar și în locuri greu accesibile.

Practic dezinfectează, reîmprospătează și ajută la diminuarea mirosurilor neplăcute, într-un mod extrem de simplu și sigur pentru utilizatorul final. În plus, majoritatea modelelor de pe piață sunt dotate cu baterii încorporate durabile ce fac ca lampa să poată fi mutată și folosită în mai multe locuri în care ai nevoie. Așadar dacă trăiești într-un cartier poluat, sau ai în familie un bebeluș poți accesa soluții la îndemână pentru a păstra sănătatea familiei într-un mod eficient.

Modele bune de lămpi UV-C dezinfectante

1. Lampa UVC BEST CHOICE

Lampa poate fi utilizată pentru a dezinfecta aerul și suprafețele încărcate cu microorganisme, de la viruși, bacterii sau mucegaiuri prin intermediul radiatiilor UV-C, în orice tip de spatiu închis precum holuri, camere, birouri sau unități sanitare. Are o putere variabilă în funcție de tubul cu care este echipată, începând de la 15w până la maxim 24W și acționează eficient pe o suprafață maximă de 20 mp. Se alimentează la rețeaua electrică de 220-230V și poate fi controlată cu telecomanda. Timpul de dezinfectare poate fi setat în 3 intervale de timp respectiv 15/30/60 min.

Opțiuni cheie
 • Antibacterian, antifungic și antimicrobian
 • Telecomandă
 • Temporizator 15 min / 30 min / 60 min
 • Poate fi utilizată în orice tip de încăpere
 • Portabilă

2. Lampa UVC anti-bacterii, anti-virusi, Media-Tech MT6509, portabila

Lampa are funcție de sterilizator UV-C și O3 pentru cabine de duș, dulapuri și alte încăperi mici. Lampa de sterilizare inteligentă beneficiază de tehnologie 2 în 1 pentru dezinfecție, foarte sigur și ușor de utilizat. Este eficientă și portabilă, cu o rată ridicată anti-bacteriană, cu unghi de fascicol de 360 de grade. Durabilitatea becului UV este de până la 4000 de ore, ciclul de sterilizare este automat setat la 15 minute și are baterie cu litiu alimentată dar și port USB pentru încărcare. Carcasa este din aluminiu.

Opțiuni cheie
 • Lampă anti-bacterii și anti-viruși
 • Compactă și portabilă
 • Eliminare eficientă și rapidă
 • 2in1 Doua sisteme de dezinfectare
 • Sigură și ușor de instalat

3. UberLed PREMIUM

Corp LED UVC cu lumină ultravioletă, utilizată pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor în diferite domenii de activitate. Lumină UVC ucide nu numai germenii rezistenți la antibiotice precum MRSA, ci și viruși, bacterii și ciuperci. Această tehnologie este deja folosită pentru a decontamina medicii și personalul de îngrijire medicală atunci când întră sau părăsesc secția de izolare a coronei în hainele lor de protecție împotriva bolilor infecțioase. Medicii și personalul de îngrijire medicală trebuie pur și simplu iradiați din toate părțile cu lumina UVC de înaltă eficiență timp de aproximativ 30 de secunde. Lungimea de undă este selectată astfel încât schimbă ARN-ul virusurilor într-un timp scurt, astfel încât acestea să nu mai prezinte o amenințare. Întrucât costumul epidemic protejează și împotrivă radiațiilor UVC, nu există pericol pentru om.

Opțiuni cheie
 • Ușor de montat
 • Distruge microorganismele rapid
 • Multitudine de programe
 • Tehnologie testată în sistemul medical
 • Nu există pericol pentru om

4. Lampa UVC 24 W dezinfectare pensiuni, hoteluri

Philips este liderul global în iluminat iar lămpile UVC germicidale profesionale produse de către aceștia sunt utilizate peste tot în lume în spitale, laboratoare, în unitățile de dezinfectare ale apei, aerului, suprafețelor sau în industria alimentară. Datorită luminii UV-C, calibrate la o foarte specifică lungime de undă, sunt cele mai eficiente, rapide și curate soluții pentru eliminarea a 99,99% din microorganism în doar câteva secunde. Dezinfectarea UV se bazează pe radiațiile emise în lungimea de undă de la 250 nm la 280 nm pentru a inactiva agenții patogeni. Dimensiunea compactă a lămpii Philips permite o proiectare compactă a sistemului de dezinfecție ceea ce le face ușor de manevrat și de poziționat în spații mici. Lămpile Philips TUV PL-L oferă cea mai mare doză de energie UV-C din clasa lor, aproape constantă pe întrega durată de viață. Folosirea balastului lectronic face că durata de viață a acestor lămpi Philips să fie de aproape 2 ori mai mare față de media de utilizare.

Opțiuni cheie
 • Purifică și dezinfectează rapid
 • Eficientă de lungă durată
 • Folosire multiplă
 • Sterilizare 99,99%
 • Produs profesional

5. Lampa Portabila LA BUGET

Lampa UV-C portabilă, de mici dimensiuni, distruge bacteriile, virusurile, ciupercile și mucegaiul în proporție de 99.9%. Acest sterilizator este de asemenea ideal pentru a elimina alergenii de pe orice suprafață texturată, dificil de curățat, precum cuvertura de pat, perdele, canapea, perete, tavan în doar câteva secunde. Are setări pentru timp de functionare de 5/15/30 minute, acumulator 9V Lithium reîncărcabil (650mAh) și greutate de numai 120 grame pentru manevrabilitate și ușurință în folosire.

Opțiuni cheie
 • Sigur și ușor de utilizat
 • Carcasă solidă
 • Sterilizare rapidă
 • Formă ergonomică
 • Sistem cu procedeu non-chimic

6. Lampa portabila UVC , 5W , bactericida , germicidala cu Ozon albastra

Aceast tip de lampă se poate folosi în domeniul medical, alimentar, cosmetic, educațional dar și acasă, pentru dezinfectarea aerului și a suprafețelor din încăperi. Datorită utilizării luminii ultraviolete UV-C lampa distruge pana la 99.9% din microorganismele dăunătoare sănătății. Eficientă și portabilă, cu unghi de fascicol de 360 de grade și durabilitatea becului UV până la 4000 de ore, este sigur și ușor de folosit. Carcasa din aluminiu rezistentă și portul USB pentru încărcare sunt alte beneficii ale acestei lămpi.

Opțiuni cheie
 • Capacitate mare de sterilizare
 • Design compact
 • Port usb pentru încărcare
 • Rată ridicată anti-bacteriană
 • Sistem 360 grade

7. Delta Lampa UV-C Bactericida cu Ozon pentru Sterilizarea Aerului din Incaperi

Lampa dezinfectantă cu tehnologie UV-C și Ozon asigură dezinfectarea completă a unui spatiu de până la 40 de metri pătrați, în doar 30 de minute, eliminând până la 99.9% dintre virusuri și bacterii. Razele UV omoară instantaneu agenții patogeni (inclusiv salmonella și stafilococ), în timp ce tehnologia cu ozon purifică spațiul, eliminând inclusiv compuși nocivi precum formaldehida (HCHO). Lampa UV-C este ideală pentru sterilizarea incintelor cu o suprafață de aproximativ 40mp - precum cabinete medicale, birouri, zone de producție și prelucrare alimente, dar și reședințe private. Poate fi utilizată însă în mod regulat și pentru dezinfectarea suprafețelor de mici dimensiuni, precum hainele, mobilierul, lenjeriile de pat, covoarele, încălțămintea, etc. Printr-o singură utilizare de doar 30 de minute, lampa dezinfectează 99,9% dintre virusurile și bacteriile din incinta în care este amplasată.

Opțiuni cheie
 • Utilizare ușoară
 • Eficiență ridicată
 • Sterilizare imediată
 • Puriifcare a aerului instantă
 • Sistem brevetat

8. Lampa AETHER oGuard UV-C OZON 38w unde 185nm-253.7nm NEGRU

Rezultate experimentale au arătat că utilizarea unui pachet de cuarț etanș îmbunătățește extrem de mult eficienta de extracție a luminii în comparație cu encapsulantul convențional din silicon sub un curent nominal de 20 mA. Prin permiterea unei transparente ridicate pe o gama largă de lungimi de undă în regiunea DUV, pachetul ermetic cuarț a îmbunătățit eficiența de extracție a luminii UV - C. Menținerea puterii radiative la utilizarea ambalajului cuarț etanș sunt cu 13% mai mare decât în ​​cazul utilizării pachetului siliconic după 500 h test de îmbătrânire sub 20 mA și 25 ° C.

Opțiuni cheie
 • Sterilizare rapidă
 • Programe prestabilite
 • Distruse prin iradiere
 • Fără reziduri sau mirosuri
 • Durabilitate în timp

Întrebări despre lămpile UV-C pentru dezinfecție

Ce tip ar fi mai indicat: cu tub flurescent sau cu leduri?

Lămpile cu UV-C pentru dezinfecție cu tub flurescent sunt mai cea mai eficientă, rapidă și cea mai economică metodă de dezactivare a bacteriilor, virușilor, mucegaiurilor, algelor sau a altor microorganisme. Iar durata de viață a acestor lămpi este de aproape 2 ori mai mare față de media de utilizare adică 18.000 ore.

E nevoie de ochelari de protecție pentru manevrare?

Se recomandă folosirea echipamentelor de protecție la mutarea aparatelor, spre exemplu mănuși sau ochelari de protecție. În plus se recomandă ca atunci când lampa este aprinsă, în preajmă să nu fie oameni sau animale de companie. Plantele sau fotografiile pot fi de asemenea afectate de funcționarea lămpii așa încât mai bine sunt ferite de aceasta.

Sunt periculoase?

Lampa UV poate afecta ochii sau pielea oamenilor sau a animalelor atunci când este în funcțiune. De aceea este recomandat ca persoanele sau animalele de companie să nu fie în cameră atunci când lampa este aprinsă, sau cel puțin să nu privească direct în lumină.

Care este avantajul funcției de ozon?

Lampa UV cu funcția de sterilizare cu ozon poate fi folosită în principal pentru sterilizarea și dezinfectarea aerului în orice încăpere. Sterilizează și dezinfectează 99,9% de diferiți agenți patogeni bacterieni, inclusiv stafilococ sau virusuri. Ozonul va ajuta la dezinfectare mai eficientă.

Cum funcționează?

Razele UV afectează materialul biologic, fără a produce reacții chimice, doar prin intermediul energiei, de pu­tere mare, livrate celulelor. Microorganismele inactive nu sunt îndepărtate din mediul în care se găsesc, însa ele nu mai sunt dăunatoare. Efectul este dezinfectant, iar la doza mare, sterilizant.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe