De ce ai nevoie de o mașină de spălat cu uscător inclus?

Pentru cei care locuiesc într-un apartament de dimensiuni reduse ori vor un produs care să ofere funcții multiple, o mașină de spălat cu uscător inclus este soluția perfectă dintre economisirea spațiului dar și creșterea confortului! Acest produs, pe lângă că este o mașină de spălat normală, la terminarea ciclului de spălat, oferă avantajul că o poți folosi și pentru uscatul hainelor. Cu opțiunea de a programa mașina să îți spele și apoi să îți usuce hainele, în același ciclu, te poți poți trezi dimineața, iar hainele tale vor fi atât spălate cât și uscate, gata de îmbrăcat sau pus în dulap!

Mașinile de spălat cu uscător incorporează un uscator prin condensare care este diferit de uscătorul cu ventilare, acesta nu va sufla/ventila aer umed în încăperea unde este instalat. Uscătorul cu condensare extrage umezeala din haine și apoi o trimite prin scurgere sub formă de apă condensată. Majoritatea mașinilor de spălat cu compresor sunt create și echipate cu un furtun care trimite automat apa pe scurgere.

Modele bune de mașini de spălat cu uscător

1. Candy CSWS40464TDR/2-S LA BUGET

Mașina de spălat cu uscător are o capacitate de spălare de 6 kg, respectiv 4kg pentru uscare. Pentru asta are un senzor pentru detectarea kilogramelor ce reglează cantitatea de apă, ritmul de rotire a tamburului și viteza de rotație pentru tipul de material și calculează durata ciclului de spălare. Mai mult, Mix Power Jet injectează detergentul direct în rufe. Încărcarea se face frontal, panoul de comandă este digital, are 22 programe de spălare și o capacitate de centrifugare de 1400 rotații pe minut.

Opțiuni cheie
 • Panoul de comandă este digital
 • Este prevăzută cu funcție de uscare rapidă (capacitatea uscătorului este de 4 kg)
 • Funcții diverse pentru țesături și articole vestimentare (capacitate de spălare 6 kg)
 • Senzor detector kg (calculează durata de spălare, reglează cantitatea de apă)
 • Dispune de 22 de programe de spălare, inclusiv spălare delicată pentru haine bebe

2. Samsung WD70J5A10AW/LE BEST CHOICE

Noua mașină de spălat Samsung poate finaliza ciclul de spălare în doar 59 de minute, folosind funcția Speed Spray pentru a clăti hainele mai puternic, accelerează viteza de rotire pentru a finaliza spălarea în doar 59 de minute. Cu o singura atingere de buton, tehnologia Bubble Soak înlătură o varietate de pete dificile. Hainele sunt înmuiate bine în bule, astfel că petele sunt înlăturate în mod eficient.Motorul cu Digital Inverter oferă o eficiența energetică superioară, zgomot minim și performanța excepțională de lungă durată. Sistemul automat de monitorizare a erorilor Smart Check detectează și diagnostichează problemele și furnizează soluții simple de depanare, utilizând o aplicație pentru smartphone. Tehnologia Eco Drum Clean vă menține mașină de spălat curată, fară a utiliza substanțe chimice puternice. În plus, vă poate anunța automat atunci când are nevoie de curățare.

Video Samsung WD70J5A10AW/LE
Opțiuni cheie
 • Tehnologie eco
 • Consum redus
 • Capacitate mare
 • Curățare puternică și rapidă
 • Funcție de înlăturare intensivă a petelor

3. Bosch WDU28540EU PREMIUM

Uscător de rufe cu tehnologie AutoDry: rezultate precise de spălare și uscare pentru toate tipurile de textile. Spălați și uscați până la 6 kg sau spălați până la 10 kg. Cu ajutorul funcției AutoDry, uscarea delicată a țesăturilor se realizează cu ajutorul senzorilor de umiditate ce determină cu exactitate gradul de uscare necesar. Spălați ușor și eficient prin distribuirea uniformă a apei datorită designului unic al cuvei. Este extrem de eficientă energetic, silențioasă și cu o durată lungă de viață. Funcționare extrem de confortabilă cu afișajul DirectSelect și cadranul de comandă iluminat pentru o selecție simplă a programelor.

Video Bosch WDU28540EU
Opțiuni cheie
 • EcoSilence Drive
 • Uscător de rufe cu tehnologie AutoDry
 • Pereți laterali AntiVibration
 • Programare pornire 12/24 de ore
 • Funcție Reload

4. Indesit Masina de spalat cu uscator Innex XWDA 751480X, 1400 rpm, spalare 7 kg, uscare 5 kg, 16 programe, clasa A, alb

O apăsare pentru pornirea, selectarea și începerea tratamentului zilnic de spălare și uscare. Rezultatele dorite și rufe ușor de calcat. Cu ajutorul funcției Spălare & Uscare rapidă, hainele dv. vor fi spălate, uscate și gata de purtat în doar 45 minute! Îngrijirea articolelor dv. din denim este acum mai ușoară, cu ajutorul ciclului de spălare delicată, iar culorile vii nu au de suferit. Programele pentru articole sportive este perfect pentru spălarea echipamentului și a pantofilor dv. de sport. Cu mașină de spălat cu uscător sau cu uscătorul Indesit, nu mai trebuie să pierdeți timp încercând să ghiciți care setare este cea mai potrivită. Un senzor automat, instalat la nivelul tamburului, monitorizează nivelul de umiditate și oprește funcționarea acestuia atunci când rufele dv. sunt perfect uscate. Uscătoarele cu temporizator vă permit să stabiliți intervalul de timp necesar pentru uscare în minute, de la 30 la 180 minute, într-o singura sesiune.

Opțiuni cheie
 • Senzor automat pentru nivelurile de uscare
 • Programe multiple
 • Consum redus
 • Capacitate mare
 • Marcă de renume

5. Masina de spalat rufe cu uscator incorporabila Beko HITY854310F Spalare 8 kg Uscare 5 kg 1400 RPM Clasa A Inverter Alb

Rapid și eficient poți spală și usca 1 KG de haine doar în 60 de minute. Programul este special realizat pentru spălarea și uscare rapidă a hainelor dintr-o textura subțire, care pot fi purtate pentru o perioada scurtă de timp și nu prezintă grad de murdărire. Datorită mișcărilor lente ale tamburului, a controlului temperaturilor cât și functilor adiționale de clătire și stoarcere poți obține rezultate optime de curățare și igiena a hainelor tale la orice temperatură (20°C-90°C). Programul Hygiene+ permite curățarea hainelor colorate și din bumbac, la temperaturi scăzute, de până la 20°C, folosind cu 70% mai puțină energie față de programele obișnuite, în timp ce utilizarea temperaturilor de peste 60°C elimină 99% din alergeni. Acum poți fi sigură că familia ta va fi protejată. De asemenea, în procesul de uscare, mașina de spălat rufe cu uscător Beko elimină efectele ambientale externe, cum ar fi praful, germenii, polenul și poluarea.

Opțiuni cheie
 • Program pentru haine delicate
 • Setare purtare haine într-o oră
 • Motor performant
 • Economisire detergent
 • Tehnologie Aquafusion cu bule de apă

6. Masina de spalat rufe cu uscator LG F4DN409S2T, Spa Steam, 1400 RPM, Spalare 9 kg / Uscare 5 kg, Clasa A, Motor AI Direct Drive, Smart Diagnosis, WiFi, Argintiu

Mașina de spălat rufe cu uscător LG F4DN409S2T are o capacitate de spălare de 9 kg și uscare 5kg. Este silențioasă, are încărcare frontală și beneficiază de tehnologie avansată pentru îngrijirea țesăturilor delicate. AI DD nu detectează doar greutatea ci și delicatețea materialului și alege mișcările optime pentru material. Steam+ elimină 99,9% din alergeni, precum acarienii ce pot cauza alergii sau probleme de respirație, cu 30% mai puține cute. Are 14 cicluri de spălare dar și o multitudine de opțiuni suplimentare ajutătoare.

Opțiuni cheie
 • 1400 RPM
 • Clasa A
 • Spălare 9 kg/ uscate 5 kg
 • Motor Al Direct Drive
 • Smart Diagnosis

7. Masina de spalat rufe cu uscator Electrolux Dual-Care EW7W369S 9 kg Uscare 6 kg 1600 RPM Clasa A Alb

Mașina de spălat rufe cu uscător PerfectCare 700 spală și usucă hainele într-un singur ciclu. Sistemul DualCare detectează tipul de țesătura și greutatea încărcăturii, după care ajustează temperatura și mișcarea tamburului pentru o curățare și o uscare optimizate pentru fiecare articol de îmbrăcăminte. Hainele vor arata că noi mai mult timp. Sistemul DualCare adaptează automat ciclurile la tipurile de țesături și masa încărcăturii. Astfel, hainele pot fi îngrijite la temperatura adecvată cu mișcări optimizate ale tamburului. Spălare urmată de uscare într-un singur proces optimizat. Astfel, fiecare articol își păstrează în timp aspectul, catifelarea și calitatea.

Opțiuni cheie
 • Capacitate mare de spălare și uscare
 • Programe prestabilite
 • Clasa energetică A
 • Cosum redus de apă
 • Program călcare ușoară

8. LG Masina de spalat cu uscator LG F6WD148TWIN, 12kg spalare / 8kg uscare, Miniwash 2kg, EcoHybrid, TrueSteam, Smart, WiFI, LED, Touch control, Direct Drive, Clasa A

Această mașină de spălat cu uscător poate opera cu două încărcături în același timp. Speli cantități mari în compartimentul superior cu încărcare frontală de capacitate de 12 kg și uscare 8 kg sau în compartimentul de 2 kg cu încărcare verticală din partea inferioară pentru articole mici, delicate ce nu suportă amânare. Tehnologia TrueSteam activează opțiunile antialergic, reîmprospătare cu aburi și steam softener pentru un mediu sănătos, fără alergeni. În plus tehnologia 6 Motion Direct Drive va mișca în direcții multiple cuva de spălare, iar cele două motoare Inverter reduc vibrațiile și deci și zgomotul.

Opțiuni cheie
 • Spălare duală
 • Capacitate extinsă
 • Design ergonomic
 • Funcție antialergică
 • Zgomot redus

Întrebări despre mașinile de spălat rufe cu uscător

Cât este de zgomotoasă?

Mașinile de spălat rufe cu uscător, sunt făcute astfel încât să fie silențioase atât cât spală, în modul de centrifugare dar chiar și atunci când usucă rufele. Nivel zgomotului în timpul centrifugării poate ajunge la 70 decibeli sau mai mult, iar nivelul de uscare, la 52 decibeli ori mai mult, în funcție de mașina de spălat aleasă și de clasa de eficiență a acesteia.

Există program pentru spălare manuală?

Mașina de spălat se poate programa să urmeze un program din cele existente care acoperă o gamă largă de haine și materiale. Există unele modele de mașini de spălat rufe cu uscător, care permit customizarea timpul de spălare și de centrifugare ori alte opțiuni.

Câte kilograme de haine poate spăla odată?

Capacitatea în kilograme, la o mașină de spălat, contează mult, însă și adâncimea mașinii de spălat este importantă. Cu cât este mai mare, cu atât va permite încărcarea cu mai multe articole de dimensiuni mari (pături, pilote, geci de puf etc). În general, o mașină de spălat poate suporta minim 1-2 KG, până la 6-9 KG, depinde de model.

În ce categorie de consum se încadrează?

Mașinile de spălat rufe se încadrează în game diverse de eficiență electrică, fapt care va influența factura electrică. Aceste game încep de la A+++ până la G. A+++ este gama cea mai eficientă și economisitoare de curent electric, iar G este cea mai slabă gamă.

Se poate programa pornirea la o anumită ora?

Da, unele modele permit acest lucru, însă se poate opta chiar și pentru uscarea hainelor în același ciclu de spălare. Astfel, dacă programați mașina de spălat seara, după spălare, până dimineața când vă treziți, hainele vor fi uscate, gata de purtat sau de pus în dulap!


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe