Cel Mai Bun Monitor Ultra Wide Curbat de Gaming

Top monitoare de gaming ultra wide cu ecran curbat

Modificat la 04 mai 2022
Articol evaluat de 93 ori:
Pagină realizată de:
Narcisa Bălan
Narcisa Bălan

De ce să alegi un monitor ultra-wide cu ecran curbat?

Monitoarele ultra-wide cu ecran curbat reprezintă viitorul și sunt noile upgrade-uri ale monitoarelor. Datorită curburii acestora, te simți ”scufundat” într-un film intens de acțiune, ori un joc captivant! Chiar și atunci când verifici Excel-uri, experiența este clar mai bună! Monitorul în sine nu are doar un design interesant, unghiul de vizibilitate este crescut, datorită curburii (178 / 178 grade), iar concentrarea ți se va îmbunătății considerabil.

Aceste tipuri de monitoare nu prezintă diferențe tehnice sau minusuri față de un monitor tradițional, fie el LCD, LED ori alte tehnologii. Și la aceste modele ai un raport de contrast foarte mare, 3000:1 sau chiar mai mare (depinde de model / brand), rata de refresh este de până la 144 Hz, iar timpul de răspuns, la modelele de top se apropie ori au aceleași valori ca monitoarele profesionale de gaming. În plus, pe lângă design-ul futurist, aceste monitoare vin cu aproape orice tip de conectori care te-ar putea interesa: HDMI, Display Port, ieșire căști etc.

Monitoarele curbate cu cel mai bun raport calitate preț

la buget

Monitor LED Samsung LS34A650UXUXEN Curbat 34 inch 5 ms Negru HDR FreeSync 100 Hz

 • Performant;
 • Claritate bună;
 • Funcții multiple;
 • Practic;
 • Materiale de calitate.
Verifică prețul

Cu acest monitor de la Samsung, vei putea să îți sporești productivitatea și totodată, să îți reduce oboseala ochilor, în acele zile lungi de lucru. Curbura 1000R se potrivește îndeaproape curburii câmpului vizual uman, permițând vizualizarea conținutului dintr-o privire, dovedind limitarea efectivă a efortului ochilor, comparativ cu monitoarele plate, pentru o experiență mai confortabilă. Te vei bucura de orice conținut în culori uimitoare, precise și detaliate. De asemenea, monitorul este echipat cu un port USB type-C, cu încălcare de 90W.

Cel mai bun

Samsung 49 inch

 • Monitor ultra-lat
 • Vizualizare cinematică
 • Culori mai pure și mai realiste
 • Detaliere remarcabilă
 • Rată rapidă de refresh
Verifică prețul

Monitor de gaming, curbat, cu ratio de 32:9, diagonală de 48.9 inch, rezoluție 4K (3840 x 1080), iluminare fundal LED, format ecran ultra wide, luminozitate de 350 cd/mp și timp de răspuns ultra-rapid de 1 ms. Rata de refresh este de 144 Hz, contrast 3000:1 , unghiul de vizibilitate este de 178 / 178 grade (pe orizontală și verticală), iar conectivitatea este realizată prin porturi HDMI, Display Port, mini Display Port, USB etc. Prezintă funcții speciale precum Picture in Picture și Picture by Picture.

Premium

LG 38 inch 4K

 • Perfect pentru activități multiple și divertisment
 • Grafică captivantă
 • Culori clare calibrate
 • Stand ergonomic
 • Difuzoare stereo
Verifică prețul

Monitor LED IPS LG 38" cu ecran curbat și rezoluție 4K, format Ultra Wide, HDR 10 este ideal pentru activități multiple și divertisment. Diagonala este de 38 inch, display-ul este IPS, cu rezoluție 4K (3840 x 1600), iluminare fundal LED, ratio 21:9, format ecran ultra wide, luminozitate 300 cd/m2 și 5 secunde timp de răspuns. Acest produs are 1.07 milioarde de culori, dimensiunea pixelilor fiind de 0,229 mm, contrat de 1000:1 și un unghi de vizibilitate de 178 /178 grade. Se poate conecta prin HDMI, Display Port, USB, 1 x Jack etc.

Monitor LED LG 29WL500-B 29 inch 5 ms Negru FreeSync 75 Hz

 • Modern
 • Design plăcut
 • Eficient
 • Calitate ridicată
 • Preț competitiv
Verifică prețul

Monitorul LED de la LG vine să îți ofere o experiență video de înaltă calitate chiar din intimitatea casei tale. Are un suport elegant care te duce cu gândul la monitorul de calculator de odinioară, dar și la eleganța unor alte vremuri. Are un design modern și clasic de care te vei bucura odată ce îl vei aduce în casa ta. Are o diagonală de 29 inch și suprafața sa are proprietăți antiglare. Poate fi folosit la activități multimedia și are culoarea neagră. De asemenea, vine cu o garanție de 24 luni.

Monitor curbat LED VA Samsung 34, UltraWide QHD, DisplayPort, 100Hz, FreeSync, Vesa, Negru, LC34H890WGRXEN. CH890 are o rezoluție a ecranului de 3440x1440 - de aproximativ 2,5 ori densitatea pixelilor Full HD - care oferă imagini clare. Poți vedea mai multe detalii dintr-o privire și poți avea o vedere panoptică a paginilor web mari și a documentelor cu mai puțină derulare și zoom. Monitorul curbat ultra-lat de 34 ”CH89 este ideal pentru multi-taskers care au nevoie de mai mult spațiu pe ecran pentru ideile lor mari.

Monitor Gaming Curbat LED 34 GIGABYTE G34WQC UWQHD 1ms 144Hz FreeSync Premium Pro g34wqc

 • Design modern
 • Simplu de instalat
 • Claritate ridicată
 • Tehnologie avansată
 • Greutate redusă
Verifică prețul

Dacă ești pasionat de jocurile video pe calculator, petreci foarte mult timp cu acestea și vrei să trăiești totul la intensitate maximă, atunci monitorul curbat de gaming de la GIGABYTE este ideal pentru tine. Datorită formei sale curbate, te ajută să trăiești fiecare joc în parte la un alt nivel. Oferă o claritate deosebita a imaginilor și o calitate bună a sunetului pentru a te putea bucura de fiecare clipă petrecută în fața lui. Are dimensiuni bogate și o greutate pe măsură ce îi asigură o bună stabilitate.

Întrebări despre monitoarele ultra-wide cu ecran curbat

Ce este un monitor curbat?

Un monitor care are valorile cuprinse între 1800R, 3000R sau 4000R, ”R” reprezentând ”raza”, adică curbura sau amploarea curburii acestuia, măsurată în milimetrii. Cu cât numărul razei este mai mic, cu atât monitorul va fi mai curbat (un monitor de 1800R va fi mai curbat versus unul de 4000R).

Știai că ecranul unui cinematograf este curbat?

Da, pentru a crea o stare de imersiune mai bună, și de a te transpune în ”mijlocul acțiunii”. Tot din acest motiv sunt și monitoarele curbate, un monitor plat neputând ajunge niciodată la aceleași rezultate în materie de ”feeling” și volum de detalii transmise.

Te dor ochii de la monitorul tău clasic?

După multe ore de gaming, vei simți, inevitabil, un discomfort. Partea bună este că la monitoarele curbate, această oboseală nu mai este la fel de ușor de resimțit, deoarece curbura monitorului se potrivește mai ușor cu curbura naturală a ochiului uman, toată interacțiunea fiind astfel mult mai naturală și mai puțin obositoare.

Poate un monitor curbat să direcționeze lumina din toate unghiurile?

Cu un monitor curbat, se pot observa mult mai multe detalii, acestea putând fi percepute mai ușor, reducând tensiunea vizuală, obținând astfel și o imersiune cinematografică mai facilă.

Am nevoie de mult spațiu pentru un monitor curbat?

Față de un monitor plat, un monitor curbat are nevoie de mai mult spațiu pentru ca acesta să poată fi așezat așa cum trebuie, dar și reglat, pe înălțime, înclinație etc.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel mai bun Suport Reglabil de Picioare pentru Birou
Suport de picioare reglabil pentru statul la birou

Ai un scaun de birou bun dar tot ai dureri de spate și stai inconfortabil? Cu siguranță ai nevoie de un suport de picioare pe care îl poți regla fix pentru înălțimea ta.

Cel Mai Bun Scaun Cockpit Simulator Auto
Cel mai bun scaun cockpit simulator auto

Ești fan al jocurilor cu mașini? Cu ajutorul acestui scaun cockpit simulator, experiența de joc este una foarte apropiată de realitate și te vei bucura mai mult de joc.

Cea Mai Bună Tastatură Mecanică Iluminată De Gaming
Tastatură mecanică de gaming cu cu iluminare

Îți dorești o tastatură profesionistă pentru gaming? O tastatură mecanică bună te poate face fără doar și poate un jucător mai bun.

Cel Mai Bun Volan cu Pedale și Schimbător de PC
Cel mai bun volan cu pedale și schimbător pentru PC

Îți plac jocurile cu mașini pe calculator și cauți un set de volan cu pedale și schimbător cât mai realist? Află care sunt cele mai bune branduri și modele.

Cele Mai Bune Căști de Gaming Wireless
Cele mai bune căști de gaming wireless

O pereche de căști de gaming te va ajuta să fii un jucător mai bun și să te bucuri de o experiență mai plăcută. Alege niște căști wireless și nu te vei încurca în cabluri.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe