De ce să-ți iei un kit complet de încălzire în pardoseală pentru noua ta casă?

Avantajele unui kit complet de încălzire în pardoseală constau într-o serie de beneficii extrem de utile pentru viața de zi cu zi! Puteți economisi spațiu util, prin renunțarea la caloriferele fizice care ocupă spațiu ori erau inestetice, nepotrivindu-se cu mobila ori ocupând prea mult loc, iar prin faptul că pardoseala este încălzită, dacă mergeți desculți, disconfortul termic nu va mai fi atât de mare ca în cazul încălzirii convenționale, pe bază de calorifere.

Poate cel mai mare bonus al unui kit de încălzire în pardoseală este faptul că acesta se poate integra foarte ușor, fiind versatil în modul de montare dar și cu ce suprafețe se potrivește, acestea fiind: gresie, marmură, parchet laminat sau parchet stratificat. Suprafața încălzită este variată (diferă în funcție de puterea kit-ului), de la câtiva metrii pătrați, până la 100-200 m². Pachetul va include tot ce trebuie pentru buna montare/funcționare, iar unele modele au inclus chiar și un termostat digital WIFI programabil, prin care se poate seta temperatura ambientală direct de pe telefonul mobil!

Cel mai bun kit de încălzire în pardoseală

1. Uponor 140mp PREMIUM

Sistemul UPONOR cu Smart Nub este sistemul multifuncțional ideal pentru aproape orice tip de aplicație – de la locuințe particulare la clădiri publice și industriale. Contrar unei păreri larg răspândite, sisteme de încălzire în pardoseală pot fi instalate sub majoritatea finisajelor pentru podea. Elementele de placare cu nuturi asigură montajul rapid, conform cu standardele, iar pentru că sunt înconjurate în mod optim de șapă – caracteristici de calitate care asigură transferul complet al ieșirii calculate a căldurii, sensibilitatea la comenzi și funcționarea economică, cu economisirea energiei.

2. Premium 120mp BEST CHOICE

Pachetul Premium pus la dispoziție de echipa CazaneCentrale.ro conține tot ce este necesar pentru a executa o instalație de încălzire în pardoseală de calitate superioară. Caloriferele funcționează prin intermediul curenților de convecție, în timp ce încălzirea în pardoseală emite căldură. Astfel, este încălzit nu doar aerul din cameră, ci și obiectele din încăpere, sporindu-se gradul de confort. Acest sistem permite o distribuire egală, fără fluctuații a căldurii, deoarece sistemul este proiectat să mențină umiditatea din aer.

3. Kit Complet LA BUGET

Kit complet încălzire în pardoseală Premium 100-120m² - Ivar, Giacomini, Willo, Innomix. Sistemele de încălzire prin pardoseală reprezintă un indicativ al confortului din propria locuință, a unei vieți plăcute și agreabile. În ultimii ani, sistemele de încălzire prin pardoseală au început să fie folosite la scară largă și în România. Kitul este potrivit pentru următoarele suprafețe: Acoperă 100 m2 ca sursă principală de încălzire* - 100mm distanță dintre țevi / Acoperă 120 m2 ca încălzire de confort - 150mm distanță dintre țevi.

4. UPONOR Sistem complet incalzire in pardoseala 120 MP 14 circuite fara automatizare

Acest sistem multifuncțional este perfect pentru orice tip de spațiu, fie el rezidențial ori cu destinație comercială. Elementele sunt coordonate astfel încât să se potrivească tuturor tipurilor comune de șapă, zone de aplicare și configurații de camere. Se montează rapid, fără decupări și se poate aplica peste izolațiile existente. Mai mult, numărul mic de componente ne asigură că nu vom face risipă de material, iar componentele de calitate asigură transferul complet al ieșirii calculate a căldurii, sensibilitatea la comenzi și funcționarea economică, cu economisirea energiei.

5. Set incalzire prin pardoseala cu apa Purmo cu teava de diametru 17x2 mm si grup reglare temperatura pentru 120 mp

Încălzirea prin pardoseală reprezintă o soluție modernă pentru optimizarea temperaturii interioare, reprezentând o investiție pe termen lung. De altfel, este estetică, totul fiind instalat sub pardoseala. Setul de încălzire prin pardoseală cu apă Purmo conține toate elementele pentru crearea unui sistem optim pe o suprafață de 120mp. Astfel, acesta include: conductă Penta (colac 600m - 2 bucăți), bandă perimetrală pentru dilatare (rola 30m - 4 bucăți), aditiv pentru șapă (canistra 5 l - 3 buc), grup de pompare și amestec (2 bucăți), termostat TEMP CO Digital cu afișaj electronic (4 bucăți), senzor temperatură șapă (4 bucăți), servomotor electrotermic 230 V 2W (12 bucăți), panou automat TempCo 6M (6 zone cu modul acționare pompă - 2 bucăți), Distribuito Colector Premium inox (cu robineți termostatici și debitmetre), 4 robineți cu bilă, 24 bucăți racorduri conectoare, 24 bucăți coturi de ieșire din șapă (curbă conducătoare).

6. Kit incalzire in pardoseala PREMIUM cu unitate de amestec, placa cu nuturi, actuatori 120MP

Kitul de încălzire prin pardoseala Premium este un sistem inovator, cu elemente special concepute pentru durabilitate și eficiență termică. Toate țevile kitului sunt impermeabile la oxigen 100%, un aspect esențial pentru acest tip de sistem. Sistemul de încălzire este potrivit pentru 120mp, conținând: 1 colac țeavă FF-THERM cu barieră de oxigen (600 m), 2 colaci țeavă FF-THERM cu barieră de oxigen (200 m), 126 bucăți de plăci pentru termoizolare și pozarea exactă a țevilor circuitelor STIROTERMAL DUO 32, 5 bucăți de bandă perimetrală dimensiuni 8 - 16 mm, 24 bucăți de curbe conductoare 14-18 mm PROFITHERM, 12 bucăți de actuatoare termice pentru controlul circuitelor, 6 bucăți de termostate de cameră digitală, 1 bloc cu terminale 6 zone (control cazan și pompă), 24 bucăți de racord cu compresie nichelat/alamă 17 - 3/4" mm FF-THERM, 1 set distribuitoare cu debitmetre pentru reglarea debitelor pe circuite PROFITHERM cu 8 cai 1"-3/4", kit de amestec cu pompă pentru reducerea temperaturii la o valoare optimă PROFITHERM, robinet cu bilă filet interior/exterior 1" PROFITHERM.

7. UPONOR Sistem complet incalzire in pardoseala 130 MP 15 circuite fara automatizare

Sistemul UPONOR Smart Nub este un sistem multifuncțional adecvat pentru aproape orice tip de aplicație - de la locuințe, la spații comerciale, clădiri publice și până la spații industriale. Elementele sistemului sunt caracterizate de versatilitate, permițând crearea de soluții personalizate pentru diferite zone de aplicare, configurații de încăperi și toate tipurile de șapă. Panourile sistemului pot fi montate facil și rapid, nefiind nevoie de decupări. În cazul sistemului cu montaj umed, acesta include seturi extra pentru montarea lângă unități de distribuție și goluri de uși. Beneficiile acestui sistem sunt numărul redus de componente, selectate în mod inteligent, optim pentru aplicații diverse, precum și aplicabilitatea peste izolațiile existente.

8. Pachet Premium incalzire in pardoseala 110mp

Pachetul Premium pus la dispoziție de echpa CazaneCentrale.ro conține toate elementele necesare pentru a executa o instalație de încălzire în pardoseală de calitate superioară, de dimensiuni de maxim 110mp. Sistemul este proiectat să mențină umiditatea din aer și să încălzească în mod egal suprafața pardoselilor. Studiile arată că încălzirea în pardoseală este, în general, cu 25% mai eficientă decât clasicele calorifere, aducând o importantă contribuție la scăderea cheltuielilor cu utilitățile. În plus, sistemul este convenabil pentru persoanele care suferă de diverse alergii. Caloriferele determină circulația curenților de convecție și în consecință a prafului în fiecare încăpere.


Întrebări despre kiturile de încălzire în pardoseală

Kit-ul de încălzire în pardoseală se poate monta pe ce suprafețe?

Există kituri pentru încălzire în pardoseală care se pot monta pe orice suprafață. E bine însă să ții cont că uneori este mai eficient să alegi kit-ul în funcție de specificații, mai ales că unele kit-uri sunt concepute cu dedicație pentru anumite suprafețe:

Care este suprafața încălzită de un kit de încălzire în pardoseală?

Există kituri pentru încălzire în pardoseală potrivite pentru spații cuprinse între 20 sau chiar 300 mp. Totul depinde de tipul de încălzire pe care îl alegi, de ce pardoseală vrei să încălzească dar și de configurația spatiului pe care vrei să îl încălzești.

Kit-ul de încălzire în pardoseală are termostat cu WIFI?

Da, kitul are termostat reglabil prin WIFI, dar și termostat de cameră, fără fir ( wireless ) standard, astfel setat la o temperatură de 24°C, vei resimții această temperatură la nivelul picioarelor, iar la nivelul capului o temperatură de aproximativ 22°C.

Ce conține un kit de încălzire în pardoseală?

Un kit pentru încălzire în pardoseală conține toate elementele pentru montajul rapid, respectiv: placă cu nuturi, țevi, distribuitor de înox, grup de pompare injecție, aditivi, debitmetre, racorduri și curbe conductoare. Totuși dacă nu esti specialist, ar fi bine să apelezi la unul pentru garanția montajului corect.

Pot instala singur un kit de încălzire în pardoseală?

Kiturile de încălzire în pardoseală vin cu toate componentele și accesoriile necesare instalării, inclusiv cu specificații privind montajul. Însă dacă spațiul în care vrei să îl instalezi are formă atipică sau nu știi cum să montezi piesele astfel încât să acoperi întreaga suprafață, e bine să apelezi la ajutor de specialitate.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe