Cea Mai Bună Șampanie de Colecție. Cadoul Ideal.

Șampanii franțuzești de colecție. Ideale pentru un cadou premium.

Modificat la 15 octombrie 2021
Articol evaluat de 94 ori:
Pagină realizată de:
Ionuț Gepeto
Ionuț Gepeto

De ce să cumperi o șampanie premium de colecție pentru un cadou de lux?

Șampania premium de colecție este un cadou de lux perfect atât pentru persoanele rafinate și sofisticate ori pentru un eveniment special pe care vreți să-l sărbătoriți cu cei dragi. Genul acesta de șampanie poate să fie descrisă drept o băutură extrem de complexă, cu un buchet proaspăt şi vibrant şi o calitate excelentă. În general, sticlele sunt învechite într-un sector special al cramelor fiecărui fabricant, uneori chiar și la o adâncime de mai bine de 30 de metri sub pământ, unde temperatura este atent monitorizată, aceasta fiind constantă și stabilă, pentru ca procesul de învechire să se realizeaze gradual și lent. Astfel, şampania va contura un caracter complex şi un buchet inedit, evidenţiat frumos de perlajul hipnotizant.

Un cadou de lux, care consta într-o sticlă de șampanie de colecție, poate să fie memorabil și de interes atât pentru femei cât și pentru bărbați, cu precădere pentru acele persoane care știu să savureze și să se bucure de această magică băutură galben pai, cu sclipiri aurii.

Șampanii premium de colecție

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Dom Perignon

Șampania creată cu mare atenție și rigurozitate de cei mai pricepuți maeștrii este o delectare pentru amatorii de băuturi fine. Ediția din 2009 este perfect echilibrată, vibrantă plină de senzualitate și pasiune. Caracterul unic este oferit tocmai de balansul perfect al strugurilor. Spuma catifelată și perlele elegante ce se formează la contactul cu aerul, excită simțurile prin parfumul elegant pe care îl eliberează.
Verifică prețul

Dom Perignon Vintage 2008 este acel sortiment care datorită caracteristicilor aduce un plus de notorietate casei Moet & Chardon.

la buget

* Prezentare video mai jos

Moet Chandon

Gustul este format dintr-un buchet captivant ce reunește note fructate de pară, măr, piersică și arome florale. Complexitatea și maturitatea acestei șampanii unice sunt rezultatul îmbinării perfecte a soiurilor de struguri Pinot Noir (30-40%), Pinot Meunier (30-40%) și Chardonay (20-30%). Mirosul este ademenitor prin notele intense fructate ce dau și culoarea auriu cu reflexii verzui.
Verifică prețul

Șampania Moet Brut Imperial este sortimentul emblematic al renumitei case Moet&Chandon. A fost creat in 1869 și se distinge printr-o savoare vibrantă și seducătoare.

Premium

* Prezentare video mai jos

Armand de Brignac

Fiecare sticlă de Armand de Brignac conține cel mai fin vin de bază al recoltei, fiind învechit timp de un an în butoaie de ștejar francez noi. Sortimentul Rose al prestigioasei case a fost lansat în 2008 și este produs din struguri Pinot Noir extrem de aromați, selectionați cu atenție din regiunea Montagne de Reims, Franța.  .
Verifică prețul

Casa Armand de Brignac, supranumită și “Asul de Pică”, după logo-ul brandului, produce o șampanie incredibil de catifelată, cu un caracter vibrant și arome proaspete fructate.


* Prezentare video mai jos

KRUG GRANDE CUVEE ROSE BRUT 0.75L 75cl / 12%...

Gustul perfect echilibrat ce reunește accente florale și fructe uscate este conferit de maturarea suplimentară pe drojdii în beciurile răcoroase ale casei Krug timp de cel putin 6 ani. De aici și perlajul fin și eleganța aparte. Krug Grand Rose este cel mai nonconformist sortiment al casei, suprinzând amatorii de băuturi fine prin textura, culoarea și gustul neașteptat.  .
Verifică prețul

Șampania Krug este o băutură fină, calitate ce se remarcă prin originalitate, experiență si bogăția aromelor. Mirosul este captivant cu note de tartă pufoasă cu fructe roșii, arome de miere și citrice.


* Prezentare video mai jos

Sampanie Billecart-Salmon Vintage, Brut 2008 12.5% 0.75L

Gustul este intens, cu arome de fructe de livadă, citrice și cu note de brioșă și unt proaspăt. Este bogat, cu arome de fructe proaspete (gutui, piersici, caise, nectarine) și textura plină și completă, cu final și aciditate intense. Culoarea este de asemenea elegantă, galben auriu, cu perlaj abundent și dinamic. Se servește la temperatura de 11-12 grade alături de preparate precum pește, crustacee sau risotto. .
Verifică prețul

Această șampanie, cu o doză extra brută, este dominată de arome minunate de Pinot Noir, care sunt temperate de eleganța Chardonnay din Côte des Blancs.


* Prezentare video mai jos

LOUIS ROEDERER CRISTAL BRUT 0.75L 75cl / 12%...

Struguri maturi din soiurile Chardonnay (aproximativ 40%) şi Pinot Noir (aproximativ 60%), culeşi în cei mai buni ani, compun acest sortiment inedit, învechit 6 ani în beciurile casei şi odihnit 8 luni după vărsare. Are un parfum fin, proaspăt şi elegant, unde se disting nuanţe de fructe şi citrice. În ceea ce privește gustul, poți simți arome delicate de pară poşată, caisă, migdale dulci, mure, lămâie şi grepfrut, învăluite în accente diafane de caprifoi.
Verifică prețul

Şampania a fost denumită Cristal datorită clarităţii, transparenţei şi luminozităţii sale deosebite.

DOM RUINART WHITE 0.75L 75cl / 12.5% Sampanie

Gustul extrem de fin este dat de compoziția șampaniei reprezentată doar de strugurii Chardonnay grand cru culeși din cele mai bune vii ce rodesc pe ținuturile Cote de Blancs și Montagne de Reims. Fiecare sticlă de șampanie Dom Ruinart este învechită lent, având nevoie de cel puțin 10 ani pentru a-și desăvârși aromele deosebite și complexe.  .
Verifică prețul

Primul cuvee Dom Ruinart a fost produs în anul 1959, ca un elogiu adus renumiților struguri Chardonnay, ce reprezintă baza tuturor blendurilor unice lansate de faimoasa casă Ruinart.

Întrebări despre șampaniile de colecție

Cum se desface o sticlă de șampanie?

Ca să desfaci corect o șampanie de colecție este necesar să îndepărtezi folia de protecție și sârma care protejează capacul, apoi îndrepți sticla către tavan sau un loc unde nu există persoane care ar putea fi rănite, fixezi dopul în mână și începi să rotești sticla. Scopul este ca dopul să iasă ușor, fără "explozie".

Ce feluri de mancare recomandati împreună cu un vin spumant?

Alegerea mâncării ce însoțește un vin spumant depinde de calitatea și felul băuturii. În lista de bază cu care se asociază bine regăsim fructele, cașcavalul de calitate, caviarul, salatele, carnea albă sau animalele sălbatice. O șampanie se poate servi de asemenea alături de un pandișpan cu fructe dulci.

Când se recomandă să se consume şampanie/vin spumant?

Răcite la temperatura optimă și savurate în compania persoanelor dragi, șampania și vinul spumant se numără printre cele mai apreciate tipuri de băuturi. Totuși, mai ales șampania de colecție este păstrată pentru ocaziile speciale, precum sărbătorile de iarnă, Revelion, o cerere în căsătorie, o logodnă, o nuntă, celebrări de familie, precum și pentru a celebra reușitele profesionale.

Cum se recunoaşte o şampanie bună?

O şampanie bună este un vin bun, trebuie să aibă arome atât olfactive cât şi gustative. Bulele trebuie să dureze şi să urce în pahar în mici coloane cilindrice. Vinul spumant este denumirea generică a băuturii în timp ce termenul de şampanie este rezervat doar produsele obţinute în regiunea Champagne (din nord-estul Franţei) după o metodă specifică.

La ce temperatură ar trebui să fie consumată şampania?

Nu vom apucă sticlă de șampanie direct cu mâna: un șervet postat între mâna și sticlă împiedică încălzirea acesteia și prelingerea lichidului pe marginea ei. Șampania se scoate de la frigider, având o temperatură cuprinsă între plus 5 și 7 grade. Că să ajungă la această temperatură, sticlă trebuie să fi stat în frigider cel puțin două ore.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Set de Trollere de Călătorie
Cel mai bun set de trollere de călătorie

Ți s-a întâmplat să-ți rămână spațiu în bagaj sau să nu-ți încapă tot ce ai vrut să iei cu tine? Seturile de trollere îți oferă multiple variante din care poți alege.

Seturi de Pahare de Lux pentru Servire Whisky
Seturi de pahare pentru servirea unui whisky de calitate

Ai un whisky de calitate pe care vrei să-l deguști într-un pahar special? Seturile de pahare de whisky sunt fabricate din cristal și unele dintre ele vin la pachet și cu o sticlă din care poți servi invitații.

Cel Mai Bun Portofel Cu Protecție Carduri RFID
Cel mai bun portofel cu protecție carduri RFID

Protejează-ți cardurile contactless împotriva hacking-ului păstrându-le într-un portofel cu protecție sporită la scanare în zonele aglomerate precum piețe sau mijloace de transport în comun.

Cel Mai Bun Coniac de Colecție. Stil și Rafinament.
Coniacuri de colecție pentru domnii care apreciază calitatea

Îți plac băuturile fine și vrei să deguști unele dintre cele mai bune coniacuri din lume? Îți prezentăm câteva sticle de coniac de colecție care pot fi cumpărate din România.

Cel Mai Bun Decantor de Vin
Cel mai bun decantor de vin

Savurează vinul acasă în mod corect cu ajutorul unui decantor. Acesta permite aerisirea vinului în timpul scurgerii în pahare și în acest fel vei putea simți gustul și aroma originală.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe