De ce să alegi un șemineu electric pentru casa ta?

Atunci când temperaturile de afară scad, nu este nimic mai plăcut, decât să stai acasă cu familia, la căldură, într-o ambianță de vis, relaxându-te lângă flăcările arzând ale unui șemineu. Datorită dezvoltării rapide a tehnologiei, achiziționarea și instalarea unui șemineu nu mai este o treabă atât de dificilă, acestea devenind tot mai populare în rândul locuințelor românilor. Cele mai bune șeminee electrice îți oferă confortul unui aparat de încălzire modern și în același timp și ambianța unui șemineu clasic. În plus, folosirea unui șemineu electric pentru încălzirea casei tale te va ajuta să iți reduci cheltuielile și nu va trebui să tai și să depozitezi lemne.

Și dacă până acum trebuia să ai o casă mare și un buget considerabil pentru a-ți îndeplini visul, acum poți alege un șemineu bun, cu un buget rezonabil, indiferent de tipul de locuință. Poți alege dintr-o gamă variantă de modele în diferite forme, stiluri și dimensiuni, astfel încât acesta să reprezinte și un obiect de design extrem de apreciat.

Cele mai bune șeminee electrice

1. Dimplex Optiflame BEST CHOICE

Șemineul electric este un produs ecologic, creat cu responsabilitate pentru mediul înconjurător care nu produce fum sau altă emisie în încăpere. Efectul de flacără este produs cu ajutorul proiecției luminii pe un suport fotosensibil și a unui sistem de proiecție 3D. Focarul de șemineu are încorporat o aerotermă silențioasă cu o treaptă de încălzire, reglabilă în intensitate prin intermediul butonului termostat. Te poți bucura de magia flăcarii tot anul cu sau fără căldură deoarece funcționează independent de modulul de căldură. Șemineul electric se conectează la o priză de 220 V cu împământare.

Opțiuni cheie
 • Șemineu proiectat cu cele mai avansate tehnologii, pentru crearea focului virtual 3D
 • Designul modern și redarea realistă a flăcării garantează o atmosferă deosebită
 • Este prevăzut cu aerotermă silențioasă pentru încălzire (cu termostat)
 • Poate fi utilizat în orice sezon, aeroterma funcționează doar când este nevoie
 • Controlul poate fi realizat manual sau cu telecomandă

2. Albertville PREMIUM

Designul unic al șemineului Klarstein Albertville, structura sa în linii clare și moderne realizată din lemn rezistent MDF, creează un mediu confortabil. Lumina moale emulează flăcări înșelătoare și bușteni iar încălzitorul electric integrat oferă căldură. Flăcările se pot aprinde independent de funcția de încălzire care în două etape fie 1000 sau 2000 wați sau datorită termostatului integrat păstrează în mod constant temperatura caldă dorită. Timerul săptămânal disponibil, de asemenea, permite programarea specifică a funcției de încălzire pentru fiecare zi a săptămânii. Șemineul are telecomandă, protecție împotriva supraîncălzirii și o siguranță pentru copii.

Opțiuni cheie
 • Design modern, cu pietre decorative și redarea realistă a flăcărilor focului
 • Operare facilă, prin telecomandă sau direct pe dispozitiv
 • Dispune de funcție de încălzire și termostat care menține temperatura optimă
 • Poate fi utilizat în orice sezon pentru ambient, relaxare, căldura poate fi oricând oprită
 • Șemineul este prevăzut cu protecție împotriva supraîncălzirii (siguranță pentru copii)

3. Lienz LA BUGET

Atmosfera elegantă a șemineului, cu dimensiuni compacte, fără fum și foc. Lumina delicată imită flăcările reale și buștenilor flăcările LED ale șemineului fiind independente de funcția de încălzire cu două niveluri. Orele de încălzire independente pot fi programate pentru fiecare zi a săptămânii fără a lăsa încălzirea pornită tot timpul. Șemineul poate fi controlat confortabil prin telecomandă. Detectarea ferestrei deschise economisește costuri inutile detectând o scădere bruscă a temperaturii și oprirea automată a șemineului.

Opțiuni cheie
 • Atmosferă rustică și relaxantă
 • Design romantic, elegant
 • Telecomandă
 • Cronometru săptămânal reglabil
 • Detectarea scăderii bruște a temperaturii

4. Semineu electric liniar incorporabil 3D Aflamo Royal 60 cu sunet

Șemineul Aflamo Royal se remarcă prin designul modern și forma impecabilă, ce redă perfect aspectul flăcărilor naturale, fără efect sacadat și fără repetitivitate. Un alt aspect deosebit al acestui șemineu este vederea panoramică a flăcării, alături de dispozitivul de sunet ce redă atmosfera plăcută a lemnelor care ard (acționează independent, are 3 trepte de volum și poate fi oprit oricând). Pe cât de spectaculos este efectul creat în încăpere, pe atât de practic este acest șemineu - are aerotermă încorporată (independentă și silențioasă), pe care o poți porni doar atunci când ai nevoie de încălzire. În ceea ce privește alimentarea, șemineul trebuie conectat la o priză de 220 V cu împământare și tensiune specifică a instalației din locuințe și alte spații. Întrucât nu este un șemineu tradițional, nu este prevăzut cu coș pentru fum și nu are nevoie de aerisire sau ventilare. Se montează facil și odată ales locul de instalare, îl vei putea utiliza exact ca pe orice alt aparat electric. Caracteristicile cheie sunt termostatul reglabil, control facil cu telecomandă, 5 culori, 5 nivele de strălucire a flăcării, aerotermă, 2 trepte de căldură.

Opțiuni cheie
 • Este perfect pentru utilizare rezidențială, cu montaj facil pe perete
 • Prevăzut cu dispozitiv de sunet, care redă atmosfera lemnelor care ard în foc
 • Dispune de aerotermă, ce poate fi utilizată pentru a încălzi spațiul (2 trepte căldură)
 • Termostatul este reglabil, iar flacăra poate fi setate pe nivele de strălucire
 • Funcțiile șemineului sunt operate cu telecomandă (sunet, luminozitate, căldură)

5. Kaprun șemineu electric

Șemineul electric Kaprun conferă fiecărei încăperi o atmosferă aparte, redând perfect aspectul și senzația unui foc real. Grație faptul că funcționează cu electricitate, nu are nevoie de aerisire, ventilație, coș de fum, putând fi astfel utilizat în siguranță de toată familia. Astfel, montajul se realizează rapid, după care îl poți folosi exact ca pe orice alt aparat electric. Designul rustic face acest șemineu alegerea perfectă pentru diferite spații - locuințe, cabane, case de vacanță, recepțiile unităților de cazare, recepțiile centrelor SPA. Dispune de funcție de încălzire (cu 2 trepte), ce poate fi acționată separat, atunci când este necesar. Luminozitatea este reglabilă, lumina gerantă creând un ambient confortabil, indiferent de intensitate. Funcțiile șemineului sunt controlate cu telecomanda care este livrată împreună cu produsul.

Opțiuni cheie
 • Design elegant
 • Telecomandă
 • Atmosferă romantică
 • Confort asemenea unuia adevărat
 • Utilizare chiar și vara prin luminile LED

6. Semineu electric, efect de flacara reala, 2 trepte de incalzire, termostat electronic, 7 culori, Clasa Premium

Șemineu electric, cu efect de flacără reală, 2 trepte de încălzire, termostat electric, clasa premium! Acest șemineu electric are o putere maximă de 2000W, se conectează la rețeaua locală de alimentare (230V / 50 Hz) cu cablul inclus în pachet (lungime de 1.7 metri). Sursa de lumină este LED 9W, funcțiile sunt telecomandabile, se poate regla pornirea adaptivă și se oprește automat în caz de supraîncălzire. Are o greutate de 28 KG, șemineul este confecționat din MDF și are dimensiunile: 98x80.5x27.5 cm.

Opțiuni cheie
 • Efecte de flacără
 • 2 trepte de încălzire
 • Termostat electric
 • Sursa de lumina LED
 • Display cu 7 culori

7. Semineu electric de perete protectie stilca/lemn telecomanda tsifkk2100

Prezentul model de șemineu electric oferă un efect de flacără cu luminozitate reglabilă (sursă de lumină LED energoeconomică), este ușor de utilizat, în deplină siguranță. Toate funcțiile pot fi operată cu telecomanda (alimentare cu 2 baterii AA, ce nu sunt incluse în pachetul de achiziție). Este prevăzut cu protecție la supraîncălzire, iar nivelul de zgomot este redus, iar protecția este din sticlă. Designul este completat de elementele din lemn și panoul frontal din plastic. Este prevăzut cu termostat electronic și reglare pornire adaptivă.

Opțiuni cheie
 • Telecomandă inclusă
 • Luminozitate reglabilă
 • Consum redus de electricitate
 • Display securizat
 • 2 trepte de încălzire

8. Lausanne Long șemineu electric

Șemineul electric răspândește imediat căldura și are o putere de până la 1600 W. Într-un minut creează un mediu plăcut și liniștitor. Pe lângă încălzirea reglabilă în două etape, luminozitatea șemineului poate fi de asemenea controlată în mod flexibil. Șemineul poate fi acționat nu numai cu butoanele din spatele aparatului, ci și cu telecomanda furnizată. În plus, șemineul impresionează și prin aspectul modern, de înaltă calitate, fiind confecționat în întregime din sticlă, arată foarte elegant. Datorită materialului de montaj furnizat, acesta poate fi montat cu ușurință pe perete.

Opțiuni cheie
 • Șemineu cu design modern, potrivit pentru montajul pe perete (cu lățimea de 128 cm)
 • Posibilitatea operării cu telecomandă, pentru confort sporit
 • Dispune de încălzitor cu aer cald, cu 2 nivele de încălzire
 • Realizat în întregime din sticlă, conferind astfel o experiență reală de șemineu cu foc
 • Potrivit pentru utilizarea ocazională și/sau pentru încăperi bine izolate

Întrebări despre șemineele electrice

Ce fel de conectori electrici folosește un șemineu electric?

Șemineele electrice se conectează la rețeaua locală de curent, prin cablul inclus în pachet, la 230V și 50 Hz. Astfel, nu trebuie făcut nimic special, trebuie doar conectat cablul la șemineu, iar după aceea la orice tip de priză din apartament / casă.

Au termostat programabil?

Majoritatea șemineelor electrice au termostat electric reglabil. Astfel, se poate seta temperatura așa cum vă doriți, pentru a sta confortabil în casă. Unele modele de șeminee electrice au inclusiv opțiunea de a seta termostatul de pe aplicația mobile Samsung/iPhone.

Ce suprafață poate încălzi?

Totul este în funcție de puterea șemineului electric ales (acesta poate să fie de 1000, 2000W ori chiar mai mult), dar și de dimensiunile camerei în care acesta este amplasat. De exemplu, un șemineu de 2000W poate încălzi o cameră de 30 m² sau mai mică.

Poate fi controlat cu telecomanda?

Majoritatea șemineelor electrice vin însoțite de o telecomandă care are rolul de a ușura folosirea acestuia de la distanță. Se poate astfel seta lumina ambientală, data, ora, efectul de flacără, pornirea adaptivă, temperatura și nivelul de încălzire.

Cât curent consumă?

Consumul electric este în funcție de puterea șemineului, cât de bine este casa izolată, dimensiunea camerei etc. Un șemineu electric poate să fie comparat cu o aerotermă electrică clasică, consumul fiind unul modic, dacă folosirea aparatului este sporadică și nu este folosită ca sursă principală de încălzire.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe