De ce să-ți cumperi un hard extern de tip SSD?

Atunci când ai nevoie de extra spațiu de stocare, sau vrei să poți accesa informațiile de pe SSD și de pe alt dispozitiv, ori poate vrei să transmiți datele altei persoane, SSD-ul este cel mai potrivit drive extern. Va trebui să uiți de vechiul HDD și asta pentru că cel mai slab SSD este mai bun decât un HDD. Printre principalele avantaje ale unui SSD este viteza de operare foarte mare, de aproape 100 de ori mai rapidă decât un HDD. Un aspect important în situația în care accesezi programe care procesează multe date, precum sistemul de operare sau programele de editare foto/video.

Apoi, un drive SSD nu are părți mișcătoare, folosește memorie de tip flash, ceea ce îi oferă o fiabilitate mai mare. În plus, un SSD folosește mai puțină energie electrică decât un HDD clasic, așa că bateria laptop-ului va rezista mai mult. Deoarece nu are părți mobile, SSD-ul nu emite zgomote iar ca dimensiune SSD-urile sunt mereu mai compacte, ceea ce este ideal mai ales pentru un model portabil. SSD-ul produce mai puțină căldură decât un HDD, ceea ce înseamnă că va avea o durată de viață mai mare.

SSD-uri externe de capacitate mare

1. Samsung T5 1TB

Samsung T5 Portable SSD are cea mai recentă tehnologie de memorie flash Samsung V-NAND. Oferă viteză de transfer de date ultra-rapidă de până la 540MB / s (cu până la 4,9x mai rapid decât HDD-urile externe), ideal pentru a transfera date de dimensiuni mari, inclusiv videoclipuri 4K, fotografii de înaltă rezoluție, jocuri și multe altele. Designul metalic rezistent la șocuri. Garanție limitată de 3 ani. Necesită Windows 7, Mac OS X 10.9 (Mavericks), Android 4.4 (KitKat) sau o versiune ulterioară.

Video Samsung T5 1TB

2. ADATA SD700 1TB

SSD extern durabil, rezistent la praf și apă IP68, cu 3D NAND Flash. Combină o serie de caracteristici și tehnologii inovatoare pentru a ați oferi performanță, rezistență și confort oriunde dorești să mergi. Învelit într-o carcasă dură cu rezistență la șoc de nivel militar. Este de patru ori mai rapid decât HDD-urile externe (unități mecanice) cu viteze de citire și scriere de până la 440 MB/s.
Conexiune via USB 3.1 Gen 1, este compatibil pe mai multe platforme cu Windows, Mac și chiar cu sistemele de operare mobile, gen iOS și Android.

Video ADATA SD700 1TB

3. WD Black P50 2TB

SSD-ul extern WD Black P50 Game Drive este cea mai rapidă unitate WD până în prezent, cu viteze de până la 20GB/s pentru interfața USB de transfer rapid de date. Poți seta o parola pentru a-ți proteja fișierele cu criptare hardware AES 256-biți cu software-ul WD Security. Construit să reziste la căzături de până la 2 metri, datorită protecției de invidiat, conținutul este protejat iîn orice moment. Carcasa este rezistentă la vibrații, șocuri și picături de apă. Cu aplicația mobilă dedicată ai acces de oriunde la fișierele stocate pe SSD-ul extern prin intermediul tabletei sau smartphone-ului.

Video WD Black P50 2TB

4. SSD Extern PNY Elite, 960GB, USB 3.0

SSD portabil Elite de la PNY oferă o capacitate de stocare de până la 960GB într-un design cu dimensiuni de buzunar. Această puternică unitate de alimentare USB 3.0 oferă viteze de transfer rapide de până la 420 MB/s. Este soluția ideală pentru fotografi, videografi, graficieni sau orice utilizator care are nevoie de backup sau de transfer de fișiere mari. Cu ajutorul acestui SSD performant poți lua cu tine toate datele oricând ai nevoie dar este util și dacă vrei să vezi filme 4k pe Smart Tv, întrucât oferă viteză mare de transfer.

5. SSD extern SanDisk 1TB 550MBps USB 3.0 Blue

Dacă vrei un SDD extern pe care să îl porți cu tine, să îl folosești pe multiple dispozitive, în diferite locații, ai nevoie de un model care să nu adauge multă greutate bagajului tău zilnic. Acest SSD portabil în formă de baterie portabilă, este destinat persoanelor cu idei și realizari îndrăznețe, indiferent de proiect. SSD-ul este cea mai bună soluție de stocare a datelor, pentru că poți accesa rapid proiecte și sau amintiri cu viteze de transfer foarte mari, instant. Toate fisierele, imaginile și video-urile 4K sunt transferate rapid și, în plus, este rezistent la praf și apă.

6. SSD Extern LaCie Portable 1TB, USB 3.1 Type-C

Acest SSD portabil este cea mai bună unitate portabilă pentru majoritatea utilizatorilor, deoarece este fiabil, rapid și are un preț rezonabil, fiind mai compact decât majoritatea SSD-urilor portabile existente pe piață, la ora actuală. Device-ul are un singur port USB-C care acceptă transferuri cu viteze maxime de până la 540 MB/s și include atât un cablu USB-C- la -USB-C, cât și un cablu USB-C – la – USB-A, ceea ce îl face mai ușor de utilizat decât SSD-urile portabile care oferă adaptoare în loc de cabluri.

7. Seagate One Touch 1TB USB 3.0 White

Mic dar extrem de rapid One Touch SSD îmbină designul textil elegant cu transferurile rapide SSD și USB 3.0, plus acces la aplicații precum Mylio și Adobe. Este o soluție personalizată, ce îți permite să derulezi, să editezi, să organizezi și să transmiți direct o colecție uriașă de fotografii și videoclipuri stocate, cu viteză de până la 400 MB/s. Compatibil cu laptopurile Mac1 și Windows și echipat cu software Sync Plus, dispozitivul oferă o copie de rezervă continuă în timp ce este conectat, ceea ce face protecția fișierului fără efort, indiferent dacă ești în mers sau acasă.

8. SSD Extern Crucial X8 1TB, USB 3.1 tip C (Negru)

Cu memoria flash V-NAND și interfața USB 3.1 Gen 2, acest SSD extern oferă viteze de transfer până la 540 MB/s, cu 4.9x mai rapide decat HDD-urile externe clasice. Designul modern și compact, împreună cu forma rotunjită dintr-o singură bucată se potrivește confortabil în palma mâinii tale. Are piese fixe și un corp solid din plastic cauciucat, astfel încât poate suporta căderi de la 2 metri. Protecția opțională cu parolă cu criptare hardware AES 256-bit îți păstrează datele personale și private în siguranță.


Întrebări despre SSD-urile externe de capacitate mare

Ce viteză de transfer are un SSD?

Cei care doresc performanțe bune trebuie să opteze pentru o unitate de SSD, sporul de performanță fiind atât de mare, atât în privința ratelor de transfer cât și a timpilor de acces. Modelele cu adevărat interesante folosesc conectivitatea PCIe și oferă rate de transfer care ajung și la 3000 MB/s și peste 120.000 IOPS, însă atenție la compatibilitate.

Ce fel de tehnologie de stocare folosește un SSD?

Unitățile de stocare SSD nu au componente în mișcare, acestea folosind doar memorii NAND (Flash) și alte cipuri pentru stocarea și transferul datelor, ceea ce le face mult mai rezistente la șocuri sau variații de temperatură. Acestea sunt încă sensibile la câmpuri magnetice puternice, însă anduranța lor este în mod clar mai mare.

Ce capacitate de stocare are un SSD extern?

Cele mai multe unități de stocare SSD prezente pe piață folosesc memorii NAND TLC, însă trebuie să te asiguri că acestea sunt de tip 3D. În cazul unui model mai ieftin SSD poate avea o capacitate de 256 GB, dar poți găsi modele care promit 60 – 80 TB, dar chiar și modele mai bune care asigură 140 – 180 TB.

Cu ce tip de dispozitiv poți conecta un SSD?

Creat special pentru un stil de viață modern, SSD-ul este compatibil cu o serie extinsă de dispozitive, incluzând cele mai noi tablete și smartphone-uri Android sau computere cu sistem de operare Windows sau Mac. Utilizatorii pot trimite date de la către un computer sau invers, pot accesa conținut disponibil prin intermediul dispozitivelor mobile sau pot vizualiza conținutul.

Se poate proteja cu parolă?

SSD-urile externe de capacitate mare sunt mult mai bune decât vechile HDD întrucât datele sunt păstrate mult mai în siguranță, printr-o metodă nouă de criptare. Astfel datele în repaus sunt acele date care sunt stocate pe hard disk-uri tip SSD și sunt protejate printr-o metodă de codare complexă a informațiilor astfel încât numai expeditorul și destinatarul poate face decodarea.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe