Cel mai bun SSD Extern de Capacitate Mare. Conectare USB

SSD Extern de capacitate mare cu conectare USB

Modificat la 21 octombrie 2021
Articol evaluat de 56 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Otilia Alexe
Otilia Alexe

De ce să-ți cumperi un hard extern de tip SSD?

Atunci când ai nevoie de extra spațiu de stocare, sau vrei să poți accesa informațiile de pe SSD și de pe alt dispozitiv, ori poate vrei să transmiți datele altei persoane, SSD-ul este cel mai potrivit drive extern. Va trebui să uiți de vechiul HDD și asta pentru că cel mai slab SSD este mai bun decât un HDD. Printre principalele avantaje ale unui SSD este viteza de operare foarte mare, de aproape 100 de ori mai rapidă decât un HDD. Un aspect important în situația în care accesezi programe care procesează multe date, precum sistemul de operare sau programele de editare foto/video.

Apoi, un drive SSD nu are părți mișcătoare, folosește memorie de tip flash, ceea ce îi oferă o fiabilitate mai mare. În plus, un SSD folosește mai puțină energie electrică decât un HDD clasic, așa că bateria laptop-ului va rezista mai mult. Deoarece nu are părți mobile, SSD-ul nu emite zgomote iar ca dimensiune SSD-urile sunt mereu mai compacte, ceea ce este ideal mai ales pentru un model portabil. SSD-ul produce mai puțină căldură decât un HDD, ceea ce înseamnă că va avea o durată de viață mai mare.

SSD-uri externe de capacitate mare

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Samsung T5 1TB

Oferă viteză de transfer de date ultra-rapidă de până la 540MB / s (cu până la 4,9x mai rapid decât HDD-urile externe), ideal pentru a transfera date de dimensiuni mari, inclusiv videoclipuri 4K, fotografii de înaltă rezoluție, jocuri și multe altele. Designul metalic rezistent la șocuri. Garanție limitată de 3 ani. Necesită Windows 7, Mac OS X 10. 9 (Mavericks), Android 4. 4 (KitKat) sau o versiune ulterioară.
Verifică prețul

Samsung T5 Portable SSD are cea mai recentă tehnologie de memorie flash Samsung V-NAND.

la buget

* Prezentare video mai jos

ADATA SD700 1TB

Învelit într-o carcasă dură cu rezistență la șoc de nivel militar. Este de patru ori mai rapid decât HDD-urile externe (unități mecanice) cu viteze de citire și scriere de până la 440 MB/s. Conexiune via USB 3. 1 Gen 1, este compatibil pe mai multe platforme cu Windows, Mac și chiar cu sistemele de operare mobile, gen iOS și Android.
Verifică prețul

SSD extern durabil, rezistent la praf și apă IP68, cu 3D NAND Flash. Combină o serie de caracteristici și tehnologii inovatoare pentru a ați oferi performanță, rezistență și confort oriunde dorești să mergi.

Premium

* Prezentare video mai jos

WD Black P50 2TB

Poți seta o parola pentru a-ți proteja fișierele cu criptare hardware AES 256-biți cu software-ul WD Security. Construit să reziste la căzături de până la 2 metri, datorită protecției de invidiat, conținutul este protejat iîn orice moment. Carcasa este rezistentă la vibrații, șocuri și picături de apă. Cu aplicația mobilă dedicată ai acces de oriunde la fișierele stocate pe SSD-ul extern prin intermediul tabletei sau smartphone-ului.
Verifică prețul

SSD-ul extern WD Black P50 Game Drive este cea mai rapidă unitate WD până în prezent, cu viteze de până la 20GB/s pentru interfața USB de transfer rapid de date.

SSD Samsung Portable T5 1TB USB 3.1 tip C

Soluția acestei probleme este SSD-ul portabil Samsung T5 de 1TB, care permite stocarea documentelor în deplină siguranță. Acesta mai poate fi folosit pentru transferul documentelor de pe un dispozitiv pe un altul, în cazul în care acestea sunt de dimensiuni mai mari. Așadar, nu mai trebuie să-ți faci griji în privința spațiului de stocare.
Verifică prețul

După cum știm fiecare dintre noi, fișierele , documentele, jocurile, etc. ocupă tot mai mult spațiu pe laptopul sau calculatorul tău, datorită dimensiunii tot mai mari ale acestora.

SSD ADATA SE770G 1TB USB 3.2 tip C Black

Are o viteză mare de citire, este ușor de folosit la laptop sau calculator, are o capacitate mare de stocare. Are o capacitate de stocare de 1TB și îl poți folosi pentru ce vrei tu. Funcționează prin USB și este partenerul tău de încredere pe termen lung. Are culoarea black și seamănă foarte mult cu o baterie externă.
Verifică prețul

Dacă ai nevoie de un SSD extern, tocmai l-ai găsit. Are un design modern și este foarte ușor de folosit. Este ideal pentru atunci când vrei să îți ții fotografiile, video-urile, documentele în siguranță.

SSD extern Verbatim Store n Go Mini 1TB, USB 3.2 Gen 1, Negru

Este partenerul tău ideal de călătorie cu minim de efort de folosire. Este o soluție rapidă și extrem de sigură pentru a-ți stoca și salva fișierele favorite. Designul elegant este o caracteristică ce îl scoate în evidență extrem de mult și îl vei iubi pentru ușurința cu care poate fi folosit.
Verifică prețul

Dacă ai o viață activă în general, ai nevoie de un mediu de stocare portabil care să te acompanieze tot timpul. Noi îți oferim un SSD extern de mici dimensiuni pe care îl poți folosi oricând ai nevoie de el.

SSD Extern Crucial X8 1TB, USB 3.1 tip C (Negru)

Designul modern și compact, împreună cu forma rotunjită dintr-o singură bucată se potrivește confortabil în palma mâinii tale. Are piese fixe și un corp solid din plastic cauciucat, astfel încât poate suporta căderi de la 2 metri. Protecția opțională cu parolă cu criptare hardware AES 256-bit îți păstrează datele personale și private în siguranță.
Verifică prețul

Cu memoria flash V-NAND și interfața USB 3. 1 Gen 2, acest SSD extern oferă viteze de transfer până la 540 MB/s, cu 4. 9x mai rapide decat HDD-urile externe clasice.

SSD extern Sandisk Extreme® Portable, 1 TB, USB 3.1

Are un design modern și este extrem de ușor de folosit la orice dispozitiv: calculator sau laptop. Te ajută să faci transferuri de mare viteză cu o viteză de citire de maxim 550 MB/s. Este ideal pentru salvarea și editarea fotografiilor și videoclipurilor de o rezoluție ridicată. Rezistă în ploaie, vărsare, stropire, praf.
Verifică prețul

Dacă vrei să îți ții documentele și alte imagini în siguranță, ai nevoie de SSD extern. Noi îți oferim un SSD extern de încredere unde poți păstra vii amintirile și documentele importante în siguranță.

Întrebări despre SSD-urile externe de capacitate mare

Ce viteză de transfer are un SSD?

Cei care doresc performanțe bune trebuie să opteze pentru o unitate de SSD, sporul de performanță fiind atât de mare, atât în privința ratelor de transfer cât și a timpilor de acces. Modelele cu adevărat interesante folosesc conectivitatea PCIe și oferă rate de transfer care ajung și la 3000 MB/s și peste 120.000 IOPS, însă atenție la compatibilitate.

Ce fel de tehnologie de stocare folosește un SSD?

Unitățile de stocare SSD nu au componente în mișcare, acestea folosind doar memorii NAND (Flash) și alte cipuri pentru stocarea și transferul datelor, ceea ce le face mult mai rezistente la șocuri sau variații de temperatură. Acestea sunt încă sensibile la câmpuri magnetice puternice, însă anduranța lor este în mod clar mai mare.

Ce capacitate de stocare are un SSD extern?

Cele mai multe unități de stocare SSD prezente pe piață folosesc memorii NAND TLC, însă trebuie să te asiguri că acestea sunt de tip 3D. În cazul unui model mai ieftin SSD poate avea o capacitate de 256 GB, dar poți găsi modele care promit 60 – 80 TB, dar chiar și modele mai bune care asigură 140 – 180 TB.

Cu ce tip de dispozitiv poți conecta un SSD?

Creat special pentru un stil de viață modern, SSD-ul este compatibil cu o serie extinsă de dispozitive, incluzând cele mai noi tablete și smartphone-uri Android sau computere cu sistem de operare Windows sau Mac. Utilizatorii pot trimite date de la către un computer sau invers, pot accesa conținut disponibil prin intermediul dispozitivelor mobile sau pot vizualiza conținutul.

Se poate proteja cu parolă?

SSD-urile externe de capacitate mare sunt mult mai bune decât vechile HDD întrucât datele sunt păstrate mult mai în siguranță, printr-o metodă nouă de criptare. Astfel datele în repaus sunt acele date care sunt stocate pe hard disk-uri tip SSD și sunt protejate printr-o metodă de codare complexă a informațiilor astfel încât numai expeditorul și destinatarul poate face decodarea.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Stand de Monitor Dual
Cel mai bun suport pentru monitoare dual

Tocmai ți-ai luat 2 monitoare și-ți dorești o varianta ușoară și rapidă de a le regla și poziționa pe birou? Suportul de tip braț pentru o pereche de monitoare te poate ajuta.

Cel Mai Bun Cooler de PC cu Răcire Lichidă
Cel mai bun cooler de PC cu răcire lichidă

Un computer performant are nevoie de o răcire pe măsură. Cooler-ele cu răcire lichidă se numără printre cele mai eficiente și mai silențioase tipuri de coolere.

Cea Mai Bună Măsuță de Pat Pentru Laptop
Cea mai bună măsuță de pat pentru laptop

Îți place să lucrezi pe laptop stând în pat? O măsuță de laptop te va ajută pe tine să ai o poziție corectă și va ajuta laptopul să nu se mai încălzească așa tare.

Cel Mai Bun Laptop Tabletă 2 in 1
Cel mai bun laptop tabletă 2 in 1

Îți dorești un laptop pe care să-l poți folosi ca și tabletă atunci când e nevoie? Îți prezentăm cele mai bune variante disponibile pe piață pentru ca tu să te poți decide mai ușor.

Cea Mai Bună Carcasă PC Middle Tower ATX
Cea mai bună carcasă PC middle tower ATX

Îți place să-ți creezi propriul computer din piese cumpărate separat? Alege o carcasă middle tower ATX și te vei asigură de compatibilitatea cu cele mai performante componente.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe