Cea Mai Bună Colivie Pentru Papagali

Cea mai bună colivie pentru papagali

Modificat la 23 martie 2021
Articol evaluat de 18 ori:
Pagină realizată de:
Sorin Suciu
Sorin Suciu
Elisa Bercu
Elisa Bercu

Cum să alegi colivia potrivită pentru papagalul tău?

Când vine vorba despre papagalul tău, cu siguranță nimic nu este mai presus. În acest caz, ai nevoie să îi oferi condițiile necesare unui trai decent iar pentru aceasta îți este necesar o colivie nici prea mare, nici prea mica, nici prea îngustă dar nici foarte lată.

Dimensiunea cuștii trebuie să fie suficient de spațioasă și este bine să o iei puțin mai mare de la început, asta în cazul în care vrei să îi aduci pereche sau dacă vrei ca aceștia să se înmulțească. Un spațiu mic sau suprapopulat poate fi o sursă de stres și de boli pentru pasărea ta. Dacă ai o specie mai mare de papagal sau mai multe păsări, optează pentru o volieră.

Ai grijă ca barele să fie apropiate una de cealaltă astfel încât acesta să nu își bage capul printre ele deoarece riscă să se rânească serios. Din motive de igienă partea de jos a cuștii trebuie să fie ușor de spălat și dezinfectat. E de preferat să aibă jos o tavă care se poate scoate și care este acoperită de o grilă. O ultimă precizare înainte să o cumperi ar fi că ușițele trebuie să fie atât de mari încât să îți încapă mâna în colivie.

Cea mai bună colivie pentru papagali

Cel mai bun

Colivie pentru pasari Milly Aurie Antracit 33x48 cm

Este creată cu tăviţă detaşabilă pentru manevrare şi curăţare uşoară şi conţine o varietate de accesorii de bază, precum un hrănitor pentru păsări, din plastic, un adăpător, băţ pentru colivie, din plastic, tavă cu grilaj detaşabil pentru curăţare și leagăn din plastic. Tava se prinde de colivie prin 2 cleme uşor de manevrat.
Verifică prețul

Colivia Milly este ideală pentru canari. Datorită formei sale elegante, colivia nu va fi doar o mică bijuterie din casa ta, ci şi un adăpost modern pentru animalul tău de companie.

la buget

Colivie pentru pasari Yongli Pagoda 35x28x43 cm

Pe lângă designul modern și plăcut, te vei bucura de o casă călduroasă pentru păsările tale preferate. Ele au nevoie de un loc călduț unde să își ducă viața fără să o incomodeze pe a ta. Aici vor fi mereu în siguranță, le poți hrăni ușor și le poți scoate afară dacă dorești sa le dai drumul să zboare sau să le mângâi. Păsările vor fi fericite aici cu siguranță! Nu te îngrijora.
Verifică prețul

Dacă ai păsări această colivie este ideală pentru ele. Ai grijă de ele cu ajutorul unei colivii de calitate, rezistenta, durabilă.

Premium

ZOLUX Cușcă Neo JILI pentru păsări H80 gri

Cușca are mai multe deschideri: 3 în față, o parte și o deschidere mare în partea de sus care permite instalarea stinghiei exterioare. Cușca are, de asemenea, două sertare detașabile pentru o curățare ușoară, este livrată cu 4 picioare din lemn masiv (fag), permițând ridicarea acestuia, amintind astfel de universul scandinav la modă și rafinat.
Verifică prețul

Cușca Neo Jili pentru papagali, canari și alte păsări domestice, este ideală pentru păsările crescute în interior. Cușca este echipată cu 3 stinghii interioare, 1 suport exterior și 2 adăpatori.

ZOLUX Cușcă Arabesque Alice 49,5X30X41 cm

Este fabricată din metal galvanizat, rezistent la rugină, iar în partea de jos este prevăzută cu un sertar, ce o face mult mai ușor de curățat. Este decorată cu modele cu motiv arabesc tăiate cu mare precizie de laser și vine la pachet cu două alimentatoare, două stinghii pentru a sta pe ele, un leagăn pentru momente de relaxare și un sertar pentru a fi mai ușor de curățat. Este recomandată pentru păsările de talie mică.
Verifică prețul

Cușca de la ZOLUX este ideală pentru pasărea ta, oferindu-i spațiul și confortul de care are nevoie.

Colivie pasari exotice cusca papagal canar Profipet A309

Curățarea ușoară este posibilă, datorită tăviței detașabile și a accesoriilor incluse din plastic, iar pentru o curățare completă poți detașa baza din plastic de restul coliviei cu ajutorul clemelor metalice. Distracția este asigurată, pentru micul tău prieten, de un leagăn pe care se va balansa cu plăcere. Inelul din partea de sus a coliviei permite agățarea ei în locul dorit.
Verifică prețul

Colivie confortabilă, cu design rotund, special gândită pentru păsări exotice. Este confecționată din gratii metalice, baza fiind una din plastic cu tăviță detașabilă.

Colivie pentru pasari Irene 4 Drept 59x38x56cm Crom

Este echipată cu accesorii de bază: tavă, hrănitori și adăpătoare, pentru a crea un habitat perfect pentru păsări. Are dimensiuni bogate, găzduind lejer 2 păsări de talie medie și este ușor de întreținut și curățat. Are un design plăcut și este accesoriul perfect din locuința ta, captând atenția oricui.
Verifică prețul

Colivia Irene pentru păsări este ideală pentru pasionații de păsări. Are gratii din metal extrem de rezistent iar fundul de jos este detaşabil și este fabricat din plastic non-toxic, foarte rezistent.

Colivie albastra pentru pasari Imac Calla 62x43x78 cm

Colivie albastră pentru păsări Imac Calla este prevăzută cu un suport pe roți, lucru care te va ajuta când vei dori să o muți prin casă. Colivia vine la pachet cu adăpători, hrănitori, bețe, scăriță interioară și tăviță de dejecții. Este o colivie ușor de curățat și întreținut, iar gratiile metalice sunt rezistente și nu se degradează în timp.
Verifică prețul

Dacă te-ai decis să îți cumperi păsări de care să ai grijă și pe care să le asculți încântându-te cu trilurile lor, atunci va trebui să te orientezi și la achiziționarea unei colivii pentru ele.

Criterii de alegere a unei colivii pentru papagali

Dimensiunile coliviei

În funcție de mărimea papagalului pe care vrei să-l cumperi, colivia trebuie să aibă suficient spațiu pentru a-i oferi cât mai mult spațiu de manifestare.

Materialul potrivit pentru colivie

Cel mai potrivit material pentru gratii este oțelul inoxidabil, iar la partea de jos, plastic rezistent, detașabil, pentru a facilita curățarea și a împiedica ruginirea.

Ușițele și barele coliviei

În primul rând, ușițele trebuie să fie suficient de mari încât să-ți permită să bagi mâna în interior, fără ca pasărea să se lovească atunci când o scoți. Iar în al doilea rând, gratiile nu trebuie să permită păsării să scoată capul, evitând rănirea.

Dotările necesare pentru colivie

Două dispozitive esențiale sunt cele pentru mâncare și pentru apă, care, de obicei este recomandat să fie 2 pentru alimente și unul pentru apă. Să nu uităm și de jucării, pentru animarea păsării tale.

Decorarea coliviei

Trebuie să ții cont foarte mult de bunăstarea papagalului tău, fără a adăuga ceva ce i-ar putea reduce din spațiu sau să-i pună viața în pericol. Cât despre vopsire, trebuie folosită vopsea ecologică, non-toxica și trebuie lăsată să se usuce bine.

Întrebări frecvente despre coliviile pentru papagali

Din ce material ar trebui să cumpăr colivia?

Pentru o colivie ar trebui să alegi oțelul inoxidabil iar pentru partea de jos un plastic mai tare dar nu foarte greu. Aceste materiale sunt foarte bune, fiindcă sunt ușor de curățat și nu ruginesc. Există și cuști care au un cadru din lemn însă sunt mai mult decorative.

Care este dimensiunea potrivită pentru o colivie?

Trebuie să te gândești la acest aspect dinainte să o cumperi. Un prim motiv ar fi acela că la un moment dat o să vrei să aibă o pereche iar apoi cel mai probabil să se înmulțească. O cușcă spațioasă este necesară. Fii atent la distanța dintre barele acesteia, să fie cât mai apropiate.

Pot decora interiorul coliviei?

Da, cu siguranță poți să o decorezi însă fii foarte atent la ce pui. Nu pune obiecte grele care pot fi vitale dar nici obiecte foarte mici care pot fi înghițite pentru a nu pune în pericol sănătatea păsării. Dacă vrei să vopsești, folosește o vopsea ecologică și nu pune papagalul până ce vopseaua nu se usucă.

Pot pune ascunzători în colivie?

Este bine cunoscut faptul că papagalii vor să se ascundă pentru a se simți în siguranță. Nu ai nevoie decât de o cutie cu o gaură suficient de mare încât să aibă loc să intre în ea. Ai grijă să fie suficient de largă pentru a se simți bine.

Ce este indicat de pus pe podeaua coliviei?

Din motive de igienă partea de jos a cuștii trebuie să fie ușor de spălat și dezinfectat. E de preferat să aibă jos o tavă care se poate scoate și care este acoperită de o grilă. Astfel pasărea nu va veni niciodată în contact cu dejecțiile sale.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe