Cel Mai Bun Terariu de Sticlă Securizată Pentru Reptile

Cel mai bun terariu de sticlă pentru reptile

Modificat la 14 aprilie 2022
Articol evaluat de 114 ori:
Pagină realizată de:
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur
Ricardo Costache
Ricardo Costache

De ce să-ți iei un terariu de sticlă securizată pentru reptile?

Dacă ești iubitor de animale, natură și mediu dar locuiești într-un spațiu mic, fără curte sau terasă, poți totuși să construiești în interior un mic ecosistem natural. Cum poți face asta? Poți alege un terariu de sticlă securizată în care poți crește fără complicații o reptilă, de exemplu. În zilele noastre, găsesti pe piață o mulțime de soluții pentru orice problemă sau aranjament pe care vrei să îl realizezi în propria casă.

Singurele cerințe de care este musai să ții cont ar fi să te decizi asupra spațiului unde vrei să montezi terariul, ce anume vrei să crești sau să amenajezi dar și specificațiile de care ai nevoie ca să păstrezi produsul în siguranță. Terariile pentru reptile, se împart în mai multe categorii in funcție de climatul de care speciile au nevoie. Există modele ce oferă un climat uscat dar și umed.

Terariul din sticlă securizată are mai multe avantaje decât alte materiale deoarece poate fi folosit și pentru a crea mai multe tipuri de mediu dar îți oferă și posibilitatea de a urmări cu usurință starea erbaceelor sau activitatea “companionului” tău exotic .

Terarii de sticlă pentru reptile

Cel mai bun

Terariu Sticla Hagen Exo Terra 30 x 30 x 45 cm

Cele două uși se deschid în față, astfel că vei avea acces facil în interior, pentru a putea realiza igienizarea. Acestea sunt prevăzute cu un sistem de blocare, ce împiedică evadarea nevertebratului. Partea superioară este formată dintr-un capac prevăzut cu plasă de inox, ce asigură ventilația. Partea de jos este rezistentă la umiditate, deci vei putea instala orice tip de habitat, în funcție de nevoile nevertebratului.
Verifică prețul

Terariul adus în discuție se potrivește celor care vor să realizeze un spațiu special conceput pentru amfibieni sau reptile, de dimensiuni medii, deoarece are o formă pătrată.

la buget

Terariu Reptile, Resun 400, 43.8X27.8X34CM

Prevăzut cu uși frontale și cu un sistem de blocare pentru a vă asigura că animalele dumneavoastră nu pot evada, terariul are un capac superior realizat exclusiv pentru a îndeplini nevoile animalelor de companie, astfel că asigură o ventilație excelentă prin deschidere. Dimensiunile terariului sunt 43. 8 x 27. 8 x 34 cm ( L x l x h), spațiu mai mult decât suficient pentru animăluțe.
Verifică prețul

Terariul pentru reptile de la Resun este ideal pentru animalele mai mici, precum țestoasele, șerpii, broaștele, crabii, hamsterii etc.

Premium

TERARIU PT 600 60x35x45,5 CM

Ușile se pot deschide individual sau împreună, spre exterior, asigurându-ți astfel un acces facil, pentru a putea curața interiorul sau pentru a lua viețuitoarea. Acesta este prevăzut și cu un sistem de blocare, ce împiedică evadarea. Partea inferioară este rezistentă la apă, de aceea vei putea forma un mediu umed sau unul uscat, în funcție de necesitățile animalului.
Verifică prețul

Folosindu-te de acest terariu, vei putea să creezi un habitat prielnic, pentru orice tarantulă mare. Dimensiunile sunt de 60x35, de aceea va trebui să ai ceva spațiu la dispoziție, pentru a-l putea amplasa corespunzător.

Terariu din sticla ExoTerra 45x45x60cm

Ușile acestuia se deschid în față și astfel permit accesul pentru întreținere și pentru hrănire și sunt prevăzute cu încuietoare cu rolul de a împiedica evadarea reptilelor. Acestea se pot deschide și separat. Capacul terariului se poate înlătura complet în timpul curățării. Terariul asigură confortul necesar reptilelor și guri de ventilație. Se poate monta orice tip de instalație de umidificare sau de iluminat datorită fantelor existente pentru fire și tuburi.
Verifică prețul

Terariul din sticlă este mediul ideal pentru reptile și amfibieni.

Terariu Diversa 30x25x25 cm

Acesta include, de asemenea, și un sistem de ventilație ce oferă condiții ideale pentru vietăți. Datorită ușilor mari și glisante se poate avea acces facil în interiorul terariului. Prezintă și un orificiu pentru accesul cablurilor. Acesta este realizat din sticlă, fiind de o transparență ridicată și fabricat în conformitate cu normele Europene de siguranță.
Verifică prețul

Terariu Diversa este conceput special pentru a oferi condiții corespunzătoare pentru reptile și amfibieni, fiind foarte ușor de întreținut.

Terariu PawHut pentru Broaste Testoase de Uscat, Cameleon, Iguana, Gecko si Reptile din Sticla cu Termometru 18-34℃ - Negru

Partea superioară prezintă niște grilaje metalice, iar în lateral niște orificii de aerisire pentru a-ți asigura o ventilație corespunzătoare. Este dotat cu 2 prize unde poți introduce becuri pentru încălzirea mediului înconjurator. De asemenea există și un termometru pentru măsurarea temperaturii. Terariul este ușor de mutat și de depozitat.
Verifică prețul

Terariul acesta este habitatul perfect pentru broaște țestoase, pentru cameleoni, dar și pentru alte reptile. Include și un bol ridicat unde poți pune mâncărurile preferate ale animăluțului.

Terariu Reptile, 30L, 40X25X30CM

Este dotat cu două uși frontale, astfel încât accesul în interiorul terariul se face ușor. Acesta este un habitat cu niște costuri reduse în care poți crește eficace tarantula și pe care îl poți folosi, apoi, și pentru alte nevertebrate. În ceea ce privește utilitatea, produsul poate fi folosit drept locuință și pentru scorpioni, amfibieni, sau șerpi.
Verifică prețul

Acest terariu este confecționat din sticlă dură, modelul se bucură de o rezistență mare la uzură și la șocuri de intensitate mică, sau medie, dar în aceelași măsură, de o igienizare ce nu necesiă eforturi prea mari.

Întrebări despre terariile de sticlă pentru reptile

Cum se curăță un terariu din sticlă securizată pentru reptile?

Mai întăi trebuie să te asiguri că ai un spațiu amenanjat corespunzător pentru micii locatari ai terariului tău și accesoriile lor. Pentru pereții terariului poți folosi o lavetă de bumbac și produse ecologice astfel încât să nu se creeze un mediu toxic în interior.

Ce tip de reptile poți crește într-un terariu din sticlă securizată?

Terariul este văzut drept versiunea uscată a unui acvariu, mai ales când vorbim de cel destinat animalelor. Abia în cazul plantelor formatul este diferit şi mai complex. În general, terariile sunt folosite pentru a găzdui reptile sau insecte mai mari, cum sunt de exemplu tarantulele, fiint necesară crearea unui mic ecosistem propice.

Cât de mare este un terariu din sticlă securizată pentru reptile?

Este foarte important să te interesezi temeinic despre preferințele și ritmul de dezvoltarea al fiecărei specii de plante sau tip de animal pe care vrei să îl pui în terariu. În cazul insectelor și al reptilelor este necesar să alegi un terariu mai degrabă lat și lung decât înalt. Sunt terarii de toate dimensiunile însă cel mai mare și mai potrivit este cel de 80 cm lățime, 50 cm înălțime și 40 cm adâncime.

Ce accesorii include un terariu din sticlă securizată pentru reptile?

Pentru iubitorii de reptile, terariile reprezintă posibilitatea de a avea un animal cu sânge rece la ei acasă. Puțini însă știu că un terariu nu e de ajuns, acesta trebuie sa fie însoțit și de alte accesorii, cum ar fi un încălzitor, umidificator și generator de ceață și diverse filtre pentru terariu.

Un terariu din sticlă securizată pentru reptile este ușor de mutat?

Un terariu din sticlă securizată pentru reptile poate fi la fel de mic cât un bol de mâncare sau cât un acvariu de pești. Depinde doar de tine ce dimensiuni va avea.
De aici, în funcție de dimensiunile terariului vine și greutatea. Dacă greutatea este mai mare de 10 kilograme devine destul de greu de mutat.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe