Cauți o cameră foto bună pentru călătorii? Ușoară, versatilă și rezistentă?

Cea mai bună cameră foto video pentru călătorii

Modificat la 15 octombrie 2021
Articol evaluat de 119 ori:
Pagină realizată de:
Ianis Pipor
Ianis Pipor
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur

De ce să-ți iei o cameră foto video dedicată călătoriilor?

Ce este mai frumos decât un concediu cu persoana iubită sau prietenii? Un posibil răspuns ar putea consta în: poze și video-uri din timpul concediului petrecut într-o locație frumoasă, alături de de cei dragi! Fie că vorbim de un DSLR, aparat compact ori GoPro, aceste gadget-uri sunt companionul perfect pentru a imortaliza o varietate largă de cadre. Aceste produse au o versatilitate foarte mare, putând fotografia atât portrete, imagini în mișcare, peisaje, fotografie macro etc. Pot ieși poze sau video-uri frumoase și cu telefonul mobil, majoritatea dintre noi având smartphones.

Diferența între un smartphone și un aparat dedicat care filmează / face poze este că aceste obiecte sunt construite special pentru aceste funcții. Senzorul foto/video este mai mare și mai bun față de cel al unui telefon. Bateria și memoria sunt îmbunătățite, iar calitatea este net superioară. Este păcat să nu poți face cele mai bune fotografii sau să filmezi un apus de soare în cele mai bune condiții, folosind o cameră foto video dedicată călătoriilor!

Cele mai bune camere pentru călătorii

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Canon EOS M200 Aparat Foto Mirrorless 24.1MP 4K Kit cu Obiectiv 15-45mm F3.5-6.3 IS Negru

 • Asociere rapidă prin Wi-Fi și Bluetooth cu orice dispozitiv
 • Calitate excelentă la fotografii
 • Compact de transportat oriunde
 • Încărcare rapidă
 • Mod ușor de utilizare
Verifică prețul

Dacă dorești un aparat foto care să-ți realizeze niște fotografii spectaculos de calitative, atunci apelează la Canon EOS M200, un device, care, neapărat, trebuie să fie la îndemâna ta. Acest aparat foto nu doar că oferă posibilitatea de a efectua cele mai îndrăznețe poze, într-o calitate bună, dar și de a te putea conecta cu alte dispozitive, pentru a partaja rapid și eficient fotografiile, prin Bluetooth sau Wi-Fi. De-asemenea, design-ul portabil îți permite să-l poți lua cu tine, oricând și oriunde.


* Prezentare video mai jos

Aparat foto digital Canon PowerShot G7 X Mark II, 20.1MP, Black

 • Procesor ultra rapid
 • Focalizare precisă
 • Senzori, componente optice precise
 • Poze în modul noapte superbe
Verifică prețul

Aparat foto digital, compact, 20.1MP, senzor CMOS cu dimensiune de 1 inch, sensibilitate ISO de până la 12800, rezoluție imagine max. 5472 x 3648 și min. 3548 x 3648. Filmează Full HD, cu zoom optic de 4.2x și zoom digital 4x! Poți salva fotografiile in format JPG sau RAW, iar video înregistrează MP4 cu sunet AAC-LC sau MPEG4. Se poate conecta wireless (Wi-Fi / NFC) sau prin USB ori HDMI. Autonomia acumulatorului încarcat 100% poate face până la 240 cadre, pe care le poți salva în slotul de memorie SDHC, SD sau SDXC.

Premium

* Prezentare video mai jos

Sony Alpha A7II

 • Calitate impecabilă a imaginii
 • Design compact
 • Stabilizator de imagine revoluționar
 • Compatibilitate cu o mulțime de obiective
 • Tehnologie de focalizare automată
Verifică prețul

Aparat foto Mirrorless, full-frame, 24.3 MP, E-Mount + Obiectiv SEL 2870 28-70mm. Senzor CMOS, 35,8x23,9 mm, rezoluție 24,3 MP și procesor de imagine BIONZ X. Fotografiile sunt salvate JPG și la rezoluții între minim 3872x2160 și maxim 6000x4000px. Aparatul filmeaza Full HD, în format XAVC S, MP4 sau AVCHD. Obiectivul este montura Sony E, cu focalizare automată în 117 puncte, construit din 9 elemente în 8 grupuri și diafragmă F/3.5 - F/5.6. Se poate conecta Wi-Fi, NFC sau prin cititor de carduri ori Micro HDMI.

la buget

* Prezentare video mai jos

GoPro Hero8

 • Stabilizare de ultimă generație
 • Patru moduri super pentru poze
 • Sunet perfect cu microfoane și zgomot redus de fundal
 • Control vocal
 • Ecran simplu cu touch
Verifică prețul

Camera video sport GoPro Hero8, 4K cu stabilizare Hupersmooth 2.0 și montură incorporată. Poți face TimeWarp acum cu adaptare automată de viteză, doar atingi acranul pentru a accelera sau încetini. Utilizează magia nocturnă în 4K, 1440p sau 1080p și urmărește cum scena prinde viață cu detalii epice. Ai trei microfoane și zgomot redus de fundal pentru sunet High-Fidelity. Hero 8 Black este rezistent la apă și praf, poți salva RAW în toate modurile, calitatea video este de până 100-Mbps bit rate!


* Prezentare video mai jos

Aparat foto digital premium Sony Cyber-Shot DSC-RX10 IV, High zoom, 20.1MP, Negru

 • Cameră foto inteligentă
 • Design compact și modern
 • Sistemul de focalizare uimitor
 • Ecran tactil
 • Control prin aplicație
Verifică prețul

Acest aparat a fost ales ”COMPACT CAMERA OF THE YEAR” în 2017, senzorul foto/video este CMOS (dimensiune 1 inch), oferind o rezoluție de 20.1 MPx, sensibilitate ISO 125 - 12800. Rezoluția video este 4K, zoom optic 25x, zoom difital 100x, salvează fișierele JPG și RAW, memorie tip SD, SDXC, SDHC. Oferă conectivitate Bluethooth și Wi-Fi, iar acumulatorul are o autonomie de 400 cadre. Display-ul este de 3 inchi (LCD), iar vizorul este de tip electronic. Aparatul are built-in bliț și o diafragmă maximă de f/2.4-f/4.0.


* Prezentare video mai jos

Camera video sport GoPro HERO7, 4K, GPS, Black Edition

 • Stabilizator de ultimă generație
 • Design compact rezistent la apă
 • Control vocal precis
 • 4 moduri de fotografiere
 • Filmare flux video Live
Verifică prețul

Camera video sport GoPro HERO7, 4K, GPS, Black Edition! Camera este solid + waterproof, rezistentă, subțire, pregătită pentru orice aventură! Vine la pachet cu comenzi vocale precum ”GoPro take a photo” sau ”GoPro start recording”. Poți face și live streaming direct pe Facebook, salvând în același timp video-urile la o rezoluție mare pe cardul SD. TimeWarp Video îți poate crește viteza de până la 30x pentru a transforma evenimentele mai lungi în unele mai scurt și în momente ușor de împărtășit. Poți filma în 4K 60 frames și 12 MP photos.

Întrebări despre camerele foto pentru călătorie

Câte poze pot stoca în memoria camerei?

În funcție de tipul camerei foto aceasta poate avea atât memorie internă cât și memorie externă (card SD). Memoria internă a unei camere foto pentru călătorie poate ajunge până la 32 GB ceea ce înseamnă cam 10000 poze a 3MB. Cardurile externe pot extinde memoria cu până la 128 GB.

Cum pot extrage pozele pentru a le pune pe Facebook?

Pozele se pot descărca direct pe telefon sau pe alt dispozitiv prin conexiunea la Wi-fi sau bluetooth și apoi se pot încarcă pe contul de Facebook. O altă metoda, folosită mai ales când sunt foarte multe poze sau filme pe camera foto, datorită ratei de transfer mai ridicate, este transferul prin cablu usb la un PC sau laptop.

Îmi pot face selfie cu o cameră foto-video de călătorie?

Da! Îți poți face un selfie cu camera foto de călătorie. Există opțiunea Timer, pe care trebuie să o activezi și în 5, 10, 15 secunde de la apăsarea butonului de poză, aparatul va imortaliza momentul mult dorit, în care subiectul principal ești chiar tu. Simplu și creativ poți apoi să o editezi.

Cât ține bateria unei camere foto video pentru călătorii?

Depinde de model, acesta poate ține de la câteva ore până la max 1-2 zile. Contează câte poze se fac sau cât se filmează cu aparatul foto-video. Contează și dacă folosești aparatul într-un mediu unde este frig, bateria putând să se descarce mai repede.

Criterii pentru alegerea camerei foto video

Zoom optic

După megapixeli cea mai căutată informație despre camera foto este zoom-ul. Zoom-ul este o masură a cât de mult poate mări un obiectiv, însă este vorba de mărire între valoarea minimă și valoarea maximă a plajei focale. Zoom-ul optic este cel real, al obiectivului foto folosit.

Unghiul de cuprindere

Unghiul de cuprindere al camerei foto video este foarte important atunci când subiectul este din sfera arhitecturii, peisajelor sau detaliilor interioare. Când unghiul de cuprindere nu este mare, nu se pot cuprinde detalii de tip panoramă într-o singură fotografie. Cu cât lungimea focală este mai mare, cu atât mai multe detalii vor încăpea în același cadru.

Calitate filmare

De câţiva ani încoace, camerele foto DSLR (Digital Single Lens Reflex) sunt capabile să înregistreze şi imagini video, iar mai recent foarte multe camere foto. Calitatea este importantă pentru că vrem filmări clare, lumioanse care să surprindă cele mai frumoase momente din viața noastră, deci vrem la rezoluție 4K, cât mai aproape de realitate.

Alimentarea

Alimentarea își are locul ei în luarea unei decizii în privința cumpărării unui astfel de dispozitiv. Poate să fie în două moduri cu baterii reîncărcabile sau cu baterii schimbările, însă un lucru este sigur și anume că alimentarea trebuie să fie rapidă deci cu un amperaj mare pentru a face față cu brio unei zile speciale din viața ta.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Cameră Auto Tip Oglindă Retrovizoare
Cea mai bună cameră auto tip oglindă retrovizoare

Nu vrei să-ți aglomerezi bordul cu o cameră auto DVR standard? Alege o cameră tip oglindă retrovizoare și integrarea în aspectul bordului va fi una aproape invizibilă.

Cea Mai Bună Cameră Auto MIO - Top / Ghid / Păreri
Cele mai bune camere video auto MIO (8 modele testate)

Review-uri comparative ale celor mai bune camere video pentru mașină marca MIO. Află avantajele și dezavantajele fiecărui model descoperite de către experții noștri.

Cea Mai Bună Dronă - Calitate Video 4K
Cea mai bună dronă cu înregistrare video 4K

Dacă tot îți cumperi o dronă, de ce să nu cumperi una cu o calitate video maximă și anume 4K? Află care sunt cele mai bune modele și ce preț au.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe