De ce să-ți iei o cameră foto video dedicată călătoriilor?

Ce este mai frumos decât un concediu cu persoana iubită sau prietenii? Un posibil răspuns ar putea consta în: poze și video-uri din timpul concediului petrecut într-o locație frumoasă, alături de de cei dragi! Fie că vorbim de un DSLR, aparat compact ori GoPro, aceste gadget-uri sunt companionul perfect pentru a imortaliza o varietate largă de cadre. Aceste produse au o versatilitate foarte mare, putând fotografia atât portrete, imagini în mișcare, peisaje, fotografie macro etc. Pot ieși poze sau video-uri frumoase și cu telefonul mobil, majoritatea dintre noi având smartphones.

Diferența între un smartphone și un aparat dedicat care filmează / face poze este că aceste obiecte sunt construite special pentru aceste funcții. Senzorul foto/video este mai mare și mai bun față de cel al unui telefon. Bateria și memoria sunt îmbunătățite, iar calitatea este net superioară. Este păcat să nu poți face cele mai bune fotografii sau să filmezi un apus de soare în cele mai bune condiții, folosind o cameră foto video dedicată călătoriilor!

Cele mai bune camere pentru călătorii

1. Canon EOS M100 BEST CHOICE

Aparat foto mirrorless, 24.2 MP cu obiectiv de 15-45 mm. Este destinat persoanelor avansate din categoria iubitorilor de fotografie. Obturatorul este electromecanic (30 - 1/4000 sec). Senzorul este CMOS, cu o dimensiune de 22.3 x 14.9 mm și procesor de imagine DIGIC 7. Rezoluția imaginilor este între 1600x1600 și 6000x4000px. Poate filma VGA-HD-Full HD în format video MPEG4 și sunet stereo. Montura obiectivului este Canon EF-M, cu 49 puncte de focalizare. Conectivitatea se realizează prin cititor de carduri, USB, NFC și Bluethooth.

Video Canon EOS M100
Opțiuni cheie
 • Aparat foto mirrorless mic, elegant, simplu
 • Compact și revoluționar
 • Conectivitate wi-fi și bluetooth
 • Editare foto cu ajutorul aplicației
 • Design unic cu huse colorate

2. Aparat foto digital Canon PowerShot G7 X Mark II, 20.1MP, Black

Aparat foto digital, compact, 20.1MP, senzor CMOS cu dimensiune de 1 inch, sensibilitate ISO de până la 12800, rezoluție imagine max. 5472 x 3648 și min. 3548 x 3648. Filmează Full HD, cu zoom optic de 4.2x și zoom digital 4x! Poți salva fotografiile in format JPG sau RAW, iar video înregistrează MP4 cu sunet AAC-LC sau MPEG4. Se poate conecta wireless (Wi-Fi / NFC) sau prin USB ori HDMI. Autonomia acumulatorului încarcat 100% poate face până la 240 cadre, pe care le poți salva în slotul de memorie SDHC, SD sau SDXC.

Video Aparat foto digital Canon PowerShot G7 X Mark II, 20.1MP, Black
Opțiuni cheie
 • Procesor ultra rapid
 • Focalizare precisă
 • Senzori, componente optice precise
 • Poze în modul noapte superbe

3. Sony Alpha A7II PREMIUM

Aparat foto Mirrorless, full-frame, 24.3 MP, E-Mount + Obiectiv SEL 2870 28-70mm. Senzor CMOS, 35,8x23,9 mm, rezoluție 24,3 MP și procesor de imagine BIONZ X. Fotografiile sunt salvate JPG și la rezoluții între minim 3872x2160 și maxim 6000x4000px. Aparatul filmeaza Full HD, în format XAVC S, MP4 sau AVCHD. Obiectivul este montura Sony E, cu focalizare automată în 117 puncte, construit din 9 elemente în 8 grupuri și diafragmă F/3.5 - F/5.6. Se poate conecta Wi-Fi, NFC sau prin cititor de carduri ori Micro HDMI.

Video Sony Alpha A7II
Opțiuni cheie
 • Calitate impecabilă a imaginii
 • Design compact
 • Stabilizator de imagine revoluționar
 • Compatibilitate cu o mulțime de obiective
 • Tehnologie de focalizare automată

4. GoPro Hero8 LA BUGET

Camera video sport GoPro Hero8, 4K cu stabilizare Hupersmooth 2.0 și montură incorporată. Poți face TimeWarp acum cu adaptare automată de viteză, doar atingi acranul pentru a accelera sau încetini. Utilizează magia nocturnă în 4K, 1440p sau 1080p și urmărește cum scena prinde viață cu detalii epice. Ai trei microfoane și zgomot redus de fundal pentru sunet High-Fidelity. Hero 8 Black este rezistent la apă și praf, poți salva RAW în toate modurile, calitatea video este de până 100-Mbps bit rate!

Video GoPro Hero8
Opțiuni cheie
 • Stabilizare de ultimă generație
 • Patru moduri super pentru poze
 • Sunet perfect cu microfoane și zgomot redus de fundal
 • Control vocal
 • Ecran simplu cu touch

Criterii pentru alegerea camerei foto video

Zoom optic

După megapixeli cea mai căutată informație despre camera foto este zoom-ul. Zoom-ul este o masură a cât de mult poate mări un obiectiv, însă este vorba de mărire între valoarea minimă și valoarea maximă a plajei focale. Zoom-ul optic este cel real, al obiectivului foto folosit.

Unghiul de cuprindere

Unghiul de cuprindere al camerei foto video este foarte important atunci când subiectul este din sfera arhitecturii, peisajelor sau detaliilor interioare. Când unghiul de cuprindere nu este mare, nu se pot cuprinde detalii de tip panoramă într-o singură fotografie. Cu cât lungimea focală este mai mare, cu atât mai multe detalii vor încăpea în același cadru.

Calitate filmare

De câţiva ani încoace, camerele foto DSLR (Digital Single Lens Reflex) sunt capabile să înregistreze şi imagini video, iar mai recent foarte multe camere foto. Calitatea este importantă pentru că vrem filmări clare, lumioanse care să surprindă cele mai frumoase momente din viața noastră, deci vrem la rezoluție 4K, cât mai aproape de realitate.

Alimentarea

Alimentarea își are locul ei în luarea unei decizii în privința cumpărării unui astfel de dispozitiv. Poate să fie în două moduri cu baterii reîncărcabile sau cu baterii schimbările, însă un lucru este sigur și anume că alimentarea trebuie să fie rapidă deci cu un amperaj mare pentru a face față cu brio unei zile speciale din viața ta.

5. Aparat foto digital Sony Cyber-Shot DSC-RX100, 20.2MP, FullHD, Black

Aparat foto/video de tip compact, senzor CMOS de 1 inch, sensibilitate ISO 125 - 6400 și rezoluție sensor 20.2 MPX. Zoom-ul optic este de 3.6x, iar cel digital de 54x. Rezoluția imaginii este între 3872x2160 și maxim 5472x3648 px. Fișierele sunt salvate JPG, iar pentru video MP4, VGA, AVCHD. Conectivitatea se realizează prin Micro HDMI și USB, acumulatorul are o autonomie de 330 cadre, iar cardul de memorie poate să fie SD ori SDHC. Setările predefinite sunt Macro, Portret, Peisaj, Noapte și Manual. Aparatul are built-in bliț, iar diafragma maximă este F/4.9.

Video Aparat foto digital Sony Cyber-Shot DSC-RX100, 20.2MP, FullHD, Black
Opțiuni cheie
 • Cameră foto compactă profesionistă
 • Personalizare ușoară
 • Fotografii reale cu culori vii
 • Editare rapidă și simplă
 • Design compact

6. Camera foto Instant Polaroid Snap, 10MP, Negru

Cum îi spune și numele este instant. Cu un design compact dar chic și viu colorată, aceată cameră îți poate imprima fotografiile de înaltă calitate sau capturile spontane, pline de culori vii, pe hârtie foto specială, lucioasă, ca un adevărat profesionist. Pozele sunt captate rapid apoi le poți edita direct de pe ecranul aparatului folosind programele prestabilite și chiar cu renumitul mod “Cabina Foto”. Chiar de este noapte sau lumina nu te ajută acest aparat este dotat și cu un bliț care te va scotea din împas, ca tu sa pierzi nici un moment spectaculos.

Video Camera foto Instant Polaroid Snap, 10MP, Negru
Opțiuni cheie
 • Foto instant de înaltă calitate
 • Posibilitate editare foto
 • Printare în 3 moduri
 • Tehnologie de ultima oră
 • Design minimalist și simplu

7. Aparat foto digital premium Sony Cyber-Shot DSC-RX10 IV, High zoom, 20.1MP, Negru

Acest aparat a fost ales ”COMPACT CAMERA OF THE YEAR” în 2017, senzorul foto/video este CMOS (dimensiune 1 inch), oferind o rezoluție de 20.1 MPx, sensibilitate ISO 125 - 12800. Rezoluția video este 4K, zoom optic 25x, zoom difital 100x, salvează fișierele JPG și RAW, memorie tip SD, SDXC, SDHC. Oferă conectivitate Bluethooth și Wi-Fi, iar acumulatorul are o autonomie de 400 cadre. Display-ul este de 3 inchi (LCD), iar vizorul este de tip electronic. Aparatul are built-in bliț și o diafragmă maximă de f/2.4-f/4.0.

Video Aparat foto digital premium Sony Cyber-Shot DSC-RX10 IV, High zoom, 20.1MP, Negru
Opțiuni cheie
 • Cameră foto inteligentă
 • Design compact și modern
 • Sistemul de focalizare uimitor
 • Ecran tactil
 • Control prin aplicație

8. Camera video sport GoPro HERO7, 4K, GPS, Black Edition

Camera video sport GoPro HERO7, 4K, GPS, Black Edition! Camera este solid + waterproof, rezistentă, subțire, pregătită pentru orice aventură! Vine la pachet cu comenzi vocale precum ”GoPro take a photo” sau ”GoPro start recording”. Poți face și live streaming direct pe Facebook, salvând în același timp video-urile la o rezoluție mare pe cardul SD. TimeWarp Video îți poate crește viteza de până la 30x pentru a transforma evenimentele mai lungi în unele mai scurt și în momente ușor de împărtășit. Poți filma în 4K 60 frames și 12 MP photos.

Video Camera video sport GoPro HERO7, 4K, GPS, Black Edition
Opțiuni cheie
 • Stabilizator de ultimă generație
 • Design compact rezistent la apă
 • Control vocal precis
 • 4 moduri de fotografiere
 • Filmare flux video Live

Întrebări despre camerele foto pentru călătorie

Câte poze pot stoca în memoria camerei?

În funcție de tipul camerei foto aceasta poate avea atât memorie internă cât și memorie externă (card SD). Memoria internă a unei camere foto pentru călătorie poate ajunge până la 32 GB ceea ce înseamnă cam 10000 poze a 3MB. Cardurile externe pot extinde memoria cu până la 128 GB.

Cum pot extrage pozele pentru a le pune pe Facebook?

Pozele se pot descărca direct pe telefon sau pe alt dispozitiv prin conexiunea la Wi-fi sau bluetooth și apoi se pot încarcă pe contul de Facebook. O altă metoda, folosită mai ales când sunt foarte multe poze sau filme pe camera foto, datorită ratei de transfer mai ridicate, este transferul prin cablu usb la un PC sau laptop.

Îmi pot face selfie cu o cameră foto-video de călătorie?

Da! Îți poți face un selfie cu camera foto de călătorie. Există opțiunea Timer, pe care trebuie să o activezi și în 5, 10, 15 secunde de la apăsarea butonului de poză, aparatul va imortaliza momentul mult dorit, în care subiectul principal ești chiar tu. Simplu și creativ poți apoi să o editezi.

Cât ține bateria unei camere foto video pentru călătorii?

Depinde de model, acesta poate ține de la câteva ore până la max 1-2 zile. Contează câte poze se fac sau cât se filmează cu aparatul foto-video. Contează și dacă folosești aparatul într-un mediu unde este frig, bateria putând să se descarce mai repede.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe