De ce ai nevoie de o bandă de alergat pentru acasă?

Banda de alegat pentru acasă este foarte bună pentru toate grupele de utilizatori, pentru începători, cu exerciții cardiovasculare ocazionale sau de recuperare medicală, pentru utilizatori intermediari care doresc să slăbească sau să ardă calorii, pentru utilizatori avansați, care o folosesc pentru tonifiere sau rezistență, adică pentru toate grupele de oameni.

În comparație cu alte tipuri de aparate sportive, banda de alergare este mult mai simplă de utilizat. Tot ce trebuie să faci este să mergi sau să alegi pe cureaua specială, pusă în mișcare, la viteza și intensitatea dorită, de un motor pozitionat dedesubt. Banda de alergat este alegerea ideală pentru că te ajută să scapi de kilogramele nedorite, să îți tonifiezi și dezvolți musculatura totul în timp ce îți crești rezistența corpului, fără ajutorul unei alte persoane specializate și în intimitatea casei tale.

Consola vă furnizează informaţii de bază cu privire la exerciţii. Spre exemplu viteza, distanţa parcursă, timpul de alergare, numărul mediu de calorii arse. Există modele de benzi de alergat care îți oferă diferite instrumentele de măsură şi diferite programe care permit evaluarea performanţelor şi progresul, ca şi compatibilitatea cu diferite accesorii, gen MP3 player.

Benzi de alergat care pot fi folosite în propria casă

1. FitTronic D550 BEST CHOICE

Designul plăcut și motorul puternic dar totodată silențios fac din această bandă de alergare un model deosebit. Stabilă și robustă este modelul perfect atât pentru persoanele care sunt începătoare în ale fitness-ului, cât și pentru sportivii de performanță care doresc o îmbunătățire semninificativă. Displayul multifuncțional și programele prestabilite sunt un mare plus pentru antrenamentele de bază sau pentru cele complexe. După terminarea exercițiilor banda se pliază ușor iar cu ajutorul roțiilor se poate depozita într-un loc ferit.

Opțiuni cheie
 • Design modern și robust
 • Ușor de depozitat sau mutat
 • Redare muzică MP3
 • Înregistrare puls
 • Oprire de siguranță

2. Banda de alergat pliabila, T4000 plus, argintiu, 1.75 CP, 12 KM/H, TheWay Fitness BEST CHOICE

Banda de alergat T4000 plus ideală pentru antrenament acasă. Ocupă foarte puțin spațiu, fiind pliabilă total, poate fi depozitată sub pat sau canapea. Consola cu sistem dublu de control tactil, la o singură atingere. Există două afișaje ale sistemului de control tactil, pe care le poți controla cu mâna sau cu telecomanda. Reglabilă la 120 grade. Banda de alergat model Dimond cu suprafața de alergare extinsă ce va permite să beneficiați de un antrenament sigur și confortabil. Suprafața de alergare din cinci straturi de calitate superioară ce vă protejează genunchii împotriva șocurilor. Funcționează în două moduri: mers (walking) și alergat (running mode).

Opțiuni cheie
 • Usor de depozitat - se apliază
 • Ideală pentru antrenament acasă
 • Scop: mers sau alergat
 • Sistem de control cu touch screen
 • Display digital

3. Banda de alegare BeProgressive BE4545 PREMIUM

Dacă vrei să fii cât mai sănătos fără să ieși din casă, o bandă de alergare ar fi ideală.
Ai la dispoziție un aparat compact special conceput pentru antrenamente confortabile la domiciliu.
Datorită dimensiunilor sale mici este ușor de instalat, dar și de depozitat atunci când nu o folosești.
Ai la dispoziție un aparat potrivit pentru un antrenament complet, lung, de înaltă calitate care îți oferă avantajul unei depozitări cât mai ușoare.
Dacă nu știai are amortizoare incorporate și face antrenamentul plăcut pentru articulații.

Video Banda de alegare BeProgressive BE4545
Opțiuni cheie
 • Fabricată din metal rezistent
 • Consolă reglabilă
 • Greutate redusă
 • Simplu de utilizat
 • Suportă o greutate de până la 110 kg

4. Banda de alergare Techfit MT 99, motor 1.5CP, viteza 1-10km/h, greutate maxima admisa 100kg

Banda de alergare Techfit MT 99 are un motor de 1.5CP și o viteză de 1-10 km/h pentru o greutate maxim admisă de 100 kg.
Este ușor de folosit pentru o experiență de antrenament motivantă și confortabilă chiar din interiorul casei tale.
Acest aparat te ajută să îți îmbunătățești sistemul cardio respirator și astfel îți vei crește rezistența fizică. Are un design deosebit și extrem de slim pentru a fi cât mai ușor de folosit. Are o linie elegantă și solidă, fapt ce face din ea, un partener ideal pentru alergare.

Opțiuni cheie
 • Poate fi folosită în confortul propriei case.
 • Ușor de folosit.
 • Este foarte confortabilă.
 • Prezintă suporturi pentru sticla de apa.
 • Prezintă un port MP3.

Cum aleg cea mai bună bandă de alergat pentru interior?

Tipul de motor

La o bandă de alergat motorul este cel care pune în mișcare covorul rulat și te asistă în timpul antrenamentului. Puterea motorului este factorul decisiv în ceea ce privește calitatea aparatului. O bandă de alergare de interior trebuie să aibă cel puțin 2 CP.

Greutatea suportată

Greutatea maximă suportată de o bandă de alergare variază între 100 și 150 KG, sarcină maximă. Nu este indicat să forțăm banda cu o greutate care depășeste sarcina maximă admisă a acesteia. Există totuși și modele profesionale dedicate persoanelor care depășesc această greutate.

Programe speciale

Un plus în cazul benzilor de alergat de uz casnic este confortul pe care îl oferă opțiunile de antrenament. Cele mai bune benzi oferă programe speciale care acoperă mai multe nivele de dificultate, de la începători la avansați dar și programe care pun accentul pe rezolvarea anumitor probleme de sănătate.

Nivel de înclinare

Antrenamentele la banda de alergare pot fi dintre cele mai solicitante mai ales dacă modelul permite ajustarea înclinației. Cu cât crești nivelul înclinației cu atât scade viteza de alergare însă crește nivelul de efort depus în timpul antrenamentului dar și numărul caloriilor consumate.

Viteza maximă

Cea mai bună bandă de alergat pentru uz casnic este ea care îndeplinește nevoile utilizatorului. Dacă esti o fire atletică, antrenamentele tale sunt susținute și îți place să cresți în permanență obiectivele atunci viteza maximă pe care o poți atinge la alergare este printre cele mai importante criterii.

5. Banda de alergat cu inclinare automata Energy Fit MT10A

Acest model de bandă este ideal pentru uz casnic având un motor silențios, dar suficient de puternic de 1.5 CP cât să poți beneficia de un antrenament complet. Suportă o greutate a utilizatorilor de până la 130 kg. Ca mărime este medie așa că nu ocupă mult loc, este relativ ușoară și are roți pentru transportul facil. Afișajul permite monitorizarea pulsului, vitezei, timpului, distanței parcurse, caloriilor consumate, dar și a nivelului de înclinare. Produsul vine asamblat în proporție de 95% ceea ce ușurează mult munca în momentul instalării.

Opțiuni cheie
 • Înclinare automată
 • Sistem de amortizare a șocului la alergare
 • Funcționare ușoară și silențioasă
 • Depliere automată
 • Dimensiune medie

6. Banda de alergat electrica BodyFit A1001, motor 2.0 CP, viteza pana la 12 km/h, 12 programe, pliabila

Această bandă de alegat este destinată îmbunătățirii ritmului cardiac, cât și a menținerii în formă a musculaturii. Este dotată cu motor puternic de 2 CP, ce poate atinge o viteză de până la 12 km/oră, având 12 programe diferite de setare a vitezei.
Acum alergerea este mult mai simplă, chiar din confortul casei tale, în timp ce îți vizionezi serialul favorit, fără a mai fi nevoie să ieși în parc. Este compactă și ușoară fiind ușor de depozitat sau de mutat, fără a fi nevoie să o dezasamblezi. Începe chiar astăzi un ritm de viață sănătos.

Opțiuni cheie
 • Fabricată din materiale de înaltă calitate
 • Dotată cu motor puternic
 • Simplu de utilizat
 • Nu ocupă mult spațiu
 • Consum redus de energie

7. Pacemaker F100 bandă de alergat

Această bandă de alergat este numai bună pentru a te menține în formă și pentru a duce un ritm de viață sănătos. Este creată din materiale de înaltă calitate oferindu-ți siguranță maximă și este dotată cu tehnologie inteligentă de ultimă genereție. Este ideală pentru toate vârstele, având diferite viteze de reglaj.
Nu trebuie să îți faci griji în privința instalării, aceasta având dimensiuni reduse și poate fi la fel de simplu de mutat, datorită greutății reduse.
Acum este foarte simplu să începi o viață sănătoasă.

Opțiuni cheie
 • Usor de utilizat
 • Ușor de depozitat
 • Economisire de spațiu
 • Absoarbe șocurile
 • Mișcare liniștită a benzii

8. Banda de alergat pliabila KingSmith WalkingPad R1 Pro

Acest produs pliabil este special conceput pentru acele persoane care nu au suficient spațiu acasă și au nevoie de produse cât mai ușor de depozitat. Sportul este cunoscut pentru faptul că îți oferă o stare de bine. Dacă nu ai timp să mergi la sală, exercițiile făcute acasă sunt cele mai utile.
Această bandă de alergat te ajută să te menții în formă chiar și când stai închis în casă. Poți face sport în timp ce te uiți la emisiunea sau filmul favorit. Această bandă te ajută să ai un stil de viață sănătos, echilibrat cu puțin efort.

Opțiuni cheie
 • Design superior de pliere.
 • Întotdeauna la îndemână.
 • Poate fi utilizată atât pentru alergat cât și pentru mers.
 • Trei moduri de control.
 • Poate fi folosită in confortul propriei case.

Întrebări despre benzile de alergat pentru interior

Cât timp e recomandat să alerg zilnic pentru a avea o sănătate bună?

Pentru a avea o sănătate mai bună Organizația Mondială a Sănătății recomandă să facem mișcare fizică regulată timp de 60 minute zilnic. Foarte important este să facem încălzirea inainte de antrenament dar și să relaxăm musculatura după un efort susținut măcar 10 minute.

Se poate strânge banda de alergat pentru a ocupa mai puțin loc?

Sistemul de pliere sau depliere este foarte important pentru că poți strânge sau ascunde banda de alergare foarte rapid. Majoritatea benzilor de alergare vă oferă posibilitatea de a ridica şi fixa suprafaţa de alergare la finalul cursei. Pentru a aşeza la loc banda de alergare, aparatul este prevăzut cu un sistem care înlesneşte coborârea benzii.

Zgomotul poate deranja vecinii?

În general, benzile de alergat nu sunt zgomotoase, însă, cu cât crește viteza de alergare sau înclinația, acestea pot scoate mai mult zgomot. Cu toate acestea, o bandă de alergat nu poate să genereze atât de mult zgomot încât să enerveze vecinii sau pe cei din casă.

Dacă am o problemă există vreun sistem de urgență să opresc rapid banda?

Banda de alegere are un sistem de siguranță cu ajutorul căruia întreg sistemul se poate opri pentru a nu rănii utilizatorul în situații de urgență, spre exemplu dezechilibrări. Acest sistem se poate activa prin cheia de siguranță, sau cheia magenetică, un buton de culoare roșie, aflat în fața utilizatorului.

Pot muta ușor dintr-un loc în altul o bandă de alergat pentru interior?

Cheia unui aparat bun se ascunde însă în detalii, de aceea o bandă de alergare de interior trebuie să fie ușor de mutat. Sistemul de deplasare la majoritatea benzilor de alergare sunt echipate cu role pentru deplasare. Însă unele benzi sunt mai ușor de mutat datorită greutății scăzute.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe