De ce ai nevoie de o band─â de alergat pentru acas─â?

Banda de alegat pentru acas─â este foarte bun─â pentru toate grupele de utilizatori, pentru încep─âtori, cu exerci╚Ťii cardiovasculare ocazionale sau de recuperare medical─â, pentru utilizatori intermediari care doresc s─â sl─âbeasc─â sau s─â ard─â calorii, pentru utilizatori avansa╚Ťi, care o folosesc pentru tonifiere sau rezisten╚Ť─â, adic─â pentru toate grupele de oameni.

În compara╚Ťie cu alte tipuri de aparate sportive, banda de alergare este mult mai simpl─â de utilizat. Tot ce trebuie s─â faci este s─â mergi sau s─â alegi pe cureaua special─â, pus─â în mi╚Öcare, la viteza ╚Öi intensitatea dorit─â, de un motor pozitionat dedesubt. Banda de alergat este alegerea ideal─â pentru c─â te ajut─â s─â scapi de kilogramele nedorite, s─â î╚Ťi tonifiezi ╚Öi dezvol╚Ťi musculatura totul în timp ce î╚Ťi cre╚Öti rezisten╚Ťa corpului, f─âr─â ajutorul unei alte persoane specializate ╚Öi în intimitatea casei tale.

Consola v─â furnizeaz─â informa┼úii de baz─â cu privire la exerci┼úii. Spre exemplu viteza, distan┼úa parcurs─â, timpul de alergare, num─ârul mediu de calorii arse. Exist─â modele de benzi de alergat care î╚Ťi ofer─â diferite instrumentele de m─âsur─â ┼či diferite programe care permit evaluarea performan┼úelor ┼či progresul, ca ┼či compatibilitatea cu diferite accesorii, gen MP3 player.

Benzi de alergat care pot fi folosite în propria casă

1. Kondition HMG-1800 LA BUGET

Acest model este unul extrem de compact, cu un design minimalist ce se poate ├«ncadra ├«n orice fel de spa╚Ťiu din locuin╚Ť─â. Po╚Ťi s─â te bucuri de antrenamente sus╚Ťinute la tine acas─â, chiar dac─â nu ai mult spa╚Ťiu disponibil pentru c─â dimensiunile sale sunt reduse. Modelul este potrivit celor care vor s─â fac─â mi╚Öcare dar sunt ├«ncep─âtori la capitolul alergare. Banda suport─â o greutate de p├ón─â la 100 kg. Po╚Ťi alege din cele 3 trepte de ├«nclina╚Ťie manual─â ╚Öi po╚Ťi monitoriza ├«n tip real timpul, viteza, distan╚Ťa, pulsul ╚Öi caloriile consumate.

Op╚Ťiuni cheie
 • Foarte u╚Öoar─â ╚Öi compact─â
 • Design minimalist, potrivit oric─ârei ├«nc─âperi
 • Pliabil─â ╚Öi u╚Öor de transportat
 • Arie alergare suficient─â pentru uz casnic
 • Afi╚Öaj: timp, distan╚Ť─â, vitez─â, calorii ╚Öi puls

2. FitTronic D500 BEST CHOICE

Designul pl─âcut ╚Öi motorul puternic dar totodat─â silen╚Ťios fac din aceast─â band─â de alergare un model deosebit. Stabil─â ╚Öi robust─â este modelul perfect at├ót pentru persoanele care sunt ├«ncep─âtoare ├«n ale fitness-ului, c├ót ╚Öi pentru sportivii de performan╚Ť─â care doresc o ├«mbun─ât─â╚Ťire semninificativ─â. Displayul multifunc╚Ťional ╚Öi programele prestabilite sunt un mare plus pentru antrenamentele de baz─â sau pentru cele complexe. Dup─â terminarea exerci╚Ťiilor banda se pliaz─â u╚Öor iar cu ajutorul ro╚Ťiilor se poate depozita ├«ntr-un loc ferit.

Op╚Ťiuni cheie
 • Design modern ╚Öi robust
 • U╚Öor de depozitat sau mutat
 • Redare muzic─â MP3
 • ├Änregistrare puls
 • Oprire de siguran╚Ť─â

3. Orion Elegance L1 PREMIUM

Acest model de band─â pentru alergare este alegerea ideal─â pentru cei care fac sport acas─â ├«n mod regulat ╚Öi ├«╚Öi monitorizeaz─â activitatea fizic─â. Se poate conecta ╚Öi controla cu dispozitivele smart prin intermediul func╚Ťiei bluetooth. Are 12 programe de activitate presetate dar ╚Öi posibilitate de a personaliza antrenamentul. Banda ├«nregistreaz─â p├ón─â la 3 profiluri de utilizatori cu greutate maxim─â de 135 kg. Suprafa╚Ťa de alergare potrivit─â de 130*46 cm, viteza de p├ón─â la 18.8 km/h ╚Öi puterea motorului de 2.5 CP dar ╚Öi designul actual sunt aspecte importante ├«n alegerea modelului.

Op╚Ťiuni cheie
 • Motor silen╚Ťios
 • Se poate controla din aplica╚Ťie
 • Design modern
 • Display informativ
 • Intrare auxiliar─â pentru muzic─â

4. Banda alergare Kondition HM-3800

Benzile de mers ┼či de alergare pot fi folosite pentru a efectua o gam─â variat─â de exerci┼úii, ├«n orice moment al zilei. Banda alergare Kondition HM-3800 este dotat─â cu un motor puternic ╚Öi cu o suprafa╚Ť─â de alergare medie, ceea ce face ca aceat─â band─â s─â fie perfect─â pentru a desfasura un antrenament cardio pl─âcut ╚Öi eficient. Dimensiunea medie ╚Öi designul compact ne ajut─â la o mutare ╚Öi o depozitare rapid─â ╚Öi f─âr─â b─ât─âi de cap. Pe display-ul ├«ncorporat apar toate informa╚Ťiile necasare unui antrenament complex, iar diversitatea programelor prestabilite ne vor ajuta la p─âstrarea s─ân─ât─â╚Ťii de fier.

Op╚Ťiuni cheie
 • Varietate de programe antrenament
 • ├Änclina╚Ťie ╚Öi vitez─â ajustabile cu Shortkey
 • Compact─â ╚Öi u╚Öor de transportat
 • Silen╚Ťioas─â
 • Motor suficient pentru utilizare casnic─â

Cum aleg cea mai bun─â band─â de alergat pentru interior?

Tipul de motor

La o band─â de alergat motorul este cel care pune ├«n mi╚Öcare covorul rulat ╚Öi te asist─â ├«n timpul antrenamentului. Puterea motorului este factorul decisiv ├«n ceea ce prive╚Öte calitatea aparatului. O band─â de alergare de interior trebuie s─â aib─â cel pu╚Ťin 2 CP.

Greutatea suportat─â

Greutatea maxim─â suportat─â de o band─â de alergare variaz─â ├«ntre 100 ╚Öi 150 KG, sarcin─â maxim─â. Nu este indicat s─â for╚Ť─âm banda cu o greutate care dep─â╚Öeste sarcina maxim─â admis─â a acesteia. Exist─â totu╚Öi ╚Öi modele profesionale dedicate persoanelor care dep─â╚Öesc aceast─â greutate.

Programe speciale

Un plus ├«n cazul benzilor de alergat de uz casnic este confortul pe care ├«l ofer─â op╚Ťiunile de antrenament. Cele mai bune benzi ofer─â programe speciale care acoper─â mai multe nivele de dificultate, de la ├«ncep─âtori la avansa╚Ťi dar ╚Öi programe care pun accentul pe rezolvarea anumitor probleme de s─ân─âtate.

Nivel de înclinare

Antrenamentele la banda de alergare pot fi dintre cele mai solicitante mai ales dac─â modelul permite ajustarea ├«nclina╚Ťiei. Cu c├ót cre╚Öti nivelul ├«nclina╚Ťiei cu at├ót scade viteza de alergare ├«ns─â cre╚Öte nivelul de efort depus ├«n timpul antrenamentului dar ╚Öi num─ârul caloriilor consumate.

Viteza maxim─â

Cea mai bun─â band─â de alergat pentru uz casnic este ea care ├«ndepline╚Öte nevoile utilizatorului. Dac─â esti o fire atletic─â, antrenamentele tale sunt sus╚Ťinute ╚Öi ├«╚Ťi place s─â cres╚Ťi ├«n permanen╚Ť─â obiectivele atunci viteza maxim─â pe care o po╚Ťi atinge la alergare este printre cele mai importante criterii.

5. Banda de alergat cu inclinare automata Energy Fit MT10A

Acest model de band─â este ideal pentru uz casnic av├ónd un motor silen╚Ťios, dar suficient de puternic de 1.5 CP c├ót s─â po╚Ťi beneficia de un antrenament complet. Suport─â o greutate a utilizatorilor de p├ón─â la 130 kg. Ca m─ârime este medie a╚Öa c─â nu ocup─â mult loc, este relativ u╚Öoar─â ╚Öi are ro╚Ťi pentru transportul facil. Afi╚Öajul permite monitorizarea pulsului, vitezei, timpului, distan╚Ťei parcurse, caloriilor consumate, dar ╚Öi a nivelului de ├«nclinare. Produsul vine asamblat ├«n propor╚Ťie de 95% ceea ce u╚Öureaz─â mult munca ├«n momentul instal─ârii.

Op╚Ťiuni cheie
 • ├Änclinare automat─â
 • Sistem de amortizare a ╚Öocului la alergare
 • Func╚Ťionare u╚Öoar─â ╚Öi silen╚Ťioas─â
 • Depliere automat─â
 • Dimensiune medie

6. Banda de alergare electrica KETTLER TRACK MOTION

Produsul este o alegere bun─â pentru antrenamentul de acas─â ├«ntruc├ót motorul de 2 CP este suficient de puternic c├ót s─â po╚Ťi alerga cu 16 km/h ╚Öi este foarte u╚Öor de folosit. Cu ajutorul afi╚Öajului ╚Öi computerului cu iluminare po╚Ťi alege unul din programele presetate sau po╚Ťi folosi accesoriile pentru setarea manual─â ╚Öi personalizarea antrenamentului ├«n func╚Ťie de condi╚Ťia ta fizic─â dar ╚Öi de starea ta de s─ân─âtate. Banda este foarte u╚Öor de mutat, este robust─â ╚Öi nu ocup─â mult spa╚Ťiu de╚Öi suprafa╚Ťa de alergare este generoas─â.

Video Banda de alergare electrica KETTLER TRACK MOTION
Op╚Ťiuni cheie
 • Afi╚Öare grafic─â, computer cu iluminare
 • Senzori ╚Öi accesorii pentru programe personalizate
 • Ro╚Ťi pentru transport facil
 • Sistem shock absorber patentat
 • Suprafa╚Ť─â alergare generoas─â

7. Banda alergare Kondition HM-9100 FIT, Putere motor 4.5CP, pliabila, Inclinare motorizata, Greutate maxima utilizator 150kg, Suprafata alergare 151x53 cm

Unul din principalele atuuri ale acestui produs este faptul c─â are un motor puternic de 4.5 CP. Asta ├«nseamn─â c─â po╚Ťi atinge o vitez─â de alergare de 20 km/or─â. ├Än plus, panta ╚Öi nivelul de intensitate sunt motorizate ╚Öi foarte u╚Öor de ajustat prin intermediul ShortKey, adic─â o simpl─â ap─âsare de buton. Un alt beneficiu este c─â po╚Ťi ├«mp─âr╚Ťi aparatul ╚Öi cu al╚Ťi membri ai familiei, ├«ntruc├ót po╚Ťi crea 3 profiluri de utilizare. Limita maxim─â de greutate suportat─â de band─â este 150 kg. Utilitatea este dat─â ╚Öi de suprafa╚Ťa de alergare, generoas─â pentru un aparat de utilizat acas─â, respectiv 151x53 cm dar ╚Öi de faptul c─â banda este pliabil─â.

Op╚Ťiuni cheie
 • Pliabil─â
 • Motor puternic
 • Schimbare vitez─â, ├«nclina╚Ťie cu shortkeys
 • 5 trepte de ├«nclina╚Ťie
 • 3 profile de utilizare

8. Banda de alergare electrica Kettler Sprinter 3

Modelul este destinat ├«ncep─âtorilor ╚Öi vine ├«n sprijinul acestora cu programe de antrenament optimizate. Nivelul de ├«nclinare este reglabil cu p├ón─â la 10 % iar viteza maxim─â de alergare atins─â poate fi ╚Öi de 12 km/h. Setarea obiectivelor de antrenament se face foarte u╚Öor cu ajutorul computerului cu care este dotat─â banda, iar sistemul de absorb╚Ťie a ╚Öocurilor face ca experien╚Ťa de alergare s─â fie mult mai pl─âcut─â. Produsul are inclusiv func╚Ťie de recuperare, adic─â relaxarea musculaturii dup─â un ritm sus╚Ťinut de alergare. Este u╚Öor de transportat datorit─â sistemului easy roller, dimensiunile medii 154x78x125 fac ca ╚Öi suprafa╚Ťa de alergare s─â fie suficient─â. Greutatea utilizatorilor suportat─â de band─â este 110 kg.

Op╚Ťiuni cheie
 • Roti pentru depozitare u╚Öoar─â
 • Display led multifunc╚Ťional
 • Programe speciale pentru antrenament
 • Motor silen╚Ťios
 • Senzori pentru m─âsurare puls

Întrebări despre benzile de alergat pentru interior

Cât timp e recomandat să alerg zilnic pentru a avea o sănătate bună?

Pentru a avea o s─ân─âtate mai bun─â Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii recomand─â s─â facem mi╚Öcare fizic─â regulat─â timp de 60 minute zilnic. Foarte important este s─â facem ├«nc─âlzirea inainte de antrenament dar ╚Öi s─â relax─âm musculatura dup─â un efort sus╚Ťinut m─âcar 10 minute.

Se poate str├ónge banda de alergat pentru a ocupa mai pu╚Ťin loc?

Sistemul de pliere sau depliere este foarte important pentru c─â po╚Ťi str├ónge sau ascunde banda de alergare foarte rapid. Majoritatea benzilor de alergare v─â ofer─â posibilitatea de a ridica ┼či fixa suprafa┼úa de alergare la finalul cursei. Pentru a a┼čeza la loc banda de alergare, aparatul este prev─âzut cu un sistem care ├«nlesne┼čte cobor├órea benzii.

Zgomotul poate deranja vecinii?

├Än general, benzile de alergat nu sunt zgomotoase, ├«ns─â, cu c├ót cre╚Öte viteza de alergare sau ├«nclina╚Ťia, acestea pot scoate mai mult zgomot. Cu toate acestea, o band─â de alergat nu poate s─â genereze at├ót de mult zgomot ├«nc├ót s─â enerveze vecinii sau pe cei din cas─â.

Dac─â am o problem─â exist─â vreun sistem de urgen╚Ť─â s─â opresc rapid banda?

Banda de alegere are un sistem de siguran╚Ť─â cu ajutorul c─âruia ├«ntreg sistemul se poate opri pentru a nu r─ânii utilizatorul ├«n situa╚Ťii de urgen╚Ť─â, spre exemplu dezechilibr─âri. Acest sistem se poate activa prin cheia de siguran╚Ť─â, sau cheia magenetic─â, un buton de culoare ro╚Öie, aflat ├«n fa╚Ťa utilizatorului.

Pot muta ușor dintr-un loc în altul o bandă de alergat pentru interior?

Cheia unui aparat bun se ascunde ├«ns─â ├«n detalii, de aceea o band─â de alergare de interior trebuie s─â fie u╚Öor de mutat. Sistemul de deplasare la majoritatea benzilor de alergare sunt echipate cu role pentru deplasare. ├Äns─â unele benzi sunt mai u╚Öor de mutat datorit─â greut─â╚Ťii sc─âzute.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

C─âutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Po╚Ťi lucra de oriunde ai acces la internet.
Afl─â mai multe