Cel Mai Bun Amplificator de Semnal WiFi

Cea mai bun amplificator de semnal WiFi

Modificat la 15 octombrie 2021
Articol evaluat de 102 ori:
Pagină realizată de:
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur
Alina Tudornic
Alina Tudornic

De ce ai nevoie de un amplificator de WiFi?

Perioada de timp pe care o traversăm este dominată foarte clar de internet – este esențial în toate aspectele vieții, fie la serviciu, fie acasă, în scop informativ sau pentru divertisment. Conexiunea la Internet a reușit să creeze o dependență inimaginabilă. Acesta este și motivul pentru care, stabilitatea conexiunii este atât de importantă – o legătură slabă, cu întreruperi, perioade de așteptare pentru încărcarea paginilor, poate crea stări neplăcute, iritabilitate, ba chiar frustrări în unele cazuri.

Situațiile de acest gen apar în mod special în cazul clădirilor mari, fie că ne referim la o clădire de birouri sau la locuințe vaste. Conexiunea la Internet prin WiFi este cu atât mai puternică, cu cât se lucrează mai aproape de router, însă pentru încăperile mai îndepărtate există soluția unui amplificator WiFi.

Amplificatorul WiFi, cunoscut și ca WiFi Booster sau Range Extender Wireles, este un dispozitiv destul de mic ca și dimensiune, comod, pentru că nu implică fire, cabluri care să încarce suplimentar camera și care să încurce. Acesta este prevăzut cu o serie de antene care au rolul de a amplifica semnalul de la router, creând astfel o nouă rețea, astfel încât chiar și zonele îndepărtate de routerul principal să beneficieze de un semnal puternic, evitând astfel situațiile neplăcute de care aminteam mai devreme. Semnalul pe care îl receptează acest amplificator trebuie să fie cât mai bun, pentru ca viteza de transfer pe care o oferă să fie aceeași cu cea pe care o oferă și routerul.

Amplificatoare semnal WiFi

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Range Extender TP-Link Wi-Fi AC1200, tehnologie OneMesh, RE300

 • Instalare rapidă
 • Frecvență ridicată
 • Simplu de luat oriunde
 • Consum redus de energie
 • Rată crescută de transfer
Verifică prețul

Aparatul se conectează prin wireless la routerul Wi-Fi, consolidând și extinzând semnalul în zone pe care nu le poate atinge routerul. Cu viteze de până la 300 Mbps în bandă de 2,4 GHz și 867 Mbps în bandă de 5 GHz, poți avea Wi-Fi rapid și puternic în fiecare cameră pentru a elimina zonele fără semnal. În plus, nu trebuie să mai schimbi numele retelelor Wi-Fi și poți continua streamingul atunci când te deplasezi prin casă. Indicatorul inteligent de semnal îți permite să vezi rapid puterea semnalului de la routerul tău.

la buget

* Prezentare video mai jos

Bridge/Range Extender Xiaomi MI Wi-Fi Range Extender Pro

 • Calitate superioară
 • Greutate redusă
 • Simplu de utilizat
 • Viteză crescută
 • Ușor de instalat
Verifică prețul

Mi Wi-Fi Range Extender Pro se conectează la routerul tău fără fir, consolidând și extinzând semnalul său în fiecare colț al casei chiar și către acele locuri greu accesibile, precum băi, balcoane, dormitoare. Acesta asigură o acoperire sporită și de mare viteză pentru dispozitive precum notebook-uri, tablete, smartphone-uri, console de jocuri și televizoare inteligente. Poți adăuga extensori Wi-Fi pentru a accelera mult experiența de jocuri și vizionare de filme. Dispozitivul vine acum cu o antenă 2 × 2 externă pentru a menține o rată de transmisie de 300Mbps, crescând totodată stabilitatea semnalului.

Premium

* Prezentare video mai jos

Range Extender Wireless Netgear EX7700-100PES, Gigabit, Tri-Band, 2200 Mbps (Negru)

 • Rază mare de acoperire
 • Greutate redusă
 • Performanță crescută
 • Simplu de instalat
 • Viteză crescută
Verifică prețul

Acest model de aparat cu ajutorul căruia mărești acoperirea WiFi este foarte ușor de instalat, te poate ajuta să verifici rapid care sunt dispozitivele deja conectate la internet și cu ajutorul acestuia poți afla în timp real care este viteza de internet de care beneficiezi. Poți conecta atât televizorul Smart cât și termostatul sau chiar sistemul de supraveghere video. În plus poate susține jocuri în rețea sau redarea videoclipurilor sau a filmelor cu tehnologie 4K. Vei avea internet din subsol până în grădină.

Range Extender Wi-Fi TP-Link RE315 AC1200, OneMesh™, Smart Roaming, Mod High Speed, Mod Access Point, buton WPS

 • Arie extinsă de utilizare
 • Viteză maximală de procesare
 • Practic în folosință
 • Compact
 • Compatibil cu toate dispozitivele
Verifică prețul

Acest Range Extender Wi-Fi AC1200 oferă multiple avantaje, în principal datorită tehnologiei OneMesh pe care o folosește. În primul rând, prin zona foarte mare de acoperire, sunt eliminate complet zonele cu semnal slab, iar experiența wireless este stabilă. Acesta creează o rețea Mesh. conectându-se la un router OneMesh pentru a nu exista întreruperi în acoperirea sa. Poți oricând maximiza viteza cu funcția High Speed Mode inclusă. Funcționează foarte bine cu orice tip de router Wi-Fi sau access point wireless.

Range extender TP-Link RE450, AC1750

 • Rază de acoperire de până la 900 mp
 • Interferențe de semnal reduse
 • Compatibil cu consola de jocuri, DVR și Smart TV
 • Instalare simplă
 • Performanță globală maximizată
Verifică prețul

RE450 de la TP-LINK dispune de standardul Wi-Fi, 802.11ac, ce este de trei ori mai rapid decât standardul 802.11. Aparatul oferă viteze mari în cele două benzi de frecvență de până la 1750Mbps, asigurând conexiuni de încredere pentru activitățile consumatoare de bandă precum streaming video HD/4K, jocuri în rețea fără lag și descărcarea de fișiere mari. Culorile indicatorului de semnal indică puterea semnalului primit de la router-ul wireless și te ajută în a găsi locul ideal pentru a plasa range extender-ul.

Range Extender Wireless ASUS RP-N12 Wireless-N300, 1 x RJ45 10/100

 • Tehnologie inteligentă
 • Greutate redusă
 • Performanță crescută
 • Simplu de instalat
 • Ușor de utilizat
Verifică prețul

Dacă ai nevoie de acoperire Wi-Fi extinsă pentru casa ta atunci acest device este pentru tine. Echipat cu antene interne de tip MIMO, foarte puternice, ce ajută la eliminarea zonelor ”moarte” din punct de vedere al acoperirii de semnal și îmbunătățesc aria de acoperire a rețelei. Procesul de instalare al dispozitivului de extindere a ariei de acoperire wireless este foarte ușor și intuitiv, printr-o singură apăsare a butonului WPS și instalarea s-a realizat cu succes. Aparatul dispune de 3 moduri de funcționare 3-in-1 – repetor, punct de acces, punte media.

Întrebări despre amplificatoarele de semnal WiFi

Cum alegi cel mai bun amplificator WiFi?

La întrebarea "Care este cel mai bun amplificator WiFi" nu există un răspuns clar. Fiecare om are preferințele sale și răspunsul este unul subiectiv.
Cel mai bun amplificator WiFi este cel care acoperă o serie de nevoi ale unei persoane, cum ar fi: economisirea de energie, claritatea sunetului, calitatea redării audio.

Ce funcții și caracteristici trebuie să aibă ?

Amplificatorul de semnal WiFi trebuie cel puțin să dubleze raza de acțiune a routerului tău sau poate fi folosit chiar pe post de router sau repeater.
Trebuie să ofere o rată de transmisie destul de bună și să fie simplu de instalat și de configurat.

Care este suprafața de acoperire?

Aria de acoperire diferă de la un producător la altul, de la un preț la altul și de dotările amplificatorului.
Există amplificatoare pentru casa, ce au o rază de acoperire de aproximativ 10-20m, dar și amplificatoare mai performante care pot avea o rază de acoperire de până la 1.5km.

Cum se instalează un amplificator Wifi?

Majoritatea oamenilor aleg să-şi schimbe routerul pentru a mări viteza internetului, însă un amplificator wifi este mult mai accesibil și mai ușor de instalat.
Se instalează extrem de ușor, pur și simplu se bagă in priză, se apasă butonul WPS al routerului şi apoi vă puteți conecta la amplificator.

Cum funcționează compatibilitatea cu routerul?

De-obicei, amplificatoarele de Wifi se folosesc pentru a intensifica raza de acoperire și a avea acces la internet în unele locurile unde nu aveai anterior. Compatibilitatea se realizează, utilizându-se de instrucțiuni și aceasta funcționează la un nivel înalt.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Sistem Wi-Fi Mesh Pentru Case cu Etaj
Sisteme Wi-Fi Mesh utile pentru case cu etaj sau mansardă

Cauți o soluție de împărțire a net-ului în toată casa, la etaj sau chiar în mansardă? Sistemele de tip mesh te ajută să prelungești puterea router-ului fără a avea nevoie de aparate pentru fiecare etaj în parte.

Cel Mai Bun Router Wireless cu Cartelă SIM
Routere wireless care funcționează cu cartelă SIM

Stai într-o zonă izolată și cauți un router wireless în care poți băga o cartelă SIM Vodafone, Orange sau Telekom? Vezi ce modele îți recomandăm pentru a avea net în toată casa.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe