De ce ai nevoie de un sistem wi-fi tip mesh?

O rețea mesh Wi-Fi este formată din dispozitive asemănătoare cu un router, numite noduri, care lucrează împreună pentru a oferi o rețea wireless într-o anumită zonă. Nodurile comunică între ele pentru a stabili cea mai bună cale pentru a trimite date între dispozitivele conectate la rețeaua de internet de mare viteză. Aceste sisteme oferă o acoperire Wi-Fi îmbunătățită în casă, în comparație cu routerele wireless tradiționale. Astfel, poți beneficia de un semnal wireless în spații de mari dimensiuni, sau cu pereți mulți și groși, unde routerele tradiționale ar fi limitate de puterea lor de transmisie.

Toate nodurile emit aceeași rețea Wi-Fi, cu același nume, parolă și caracteristici, indiferent de câte noduri adaugi. Poți adăuga câte noduri ai nevoie, astfel încât să îmbunătățești zona de acoperire a rețelei și, în plus, oferă rerutare dinamică, adică aleg în mod automat cea mai bună cale pentru semnalul trimis către dispozitive, astfel încât să evite congestia datelor. Majoritatea sistemelor mesh Wi-Fi sunt integrate cu asistenți virtuali precum Alexa sau Google Assistant.

Modele bune de sisteme wi-fi mesh

1. TP-Link Deco E4 BEST CHOICE

Deco E4 este cel mai simplu mod de a-ți asigura un semnal Wi-Fi puternic în fiecare colț al casei tale, acoperind până la 370 metri pătrați. Conexiunile wireless și backhaul Ethernet opțional lucrează împreună pentru a conecta unitățile Deco, oferind viteze de rețea foarte rapide și o acoperire Wi-Fi uniformă. Ai nevoie de mai multă acoperire? Pur și simplu mai adaugi o alta unitate Deco. TP-Link Mesh înseamnă că unitățile Deco lucrează împreună pentru a forma o rețea unica. Telefonul sau tableta se conectează automat la cea mai rapidă unitate Deco pe măsură ce te deplasezi prin casa, creând o conexiune Wi-Fi fară întreruperi.

Video TP-Link Deco E4
Opțiuni cheie
 • Acoperire până la 370 m
 • Roaming fără întrerupere cu un singur nume de rețea Wi-Fi
 • Asigură conexiuni fără lag pentru până la 100 de dispozitive
 • Sistem 3 în 1 - Router, Access Point și Range Extender
 • Poate fi conectat la orice alt router sau modem

2. TP-Link Deco M9 Plus PREMIUM

Sistemul Mesh Wi-Fi AC2200 Smart cu acoperire completă pentru casă Deco M9 acționează ca un hub pentru dispozitivele inteligente cu o acoperire de până la 600 mp. Reglează setările și crează interacțiuni de pe o singură platformă, oferind conexiuni Wi-Fi fără întârziere pentru peste 100 de dispozitive. Cele trei benzi separate wireless asigură o conexiune cu viteze de până la 2134Mbps, ceea ce este ideal pentru fibra gigabit. Antivirusul încorporat te apără împotriva site-urilor periculoase și te protejează în timpul plăților online.

Video TP-Link Deco M9 Plus
Opțiuni cheie
 • Smart cu acoperire completă pentru casă
 • Tehnologie avansată Deco Mash
 • Elimină zonele cu semnal slab
 • Control parental
 • Antivirus încorporat

3. Mercusys Halo S12 LA BUGET

Cu ajutorul tehnologiei Mesh, unitățile Halo lucrează împreună pentru a formă o rețea unică cu un singur nume și o singură parolă Wi-Fi. În timp ce te deplasezi prin casă, semnalul Wi-Fi se mută automat de la o unitate Halo la alta pentru a te bucura de conexiuni rapide pe toate dispozitivele conectate, acoperind o suprafață de până la 260 m². Halo S12 oferă conexiuni rapide și stabile cu viteză de până la 1167 Mbps și poate funcționa pe majoritatea conexiunilor oferite de furnizorii Internet, inclusiv pe conexiunile cu modem.

Opțiuni cheie
 • Asigură conexiune Wi-fi pentru întreaga casă (până la 260 metri pătrați)
 • Funcție self-healing - dacă una dintre unități are probleme, cealaltă preia datele
 • Extindere facilă - prin adăugarea mai multor unități Halo (compatibilitate Halo S12 )
 • Control parental - ai posibilitatea de a limita accesul copiilor sau personalului
 • Rețea pentru invitați - le oferă vizitatorilor acces la Internet, iar ție protecția dorită

4. Sistem Wireless Mesh TP-Link Deco M5 AC 1300 1267 Mbps Gigabit (3buc)

Folosind acest sistem wireless nu vei avea probleme de conexiune indiferent de camera în care te afli. ART va alege automat cea mai bună rută pentru a-ți oferi servicii de calitate, rapide și fără efort. ARt funcționează pe baza fiecărei locații a produselor din casa ta. Te vei bucura de cea mai buna conexiune folosind un singur card SSD. Folosind ART te poți plimba în voie prin casă fără să îți pierzi conexiunea în timp ce faci streaming, te joci online, navighezi sau descarci conținut din online.

Video Sistem Wireless Mesh TP-Link Deco M5 AC 1300 1267 Mbps Gigabit (3buc)
Opțiuni cheie
 • Conexiune performantă pentru toate încăperile spațiului (locuință, birou)
 • Configurare facilă, asistată - ești ajutat să identifici cel mai bun loc de amplasare
 • Greutate redusă, design modern, ce fac unitățile facil de manevrat
 • Funcții multiple incluse (Antivirus, Control Parental, Test de viteză)
 • Rețea dedicată vizitatorilor, pentru protecția datelor private

5. Sistem wireless ASUS Lyra Trio, tip Mesh , AC1750, Dual-Band

Sistemul tip mesh ASUS Lyra Trio se remarcă prin asigurarea Wi-fi în fiecare încăpere a casei, putând fi configurat rapid și sigur. Hub-urile Lyria Trio lucrează permanent împreună pentru a genera cel mai bun semnal, grație designului unic al antenelor așezate în formă de piramidă. Sistemul este prevăzut cu funcție de blocare a site-urilor cu conținut periculos, poți controla și accesul copiilor sau personalului (control parental) și are capacitatea de a detecta și bloca unitățile infectate, atunci când este cazul.

Video Sistem wireless ASUS Lyra Trio, tip Mesh , AC1750, Dual-Band
Opțiuni cheie
 • Asigură semnal rapid în orice colț al locuinței/spațiului
 • Conexiunile tuturor dispozitive sunt protejate și private
 • Utilizează un design al antenelor MIMO 3x3, permițând traficul simultan
 • Funcție de filtrare URL (protejează contra conținutului inadecvat) - control parental
 • Funcție de blocarea a site-urilor cu conținut periculos

6. Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco E3 (2-pack) AC1200 cu acoperire completa pentru casa

Sistemul Deco E3 este cel mai simplu mod de a-ți asigura un semnal Wi-Fi puternic în fiecare colț al casei, acoperind până la 220 metri pătrați (2 pack, veriunea UE). TP-Link Mesh înseamnă că unitățile Deco lucrează împreună pentru a formă o rețea unică. Telefonul sau tableta se conectează automat la cea mai rapidă unitate Deco, pe măsură ce te deplasezi prin casă, creând o conexiune Wi-Fi fără întreruperi. De asemenea, prin Self-Healing, asigură menținerea conexiunii online chiar dacă un nod cedează, reușind să redirecționeze automat datele.

Video Sistem Wi-Fi Mesh TP-Link Deco E3 (2-pack) AC1200 cu acoperire completa pentru casa
Opțiuni cheie
 • Acoperire completă pentru casă
 • Rapid
 • Stabil
 • Elimină zonele fără semnal WiFi
 • Acoperă până la 220 mp

7. Sistem Wireless Mesh ASUS Lyra Mini, Gigabit, Dual Band, 1300 Mbps, Pack of 3, 3 Antene interne (Alb)

Sistemul Lyra mini creează o singură rețea Wi-Fi pentru întreaga locuință, astfel încât nu trebuie să îți faci probleme legate de rețeaua pe care trebuie să o alegi. Sistemul de bază Lyra mini include trei hub-uri, suportând cu ușurință adăugarea unor hub-uri suplimentare pentru a oferi o acoperire și mai extinsă. De asemenea, cu AiProtection, tehnologia încorporată în Lyra mini, toate dispozitivele tale conectate, inclusiv echipamentele pentru case inteligente (IoT), sunt protejate pentru a preveni compromiterea datelor tale personale.

Opțiuni cheie
 • 3 antene interne
 • Sistem Wireless Mesh ASUS Lyra MinI
 • 1300 Mbps
 • Dual Band
 • WPS

8. TP-Link AC1200 AV1000 Sistem Mesh Wi-Fi DECO P9 2-PACK Caracteristici wireless

Deco P9 combină Wi-Fi-ul Dual Band și circuitul electric pentru a crea o rețea Mesh puternică. Tehnologia Powerline folosește cablurile electrice ale casei tale pentru a crea conexiuni mai puternice între unitățile Deco, reducând impactul pereților și a altor obstacole asupra semnalului și oferind viteze de rețea mai rapide și o acoperire extinsă. Sistemul Hibrid oferă o acoperire de până la 560 m2 prin combinarea rețelei Wi-Fi Dual Band și a rețelei Powerline. TP-Link Mesh asigură că unitățile Deco lucrează împreună pentru a forma o rețea unică. Telefonul sau tableta se conectează automat la cea mai rapidă unitate Deco pe măsură ce te deplasezi prin casă, creând o conexiune Wi-Fi fară întreruperi. Cu viteze de rețea de trei ori mai rapide decât cele din generația anterioară datorita tehnologiei wireless 802.11ac, Deco poate oferi conexiuni fară întârziere pentru peste 100 de dispozitive. Deco P9 este compatibil cu oricare alt model Deco pentru a forma o rețea Mesh. Extinde acoperirea Mesh Wi-Fi oricând prin adăugarea mai multor unități Deco.

Video TP-Link AC1200 AV1000 Sistem Mesh Wi-Fi DECO P9 2-PACK Caracteristici wireless
Opțiuni cheie
 • Sistem Mesh Wi-Fi
 • Frecventă: 2.4GHz și 5GHz
 • Rată de Semnal: 867Mbps la 5GHz
 • Porturi: 2* LAN/WAN Gigabit Alimentare 100-240V ~ 50/60Hz 0.5A
 • Deco Unit

Întrebări frecvente despre sisteme wi-fi tip mesh

Cum funcționează un sistem wi-fi de tip mesh?

Un sistem wireless de tip mesh este modalitatea simplă pe care o poți alege pentru a beneficia de semnal Wi-Fi puternic în fiecare colț al casei tale, acoperind până la 220 de metri pătrați, fară întreruperi. Acesta face ca unitățile să colaboreze pentru a forma o rețea unificată cu un singur nume, iar dacă ai nevoie de semnal și în altă parte a casei, poți adăuga o unitate care se va uni la rândul ei la rețea.

Câte noduri poți conecta la un sistem wi-fi de tip mesh?

Unul din cele mai importante avantaje ale unui sistem wi-fi de tip mesh este că poți adăuga câte noduri ai nevoie, astfel încât să îmbunătățești zona de acoperire a rețelei wireless. Poți să cumperi stații separat și să le adaugi în funcție de nevoile tale, fără un efort de configurare adițional.

Un sistem wi-fi de tip mesh poate fi controlat printr-o aplicație mobilă?

Majoritatea sistemelor Wi-Fi sunt adesea administrate cu ajutorul unei aplicații pentru smartphone sau tabletă. Aplicația comunică cu sistemul mesh prin Wi-Fi sau Bluetooth, sau prin ambele tehnologii, în funcție de cine a produs modelul pe care îl folosești.

Ce acoperire are un sistem wi-fi de tip mesh?

Fiecare sistem wi-fi de tip mesh, furnizat de diferitele branduri, îți va pune la dispoziție un anumit grad de acoperire. Unele modele pot acoperi aproximativ 260 mp, în timp ce altele pot acoperi chiar și suprafețe de 510 mp. De aceea, este important să te orientezi în funcție de necesitățile reale de utilizare și să urmărești acest criteriu în specificațiile produsului.

Un sistem wi-fi de tip mesh are performanțe mai bune ca un router wireless?

Atunci când le evaluăm individual, nodurile dintr-un sistem mesh Wi-Fi sunt mai puțin puternice decât un router wireless standard. Puterea lor stă în numărul de noduri folosite pentru a crea sistemul și împreună pot oferi o acoperire mai bună decât un router tradițional.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe