De ce să le cumperi părinților sau bunicilor un telefon cu taste mari?

Telefoanele mobile au devenit parte integrantă a vieții de zi cu zi, ajutându-ne să menținem legătura cu cei dragi. Cu toate acestea, pentru vârstnici poate fi ușor descurajant să le utilizeze pe cele perfomante, nefiind familiarizați cu tehnologiile moderne. Vestea bună este că, pe lângă multitudinea de oferte de telefoane inteligente, de ultimă generație, există modele de telefoane concepute pentru facilitatea operării, cu design simplu și funcții cheie. Telefoanele pentru seniori răspund și rezolvă problemele cu care s-ar putea confrunta părinții, bunicii sau alte persoane apropiate: probleme de vedere, deficiență de mobilitate sau pur și simplu, sunt pe gustul celor vârstnici, care nu doresc să utilizeze telefonul pentru alte funcții, exceptând apelurile voce și/sau mesaje.

Avantajele telefoanelor mobile din această gamă se remarcă prin: taste mari, afișajul cu caractere facil de citit, facilitatea operării, rezistență. Simplitatea în utilizare este posibilă acestor avantaje, așa că utilizatorii nu vor avea nevoie de mult timp pentru a învăța să le opereze. În plus, vei avea liniște atunci când cei dragi utilizează un astfel de telefon mobil, știind că poate fi folosit și pentru situații de urgențe, precum: funcție pentru apelare de urgență, cu numere preferențiale, funcție de transmitere a locației etc.

Cele mai bune telefoane cu taste mari pentru seniori

1. Panasonic KX-TU150EXB BEST CHOICE

În era telefoanelor smart, vârstnicii noștri se simt depășiți de tehnologie. În același timp, este necesar că aceștia să dețină un telefon mobil, astfel că modelul Panasonic KX-TU150EXB este alegerea potrivită pentru aceștia numai. Butonul SOS plasat la îndemână este pregătit pentru situațiile de urgență în care utilizatorul s-ar putea afla. Are o baterie cu capacitate extinsă pentru funcțiile pe care le are, având un ecran destul de mare, la fel ca și butoanele, pentru o utilizare facilă, chiar și pentru cei cu deficiențe de vedere.

Video Panasonic KX-TU150EXB
Opțiuni cheie
 • Agendă telefonică 300 de intrări
 • Compatibil cu aparate auditive
 • Buton SOS
 • Meniu în limba română
 • Display color LCD

2. Panasonic KX-TU456EXCE PREMIUM

Tastele de dimensiuni mari sunt ușor de apăsat și de văzut, iar funcția de formare a numărului cu semnal sonor confirmă vocal tasta de apelare care este apăsată, astfel utilizatorul poate fi sigur că numărul este corect.
Afișajul de dimensiuni mari este ușor lizibil grație contrastului ridicat iar vizualizarea meniului, orei și informațiile apelantului sunt afișate în mod clar.
Utilizatorii pot selecta dintre trei tipuri diferite de sunete oferind posibilitatea reglării sunetului vocii interlocutorului, fiind foarte util persoanelor vârstnice cu probleme auditive.

Video Panasonic KX-TU456EXCE
Opțiuni cheie
 • DisplayTip TFT LCD
 • Caller ID: da
 • Vibratii: da
 • Agendă: 254 numere
 • Speaker: Da

3. E-Boda S200D LA BUGET

E-Boda Senior S200D este un telefon mobil practic și intuitiv, potrivit pentru persoane în vârstă. Ergonomic și dotat cu o tastatură generoasă, aceasta are funcția de redare vocală a tastelor numerice. Prin apăsarea butonului SOS timp de 3 secunde telefonul va trimite un SMS predefinit către numerele de urgență setate, iar bateria de 1400 mAh îți garantează o autonomie extinsă, oferindu-ți posibilitatea de a lua legătura cu cei dragi oricând este nevoie. Astel spus, acesta este gândit exact pentru nevoile tale.

Video E-Boda S200D
Opțiuni cheie
 • Telefon Dual SIM
 • Buton SOS
 • Autonomie extinsă (1400 mAh)
 • Tastatură ergonomică și mare
 • Display LCD color

4. Telefon Mobil Evolveo EasyPhone XD, 1.3MP (Negru)

Modul de operare al acestui tip de telefon a fost simplificat: cifre și litere mari, ușor de citit pe un display color. Tastele individuale separate au rolul de a simplifica scrierea de mesaje text SMS precum și tastarea numerelor de telefon. Pe partea laterală a telefonului veți găsi 3 butoane dedicate pntru apelarea numerelor favorite. Puteți porni rapid camera telefonului prin apăsarea unui buton, iar pentru ascultarea posturilor favoride de radio, nu este necesară conectarea căștilor, în interiorul telefonului fiind o antena integrată care permite căutarea automată a posturilor.

Opțiuni cheie
 • Display color și taste mari - ușor de operat
 • Posibilitatea atașării de fotografii la contacte
 • Modelul este prevăzut cu 3 butoane laterale pentru apelarea numerelor favorite
 • Funcții de urgență incluse: SOS de apelare, trimitere mesaje SMS de urgență
 • Alte funcții: Radio FM, lanternă, Bluetooth

5. Telefon mobil MaxCom Comfort MM462 Senior, Black

Telefonul suportă reproducerea fișierelor audio stocate pe un card microSD. Este posibil să folosiți și fișierele audio proprii drept melodii de apel, sunet mesaj sau tonuri de alarmă. Acesta are un meniu ușor de utilizat asigurând o operare simplă a telefonului atât pentru a iniția apeluri cât și pentru trimiterea de mesaje SMS și MMS.
Melodiile de apel și difuzorul cu un nivel sonor ridicat, butoanele mari și luminate și standul pentru încărcarea facilă a bateriei, caracteristici importante pentru orice telefon din gama pentru seniori, fac din MaxCom Comfort o alegere ideală.

Opțiuni cheie
 • Design clasic, model simplu, cu un singur SIM
 • Tehnologie integrată 2G
 • Prevăzut cu taste mari, facil de operat
 • Funcție de apelare rapidă integrată
 • Materiale rezistente (atât pentru telefon, cât și pentru încărcător)

6. Telefon mobil Alcatel Senior 2019G Single SIM Metallic Gray

Telefonul mobil Senior 2019G, este un produs Alcatel, o companie cunoscută pentru serviciile oferite din industria telecomunicației, producând în România telefoane mobile, telefoane digitale și echipamente de infrastructură pentru telefonia GSM, calitatea acestuia fiind deci garantată. Ca și funcționalități specifice gamei pentru seniori, telefonul prezintă stand de încărcare și buton SOS, fiind în același timp la curent cu tehnologia modernă, fiind compatibil RO-Alert, având posibilitatea apelării rapide și memorie extensibilă prin card până la 32Gb.

Opțiuni cheie
 • Tip: Candy bar
 • Single SLIM
 • Micro SIM
 • Greutate: 80 gr
 • Ecran: TFT

7. Telefon mobil MaxCom Comfort MM831, Ecran 2.4

Telefonul mobil pentru seniori Maxcon Confort are pobibilitatea salvării până la 500 de contacte în agenda telefonică, memorie extensibilă prin card de memorie de până la 32 Gb, o baterie ce oferă o durata maximă de funționare în regim de așteptare de 380 de ore, iar în regim de convorbire până la 10 ore. Din funcționalități putem menționa camera de 2 MP, conexiune Bluetooth, lanternă încorporată, radio FM și stand de încărcare, iar ca aspecte importante pentru seniori, acesta are butoane mari și luminate, font mare și meniu simplu și buton de urgență SOS.

Opțiuni cheie
 • Memorie extensibilă prin card de memorie – dimensiune maximă: 32 GB
 • Timp convorbire până la 10 ore
 • Bluetooth, lanternă încorporată, radio FM, stand încărcare
 • Butoane mari și luminate, font mare și meniu simplu
 • Buton de urgență SOS

8. Telefon mobil pentru seniori Evelatus Wave 2020, Dual SIM, Red

Evelatus Wave 2020 oferă calitatea apelurilor și durata de viață a bateriei încorporate într-un telefon ușor de utilizat, la un preț rezonabil. Acesta oferă și un display secundar ce poate fi folosit pentru verificarea rapidă a ceasului sau a notificărilor. Dintre aspectele importante telefoanelor din gama pentru seniori, Wave 2020 prezintă un buton SOS care permite contactarea cu ușurință a până la cinci persoane, tastatură cu butoane mari și iluminate care sunt combinate cu un display luminos și ușor de citit.

Opțiuni cheie
 • Telefon cu design clasic, cu dual SIM
 • Culoarea telefonului este roșu aprins - ușor de vizualizat
 • Tehnologii integrate: 2G și 3G
 • Telefonul dispune de RO-ALERT
 • Alte funcții: Bluetooth, memorie internă 64 MB, baterie Li-Ion, rezoluție video VGA

Întrebări despre telefoanele cu taste mari pentru seniori

Cât de mari sunt prețurile acestor telefoane?

Un avantaj al telefoanelor cu design simplu, concepute pentru utilizare de bază (apel voce, SMS), destinate utilizatorilor vârstnici sau cu diferite deficiențe - este prețul redus. În comparație cu prețurile telefoanelor smart de pe piață, prețul de achiziție al telefoanelor cu taste mari sunt considerabil mai mici.

Există posibilitatea memorării numerelor preferențiale - de apelat în caz de urgență?

Când te-ai hotărât să achiziționezi pentru tine sau pentru cei dragi un astfel de telefon, va trebui să identifici funcțiile modelelor disponibile. Posibilitatea memorii unor numere preferențiale - facil de apelat în caz de urgență - este o funcție extrem de utilă, pe care o pot folosi seniorii, ori de câte ori este necesar.

Cât de repede învață o persoană vârstnică să utilizeze acest model de telefon?

Modelele de telefoane pentru seniori sunt concepute pentru a facilita operarea, astfel încât acestea să învețe să le opereze cât mai rapid. Vizualizarea rapidă a fonturilor și caracterelor este ușurată de ecranul simplu, iar tastarea numerelor este facilitată de tastele mari.

Care sunt funcțiile de bază ale telefonului?

Majoritatea telefoanelor din gama pentru seniori au o serie de funcționalități dedicate acestora: butoane mari și luminate, interfață simplificată, buton SOS, funcție radio fără căști, un volum sonor ridicat și predefinirea unor numere de telefon pe butoane dedicate.

Cât de rezistent este telefonul - rezistă la șocuri fizice?

În general telefoanele din gama pentru seniori au o rezistență sporită, fiind proiectate să reziste cu ușurință căzăturilor de până la 1.5 metri. Totuși, dacă nu vedeți în descrierea produsului certificarea IP68 sau IP67, este cel mai bine să vă adresați vânzătorului sau producătorului.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe