Cea Mai Bună Pompă de Aer Pentru Acvariu

Cea mai bună pompă de aer pentru acvariu

Modificat la 19 decembrie 2021
Articol evaluat de 43 ori:
Pagină realizată de:
Alina Tudornic
Alina Tudornic
Andrei Ursache
Andrei Ursache

De ce ai nevoie de o pompă de aer pentru acvariu?

Dacă ești în căutarea unui hobby, sau dacă îți dorești doar să ai un animal de companie, dar locuiești la apartament, atunci acvaristica s-ar putea să fie soluția perfectă pentru tine. Dincolo de achiziționarea unui acvariu și al peștilor care vor locui în el, este important de știut că mai sunt și alte lucruri de luat în considerare, pentru a crea un mediu de trai sănătos și a unui ecosistem echilibrat.

Achiziționarea unei pompe de aer este un pas important care trebuie făcut pentru acvariu. Pompa de aer este folosită într-un acvariu pentru a asigura aerarea apei în mod eficient, oxigenând-o, pentru a nu trebui să o schimbi prea des. Aerul este introdus in interiorul acvariului prin intermediul unui furtun, la al cărui capăt se pune o duză de aer, pentru că acesta să fie spart în bule cât mai mici și pentru a fi cât mai ușor de diluat în apă.

De multe ori, o pompă de aer va avea și un filtru de particule, care va fi folosit pentru a reține impuritățile mai mici sau mai mari care există în aer, pentru ca acestea să nu ajungă în apă.

Cea mai bună pompă de acvariu

Cel mai bun

Pompa AQUAEL Circulator 1500

Pompa creează mișcarea apei, furnizează o aerare excelentă cu aceeași parametri în toate zonele acvariului și este dotată cu un sistem care permite schimbarea sensului de circulare a apei, așa numita funcție de flux reversibil. Puteresa sa este de 22W. Înălțimea de pompare atinge maxim 100 cm, iar debitul de apă este reglabil între 150 și 1500l/h.
Verifică prețul

Pompa AQUAEL Circulator 1500 este foarte potrivită pentru recircularea și oxigenarea apei în acvarii cu apă sărată sau dulce. Capacitatea maximă a acvariilor în care poate fi folosită este de 350l.

la buget

Pompa de aer Happet HB20 pentru acvariu 100-200 l/ 2 W P122

Este fabricată din materiale de înaltă calitate, ce asigură o bună oxigenare a apei și are un consum redus de energie. Are o greutate redusă și este ușor de instalat în orice acvariu de aproximativ 100-200L, oferind condiții optime pentru viețuitoarele din el. Are o gură de evacuare, ce are o capacitate de 2L pe minut şi este ideală pentru apă dulce.
Verifică prețul

După cum știe fiecare dintre noi, peștii au nevoie de asemenea de oxigen, iar pompa de aer de la Happet este soluția perfectă pentru acvariul tău.

Premium

Pompa de aer Tetratec Aps 400 Acvariu 250-600L

Este dotată cu design si tehnologie inovativa, foarte silențioasă datorită camerelor fonoabsorbante și a piciorușelor de cauciuc ce atenuează vibrațiile, are debitul și presiunea constante. Include robinet pentru reglarea debitului de apă, îndeplinește cele mai mari standarde de calitate și siguranță și în plus de toate acestea are membrană din cauciuc durabil și puternic.
Verifică prețul

Această pompă de aer este potrivită pentru acvariile care au o capacitate cilindrica de peste 250 litri și care nu depășesc 600 litri.

Aquael Pompă aer acvariu oxypro 150

Este concepută pentru a funcționa în permanență în acvarii adânci, fiind capabilă să pompeze aer chiar și la 2m adâncime. Eficiența și intensitatea de operare sunt cele două caracteristici care definesc foarte bine funcționalitatea acesteia. Este potrivită pentru acvariile de maxim 150l, iar debitul de aer maxim este 1x150l/h.
Verifică prețul

Pompa de aer Oxypro pentru acvarii este silențioasă, toate vibrațiile fiind atenuate de către corpul pompei alcătuit din câteva elemente independente, precis interconectate.

Pompa de aer JBL Prosilent A100

Este de dimensiuni reduse și foarte silențioasă. Pompa de aer trebuie folosită non-stop, timp de ani de zile, de aceea consumul de energie este redus, doar 2,9 W. Când este vorba de acvarii cu multe plante și pești exotici, este important ca oxigenarea să se facă foarte bine și constant, de aceea această pompă are o performanță de 100 l/h.
Verifică prețul

Cumpărarea unei pompe de aer sau de apă este un pas important care trebuie făcut pentru acvariul tău. Această pompa de aer este folosită într-un acvariu, de 40-150 L, . pentru a asigura aerarea apei în mod eficient, oxigenand-o.

Pompa aer acvariu Hailea ajustable silent air pump ACO-6604, 2X4.5L/min

Pe lângă înlocuirea apei periodică și curățarea acvariului, aceștia au nevoie de hrană specială și de o bună oxigenare constantă a apei. Pompa de aer pentru acvariu de la HAILEA este ideală pentru acvariul tău, fiind silențioasă și extrem de performantă. Se alimentează la 220V și are o capacitate de 2x4. 5L/min.
Verifică prețul

Un acvariu cu peștișori colorați este ceva exotic și mai mult decât atât este atracția unei locuințe. Însă peștișorii sunt niste animăluțe mai gingașe care au nevoie de atenție și îngrijire specială.

Întrebări frecvente despre pompele de aer pentru acvariu

Este o pompă de aer necesară?

O pompă de acvariu este absolut necesară. Chiar dacă acvariul are propriul său filtru intern care poate avea și acest rol, pe lângă cel de filtrare, tot vei avea nevoie de o pompă de aer. Filtrul își poate pierde din eficacitate în timp, iar in acel caz pompa de aer pentru acvariu îți salvează micii locatari.

În ce mediu se poate utiliza o pompă de aer?

Există pe piață foarte multe modele de pompe de aer pentru acvarii. Unele dintre au un domeniu de utilizare universal, altele pot fi folosite doar în apa dulce. În funcție de specificul acvariului tău va trebui să ții cont de tipul pompei alese. O pompă de aer pentru apă dulce va coroda și se va gripa dacă va fi folosită în apă sărată.

Sunt zgomotoase pompele de aer?

Ca orice dispozitiv care are piese în mișcare și pompele de aer produc zgomot. Intensitatea zgomotului este dată de puterea pompei de aer. Dacă ai un acvariu de mari dimensiuni, cu siguranță și pompa de aer folosită va fi mare și se va auzi, mai ales în liniștea nopții. Dacă ai un acvariu în dormitor trebuie să ții cont de acest aspect.

Ce volum poate pompa?

Cele mai multe sisteme de filtrare necesită circularea unui volum de 22-23 litri pe oră, deci este indicat să alegi o pompă care poate furniza această viteză. Mai clar, o pompă potrivită pentru un acvariu de aproximativ 115 litri ar trebui să fie capabilă să pompeze minim 680 litri pe oră?

Ce sistem de filtrare are pompa?

Alegerea pompei depinde de asemenea de tipul de sistem de filtrare de care are nevoie acvariul tău. Cel mai adesea, un sistem de filtrare eficient este dependent de un sistem de pompare potrivit. Filtrele din burete sunt o variantă economică ce este adesea trecuta cu vederea de către posesorii de acvarii de dimensiuni mari, fiind preferate în recipientele destinate înmulțirii peștilor.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Acvariu de Pești pentru Apartament / Casă
Acvarii de pești bune pentru apartament sau casă

Știai că simpla prezență a unui acvariu încăpere te poate relaxa? Deasemenea poate fi și o pată de culoare vie care îți poate înfrumuseța locuință. Vezi cel mai bun acvariu pe care-l poți cumpăra astăzi.

Cel Mai Bun Hrănitor Automat Pentru Acvariu
Cel mai bun hrănitor automat pentru acvariu

Ești mult timp plecat de acasă și nu are cine să hrănească peștii constant? Un hrănitor automat îți va permite un stil de viață mai relaxat știind că peștișorii tăi sunt bine hrăniți fără bătăi de cap din partea ta.

Cel Mai Bun Aspirator Electric Pentru Acvariu
Cel mai bun aspirator electric pentru acvariu

Un acvariu curat este necesar pentru sănătatea peștilor tăi. Aspiratorul electric de acvariu te va ajuta să cureți mai ușor sedimentele depuse pe pietrișul de pe fund.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe