Cel Mai Bun Aspirator Electric Pentru Acvariu

Cel mai bun aspirator electric pentru acvariu

Modificat la 08 martie 2022
Articol evaluat de 23 ori:
Pagină realizată de:
Liviu Mihuț
Liviu Mihuț

De ce ai nevoie de un aspirator electric pentru acvariu?

Unul dintre cele mai importante accesorii de acvariu este un aspirator de curățare acvariu. Întâlnit în acvaristică sub denumirea de aspirator substrat, aquarium vacuum cleaner, gravel cleaner sau sifonator acvariu, rolul acestuia este esențial în curățirea substratului acvariului și scoaterea mizeriei acumulate în stratul de nisip/pietriș de pe fundul acvariului realizând o sifonare a substratului din acvariu. De asemenea cu ajutorul unui aspirator pentru acvariu se poate realiza schimbul apei în acvariu scoțând cu ajutorul lui apa din acvariu.

Aspiratoarele de acvariu sunt de 2 feluri: manuale și electrice. Un aspirator acvariu manual va sifona substratul și în același timp va scoate o parte din apă afară din acvariu în timp ce un aspirator de acvariu electric este capabil să ridice mizeria din substrat și să o depoziteze într-un săculeț prin care apa trece înainte de a se reîntoarce înapoi în acvariu. Practic cu ajutorul unui astfel aspirator de sifonat evităm schimbul apei sifonând în același timp acvariul. Dacă vorbim de cel mai bun aspirator de acvariu acesta trebuie să fie capabil de a curăța eficient substratul acvariului inclusiv curățare substrat acvariu plantat.

Cel mai bun aspirator electric pentru acvariu

Cel mai bun

Aspirator substrat electric Happet pentru acvariu

Funcționează cu două baterii de tip R14, este prevăzut cu un cap pentru aspirator terminal ce este dotat cu plasă pentru a evita aspirarea peștilor, filtru de capăt pentru aspirat alge și un filtru triunghiular pentru aspirarea eficientă a colțurilor acvariului. Are dimensiuni reduse, poate fi depozitat oriunde fără a ocupa mult spațiu, este ușor de utilizat de către oricine.
Verifică prețul

Aspiratorul electric pentru acvarii de la Happet reprezintă un accesoriu extrem de folositor pentru întreținerea acestora.

la buget

Aspirator pentru acvariu Nubios CH-729

Capul de aspirare este prevăzut cu o sită deasă care împiedică trecerea nisipului, a plantelor sau peștilor, dar este perfectă pentru aspirarea resturilor de hrană, a plantelor moarte de la suprafața nisipului sau a excrementelor care murdăresc mediul din interior. Acest dispozitiv este extrem de practic și economisești mult timp cu ajutorul lui.
Verifică prețul

Acest aspirator performant pentru acvariu este ceea ce căutai pentru întreținerea simplă și fără efort pe care ți-o doreai. Aspiratorul este dotat cu pompă pentru curățarea eficientă a depunerilor din substratul acvariului.

Premium

Aspirator acvariu JBL AquaEx Set 45-70

Aici îți vine în ajutor aspiratorul pentru acvariu JBL AquaEx, care este ideal pentru curățarea acvariilor cu o adâncime cuprinsă între 45 și 70 de cm. Datorită formei sale, acesta aspirator permite curățarea colțurilor și a locurilor greu accesibile. De asemenea prezintă protecție pentru plante și pești.
Verifică prețul

Dacă și tu ești pasionat de pești și plante subacvatice, cu siguranță ți-ai achiziționat deja acvariul preferat. Și pentru a asigura bunăstarea ființelor din acvariul tău, acesta trebuie întreținut periodic.

Sifonator electric pentru acvariu pe baterii SMART BATTERY CLEANER

Acest sifonator electric este totodată și un aspirator ce te ajută la curățarea acvariilor, astfel încât peștii sau țestoasele să trăiască într-un mediu curat și sănătos. Sistemul modular al aspiratorului permite folosirea acestuia la o gama foarte mare de acvarii fiind adaptabil extrem de ușor. Este realizat din material plastic de calitate, funcționează cu ajutorul a 2 baterii de tip C 1,5 V care nu sunt incluse.
Verifică prețul

Întreținerea acvariilor devine mai simplă când dispui de un astfel de accesoriu în casă.

Întrebări frecvente despre aspiratoarele electrice pentru acvariu

Ce este un aspirator electric pentru acvariu?

Un aspirator electric pentru acvariu este, de fapt, un tub de plastic de circa 5 cm în diametru, care are fixat la unul dintre capete un alt tub sifonat. Poți folosi aspirația, la o distanță de aproximativ 5 cm de substratul acvariului, pentru a-l curăța săptămânal.

Este periculos pentru pești sau plante?

Aceste tipuri de aspiratoare pentru acvariu funcționează la tensiune electrică joasă, neriscantă pentru acvariu și locatarii acestuia. Trebuie, totuși să ai grijă astfel încât în timpul operării acestuia să nu aspiri plantele sau chiar peștii mai mici (dacă nu i-ai mutat).

Se poate folosi și în acvariile de broaște țestoase?

Vei găsi pe piață și modele de aspiratoarele electrice care se pot folosi și la acvariile de broaște țestoase. Trebuie să verifici cu atenție specificațiile produsului pentru a fi sigur că ai ales echipamentul potrivit nevoilor tale.

Ce beneficii aduce folosirea unui aspirator electric pentru acvariu?

Principalul beneficiu al utilizării unui aspirator electric pentru pietriș în acvariu este că îți permite să scăpi eficient de murdărie, deșeurile de pește, particulele de alimente nemâncate și reziduurile generale care se acumulează în partea de jos a acvariului. Acest lucru ajută la îmbunătățirea calității apei acvariului tău, precum și la ușurarea sarcinii asupra sistemului de filtrare.

Cum se aspiră un acvariu cu nisip?

Dacă ai ales nisipul ca substrat pentru acvariu, îl poți aspira, dar vei avea nevoie de un sistem de curățare a rezervoarelor conceput pentru a face acest lucru. Nu toate aspiratoarele de acvariu pot fi utilizate pentru curățarea nisipului, așa că asigură-te că îți achiziționezi echipamentul potrivit.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Filtru Intern Pentru Acvariu
Cel mai bun filtru intern pentru acvariu

Te-ai decis să-ți montezi un filtru intern pentru acvariu? Află care sunt cele mai bune modele și de unde le poți cumpăra.

Cel Mai Bun Acvariu de Pești pentru Apartament / Casă
Acvarii de pești bune pentru apartament sau casă

Știai că simpla prezență a unui acvariu încăpere te poate relaxa? Deasemenea poate fi și o pată de culoare vie care îți poate înfrumuseța locuință. Vezi cel mai bun acvariu pe care-l poți cumpăra astăzi.

Cel Mai Bun Hrănitor Automat Pentru Acvariu
Cel mai bun hrănitor automat pentru acvariu

Ești mult timp plecat de acasă și nu are cine să hrănească peștii constant? Un hrănitor automat îți va permite un stil de viață mai relaxat știind că peștișorii tăi sunt bine hrăniți fără bătăi de cap din partea ta.

Cea Mai Bună Lampă LED Pentru Acvariu
Cea mai bună lampă LED pentru acvariu

Du-ți acvariul la următorul nivel cu ajutorul unei lămpi LED. Lumina LED nu afectează metabolismul peștilor și oferă încăperii un aspect foarte cool.

Cel Mai Bun Filtru Extern Pentru Acvariu
Cel mai bun filtru extern pentru acvariu

Te-ai decis să-ți montezi un filtru extern pentru acvariu? Află care sunt cele mai bune modele și de unde le poți cumpăra.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe