Cel Mai Bun Filtru Extern Pentru Acvariu

Cel mai bun filtru extern pentru acvariu

Modificat la 13 mai 2022
Articol evaluat de 20 ori:
Pagină realizată de:
Ioana Chiabur
Ioana Chiabur

De ce să montezi un filtru extern la acvariu?

Dacă ai un acvariu, vei constata la un moment dat că oricât de mult ai încerca să îl menții curat tot trebuie să filtrezi apa, pentru a îndepărta murdăria și resturile nocive care pot pune în pericol viețile viețuitoarelor marine.

Un filtru extern pentru acvariu reprezintă cea mai bună soluție atât pentru curățarea propriu zisă, cât și datorită accesibilității în vederea înlocuirii cartușului filtrant. Aceste modele sunt puternice și robuste, astfel încât să te poată servi pentru cât mai mult timp.

De obicei montarea unui astfel de filtru se realizează foarte ușor, în mai puțin de 30 de minute, cu condiția să fi consultat manualul pentru instrucțiuni cu privire la toate conexiunile. Este indicat să alegi capacitatea filtrului direct proporțională cu volumul acvariului tău.

Astfel, dacă ai un acvariu de 30 l ar trebui să iei un filtru de 30-60 l. Printre cele mai utilizate filtre externe de pe piață se regăsesc și cele de la Eheim Classic, care vin cu diverse caracteristici capabile să răspundă nevoilor tale.

Cel mai bun filtru extern pentru acvariu

Cel mai bun

Filtru Extern Tetra Tetratec 1200 L/h Plus

 • Debit mare
 • Montare externă
 • Rezistent
 • Fiabil
 • Filtrare în 5 etape
Verifică prețul

Filtrul extern Tetra Tetratec oferă o modalitate eficientă de curățare a apei din orice acvariu și este recomandat acvariilor mai mari de 250 l. Apa este curățată după un procedeu de filtrare în 5 trepte. Filtrul este foarte ușor de instalat și este dotat cu un sistem de amorsare integrat care se realizează la o simplă apăsare de buton. O caracteristică importantă a acestui filtru o reprezintă funcționarea silențioasă, astfel că îl poți instala în imediata vecinătate a acvariului. Are un debit de apă de 1300 l/h.

la buget

TETRA EX 400 Plus Filtru extern pentru acvariu 10-80 L

 • Montare externă
 • Debit mare
 • Rezistent
 • Capacitate mare de filtrare
 • Silențios
Verifică prețul

Deoarece apa din acvariul tău trebuie să fie în permanență curată pentru a nu leza micii locuitori, filtrul de la Tetra, EX 400 Plus, nu trebuie să îți lipsească. Acest filtru menține peștii și plantele în forma și sănătoase. Tehnologia după care a fost construit acest filtru ajuta la descompunerea, în mod fiabil și sigur, a excesului de nutrienți pentru a ajuta la menținerea unei calități bune a apei. Filtrul vine complet echipat cu materiale de filtrare și este foarte ușor de curățat și întreținut.

Premium

Filtru extern acvariu JBL CRISTAL PROFI e1902 greenline 300-800 l

 • Montare externă
 • Pentru acvarii de până la 700 l
 • Complet echipat
 • Filtrare mecanică și biologică
 • Ușor de curățat
Verifică prețul

Filtru extern acvariu JBL CRISTAL PROFI e1902 greenline 300-800 l. Filtru extern gravitațional, recomandat pentru acvarii cuprinse între 90-700 litri (120-150cm), complet echipat, pentru filtrarea mecanică și biologică a apei din acvariu. Robineți pentru reglarea debitului de intrare/ieșire. Pentru o poziționare corectă și facilă a filtrului, furtunurile acestuia se rotesc la 360 grade în blocul robineților. Volumul canistrei filtrului JBL CristalProfi e1902 greenline este de 15l și este complet echipat cu masă filtrantă originală JBL.

Filtru extern Sera Fil Bioactive 130 UV

 • Simplu de utilizat
 • Silențios
 • Economic
 • Practic
 • Performant
Verifică prețul

Filtru extern Sera Fil Bioactive 130 UV, reprezint[ noul sistem de filtrare seră fil bioactive purifică și curăță apă. Este ușor de utilizat, făcut să consume puțină energie și silențios, pentru un conform mai mare. Cu ajutorul materialelor de filtrare Sera siporax filtru este de 34 de ori mai performant decât în cazul în care utilizezi un material filtrant ceramic obișnuit. Filtru extern pentru acavrii are un volum de 130L. Datorită sterilizatorului UV-C integrat de 5 W reduce creșterea algelor și agenților patogeni din acvariu.

Filtru extern acvariu Hydor Professional 450EU

 • Accesibil
 • Rezistent
 • Capacitate mare de filtrare
 • Formă dreptunghiulară
 • Sistem de blocare de siguranță
Verifică prețul

Hydor Professional 450EU este un filtru extern care poate fi folosit pentru acvariile de până la 450 l. Datorită sistemului patentat de auto amorsare, filtrul este foarte ușor de instalat și garantează o filtrare extrem de eficientă. Formația dreptunghiulară îl face să fie perfect de depozitat întru un dulap, lângă acvariu. Este dotat și cu un sistem de blocare de siguranță pentru a preveni deschiderea sa din greșeală. Asigură un debit maxim de 900 l/h, având un volum total de 9,7 l. Conține 4 coșuri cu materiale filtrante.

Filtru extern acvariu JBL CRISTAL PROFI e402 greenline 40-120 l

 • Ușor de curățat
 • Complet echipat
 • Simplu de folosit
 • Practic
 • Util
Verifică prețul

Filtru extern pentru acvariu, JBL CRISTAL PROFI e402, face parte din categoria filtrelor gravitaționale și este recomandat pentru acvariile cu volumul între 40 și 120 l și înălțimea de până la 80 cm. Filtrul vine complet echipat pentru filtrarea mecanică și biologică a apei din acvariu. Este foarte ușor de montat, iar furtunurile acestuia se rotesc 360° în blocul robineților. Filtrul are o canistră cu un volum de 4,6 l, iar pompa poate dislocui 450 l/h. Are pompă dotată cu un ax ceramic, care face ca filtrul să fie silențios.

Filtru Extern Acvariu SunSun HW 603B

 • Rezistent
 • Dimensiuni reduse
 • Fiabil
 • Debit ridicat
 • Funcționare silențioasă
Verifică prețul

Acest filtru te va ajuta să economisești spațiul din interiorul acvariului. El poate fi amplasat cu ușurință sub acvariu, într-un dulap sau chiar lângă acvariu. Pentru a-l putea poziționa optim, conexiunile furtunului la partea de sus a capacului permit rotirea la 360°. Este perfect pentru a-l folosi la acvarii cu un volum de apă de până la 120 l și are 3 trepte de filtrare. Capacitatea pompei asigură un debit ridicat, dar liniștit de până la 400 de l/h. Înainte de prima operare, materiale filtrante trebuie scoase din ambalaj.

Filtru cascada pentru acvariu Aquael Versamax FZN-3

 • Accesibil
 • Ocupă foarte puțin spațiu
 • Eficiență ridicată
 • Cartuș cu burete standard
 • Debit reglabil
Verifică prețul

Filtru cascadă pentru acvariu Aquael Versamax FZN-3. Filtrul Versamax FZN-3 este un filtru extern tip cascadă, asigură o filtrare intensivă fără a ocupa spațiu în acvariu. Filtru exterior cascadă pentru acvariu 80-300L. Filtrul extern VERSAMAX este destinat pentru purificarea și aerisirea apei din acvarii și nano-acvarii marine. Datorită eficienței sale ridicate, asigură o filtrare intensivă a apei din acvariu și ocupă foarte puțin spațiu. Este foarte silențios și ușor de folosit, și în plus te va ajuta extrem de mult.

Întrebări frecvente despre filtrele externe de acvariu

Care e rolul filtrelor externe de acvariu?

Orice acvariu pentru a avea o apă purificată, pești sănătoși și plante frumoase are nevoie în primul rând de un filtru bun. Astfel, cea mai bună soluție este folosirea unui filtru de acvariu extern capabil să asigure toate etapele de filtrare necesare: filtrare acvariu mecanică, biologică și chimică.

Ce este un filtru extern de acvariu?

Un filtru extern de acvariu este filtru canistră suficient de mare pentru a colecta, înmagazina și procesa deșeurile colectate din acvariu - unul dintre acele echipamente pentru acvarii vital oricărui acvariu sănătos. Să fie o apă curată și peștii în siguranță,

Unde pot procura un filtru extern de acvariu?

Poți găsi un filtru extern de acvariu în orice magazin pentru animale, în magazinele în care se vând produse pentru animale, însă o gamă diversificată de produse precum filtru extern de acvariu le găsești în magaiznele online precum Emag sau alte magazine cu produse pentru animale.

Care este avantajul unui filtru extern de acvariu?

Un filtru extern acvariu are de asemenea avantajul ocupării unui spațiu restrâns deoarece se poziționează în exteriorul acvariului, în acvariu intrând numai cele 2 țevi: turul și returul filtrului. Pentru o și mai bună igienizare a acvariului și o acțiune antiseptică și eradicarea algelor nedorite.

Ce pot face în cazul disfuncționalității filtrului extern de acvariu?

În cazul disfuncționalității filtrului de acvariu ai putea să apelezi la magazinul de unde ai și procurat acest filtru pentru un suport tehnic sau să apelezi la alte centre de reparație a acestor filtre. În cazul în care prețul reparației este mai costisitor decât un filtru nou, ai putea procura unul nou.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Aspirator Electric Pentru Acvariu
Cel mai bun aspirator electric pentru acvariu

Un acvariu curat este necesar pentru sănătatea peștilor tăi. Aspiratorul electric de acvariu te va ajuta să cureți mai ușor sedimentele depuse pe pietrișul de pe fund.

Cea Mai Bună Pompă de Aer Pentru Acvariu
Cea mai bună pompă de aer pentru acvariu

Dacă îți dorești să ai grijă de peștiișorii tăi din acvariu, cumpără și instalează o pompă care va oxigena apa. Acest lucru îi va face mai fericiți și mai sănătoși.

Cea Mai Bună Lampă LED Pentru Acvariu
Cea mai bună lampă LED pentru acvariu

Du-ți acvariul la următorul nivel cu ajutorul unei lămpi LED. Lumina LED nu afectează metabolismul peștilor și oferă încăperii un aspect foarte cool.

Cel Mai Bun Hrănitor Automat Pentru Acvariu
Cel mai bun hrănitor automat pentru acvariu

Ești mult timp plecat de acasă și nu are cine să hrănească peștii constant? Un hrănitor automat îți va permite un stil de viață mai relaxat știind că peștișorii tăi sunt bine hrăniți fără bătăi de cap din partea ta.

Cel Mai Bun Filtru Intern Pentru Acvariu
Cel mai bun filtru intern pentru acvariu

Te-ai decis să-ți montezi un filtru intern pentru acvariu? Află care sunt cele mai bune modele și de unde le poți cumpăra.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe