De ce să alegi o imprimantă wireless pentru acasă?

O imprimantă wireless pentru acasă este o opțiune foarte bună mai ales dacă ești student sau frecventezi cursuri de perfecționare. Și asta pentru că poți să ai în confortul casei un accesoriu care poate imprima până la 1000 de pagini cu un singur cartuș, ceea ce înseamnă că nu trebuie să mai mergi la un centru de copiere de fiecare dată când ai de imprimat un volum mic de hârtii. Unul dintre marile avantaje ale unei imprimante wireless pentru acasă este faptul că se poate conecta cam la orice dispozitiv, respectiv telefon, tabletă, PC sau laptop. Asta înseamnă că nu vei fi legat de cabluri, deci poți să dai de lucru imprimantei din orice încăpere a casei.

Viteza de imprimare este comparabilă cu o imprimantă laser jet, instalarea se face foarte ușor și multe dintre imprimante au și funcție de scanare sau chiar fax, astfel că vei putea face mai multe operațiuni cu același aparat. În plus memoria internă a imprimantei wireless permite stocarea mai multor documente ce pot fi imprimate succesiv.

Care sunt cele mai imprimante wireless pentru acasă?

1. Epson L805 CISS PREMIUM

Acest model este o imprimantă foto A4 cu 6 culori, și cu sistem integrat de recipiente de cerneală de capacitate foarte mare, care elimină complet necesitatea cartușelor. Cu ajutorul acesteia poți printa fotografii la un preț foarte mic, ceea ce o face foarte potrivită pentru fotografi, laboratoare foto, agenții de publicitate sau alte organizații. Conectivitatea Wi-Fi și Epson Connect fac ca imprimarea de pe telefoane inteligente și tablete să fie facilă, iar designul compact economisește spațiul. În plus, este foarte ușor de instalat și întreținut.

Video Epson L805 CISS
Opțiuni cheie
 • Sistem integrat de recipiente de cerneală
 • Conectivitate wireless
 • Imprimare foto la un cost extrem de scăzut
 • Ușor de utilizat
 • Calitate înaltă

2. HP CISS InkTank 415 BEST CHOICE

Acest dispozitiv multifuncțional este potrivit pentru volume mari de imprimare, scanare sau copiere. Este capabil să imprime până a 15.000 de pagini alb negru cu 2 sticle de cerneală neagră și 8.000 de pagini color cu un singur set de sticle de cerneală color. Poți să verifici oricând nivelul de cerneală rămasă și poți comanda noi stocuri prin intermediul aplicației dedicate. Ai parte de imprimare mobilă cu un sistem fiabil pentru cerneală, fără scurgeri la o calitate înaltă. Poți crea broșuri, pliante, fotografii și alte documente fără chenar.

Video HP CISS InkTank 415
Opțiuni cheie
 • Imprimare mobilă
 • Sistem fiabil pentru cerneală, fără scurgeri
 • Calitate excepțională
 • Rezervoare de cerneală transparente
 • Display LED

3. Canon PIXMA TS3150 LA BUGET

Acest model este o imprimantă multifuncțională ce se conectează foarte rapid la orice dispozitiv inteligent. Este compatibilă cu multiple sisteme de operare precum Windows, MAC OS, sau Android și printează în majoritatea formatelor folosite. Cu ajutorul ei pe lângă faptul că poți imprima text și fotografii la calitate înaltă, mai poți scana și copia cu ușurință folosind afișajul LCD intuitiv de 3,8 cm. Totul se întâmplă cu ajutorul sistemului cu jet de cerneală cu 2 cartușe. Este silențioasă, rapidă și are un design atractiv.

Video Canon PIXMA TS3150
Opțiuni cheie
 • Uşor de utilizat
 • Imprimare fără margini
 • Culori vii
 • Afişaj LCD
 • Design durabil şi elegant

4. Multifunctional inkjet color HP DeskJet Ink Adv 3775 All-in-One Printer, A4

Producătorul se laudă că economisești spațiu și bani imprimând wireless cu cea mai mică imprimantă all-in-one din lume. Se conectează direct la smartphone sau tabletă fără rețea și imprimă sau scanează în deplasare cu ajutorul aplicației mobile. Este o imprimantă multifuncțională color, potivită home&office, cu ciclu de lucru maxim de 1000 pagini/lună și un timp de răspuns de printare de 15 secunde cu ajutorul memoriei de 64 MB. Multifuncționala este compatibilă cu majoritatea sistemelor Windows dar și MAC OS.

Video Multifunctional inkjet color HP DeskJet Ink Adv 3775 All-in-One Printer, A4
Opțiuni cheie
 • Compactă
 • Scroll Scan
 • Design elegant
 • Mod wireless
 • Imprimare de calitate

Criterii importante pentru alegerea unei imprimante wireless

Compatibilitate sistem

O investiție inteligentă la achiziția unei imprimante este reprezentată de selectarea unui model cu cât mai multe funcții utile. Compatibilitatea cu sistemul/sistemele de operare utilizate este un aspect important - alege un model compatibil cu atât cu Windows, cât și cu dispozitivele Apple.

Viteză de imprimare

Tehnologia ne ajută să ducem la bun sfârșit mai repede sarcinile birotice. De aceea, viteza de imprimare este un criteriu de departajare a modelelor de imprimante, asigurând un flux de lucru eficiente, chiar și în zilele aglomerate sau când o imprimantă este utilizată de mai multe persoane.

Tipul de conectare

În cazul imprimantelor wireless, conectarea se realizează facil și rapid, la aceeași imprimantă putând să se conecteze mai multe dispozitive, chiar din încăperi diferite. Dacă este necesar sau se dorește acest lucru, imprimanta wireless poate fi conectată și cu ajutorul unui cablu.

Nivel de zgomot

Atunci când lucrezi la birou, fie că îl împarți sau nu cu altcineva, zgomotul generat de utilizarea imprimantei poate deveni iritant. De aceea, alegerea unei imprimante wireless care poate fi operată cu minim de zgomot este esențială pentru zile productive.

Cartuș reîncărcabil

Utilizarea unei imprimante care funcționează cu cartușe reîncărcabile reprezintă o soluție eficientă pentru cei care printeaza frecvent și/sau un număr mare de pagini. Cartușele pot fi reîncărcate într-unul dintre centrele specializate în astfel de servicii, la prețuri accesibile.

5. Multifunctional Brother DCP-J105, gama InkBenefit, A4, 27 ppm, Wireless

DCP-J105 folosește tehnologia de printare Inkjet și hârtie A4. Aceast model este atât imprimantă, copiator cât și scaner! Acest produs multifuncțional este ideal pentru mediul de acasă cât și pentru birouri mici, oferind funcționare facilă într-un echipament compact și stilat, cu un cost mic de imprimare. DCP-J105 oferă conectivitate îmbunătățită cu dispozitivele mobile folosind aplicația Brother iPrint&Scan, sau imprimarea wireless cu Apple AirPrint sau Google Cloud Print. Beneficiați și de 3 ani de garanție prin înregistrarea pe www.brother.ro.

Video Multifunctional Brother DCP-J105, gama InkBenefit, A4, 27 ppm, Wireless
Opțiuni cheie
 • Instalare ușoară
 • Modul Wi-Fi
 • Economică
 • Calitate înaltă
 • Imprimare de lungă durată

6. Imprimanta cu Jet Color Epson WF-100W Wireless A4

Cea mai mică şi mai uşoară imprimantă wireless A4 cu jet de cerneală din lume, WF-100W, are un acumulator încorporat care poate fi reîncărcat oriunde prin USB. Este mică şi compactă, având dimensiuni de numai 309x154x61 mm şi o greutate de 1,6 kg. Datorită conectivităţii wireless, WF-100W nu are nevoie de cabluri, ceea ce îi permite să fie utilizată fără probleme la domiciliul clientului sau în vehicule. Acest model are o viteză de imprimare ISO de 7 ppm alb-negru şi 4 ppm color şi un volum de imprimare de până la 250 pagini alb-negru şi 200 pagini color.

Video Imprimanta cu Jet Color Epson WF-100W Wireless A4
Opțiuni cheie
 • Imprimare portabilă
 • Acumulator reîncărcabil
 • Design uşor şi compact
 • Rezultate de calitate
 • Simplu de utilizat

7. Imprimanta cu Jet Color HP OfficeJet 202 Mobile Printer A4

Imprimanta este wireless, tipărește în format A4 și folosește ca tehnologie de print HP Thermal Inkjet. Printează 7 pagini pe minut la o rezoluție de 1200 x 1200 dpi pentru alb negru și 4800 x 1200 dpi pentru color. Aparatul poate printa fără margini, are o memorie de 128 MB DDR3 și un procesor de 525 MHz. În plus imprimanta are ecran MGD (afișaj grafic monocrom), rezoluție înaltă, 5.08 cm (2 inch) și multiple accesorii incluse. Modelul este unul ergonomic, nu consumă mult și este silențios în timpul funcționării.

Video Imprimanta cu Jet Color HP OfficeJet 202 Mobile Printer A4
Opțiuni cheie
 • Ecran MGD (afișaj grafic monocrom)
 • Rezoluție înaltă
 • Printare fără margine
 • Wireless
 • Portabilă

8. Imprimanta laser monocrom HP LaserJet Pro M15w, Wireless, A4

Imprimanta poate fi folosită atât acasă cât și în cadrul unui birou unde volumul de imprimare este mediu. Cu ajutorul tehnologiei de printare laser monocrom aparatul are un ciclu de lucru de maxim 8.000 de pagini/lună la o viteză de până la 18 pagini pe minut și o rezoluție de 600x600. Imprimanta este wireless și este compatibilă cu sisteme precum Windows, MAC OS sau IOS așa că poți imprima din cloud, scana de pe smartphone și comanda cu usurință toner, utilizând aplicația HP Smart. În plus economisești energia cu tehnologia HP Auto-On/Auto-Off.

Video Imprimanta laser monocrom HP LaserJet Pro M15w, Wireless, A4
Opțiuni cheie
 • Imprimare rapidă
 • Imprimă și scanează de pe smartphone
 • Calitate excepțională
 • Conceput inteligent și elegant
 • Display LED

Întrebări despre imprimantele wireless pentru acasă

Câte pagini poți imprima cu un cartuș plin?

În funcție de brand, model și capacitatea unui cartuș, numărul maxim de pagini pe care putem să le printăm variază foarte mult. Sunt modele care oferă o printare de câteva zeci/sute de pagini dar, avem și modele heavy-duty care au un randament de până la 6500 coli printate.

Care este modalitatea de conectare la o imprimanta wireless?

Pentru a conecta un dispozitiv la o imprimantă wireless, trebuie sa modifici setarea imprimantei, ținând apăsat butonul Wi-fi. Conectezi computerul sau smartphone-ul, activând comunicația wireless și selectând imprimanta. Acum poți efectua operația de imprimare.

Tonnerul se poate reîncărca?

La orice imprimantă, tonner-ul se poate reîncărca atunci când acesta se golește. Producătorul recomandă achiziționarea unor noi cartușe, însă, mai ieftin este să le reîncarci la un centru specializat. Se poate uneori să se observe diferențe între culori, cartușele originale fiind mai bune calitativ.

Are și scanner?

Dacă ai nevoie de scanner, alături de imprimantă atunci ai nevoie de o multifuncțională, care întrunește funcțiile de care ai nevoie pentru desfășurarea funcțiilor birotice. Astfel ai de ales între o imprimantă wireless simplă sau o multifuncțională care printează, funcționează ca scanner și copiator.

Cum se configurează o imprimantă wireless pentru acasă?

În general toate imprimantele wireless pentru acasă vin însoțite de un CD pentru configurarea PC-ului, însă dacă vrei să imprimi de pe un smartphone , cloud sau tabletă atunci este nevoie să configurezi aplicația mobilă creată pentru respectivul model de imprimantă.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe