De ce să-ți cumperi un TV smart cu lumină în spate?

Popularitatea televizoarelor inteligente, cunoscute generic sub numele de Smart TV, a devenit din ce în ce mai mare şi în România. Așa cum tehnologia avanseaza în toate domeniile și pe acest palier apar mereu lucruri noi. Mai întâi au fost televizoare pe lămpi, apoi au apărut cele cu tub, mai întâi au fost alb-negru, apoi au apărut cele color. Și pentru că lucrurile nu puteau rămâne așa, cercetătorii ne-au adus în case mai multe modele de televizoare LED cu diferite opțiuni.

Cea mai importantă calitate a unui Smart TV este faptul că te poți bucura de conținut dincolo de canalele TV obișnuite. Și pentru că lucrurile nu puteau rămâne așa, o nouă funcționalitate a devenit disponibilă televizoarelor smart - lumini ambientale.

Aceste televizoare au instalate, la partea dorsală, niște benzi LED care sunt influențate de programul TV, filmul, videoclipul sau melodia care rulează în momentul respectiv la TV. Astfel, te poți bucura de efecte extraordinare care te vor face să te simți parte din acțiune.

Cele mai bune televizoare cu LEDuri în spate

1. OLED 139cm PREMIUM

Televizorul OLED Smart Philips cu o diagonală de 139 cm și cu imagini 4k Ultra HD conferă utilizatorilor o experiență de neuitat ca la cinematograf din confortul propriei locuințe. Iluminarea ambientală și LED-urile inteligente dau senzația de apropiere și te proiectează într-o altă lume. Cu un display plat și cu un procesor Quad Core, televizorul este dotat cu asistent vocal inteligent și cu numeroase aplicații, iar imaginea nu doar că prezintă tehnologia Perfect Natural Motion, dar și o ultra rezoluție.

Video OLED 139cm
Opțiuni cheie
 • Smart tv
 • Asistent vocal inteligent (Alexa)
 • Screen mirroring
 • Ultra rezoluție
 • Wi-Fi integrat

2. Philips 4K BEST CHOICE

Adăugă o nouă dimensiune plăcerii de vizionare. Acest televizor inteligent Philips vine cu Alexa încorporat, astfel încât să îl puteți controla cu vocea. Ambilight creează atmosfera pentru filme, muzică sau jocuri. Calitatea imaginii este la fel de strălucitoare ca și conținutul preferat. Detaliile au mai multă profunzime. Culorile sunt vibrante și tonurile pielii arată natural. Contrastul este atât de clar încât aproape poți simți fiecare detaliu. Iar mișcările sunt atât de fine încât nu pierzi niciodată din vedere mingea, indiferent cât de repede este jucată.

Video Philips 4K
Opțiuni cheie
 • Led 4K UHD
 • Egalizator cu 5 benzi
 • Mod de noapte
 • Dolby Bass Enhacement
 • Dialog clar

3. Philips LED LA BUGET

Cu Philips Ambilight, filmele și jocurile obțin adâncime suplimentară. Muzica ta primește propriul spectacol de lumini. Iar ecranul se simte mai mare decât este. LED-urile inteligente de pe marginile televizorului activează culorile ecranului în timp real pe pereți și restul camerei. O simplă apăsare a unui buton oferă acces la aplicații precum Netflix și Prime Video. Cu Ultra HD, te poți bucura de patru ori mai mult decât cu rezoluția Full HD obișnuită, datorită celor peste opt milioane de pixeli și a tehnologiei unice Upscaling.

Video Philips LED
Opțiuni cheie
 • Tip display: LED Back lit
 • Imagine HD 4K UHD
 • Diagonală inch 43
 • Diagonală cm 108
 • Rezoluție 3840 x 2160 pixeli

4. Televizor LED 108 cm Philips 43PUS8505/12 4K UltraHD Smart TV

Televizor LED Philips cu un display de 108 cm prezintă imagini superbe 4K Ultra HD , fiind dotat cu tehnologia UltraHD, astfel că ai tot ce ai nevoie pentru a te bucura de un maraton de filme alături de cei dragi, din confortul propriei locuințe. Cu un procesor P5 Perfect Picture, acest Smart TV este echipat cu un asistent vocal Al și cu numeroase aplicații, iar sunetul excepțional și designul elegant conferă o experiență tv de neuitat. Cu o lumină de tip Ambilight, te vei întreba cum ai putut să te uiți la televizor fără el.

Opțiuni cheie
 • 4K ULTRAHD
 • Echilibrare automată a volumului
 • Wi-Fi integrat
 • P5 Perfect Picture
 • Amplificare bas

5. Televizor LED Philips 127 cm (50

Televizoarele au progresat mult în ultimii zeci de ani, iar datorită compatibilităţii cu sunetul şi cu formatele video Dolby Vision sau Atmos premium, conţinutul HDR pe care îl urmăreşti va arăta şi va suna glorios şi realist. Fie că este vorba despre cel mai nou serial online sau de un set de discuri Blu-Ray, te vei bucura de contrast, luminozitate şi culoare care reflectă intenţiile iniţiale ale regizorului. Şi asculţi un sunet spaţios cu claritate, detalii şi profunzime. Plus cu Philips Ambilight, filmele şi jocurile sunt mai captivante. LED-urile inteligente de pe marginile televizorului proiectează culorile de pe ecran pe pereţi şi în cameră, în timp real.

Opțiuni cheie
 • LED-urile inteligente de pe marginile televizorului proiectează culorile în cameră.
 • Philips P5 Perfect Picture Engine oferă o imagine detaliată.
 • Personalizează-ţi televizorul Philips cu Android TV.
 • Philips 4K UHD dă viaţă conţinutului în culori bogate şi contrast clar.
 • Televizorul Philips este pregătit să profite la maximum de formatul video HDR10+.

6. Televizor Philips 43PUS8545/12, 108 cm, Smart Android, 4K Ultra HD, LED, Clasa B

Imagine și sunet în calitate cinematografică, cu suport pentru formatele audio și video premium Dolby, tot ceea ce vizionezi în HDR sună și arată realist. Indiferent dacă sunt cele mai recente serii de streaming sau un set de discuri Blu-ray, te poți bucura de contrast, culoare și claritate așa cum a intenționat regizorul. De asemenea, bucura-te de sunetele clare, spațioase, cu detalii și profunzime. Cu Philips Ambilight, filmele și jocurile obțin adâncime suplimentară. Muzica ta primește propriul spectacol de lumini. Iar ecranul se simte mai mare decât este.

Opțiuni cheie
 • Diagonala display-ului este de 108 cm
 • Dispune de capacitate de stocare de 16 GB
 • Asistent vocal inteligent (Google Assistant)
 • Sunet și calitate Cinematica (Dolby Vision și Dolby Atmos)
 • Aplicații video streaming (HBO Go, Netflix, YouTube)

Întrebări despre televizoarele smart cu LED în spate

Ce înseamnă un televizor smart cu LED în spate?

Aceste televizoare te ajută să simţi întotdeauna că iei parte la acţiune, fie că vorbim de serialul preferat, de un nou sezon al emisiunii de divertisment sau de încă o partidă de gaming în reţea cu băieţii. LED-urile vor reacționa la conținut și îți vor schimba starea de spirit.

Lumina ambientală își schimbă culoarea?

Lumina ambientală îţi urmăreşte starea de spirit. Altfel fiind spus, poţi urmări conţinut TV în modul clasic, lumina fiind reflectată în timp real pe peretele din spate, cum de altfel poţi alege dintr-o varietate de presetări colorate care reacţionează cu acurateţe la dinamica muzicii pe care o redai pe TV.

Luminile ambientale sunt pe toate cele patru laturi?

Televizoarele cu lumină ambientală sunt de mai multe feluri. Cele cu lumină pe 2 laturi sunt ideale pentru camerele mici până la medii, cele cu lumină pe 3 laturi sunt potrivite pentru încăperile medii spre mari, iar cele cu lumină pe 4 laturi pentru camerele mari şi foarte mari.

Luminile ambientale sunt influențate de programul TV?

Cu televizoarele cu lumină ambientală, fiecare moment este trăit mai intens. LED-urile inteligente de pe marginea televizorului reacţionează la acţiunea de pe ecran (film, muzică sau un banal program TV) şi emit o lumină învăluitoare care este pur şi simplu captivantă.

Consumul de energie este mai mare decât la televizoarele smart clasice?

Ca orice dispozitiv electric și acesta va consuma energie electrică. Deși lumina ambientală este dată de niște LED-uri montate pe spatele televizorului și acestea consuma energie, este un consum insignifiant. LED-urile, în general, consumă puțin curent.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe