Motive pentru care pisica ta are nevoie de un ansamblu de joacă

Pisicile vin în viața noastră atunci când avem mai mare nevoie de ele. Ne oferă calm, dragoste și devin pas cu pas membri ai familiei noastre. Când vine vorba de confortul pisicii nu ne dăm la o parte de la nimic. Așa cum noi avem nevoie de un loc cu care să ne identificăm (acasă, patul nostru) așa și pisicile necesită un spațiu privat.

Chiar dacă improvizăm câteva pernuțe sau păturici, spațiul creat nu va fi suficient, deoarece pisicile necesită un cadru mult mai larg unde să se și cațere sau joace. Astfel, un ansamblu de joacă este tot necesarul pe care animalul tău de companie îl va necesita. Acest ansamblu poate dispune de o căsuță căptușită cu material de pluș sau catifea, jucării din burete atașate și chiar piloni cu planșete în vârf, pe care pisica ta să își antreneze capacitățile de cățărare.

De asemenea, majoritatea spațiilor de joacă pentru pisici vin cu locuri special destinate în care acestea să își ascută gheruțele, deci ia-ți adio de la mobilă zgâriată și covoare agățate.

5 modele de mobilier ansamblu de joacă pentru pisicile active

1. Kerbl Saphir LA BUGET

Pisica ta se simte perfect in propria casă si nimic nu poate fi mai plăcut. Atunci când o auzi că toarce de fericire într-o locuință noua si sigură, e evident ca se bucură de un ansamblu Kerbl Saphir. Creat special pentru pisici, acest ansamblu oferă pisicii bucuria de a fi acasă si o țin departe de alte ispite externe. Având in alcatuirea sa doi stâlpi inveliti in Sisal, ansamblul oferă pisicii placerea de a se adăposti pe timp de zi sau noapte. Îsi poate ascuții gheruțele de stâlpii special imbrăcați in această plantă, preferată de pisici.

Opțiuni cheie
 • Structură robustă
 • Cuprinde două platforme confortabile
 • Dispune de culcuș
 • Structură căptușită cu pluș
 • Ușor de montat

2. Kerbl Creativ PREMIUM

Kerbl Creativ este un ansamblu perfect pentru zilele lungi si nopțiile liniștite. Special creat pentru o felină mofturoasă, Kerbl Creativ are in compoziția sa si o minge de pluș ce poate fi rotită la nesfarșit fara a deranja alte spații din casă. Cu stalpi puternici creați, nu există riscul ca ansamblul să se strice sau să se creeze un accident pentru pisică. Cutia pentru momentele de somn sau liniște dupa o adevarată joacă, se afla la baza compoziției, astfel pisica ta se poate odihni in liniște fără a fi deranjată.

Opțiuni cheie
 • Structură robustă
 • Căptușeala cu pluș
 • Jucării incluse
 • Multiple utilizări

Criterii de alegere a unui spațiu de joacă pentru pisici

Vârsta pisicuței

Indiferent de cât timp o ai, pisica ta este un membru al familiei căreia dorești să îi oferi tot confortul necesar. Vârsta trebuie să fie unul din criteriile de selecție al spațiului de joacă. Dacă ai o pisică tânără, optează pentru un spațiu dotat cu multe jucării.

Spațiul interior disponibil

Indiferent de spațiul de care dispui, cu siguranță vei dori să oferi pisicii tale tot confortul necesar. Înainte de achiziția spațiului de joacă, măsoară locul din casă în care vrei să îl amplasezi și ia o marjă de eroare de minim 30 cm pentru siguranța pisicii.

Utilitatea

Spațiul de joacă poate varia în funcție de tip și preț. Unele spații sunt prevăzute cu căsuțe locuibile și pernuțe ce oferă un confort sporit, altele au mai multe jucării și activități disponibile, dar există totuși și produse ce incorporează toate cele de mai sus enumerate.

Materialul

Când vine vorba de confortul pisicii tale, nu poți face rabat de la calitatea materialelor de la spațiu de joacă. Materialele utilizate sunt în general pufoase, însă unele dintre ele se pot scămoșa ușor. Optează pentru un spațiu mai scump, pe cadre de lemn, îmbrăcate într-un material de calitate.

Culoarea

Spațiul de joacă perfect trebuie în primul rând să se plieze pe obiceiurile pisicii tale, dar totodată și pe dorințele tale. Pentru un peisaj cât mai omogen și plăcut, optează pentru o culoare asemănătoare mobilierului tău sau alege o nonculoare (de preferat negru).

3. Mellow Chloe BEST CHOICE

Ansamblul Mellow Chloe este special creat pentru confortul pisicii si al familiei in propria locuință. Avand in compoziție stâlpi puternici ce se fixeaza perfect pentru o siguranță sporită, ansamblul este invelit in Sisal iar asta nu poate decât să ii ofere mediul perfect unei pisici. Sisalul este planta ce atrage pisiciile, acestea se pot indragosti din prima zi de noua casă. Casă si loc de joacă in acelasi timp, Mellow Chloe se poate extinde până la nivelul 4. Ușor de ansamblat si practic, pisica ta va fi de a dreptul încântată de noua sa locuință.

Opțiuni cheie
 • Robust
 • Foarte stabil
 • Multiple utilizări
 • Ușor de montat
 • Materiale de calitate

4. PawHut

Nimic nu poate fi mai plăcut pentru pisicile tale, decât acest ansamblu PawHut. Creat special pentru pisici dintr-un material ce le oferă cea mai bună locuință, pisicile se pot juca și alerga în voie în noua lor casă. Cele doua bile de pluș îți oferă posibilitatea să te joci cu pisicile in camera ta sau în sufragerie. Fie că ai deja o pisica sau iți dorești una, e bine de știut că ansamblul de joacă are in alcătuirea sa două cutii de dimensiuni normale, perfecte pentru a se odihni în timpul nopții sau după o joaca năzdrăvană împreună cu familia.

Opțiuni cheie
 • Proiectat cu scară
 • Produs ecologic
 • 2 cutii de pisică
 • Montaj simplu
 • Bază stabilă

5. Ansamblu cu căsuță, pentru ascuțirea ghearelor Zamora - 31x31cm

Acest ansamblu de joacă pentru pisici are un design original, frumos. Structura sa este solidă și durabilă, din lemn cu finisaj alb și finisaj negru.
În partea inferioară există un loc de dormit închis, cu o pernă dublă, din țesătură sintetică și pluș; aceeași pernă este situată pe raftul superior. O jucărie amuzantă agățată va servi ca divertisment pentru pisică.
De asemeni Diablo, ajută la menținerea mușchilor în formă. Pisica va putea să sară în partea superioară a căsuței și să privească de acolo ce se întâmplă în jur.

Opțiuni cheie
 • Dimensiuni: 40 x 40 x 80 cm
 • Culoare: bej
 • Casă la baza ansamblului
 • Structură verticală cu platforme
 • Fabricat din lemn masiv

Întrebări și răspunsuri despre mobilierul de joacă pentru pisici

E posibil ca pisicii mele să nu-i placă ansamblul de joacă?

Pisica ta reprezintă un adevărat membru al familiei și datorită acestui lucru, cu siguranță vei dori să aibă parte de tot confortul necesar. Există riscul ca pisica să respingă locul de joacă, dar cunoscând-o și alegând ceva ce îi place, nu vei da greș.

Se pot monta ușor aceste ansambluri?

Majoritatea ansamblurilor sunt simplu de montat. Pachetul conține instrucțiuni simple și ușor de urmat. Unele mobiliere vin cu piese ambalate individual și cu asamblare începând din partea inferioară. Conform clienților, montajul care începe de la bază este mai simplu.

Ce durată de viață are un astfel de mobilier?

Fiind confecționate în principal din lemn special tratat, durata de viață a unui astfel de spațiu de joaca este de cel puțin 10 ani. Partea sensibilă a unui astfel de ansamblu sunt suprafețele textile care se pot descoase sau scămoșa dar care pot fi înlocuite destul de ușor cu puțina dexteritate.

Cum se curață un ansamblu pentru pisici?

Suprafețele din catifea pot fi curățate cu aspiratorul, unele modele având chiar huse detașabile pentru pernuțe. Părțile din lemn vizibil pot fi șterse de praf la fel ca orice alt corp imobiliar din casă cu apă sau Pronto.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe