De ce să cumperi un hrănitor automat pentru câinele sau pisica ta?

Dacă iubești animalele de companie și ai un câine sau o pisică acasă, dar ai și o viață foarte activă atunci un hrănitor automat pentru animale te poate scăpa de o grijă. Foarte folositor pentru un animal la dietă căruia nu reușești să îi oferi mesele la oră fixă ori în cantitatea optimă. Un astfel de hrănitor este simplu de folosit și te scapă de griji pentru că poți fixa ora meselor dar și cantitatea acestora. În plus, animalele se obișnuiesc repede cu aparatul și ajung să vină la masă singure. Este folositor si pentru animăluțele la dietă dar și pentru cele care nu au poftă de mâncare. Odată ce învață ora mesei, stomăcelul lor începe să anticipeze și să producă acid gastric ce crează senzația de foame.

Mai mult, asigură o digestie rapidă și corectă. Modelele disponibile pe piață acoperă mai multe nevoi. Unele au chiar două recipiente (pentru câine și pisică), suficient de mari cât să depoziteze mâncare pentru câteva zile și se pot spăla chiar și la mașina de spălat vase. Altele pot chiar să fie folosite pentru tratamentul patrupedelor cu medicamente, în doze ajustabile fără riscul ca acestea să 'fure" din cantitate.

Modele bune de hrănitoare automate pentru animale de companie

1. Trixie Tx2 LA BUGET

Hrănitor automat pentru câini și pisici Trixie Tx2 27x7x24 cm pune la dispoziția deținătorilor, un instrument excelent capabil să asigure o alimentație regulată și constantă, animalelor de companie. Este un accesoriu extrem de util în cazul proprietarilor al căror program de muncă încărcat, îi impiedică să se ocupe constant și regulat de hrănirea zilnică a câinelui. Produsul este foarte ușor de întreținut dar și de igienizat. iar volumul maxim al unei rații de mâncare ajunge la 300 ml per servire.

Video Trixie Tx2
Opțiuni cheie
 • Asigură o alimentație regulată și constantă
 • 2 mese x 300ml in 48 ore
 • Bolul se deschide automat la ora setată
 • Include 2 pachete cu gheață
 • Produsul este ușor de întreținut și igienizat

2. Trixie TX7 PREMIUM

Acest dispenser de hrană pentru animale, este potrivit atât pentru câini cât și pentru pisici. Are un recipient mare de stocare a hranei, cu o capacitate de până la 5 L și poate să fie setat să ofere 5 mese pe zi. Cantitatea de hrană poate să fie reglată individual pentru fiecare masă, de la minim 25 ml până la maxim 500 ml. Recipientul pentru hrană este transparent, pentru o mai bună monitorizare a nivelului de mâncare din el. Opțional, un mesaj vocal înregistrat poate fi redat la orele de alimentare pentru a atrage atenția animalului.

Video Trixie TX7
Opțiuni cheie
 • Potrivit pentru câini și pisici
 • Material: plastic
 • Recipient extra mare pentru mâncare uscată de până la 5 l
 • Dimensiuni totale: 40 × 26 × 34 cm
 • Poate fi setat pentru a oferi 5 mese pe zi

3. Dispenser hrana automat pentru caini si pisici, Homdox® T6, 6L

Acest dispenser pentru hrana animalelor de companie poate împărți până la 39 de porții de hrană (10 grame este echivalentul unei porții). Dispozitivul poate programa până la 4 alimentări automate pe zi cu ajutorul cronometrului programabil incorporat. Programarea se poate face cu câteva click-uri pe ecranul LCD. Astfel, veți respecta zilnic un plan alimentar consecvent, chiar și în zilele în care nu sunteți acasă. Dispenserul vă poate înregistra vocea, dacă nu doriți ca animalul dvs. de companie să mănânce singur, astlfel, la servirea porției de mâncare, acesta vă poate asculta vocea.

Video Dispenser hrana automat pentru caini si pisici, Homdox® T6, 6L
Opțiuni cheie
 • Timp și sumă programabile
 • Aparat de înregistrat
 • Inducție în infrarosu
 • Sursă de alimentare dublă
 • Capacitate: 6 litri

4. Hranitor automat BEST CHOICE

Acest dozator este un hrănitor automat care poate oferi până la patru porții de hrană câinelui sau pisicii dumneavoastră. Are patru compartimente egale, acoperite, pentru hrană uscată. Se poate seta perioada de timp la care capacul automat va debloca accesul la hrană pentru câinele sau pisica dumneavoastră. În acest fel putei doză exact cantitatea de hrană ingerată zilnic de către animalul dumneavoastră de companie, prevenind excesele alimentare chiar și atunci când trebuie să lipsiți o perioada mai lungă de acasă.

Opțiuni cheie
 • Este automat
 • Oferă până la 4 porții
 • Are 4 compartimente
 • Dispune de porții egale
 • Previne excesele alimentare

5. Hranitor automat cu LCD si inregistrare vocala, pentru caini si pisici, 5.5L, negru, Gonga

Hrănitor de mâncare automat, pentru animale de companie ce oferă o pâlnie în care se poate pune mâncare, până la 5.5 L. Pâlnia este folosită ca spațiu de depozitare, păstrând mâncarea uscată și proaspătă. Cu acest hrănitor de mâncare automat, puteți înregistra vocea dvs timp de 10 secunde și atunci când programați mesele, la fiecare masă, vi se va repeta vocea de 3 ori. Acest aparat este fabricat din materiale ecologice, sigure pentru animelele de companie. Hrănitorul dispune de un ecran LCD, unde puteți vedea ora, mesele programate și cantitatea de mâncare servită.

Opțiuni cheie
 • Înregistrare vocală
 • 5,5 litri
 • Capac detașabil
 • Păstrează mâncarea proaspătă și uscată
 • Dispune de un ecran LCD

6. Distribuitor de hrana automat, 6 compartimente, inregistrare vocala, alb, Gonga

Dispozitivele automate de hrănire a animalelor de companie se numără printre accesoriile care nu ar trebui să lipsească din nicio casă locuită de minim un blănos. Fie că lipsești sau nu mai multe ore de acasă, achiziționarea acestui distribuitor de hrană automat îi vei asigura mesele pisicii sau câinelui mesele la ore fixe. Modelul are 6 compartimente, pentru porționarea eficientă și un design atractiv, pentru a se integra facil în spațiul locuinței. Pentru a convinge și familiariza animalul de companie cu acest mod de a se hrăni, distribuitorul de hrană are opțiune de înregistrare a vocii.

Opțiuni cheie
 • 6 compartimente
 • Înregistrare vocală
 • Design plăcut si compact
 • Distribuie hrana la ora stabilită
 • Este potrivit pentru căței și pisici

7. Hranitor automat 5kg pentru caini si pisici, Eyenimal

Acest model de hrănitor automat se remarcă prin capacitatea mare de stocare a hranei pentru animalul de companie, însemnând posibilitatea de depozitare si porționare eficientă a meselor: 5 kg de hrană uscată, tip boabe, dar de dimensiuni mici. Poți hrăni deopotrivă pisici și câini de talie mică, dar și câini mai mari, cu mențiunea de a cumpăra doar hrană boabe de dimensiuni mici. Dispozitivul este perfect pentru momentele în care nu ești acasă sau pentru animalele de companiei care trebuie să urmeze o dietă. Îl poți programa să livreze hrană de 1, 2 sau de 3 ori în 24 de ore, în fiecare zi a săptămânii. Funcționează cu baterii tip D, de 1,5 V (3 baterii). În ceea ce privește recomandările de întreținere, vasul de depozitare se curăță ori de câte ori este necesar și îl poți spăla și în mașina de spălat vase.

Opțiuni cheie
 • Capacitatea vasului este de 5 kg hrană uscată
 • Util pentru dieta animalul
 • Se poate programa de 3 ori în 24 de ore
 • Este construit din plastic nontoxic
 • O porție are aproximativ 50 de grame

Întrebări despre hrănitoarele automate pentru câini și pisici

Cum se folosește?

Instrucțiunile de utilizare a hrănitoarelor automate pentru animalele de companie sunt facile, așa că orice membru al familiei va învăța să le folosească extrem de rapid. În funcție de model și funcțiile cu care este prevăzut acesta, vei putea seta orele de hrănire și chiar să utilizezi funcția de înregistrare a vocii, pentru ca pisica sau câinele să se acomodeze mai ușor cu această manieră de hrănire.

Cu ce tip de hrană se poate alimenta?

Capacitatea vasului este de aproximativ 5 kg hrană uscată (tip boabe), de dimensiuni mici. Boabe de dimensiuni mici înseamnă cele gândite pentru pisici și câini de talie mică. Dacă doriți, puteți hrăni fără probleme cu acest dozator câini de talie mai mare cumpărând hrană pentru câini mici.

Sunt pentru orice talie de animal de companie?

Cantitatea de hrană poate fi reglată individual pentru fiecare masă: între 60 - 480 g. Hrănitoarele/dozatoarele acestea automate sunt potrivite atât pentru câini, cât și pentru pisici de orice talie, cu condiția că porția de mâncare să se încadreze în limitele de mai sus.

Cât de mare este recipientul de mâncare?

Capacitatea recipientului de hrană este un criteriu important, pe care îți recomandăm să îl iei în considerare la achiziție. Ține cont de talia animalului de companie - o pisică sau un câine de talie mică nu au nevoie de aceeași cantitate de hrană precum un câine de talie mare (Labrador, Golden Retriever, Husky. Ai posibilitatea de a alege dintre hrănitoare cu capacități diferite, de la 1440 ml la 6 l, spre exemplu.

Poate înregistra vocea pentru a chema câinele/pisica la masă?

În funcție de bugetul pe care ți-ai propus să îl aloci pentru acest tip de produs, funcțiile cu care este prevăzut vor fi perfomante. Așadar, există modele simple cu sistem de hrănire inclus și există modele de ultimă generație, ce au opțiune de înregistrare a vocii pentru hrănirea la orele stabilite.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe