De ce e o bună decizie să cumperi o mașină de tuns pentru câine?

O mașină de tuns pentru câini este extrem de utilă pentru posesorii de animale. În primul rând pentru că o sesiune de tuns la un coafor specializat costă aproximativ cât jumătate din prețul mediu al unei astfel de mașini. În plus, dacă locuiești la apartament și ai în casă un câine e bine să îl poți tunde chiar tu pentru că astfel reduci semnificativ cantitatea de păr pe care acesta o poate lăsa prin casă. De asemenea, cel mai probabil câinele va sta la tuns și nu se va speria de personalul frizeriei canine.

În plus, pe piață există suficiente modele de la cele profesionale până la cele de uz casnic, deci poți găsi cu ușurință cel mai potrivit model pentru nevoile tale și ale câinelui. Deși sunt destinate tunderii părului de pe întregul corp într-un timp scurt, acestea pot fi folosite și pentru operațiuni de înaltă precizie, cum ar fi tunderea părului de pe față. Mai mult, mașinile de tuns pentru câini sunt foarte versatile, ușor de folosit, curățat și întreținut așa că te vei obișnui extrem de rapid să faci toaleta câinelui în propria casă.

Care sunt cele mai bune mașini de tuns pentru câini pe care le poți cumpăra online?

1. Oster A6 slim PREMIUM

Necuvântătoarele din viața noastră merită tot ce este mai bun. Din acest motiv, mașina de tuns Oster A6 este compatibilă cu toate tipurile de cuțite Golden A5. Acestea sunt ușor de schimbat între ele multumită sistemului detașabil de prindere, iar utilizarea lor pe durată extinsă este posibilă datorită fiabilității motorului. Confortul utilizatorului este și el important, motiv pentru care mașina de tuns cu tehnologia Alloy Zinc are o greutate redusă cu un cablu de 3.66 m, alături de 3 viteze și un motor silențions.

Video Oster A6 slim
Opțiuni cheie
 • Viteză mare
 • Motor silențios
 • Motor cu funcționare eficientă fără a se încălzi
 • Sistem performant de ghidare al cuțitului
 • Design compact și ergonomic

2. Camry CR 2821 BEST CHOICE

Mașina de tuns este potrivită atât pentru toaletarea câinilor, pisicilor dar și a ovinelor. Este silențioasă deși are un motor puternic de 35W și nu se încălzește în timpul folosirii. Funcționează atât pe baterii cât și la rețeaua de electricitate și, în plus, are o baterie suplimentară pentru a asigura continuitatea muncii. Are 4 capete de titan de 3, 6, 9, 12 mm și lamă ceramică. Mânerul, din plastic,este ușor manevrabil datorită formei ergonomice. Ca accesorii mașina vine cu periuță, ulei curățare și sursă de alimentare.

Video Camry CR 2821
Opțiuni cheie
 • Cap din titan și lame ceramice
 • utilizare cu acumulator sau conectat la rețeaua electrică
 • 4 capete de dimensiuni diferite
 • o baterie extra
 • aceesorii pentru curățat și întreținere

3. Zoofari DC-18 LA BUGET

Masina profesională de tuns animale Zoofari DC-18 este ideală pentru toaletarea câinilor dar și pisicilor. Lamele sunt din oțel rezistent, designul este ergonomic fiind foarte ușor de utilizat și curățat cu ajutorul accesoriilor auxiliare. Aparatul funcționează doar alimentat la rețea de 110/240V, 50/60 Hz, este practic, silențios, dar și ușor de manevrat, cu ajutorul căruia putând pieptăna și tunde într-un mod rapid și ușor. În plus aparatul vine cu 4 distanțiere incluse dar și cu ulei pentru întreținere.

Video Zoofari DC-18
Opțiuni cheie
 • Ușor de utilizat
 • Set complet cu accesorii
 • Silețioasă
 • Practică
 • Design plăcut

4. Masina de tuns NBF TFC-988

Masina de tuns NBF model TFC-988 este extrem de practică și ușor de folosit pentru toaletarea animalelor de companie. Are lame din ceramică rezistente, poate fi folosită wireless, are acumulatori reîncărcabili dar și un design super compact. Mașina de tuns vine cu distanțiere pentru lungime, perie pentru curățarea cuțitului, ulei pentru lubrifiere, acumulator și adaptor. Pentru o încărcare completă este necesar un ciclu de 6-8 h însă înainte de prima utilizare mașina trebuie încărcată timp de 8h.

Opțiuni cheie
 • Lungime de tăiere ajustabilă
 • Practică și ușor de folosit
 • Lamă ceramică
 • Fără cablu de încărcare
 • Accesorii pentru curățare

Criterii pentru alegerea unei mașini bune de tuns pentru câini

Curățare și întreținere

Modalitățile de curățare sunt prezentate în pachetul produselor, însă majoritatea dispun de perii pentru curățenia capătului de tuns. Totuși, se recomandă o curățare cât mai bună, realizată în jet de apă, prin îndepărtarea capului și uscarea acestuia înainte de a fi utilizat.

Materialul lamelor

În funcție de model și preț, o gamă largă de caracteristici pot fi diferite de la un produs la altul. Majoritatea mașinilor de tuns sunt prevăzute cu lamele realizate din oțel inoxidabil, pentru ca tu să te poți bucura de calitate și de durabilitate.

Opțiuni de ajustare a treptelor

O mașină de tuns animale trebuie să aibă primul prag de cel puțin 3000 rpm, potrivită pentru cele mai întâlnite tipuri de blană. Apoi în funcție de grosimea firului de blana, viteza trebuie ajustată, deci este recomandată una cu mai multe trepte de viteză.

Forma mânerului

Forma mânerului este un aspect important în alegerea mașinii de tuns pentru câini și poate face diferența între un produs de calitate și unul care lasă de dorit. În funcție de formă, mașina poate fi mai greu sau mai ușor de utilizat și te poate proteja de eventualele accidentări.

Tipul de alimentare

Alimentarea unei mașini de tuns se poate realiza în diferite moduri. În funcție de preț și caracteristici acestea se pot încărca la priză (având un acumulator intern), la bateriile pe care le introduci în prealabil funcționării sau cu alimentare continuă la priză.

5. Masina de tuns caini de talie medie si mare, aparat profesional de tuns animale (8 in 1) 220V

Cu ajutorul acestei mașini poți tunde cu ușurință câini de talie medie și mare. Are un motor puternic, rotativ, de 12W iar pentru mobilitate sporită, mașina funcționează pe acumulatori, dar și conectată la o priză de 220V. Reîncărcarea se face în 3 ore și oferă o funcționare continuă timp de 150 de minute. Aparatul are cuțite din oțel inoxidabil pentru tăiere de precizie, un buton pentru reglarea cuțitelor cu 4 capete (3,6,9 și 13mm) dar și buton practic On/Off. Setul vine însoțit de toate accesoriile necesare curățării și întreținerii.

Opțiuni cheie
 • Silețioasă
 • Motor puternic
 • Zgomot redus
 • Funcționează cu sau fără fir
 • Design plăcut

6. Masina de tuns animale Adler, AD 2823, 35W

Mașina de tuns este destinată toaletării câinilor și pisicilor. Echipată cu un cap de titan foarte rezistent aceasta oferă posibilitatea unei utilizări facile. Lama ceramică este de o calitate mai bună decât cele din metal și face ca tăierea să fie mai rapidă și mai precisă. Poți ajusta lungimea părului cu ajutorul celor patru accesorii pentru pieptene de 3, 6, 9, 12 mm și ajustarea precisă a inelului. Motorul este silențios dar și puternic, de 35W. Un alt beneficiu este că funcționează fără fir și include baterii suplimentare, ulei, perie și încărcător.

Opțiuni cheie
 • Cap de titan foarte rezistent
 • Funcționează fără fir
 • Vine în set complet cu accesorii
 • Motor puternic
 • Zgomot redus

7. Masina de tuns pentru animale Mesko MS 2826, 35W, 4 piepteni, cap titan, lame ceramica, baterie suplimentara

Mașina de tuns este potrivită pentru toaletarea câinilor, pisicilor, rozătoarelor sau ovinelor. Dotată cu un cap de tuns din titan foarte rezistent și o lamă din material ceramic asigură un tuns rapid și precis. Cele 4 capete de tuns oferă posibilitatea selectării mărimii dorite. În plus, bateria reîncarcabilă alături de motorul puternic și silențios vor asigura cele mai bune condiții de lucru. Sistemul de răcire ajută la o funcționare continuă, fără supraîncălzire până la 90 de minute. Setul mai include o baterie suplimentară, ulei pentru ungere și o perie pentru curățare.

Opțiuni cheie
 • Durabila si fiabila
 • Cap de tuns din titan
 • Lame din material ceramic
 • Design ergonomic
 • Zgomot redus

8. Masina de tuns caini , Surker Camuflaj 220V

Mașina de tuns pentru câini este un accesoriu important pentru îngrijirea acestora, deoarece blana mare poate ascunde paraziți, și poate face animalul să arate neîngrijit . Cu un aparat de tuns profesional, animalul tău fidel va avea un aspect îngrijit iar tu vei economisii banii pe care i-ai fi plătit la salon. Acest model este dotat cu toate accesoriile necesare, cuțitele fiind din oțel inoxidabil și pot fi schimbare între ele cu ușurință. Are un design deosebit și o greutate redusă pentru utilizarea sa în confort maxim, alături de motorul de 10 V și alimentarea direct de la priză.

Opțiuni cheie
 • Cuțit din oțel inoxidabil
 • Ulei pentru întreținere
 • Cablu alimentare lung
 • Husă depozitare
 • 4 capete incluse

Întrebări despre mașinile de tuns pentru câini

Cât durează bateria?

Procesul de tundere nu este tocmai laborios, poate fi foarte plăcut, dar necesită timp! În medie, o mașină de tuns cu acumulatori are o perioadă de funcționare cuprinsă între 120 și 150 de minute, depinzând totodată și de treapta de viteză pe care o utilizezi.

Ce accesorii are o mașină de tuns pentru câini?

Optează întotdeauna pentru o mașină de tuns care crezi că îndeplinește necesitățile patrupedului tău. Adeseori mașinile conțin următoarele accesoriilor: diferite capete de tudere (~4), perie de curățare, foarfece și pieptăn. Unele pachete vin însoțite și de clește pentru unghii sau ulei pentru tuns.

Cum se curăță o mașină de tuns pentru câini?

Sănătatea patrupedului tău primează! Atribuit mașinii de tuns vei găsi în pachet o perie ce te va ajuta la o curățare uscată; totuși este recomandat să îndepărtezi capul pentru tuns și să îl speli în jet de apă, dar să îl usuci în prealabil utilizării ulterioare.

Se poate tunde și pisica cu mașina de tuns pentru câini?

Teoretic, da, însă practic, între modelele de mașini de tuns există unele diferențe și accesorii specifice pentru câini dar și pisici. Trebuie ținut cont de faptul că pisicile versus câinii au structura firelor de păr diferită, din punct de vedere al lungimii dar și al durității.

Câinele trebuie pieptănat înainte de a fi tuns cu mașina?

Înainte de tundere se recomandă să spălați, pieptănați bine blana și să îndepărtați părul încâlcit și eventualele noduri. Doar după ce părul va fi descurcat și fără noduri se va putea obține un tuns curat, deoarece lama va putea trece lin prin blană.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe