Cea Mai Bună Zgardă Antilătrat pentru Câini

Zgarda antilătrat, un rău necesar pentru educarea câinilor

Modificat la 29 iulie 2021
Articol evaluat de 116 ori:
Pagină realizată de:
Călin Pompiliu
Călin Pompiliu
Ilinca Matei
Ilinca Matei

Este zgarda smart o soluție pentru lătratul câinilor?

Lătratul este o reacție naturală pentru câine. Cu aceasta, animalul își exprimă emoțiile. Însă, în cazul în care câinele latră pentru o lungă perioadă de timp, poate deranja proprietarul. Pentru ca animalul să rămâna în casă, proprietarul începe să se gândească la modul de a dezobișnui câinele să latre fără un anumit motiv. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o zgarda smart contra latratului.

Principiul de funcționare a dispozitivului
Zgarda smart reacționează atunci când animalul emite vibrații vocale. Este vorba de lătrat sau urlet. Principiul de funcționare al acestui dispozitiv constă în faptul că el începe să vibreze și să trimită o descărcare de curent mic pentru a calma animalul. După ce animalul a tăcut, nivelul de expunere la acesta scade.

Aflând despre impactul zgardei, mulți proprietari de animale de companie, se pot speria. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu acest lucru, deoarece astfel de zgarde nu prezintă niciun pericol pentru sănătate.

Top zgărzi inteligente anti lătrat

Cel mai bun

Training Collar

 • Design modern
 • Cablu USB
 • Microfon încorporat
 • Rezistent la stropire
 • Colier ajustabil
Verifică prețul

DESIGN PATENTAT ce adoptă forma unui menisc, pentru a se ajusta cât mai bine gâtului câinelui. Echipat cu un senzor inovativ și un cip special, care distinge lătratul pe baza vibrației corzilor vocale, NU PERMITE DECLANȘAREA DE LA LĂTRATUL ALTOR CÂINI. Dispozitivul are trei moduri de corecție (Sunet, Vibrații, Șoc static) care pot fi folosite împreună sau separat. Este echipat cu funcția de protecție automată iar după ce câinele latră de șapte ori continuu, dispozitivul "se odihnește" pentru un minut. Zgarda se adaptează de la 12 la 64 cm pentru a se potrivi oricărei rase de câini.

la buget

Petrainer

 • Distinge intre lătratul câinelui și alte zgomote din exterior
 • Se adaptează de la 12 la 70 cm
 • 7 nivele de sensibilitate ajustabile
 • Funcție de protecție automată
 • Înștiințare automată înlocuire baterie
Verifică prețul

Aceasta zgardă anti lătrat de la brandul Petrainer oprește lătratul câinilor cu sunet si impulsuri electrostatice care cresc progresiv în intensitate, fiind controlate de un microprocesor care face diferența dintre lătratul câinelui și alte zgomote din exterior. Astfel, menține un mediu liniștit pentru dvs. și cei din jur. Zgarda se adaptează de la 12 la 70 cm pentru a se potrivi oricărei rase de câini.

Premium

Trixie

 • Potrivit pentru câini de talie mică
 • Datorită sunetului se poate antrena ușor
 • Se poate folosi și în aer liber și în interior
 • Semnalul sonor în mod normal nu este auzit de ființe umane
 • Sunetul este detectat printr-un microfon încorporat
Verifică prețul

Dresajul câinilor este o responsabilitate care le revine stăpânilor, pe piața de profil existând accesoriile potrivite. Îți recomandăm zgarda Trixie cu Ultrasunet Antilătrat 2103 (cu dimensiune ajustabilă: 15-65 cm), cu funcție anti-lătrat. Zgarda emite semnale acustice, care sunt declanșate atunci când microfonul încorporat, care sesizează lătratul și emite un sunet neplăcut câinelui. Este potrivită pentru a dresa câinii de talie mică, de apartament, astfel că te vei putea ocupa personal de educarea animalului de companie.  

Petrainer 7 nivele

 • Economisire energie
 • Repornire automată la primul lătrat.
 • 7 nivele de sensibilitate.
 • Funcție de protecție pentru câine - repaus pentru siguranța (1 minut).
 • Instalare facilă a bateriei.
Verifică prețul

Aceasta zgardă oprește lătratul câinilor pentru a menține un mediu liniștit pentru dvs. și cei din jur. Pentru economisirea energiei, zgarda anti lătrat intră în starea de stand-by atunci când nu este folosită. Repornirea ei se face automat la primul lătrat. Pentru protejarea câinelui, după 5 acționări consecutive, zgarda intră în modul Auto-Protecție în care timp de 1 minut aceasta nu mai răspunde la stimuli. Încheierea acestui ciclu se face prin intrarea zgărzii în stare de stand-by urmând a fi activată la primul lătrat

Zgardă 4 nivele

 • Distingerea lătratului pe baza vibrației corzilor vocale
 • Trei moduri de operare - Sunet, Vibrații, Soc static
 • Intensitate ajustabilă 0-Low-Medium-High
 • Funcție de protecție automată
 • Electrozii cauciucați si greutatea redusă
Verifică prețul

In funcție de ceea ce ne dorim să obținem de la cățelul nostru, putem opta pentru o zgardă ce oferă: vibrații, impuls electrostatic, sunet și protecție automată. Fie că este pentru lătrat sau obisnuința de nu mai lătra, puteți opta pentru dispozitivul ce oferă o gamă completă de opțiuni, prin zgarda pe 4 nivele. Zgarda se poate fixa ușor, si de asemenea se îndepartează fără probleme, fiind recomandată pentru orice rasă de cațel. De asemenea, rezistentă la apă, praf si alte impuritați, se recomandă a fi folosită atât in spațiile închise, cât și deschise.

ZOLUX Zgardă anti-lătrare pentru câini mari peste 20 kg

 • Design modern
 • Simplu de utilizat
 • Eficientă
 • Greutate redusă
 • Durată lungă de utilizare a bateriei
Verifică prețul

Dacă vrei să-ți dresezi câinele să nu mai latre la orice sau la oricine, acum ai soluția. Zgarda anti-lătrare de la ZOLUX este recomandată pentru câinii mari, de peste 20kg și funcționează pe principiul stimulării electrostatice. Este dotată cu 10 niveluri diferite de stimulare și un mod de vibrație, mod ce în avertizează pe cățel că urmează stimularea electrostatică. Acesta are un consum relativ mic de energie și funcționează cu două baterii litiu înlocuibile. Păstrează liniștea în curtea casei tale.

Întrebări frecvente despre zgărzile electrice

O zgardă antilătrat îi poate face rău câinelui?

Siguranța este cuvântul cheie atunci când ii avem in discuție pe cei dragi, acest lucru este valabil si pentru cațelul tău. Concepută special cu transmisii ce nu ii fac rău cațelului, important este să ne asigurăm că zgarda este fixată perfect si nu permite intrarea altor obiecte sau vătămarea pielii.

Cât rezistă bateria unei astfel de zgărzi?

Bateriile unei zgărzi electrice au o durată lungă de viață și rezistă in funcție de utilizare. Pot rezista de la 3 la 6 luni, se gasesc in comerț si pot schimba foarte ușor. Există foarte multe zgarde ce afișează pe butonul de control nivelul bateriei si când este necesar să fie schimbată.

Pentru ce rasă de câine funcționează zgarda antilătrat?

Zgarda antilătrat se poate utiliza pentru orice rasă de câine, foarte important este să fie fixată corect. Emisiile transmise nu sunt dăunătoare si crează un comportament pentru cațelul tău, este foarte important să se fixeze după cel puțin 9 luni de la naștere.

Câinele meu e cam bolnăvior. Îi pot pune o zgardă antilătrat?

În mod teoretic, zgarda antilătrat nu are contraindicații pentru anumite patologii. Totuși, dacă al tău cățel suferă de o boală din sfera dermatologică, ar fi bine să te consulți cu un veterinar mai întâi. În orice caz, dacă zgarda e inconvenientă, nu o pune.

Pot să las câinele singur acasă cu zgarda pusă?

Chiar dacă poate părea puțin cam mult, trebuie să ii asiguri cațelului tău o siguranță sporită. Mare atenție atunci când îl lași singur acasă cu o zgardă electrică, e necesar să te asiguri că zgarda a fost fixată perfect si nu există spații prea mari sau să fie strânsă mult prea tare.

Criterii de alegere a unei zgărzi inteligente

Tipul de impuls

Cu toții ne dorim un câine bine dresat, unul cu care să ne mândrim. O zgardă inteligentă cuprinde mai multe funcții prin care cainele tău se poate bucura de un dresaj blând si fără neplăceri. Zgarda se poate folosi alaturi de comenzi vocale si semnale de vibrație, in funcție de distanța dorită.

Niveluri stimulare

Alegerea unei zgarde pentru câinele tău poate fi puțin mai greoaie decât ne imaginăm. Nivelul de stimulare se poate regla personal prin butoanele de la telecomanda zgărzii, acestea vă permit să setați nivelul de stimuli transmiși, in funcție de zgardă pot atinge 7 sau 8 nivele.

Mărimea câinelui

În funcție de rasă, talie sau gen, câinii sunt de diferite mărimi. Ca orice accesoriu pe care urmează a-l lua, acesta trebuie să fie adaptat cățelului tău. Deși majoritatea zgărzilor sunt reglabile, pentru un confort sporit, se recomandă achiziția uneia adaptată taliei lui.

Starea de sănătate a câinelui

E foarte important in primele zile după purtarea gărzii de către cățelul nostru, să verificăm dacă gâtul sâu este în regulă. Se poate consulta si medicul după primele zile, in cazul in care cățelul este extrem de trist sau gâtul dă semne de inflamații. Mare atenție la pielea gâtului, la primele semne de iritație se recomandă înlăturarea zgarzii.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea Mai Bună Husă de Protecție a Banchetei pentru Transport Câini
Huse pentru transportul câinelui pe bancheta mașinii

Câinele îți murdărește de obicei bancheta din spate a mașinii? Cu ajutorul unei huse de protecție compatibilă cu orice mașină poți scăpa rapid de acest neajuns.

Cel Mai Bun Culcuș Pentru Câini
Cel mai bun culcuș pentru câini

Organizează-i cățelului tău un spațiu doar al lui, un loc în care poate dormi liniștit și vei scăpa de părul de câine de pe canapea sau din pat.

Cel Mai Bun Culcuș Încălzit Pentru Câini și Pisici
Culcuș încălzit pentru câini și pisici (de pus în coteț)

Un coteț protejează câinele de ploi și ninsori dar nu îl poate proteja și de frig. Din fericire există aceste culcușuri încălzite care se conectează la o priză normală și care oferă animăluțului o căldură de 30 grade. Vezi modele recomandate.

Cea Mai Bună Geantă de Umăr - Transport Câini Talie Mică
Genți de umăr pentru transport câini de talie mică

Vrei să-ți scoți cățelușul la plimbare într-o geantă chic? Vezi modele cu design modern care se pot asorta la orice ținută extravagantă pe care o vei avea.

Cel Mai Bun Covor cu Iarbă Artificială pentru Câini
Cele mai bune covoare pentru câini cu iarbă artificială

Ai un cățel care încă nu e obișnuit să ceară afară? Covoarele cu iarbă artificială au și rol igienic dar și rol de dresare. Vezi ce modele sunt cele mai bune.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe