Este zgarda smart o solu╚Ťie pentru l─âtratul c├óinilor?

L─âtratul este o reac╚Ťie natural─â pentru câine. Cu aceasta, animalul î╚Öi exprim─â emo╚Ťiile. Îns─â, în cazul în care câinele latr─â pentru o lung─â perioad─â de timp, poate deranja proprietarul. Pentru ca animalul s─â r─âmâna în cas─â, proprietarul începe s─â se gândeasc─â la modul de a dezobi╚Önui câinele s─â latre f─âr─â un anumit motiv. Pentru a face acest lucru, pute╚Ťi utiliza o zgarda smart contra latratului.

Principiul de func╚Ťionare a dispozitivului
Zgarda smart reac╚Ťioneaz─â atunci când animalul emite vibra╚Ťii vocale. Este vorba de l─âtrat sau urlet. Principiul de func╚Ťionare al acestui dispozitiv const─â în faptul c─â el începe s─â vibreze ╚Öi s─â trimit─â o desc─ârcare de curent mic pentru a calma animalul. Dup─â ce animalul a t─âcut, nivelul de expunere la acesta scade.

Aflând despre impactul zgardei, mul╚Ťi proprietari de animale de companie, se pot speria. Cu toate acestea, nu trebuie s─â v─â face╚Ťi griji în leg─âtur─â cu acest lucru, deoarece astfel de zgarde nu prezint─â niciun pericol pentru s─ân─âtate.

Top zg─ârzi inteligente anti l─âtrat

1. Training Collar BEST CHOICE

DESIGN PATENTAT ce adopt─â forma unui menisc, pentru a se ajusta cât mai bine gâtului câinelui. Echipat cu un senzor inovativ ╚Öi un cip special, care distinge l─âtratul pe baza vibra╚Ťiei corzilor vocale, NU PERMITE DECLAN╚śAREA DE LA L─éTRATUL ALTOR CÂINI. Dispozitivul are trei moduri de corec╚Ťie (Sunet, Vibra╚Ťii, ╚śoc static) care pot fi folosite împreun─â sau separat. Este echipat cu func╚Ťia de protec╚Ťie automat─â iar dup─â ce câinele latr─â de ╚Öapte ori continuu, dispozitivul "se odihne╚Öte" pentru un minut. Zgarda se adapteaz─â de la 12 la 64 cm pentru a se potrivi oric─ârei rase de câini.

Op╚Ťiuni cheie
 • Design modern
 • Cablu USB
 • Microfon ├«ncorporat
 • Rezistent la stropire
 • Colier ajustabil

2. Petrainer LA BUGET

Aceasta zgard─â anti l─âtrat de la brandul Petrainer opre╚Öte l─âtratul câinilor cu sunet si impulsuri electrostatice care cresc progresiv în intensitate, fiind controlate de un microprocesor care face diferen╚Ťa dintre l─âtratul câinelui ╚Öi alte zgomote din exterior. Astfel, men╚Ťine un mediu lini╚Ötit pentru dvs. ╚Öi cei din jur. Zgarda se adapteaz─â de la 12 la 70 cm pentru a se potrivi oric─ârei rase de câini.

Op╚Ťiuni cheie
 • Distinge intre l─âtratul c├óinelui ╚Öi alte zgomote din exterior
 • Se adapteaz─â de la 12 la 70 cm
 • 7 nivele de sensibilitate ajustabile
 • Func╚Ťie de protec╚Ťie automat─â
 • ├Än╚Ötiin╚Ťare automat─â ├«nlocuire baterie

3. Trixie PREMIUM

Dresajul c├óinilor este o responsabilitate care le revine st─âp├ónilor, pe pia╚Ťa de profil exist├ónd accesoriile potrivite. ├Ä╚Ťi recomand─âm zgarda Trixie cu Ultrasunet Antil─âtrat 2103 (cu dimensiune ajustabil─â: 15-65 cm), cu func╚Ťie anti-l─âtrat. Zgarda emite semnale acustice, care sunt declan╚Öate atunci c├ónd microfonul ├«ncorporat, care sesizeaz─â l─âtratul ╚Öi emite un sunet nepl─âcut c├óinelui. Este potrivit─â pentru a dresa c├óinii de talie mic─â, de apartament, astfel c─â te vei putea ocupa personal de educarea animalului de companie.


Op╚Ťiuni cheie
 • Potrivit pentru c├óini de talie mic─â
 • Datorit─â sunetului se poate antrena u╚Öor
 • Se poate folosi ╚Öi ├«n aer liber ╚Öi ├«n interior
 • Semnalul sonor ├«n mod normal nu este auzit de fiin╚Ťe umane
 • Sunetul este detectat printr-un microfon ├«ncorporat

Criterii de alegere a unei zg─ârzi inteligente

Tipul de impuls

Cu to╚Ťii ne dorim un c├óine bine dresat, unul cu care s─â ne m├óndrim. O zgard─â inteligent─â cuprinde mai multe func╚Ťii prin care cainele t─âu se poate bucura de un dresaj bl├ónd si f─âr─â nepl─âceri. Zgarda se poate folosi alaturi de comenzi vocale si semnale de vibra╚Ťie, in func╚Ťie de distan╚Ťa dorit─â.

Niveluri stimulare

Alegerea unei zgarde pentru c├óinele t─âu poate fi pu╚Ťin mai greoaie dec├ót ne imagin─âm. Nivelul de stimulare se poate regla personal prin butoanele de la telecomanda zg─ârzii, acestea v─â permit s─â seta╚Ťi nivelul de stimuli transmi╚Öi, in func╚Ťie de zgard─â pot atinge 7 sau 8 nivele.

Mărimea câinelui

├Än func╚Ťie de ras─â, talie sau gen, c├óinii sunt de diferite m─ârimi. Ca orice accesoriu pe care urmeaz─â a-l lua, acesta trebuie s─â fie adaptat c─â╚Ťelului t─âu. De╚Öi majoritatea zg─ârzilor sunt reglabile, pentru un confort sporit, se recomand─â achizi╚Ťia uneia adaptat─â taliei lui.

Starea de sănătate a câinelui

E foarte important in primele zile dup─â purtarea g─ârzii de c─âtre c─â╚Ťelul nostru, s─â verific─âm dac─â g├ótul s├óu este ├«n regul─â. Se poate consulta si medicul dup─â primele zile, in cazul in care c─â╚Ťelul este extrem de trist sau g├ótul d─â semne de inflama╚Ťii. Mare aten╚Ťie la pielea g├ótului, la primele semne de irita╚Ťie se recomand─â ├«nl─âturarea zgarzii.

4. Zgard─â 4 nivele

In func╚Ťie de ceea ce ne dorim s─â ob╚Ťinem de la c─â╚Ťelul nostru, putem opta pentru o zgard─â ce ofer─â: vibra╚Ťii, impuls electrostatic, sunet ╚Öi protec╚Ťie automat─â. Fie c─â este pentru l─âtrat sau obisnuin╚Ťa de nu mai l─âtra, pute╚Ťi opta pentru dispozitivul ce ofer─â o gam─â complet─â de op╚Ťiuni, prin zgarda pe 4 nivele. Zgarda se poate fixa u╚Öor, si de asemenea se ├«ndeparteaz─â f─âr─â probleme, fiind recomandat─â pentru orice ras─â de ca╚Ťel. De asemenea, rezistent─â la ap─â, praf si alte impurita╚Ťi, se recomand─â a fi folosit─â at├ót in spa╚Ťiile ├«nchise, c├ót ╚Öi deschise.

Op╚Ťiuni cheie
 • Distingerea l─âtratului pe baza vibra╚Ťiei corzilor vocale
 • Trei moduri de operare - Sunet, Vibra╚Ťii, Soc static
 • Intensitate ajustabil─â 0-Low-Medium-High
 • Func╚Ťie de protec╚Ťie automat─â
 • Electrozii cauciuca╚Ťi si greutatea redus─â

5. Petrainer 7 nivele

Aceasta zgard─â opre╚Öte l─âtratul câinilor pentru a men╚Ťine un mediu lini╚Ötit pentru dvs. ╚Öi cei din jur. Pentru economisirea energiei, zgarda anti l─âtrat intr─â în starea de stand-by atunci când nu este folosit─â. Repornirea ei se face automat la primul l─âtrat. Pentru protejarea câinelui, dup─â 5 ac╚Ťion─âri consecutive, zgarda intr─â în modul Auto-Protec╚Ťie în care timp de 1 minut aceasta nu mai r─âspunde la stimuli. Încheierea acestui ciclu se face prin intrarea zg─ârzii în stare de stand-by urmând a fi activat─â la primul l─âtrat

Op╚Ťiuni cheie
 • Economisire energie
 • Repornire automat─â la primul l─âtrat.
 • 7 nivele de sensibilitate.
 • Func╚Ťie de protec╚Ťie pentru c├óine - repaus pentru siguran╚Ťa (1 minut).
 • Instalare facil─â a bateriei.

6. Aetertek

Zgarda poate fi folosit─â în instruirea comenzilor de baz─â: chemare, ╚Öezi dar ╚Öi pentru însu╚Öirea unui comportament adecvat: s─â nu m─ânânce, s─â nu sar─â, s─â nu road─â, s─â nu latre, etc. Modelul Aetertek 919C, are func╚Ťie automat─â anti l─âtrat ╚Öi raz─â de ac╚Ťiune maxim─â de 1000m. O alt─â particularitate este posibilitatea transmiterii comenzilor pe rând sau concomitent c─âtre doi câini. Zgarda este conceput─â pentru câinii de talie medie ╚Öi mare putând fi folosit─â atât de încep─âtori cât ╚Öi de cei experimenta╚Ťi în dresaj.

Op╚Ťiuni cheie
 • Raza de ac╚Ťiune de 1000m
 • Func╚Ťie automat─â anti l─âtrat
 • Transmite pe r├ónd sau concomitent c─âtre doi c├óini.
 • Receptorul este compact, complet submersibil ├«n ap─â
 • Telecomanda prev─âzut─â lantern─â ├«ncorporat─â.

Întrebări frecvente despre zgărzile electrice

O zgardă antilătrat îi poate face rău câinelui?

Siguran╚Ťa este cuv├óntul cheie atunci c├ónd ii avem in discu╚Ťie pe cei dragi, acest lucru este valabil si pentru ca╚Ťelul t─âu. Conceput─â special cu transmisii ce nu ii fac r─âu ca╚Ťelului, important este s─â ne asigur─âm c─â zgarda este fixat─â perfect si nu permite intrarea altor obiecte sau v─ât─âmarea pielii.

Cât rezistă bateria unei astfel de zgărzi?

Bateriile unei zg─ârzi electrice au o durat─â lung─â de via╚Ť─â ╚Öi rezist─â in func╚Ťie de utilizare. Pot rezista de la 3 la 6 luni, se gasesc in comer╚Ť si pot schimba foarte u╚Öor. Exist─â foarte multe zgarde ce afi╚Öeaz─â pe butonul de control nivelul bateriei si c├ónd este necesar s─â fie schimbat─â.

Pentru ce ras─â de c├óine func╚Ťioneaz─â zgarda antil─âtrat?

Zgarda antil─âtrat se poate utiliza pentru orice ras─â de c├óine, foarte important este s─â fie fixat─â corect. Emisiile transmise nu sunt d─âun─âtoare si creaz─â un comportament pentru ca╚Ťelul t─âu, este foarte important s─â se fixeze dup─â cel pu╚Ťin 9 luni de la na╚Ötere.

Câinele meu e cam bolnăvior. Îi pot pune o zgardă antilătrat?

├Än mod teoretic, zgarda antil─âtrat nu are contraindica╚Ťii pentru anumite patologii. Totu╚Öi, dac─â al t─âu c─â╚Ťel sufer─â de o boal─â din sfera dermatologic─â, ar fi bine s─â te consul╚Ťi cu un veterinar mai ├«nt├ói. ├Än orice caz, dac─â zgarda e inconvenient─â, nu o pune.

Pot să las câinele singur acasă cu zgarda pusă?

Chiar dac─â poate p─ârea pu╚Ťin cam mult, trebuie s─â ii asiguri ca╚Ťelului t─âu o siguran╚Ť─â sporit─â. Mare aten╚Ťie atunci c├ónd ├«l la╚Öi singur acas─â cu o zgard─â electric─â, e necesar s─â te asiguri c─â zgarda a fost fixat─â perfect si nu exist─â spa╚Ťii prea mari sau s─â fie str├óns─â mult prea tare.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

C─âutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Po╚Ťi lucra de oriunde ai acces la internet.
Afl─â mai multe