Cea Mai Bună Stație de Dedurizare a Apei pentru Acasă

Cea mai bună stație de dedurizare a apei pentru uz casnic

Modificat la 12 martie 2021
Articol evaluat de 71 ori:
Pagină realizată de:
Andrei Ursache
Andrei Ursache

De ce să-ți montezi o stație de dedurizare a apei acasă?

Prezența apei dure este o problemă peste tot în lume. Consumul unei astfel de ape poate duce la și la probleme de sănătate. În plus, și aparatele din casă care se folosesc de ea, cum ar fi mașina de spălat vase sau rufe, se pot defecta mult mai repede din cauza depunerilor de minerale. Din fericire există dispozitive pentru dedurizarea apei.

Există mai multe motive pentru a cumpăra una astfel de aparat dacă trăiești într-o zonă unde apa are o duritate peste medie: nu vei mai avea depuneri pe țevi sau baterii, electrocasnicele nu vor mai fi afectate de depuneri, părul și pielea ta vor fi mai fine, hainele vor fi mai moi iar vasele din sticlă nu vor mai avea pete albe.

Va trebui mai întâi să-ți achiziționezi un kit de testare a durității apei sau poți oricând duce o mostră de apă la un laborator pentru un rezultat sigur. Astfel vei ști ce tip de stație de dedurizare îți este necesară. Există diferite tipuri de dedurizatoare de apă pe piață, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje. Unele sunt pe bază de sare care înlătură mineralele, altele fără sare care doar împiedică depunerea mineralelor.

Cele mai bune stații de dedurizare a apei

Premium

* Prezentare video mai jos

Purifyo 26 litri

 • Ajută la menținerea hidratării pielii.
 • Îndepărtează calcarul din apă imediat dupa instalare și ajută la prevenirea depunerii acestuia.
 • Aparatele de uz casnic și inclusiv centrala, bateriile, mașinile de spălat care folosesc apa, vor avea o viață mai lungă.
 • Oferă un debit suficient de apă pentru 5-7 persoane.
 • Ora regenerării poate fi aleasă, introdusă și schimbată manual de către utilizator.
Verifică prețul

Dedurizatorul Purifyo 26l este special conceput pentru familiile de până la 8 persoane. Având un vas de rășînă schimbătoare de ioni de 26 litri, poate face față atât la o duritate ridicată, cât și la un debit ridicat, iar ora regenerării poate fi aleasă, introdusă și schimbată manual de către utilizator. Cu ajutorul unui Dedurizator Purifyo 26l scăpați de calcarul din apă imediat după instalare și ajută la prevenirea depunerii acestuia, aparatele de uz casnic (inclusiv centrală) vor avea o viață mai lungă, iar nu în ultimul rând, ajută la menținerea hidratării pielii și părului.

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Clack

 • Model dedurizator modern, fiabil, producător de renume
 • Conceput pentru chiuvetă (apă rece și apă caldă)
 • Meniu facil de utilizat, configurare simplă
 • Dispune de capacitate mare (peste 4 persoane, potrivit pentru familii mari)
 • Elimină calcarul din apă și protejează electrocasnicele (mașină rufe/vase/centrală)
Verifică prețul

Deși, în mod normal, aceste minerale (calciu, magneziu și mangan.) nu sunt periculoase pentru sănătate, pot afecta sever instalația de apă, boilerul și alte electrocasnice, ceea ce face curățatul hainelor, al vaselor și a părului o adevărată provocare. Dedurizator EWS te poate ajuta în protejarea ta și a aparatelor din casă, pentru că dispune de vană de comandă fiabilă Clack și pentru că are o capacitate mare de transformare a apei, de aceea, se adreseaza familiilor de 5 persoane. Sistemul beneficiază de o autonomie de funcționare mare, cu o garanție de 10 ani.

la buget

Bluesoft

 • Debit (mc/h): 3.00
 • Conțnut rășini (l): 30
 • Racorduri (toli): 1"
 • Duritate apă tratată (°gG): <0.5
 • Durata regenerării (min): 40-70
Verifică prețul

Stațiile de dedurizare Bluesoft beneficiază de un design modern și sunt echipate cu valvă de comandă de cea mai bună calitate, marca Runxin, livrând către beneficiar tehnologie și fiabilitate, înainte de toate. Valva de comandă cu care sunt echipate dedurizatoarele este realizată din materiale rezistente la uzură și coroziune, plus cu un procesor performant, asta înseamnă că își va păstra setările și valorile introduse chiar dacă este întreruptă alimentarea cu energie electrică, un mare plus. O altă funcție nemaîntâlnită la alte produse, este funcția Holiday, care împiediă dezvoltarea bacteriilor în instalație.

Statie de dedurizare (dedurizator) Ferroli Sweet Water 15, 15 litri, 1500 l/h, 1.5 - 8 bari

 • Dedurizează prin schimb de ioni
 • Reduce formarea depunerilor de calcar în țevi și robinete
 • Dedurizează atât apa rece cât și cea calda
 • Capacitate de filtrare ridicată
 • Dotat cu pompă de presiune
Verifică prețul

Prezența apei dure este o problemă serioasă pentru multe zone de pe glob, dar și în România. Consumul unei astfel de ape poate duce la probleme de sănătate serioase. Aceste stații de dedurizare pentru tratarea apei potabile folosesc principiul dedurizării prin schimb de ioni, în timpul căruia ionii de calciu și magneziu (săruri care contribuie la duritatea apei) sunt înlocuiți cu ionii de sodiu echivalenți. Fiind un produs mai mare cu o capacitate de 15 litri, randamentul este unul bun de 1500 L pe oră de apă dedurizată.

DEDURIZATOR APA Clack 25CV

 • Display electronic
 • Memorie electronică a setărilor
 • Afișarea consumului de apă și a capacității de tratare rămase
 • Rezervor de sare uscat
 • Regenerare în funcție de timp și volumul de apă consumat
Verifică prețul

Sărurile minerale de Calciu și Magneziu care determină duritatea sunt principalii factori responsabili de formare a depunerilor și a deteriorărilor instalațiilor de apă, a cazanelor, boilerelor, aparatelor electrocasnice și robineților. Datorită protecției împotriva calcarului pe care o oferă dedurizatorul, poți menține mereu la maxim eficiența energetică a instalației casei tale, a electrocasnicelor, robineților, având considerabil costuri reduse, ale întreținerii, consumului și facturii de energie.

Dedurizator apa BLUESOFT S50-VR1 New Line

 • Debit 1.6 mc/h
 • Supapă protecție preaplin
 • Previne depunerile de calcar
 • Procesor ultra performant
 • Memorie nevolatilă
Verifică prețul

Montarea unui dedurizator previne depunerile de calcar ce duc la o izolare a elementelor de încălzire și depuneri pe circuitul apei în casă ce provoacă același efect. Cu dedurizatorul de apă New Line poți preveni acest efect ce duce direct la scăderea facturii de energie în timp. Rufele spălate cu apă moale, adică apa dedurizată necesită mai puțin detergent, iar nevoia pentru produse de detartrare dispare. Acest efect este pentru toată casa, adică mașina de spălat vase, baterii, boiler sau centrala termică, etc.

Dedurizator KEMAN 2-5 persoane, TKS 20 l , volumetric, ora de regenerare setabila, CADOU : Filtru sediment Tester Duritate

 • Utilizare exterioară
 • Curățate automată a filtrelor
 • Elimină sedimentele și materia în suspensie
 • Regenerare în contra-curent cu soluție salină produsă
 • Funcție de blocare a ecranului
Verifică prețul

Dedurizatorul este ideal pentru casele în care necesarul de apa dedurizat este mare și pentru cei care vor să ofere o apa de cea mai bună calitate familiilor lor. Dacă alegi cel mai bun dedurizator vei avea avantajul unor electrocasnice mai longevive. Este foarte important să ai apă fără minerale și mai ales fără calcar atunci când o folosești în mașina de spălat haine sau în cea de spălat vase, chiar și atuci când utilizezi produse speciale anti calcar care să împiedice depunerea acestui mineral pe componentele interioare ale electrocasnicelor.

Întrebări despre stațiile de dedurizare a apei

Pot conecta singur conductele (admisie și evacuare) stației?

Deși nu este imposibil să racordezi singur stația de dedurizare a apei la rețea, este recomandat să apelezi la un instalator de meserie. Pe lângă faptul că el va ști exact care este ordinea operațiilor pentru ca stația să funcționeze în parametrii, acoperi și problema garanției.

Este necesară prefiltrarea apei?

Pentru a proteja stația de dedurizare a apei de eventualele impurități din rețea, producătorii recomandă să se instaleze în amontele stației o baterie de filtre pentru o prefiltrare a apei. Poți instala unul, două sau chiar trei cartușe, în funcție de cât de murdară este apa.

Există beneficii pentru organism?

Apa dură este una bogată în minerale precum calciu, magneziu și mangan. Deși, în mod normal, aceste minerale nu sunt periculoase pentru sănătate vei simți câteva diferențe dacă îți instalezi un dedurizator: șamponul și săpunul își vor face treaba mai bine, iar tenul și parul îți vor fi mai fine.

Câte tipuri de dedurizatoare există?

Există diferite tipuri de dedurizatoare de apă pe piață, fiecare având propriile avantaje și dezavantaje: sistem pentru dedurizarea apei pe bază de sare, sistem pentru dedurizarea apei fără sare, dedurizator de apă magnetic sau sisteme cu două rezervoare.

Cât de mare trebuie să fie dedurizatorul?

Atunci când cumperi un dedurizator, este important să alegi o dimensiune potrivită. Dacă ai o casă cu 2 băi în care locuiesc maxim 3 persoane, ai nevoie de un dedurizator mic spre mediu. Dacă ai mai mult de 3 băi și mai mult de 4 persoane în casă, optează pentru unul mediu spre mare sau chiar mare.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Cuțit Electric de Bucătărie
Cel mai bun cuțit electric util în bucătărie

Cuțitul electric este ajutorul ideal pentru a tăia carne, pâine, fructe sau legume. Acesta se folosește cu o singură apăsare de buton, fără a fi nevoie de efort.

Cele mai bune Baterii de Chiuvetă cu Senzor (baie sau bucătărie)
Baterii de chiuvetă automate cu senzor

Știai că o baterie de lavoar cu senzor te poate ajuta să economisești până la 50% din cantitatea de apă? Plus că nu mai ai ce robineți să murdărești și să tot cureți. Vezi care sunt cele mai bune modele.

Cel Mai Bun Cuptor Electric Cu Convecție
Cel mai bun cuptor electric cu convecție

Cuptorul cu convecție se folosește de circularea aerului la temperaturi înalte pentru a putea găti mâncarea uniform fără a fi nevoie de amestecare sau întoarcerea preparatelor.

Cel Mai Bun Aparat de Gătit cu Abur pentru Bebeluși
Aparate de gătit cu abur pentru bebeluși

Aparatele de gătit cu aburi cu funcție de blender îți permit să pui în vas legumele, apeși un buton și în câteva minute ai gata mâncare sănătoasa pentru bebelușul tău.

Cel Mai Bun Aparat de Făcut Gheață (pentru acasă)
Aparate de făcut gheață acasă

Îți place o limonadă sau o cola cu gheață? Cu ajutorul unei mașini bune de făcut gheață acasă, poți face rost de gheață la discreție în zilele toride de vară.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe