De ce să-ți cumperi o mașină de paste cu lățime ajustabilă?

Pastele sunt un tip de mâncare extrem de versatil și îți oferă o varietate întreagă de modalități de pregătire. Iar dacă ești un consumator regulat de paste, te vei bucura să ai la tine acasă propria mașină de paste cu lățime ajustabilă. De multe ori pastele făinoase din comerț conțin conservanți, ori nu se prepară conform așteptărilor, se lipesc sau nu au gust, de aceea cu ajutorul acestor ucenici în bucătărie îți poți face singur pastele preferate, sănătoase, proaspete și după propria rețetă, chiar la tine acasă.

Poți întinde și tăia aluatul în diverse forme și lungimi, pentru a prepara atât paste cât și tăiței, cu ajutorul accesoriilor versatile pe care le conține. În plus, majoritatea vin și cu o serie de rețete pentru ca tu să fii sigur că ai totul la îndemână. Cu această mașină poți include și copiii în procesul de fabricare al pastelor, aceasta putând fi o tradiție pe care o puteți implementa in casă ca activitate de familie, ori puteți organiza cine reușite cu prietenii care vor fi cu siguranță fericiți să vină la masă.

Cea mai bună mașină de paste și tăiței

1. Philips PREMIUM

Mașina automată de paste îți va ușura viața datorită faptului că nu va mai fi nevoie să depui multă muncă pentru a obține paste proaspete acasă : aparatul mixează aluatul, în întinde și îl taie așa cum îți dorești tu. Poți sta liniștit și când vine vorba despre textura aluatului fiindcă tubul lung de frământare asigură un aluat fin și elastic. Pentru că se dorește mulțumirea oricărui iubitor de paste, în pachet s-au inclus 4 discuri de modelare clasice pentru următoarele tipuri de paste : spaghete, penne, fettuccini și lasagna. Productivitatea produsului este ridicată : acesta poate produce 450 g de paste sau tăieței fini în 18 minute.

Video Philips
Opțiuni cheie
 • Frământă automat aluatul
 • Se pot obține 4 tipuri de paste
 • Tubul lung de frământare asigură un aluat fin și elastic
 • Sertar de depozitare pentru discuri și cablu de alimentare
 • Design unitar și compact : nu ocupă mult spațiu

2. Klarstein BEST CHOICE

Faptul că produsul este confecționat din oțel inoxidabil face ca procesul de curățare să fie foarte simplu : tot ce trebuie să faci este să îl ștergi cu o cârpă moale, uscată. Instrumentul de tăiere constă într-o lamă dublă care, împreună cu șinele reglabile ale tamburului de frânare, conduc la obținerea a până la cinci tipuri diferite de paste. Datorită clemei de masă care asigură siguranța folosirii, vei putea fi sigur că aparatul nu va aluneca sau cădea în timp ce tu produci pastele tale preferate.

Video Klarstein
Opțiuni cheie
 • Material : oțel inoxidabil
 • Se pot obține până la 5 tipuri de paste
 • Curățarea este ușoară : se realizează cu un prosop uscat
 • Lamele și tamburii de frânare sunt reglabili
 • 3 atașamente diferite

3. Heinner LA BUGET

Mașina manuală pentru paste este confecționată din oțel inoxidabil, deci are o speranță de viață mare. Setul conține un aparat cu role de întindere, accesoriu detașabil pentru tăiere, mâner de acționare și clama de fixare pe blat. Rolele de întindere au nouă poziții de grosime : de la 0,3 mm la 2,5 mm. Pentru diversificare, accesoriul dublu de tăiere poate fi reglat pentru a se obține trei tipuri de paste : tagliolini și spaghetti (tăiate la 1,5 mm) și fettuccine, (tăiate la 6mm). Siguranța în folosire a aparatului este asigurată de clama de fixare pe blat.

Video Heinner
Opțiuni cheie
 • Confecționat din oțel inoxidabil
 • Poate întinde și tăia aluatul
 • Dispune de un regulator de grosime cu 9 poziții
 • Se pot obține două tipuri de paste
 • Siguranța în folosire este asigurată de clemele de fixare pe blat

4. Masina automata pentru paste DomoClip DOP101, 10 forme de paste,

Mașina automată pentru paste este un aparat pentru uz casnic care îți va ușura viața ca iubitor de paste. Datorită motorului electric tu nu trebuie decât să pui ingredientele dorite în aparat și acesta își va face treaba. Funcția principală a produsului este cea de mixare a aluatului și acceptă până la 400 g făină. În cazul în care dorești să știi care este consistenț aluatului, acest lucru este posibil deoarece cuva în care este amestecat este transparentă. Pachetul conține 10 discuri de extrudare pentru 10 forme diferite de paste. Folosirea sa este sigură deoarece este dotat cu piciorușe anti-alunecare.

Opțiuni cheie
 • Se pot obține până la 10 tipuri de paste
 • Folosirea este sigură datorită piciorușele anti-alunecare
 • Conține funcția de amestecare a aluatului
 • Schimbarea funcțiilor este simplă: aparatul dispune de un comutator
 • Sistem automat de funcționare

5. Masina de facut taitei si paste 7 pozitii

Fă-ți paste proaspete și autentice în casa ta cu această mașină care reglează grosimea aluatului de paste. Este compactă și versatilă pentru a se încadra în orice decor de bucătărie. Cu această mașină poți face pastele preferate la fel de groase sau subțiri pe cât dorești. Este ușoară de reglat și are cadran în 7 poziții care ajustează grosimea aluatului de paste. Cu un mâner și o clemă detașabile, are, de asemenea, o funcție de manivelă manuală, o prindere de masă și role de oțel inoxidabil reglabile.

Opțiuni cheie
 • Mașina este din inox
 • Dispune de 7 poziții pentru tăiat tăieței
 • Întinde foaia de aluat și taie tăiețeii
 • Are un sistem de prindere pentru siguranță
 • Se curăța ușor cu un prosop de bucătărie uscat

6. Masina de facut paste Zokura, Z1039, Argintiu

Mașina de făcut este gândită pentru a rezista la folosirea intensivă, acest lucru fiind asigurat de materialul din care este confecționată : oțel cromat.
Mânerul ergonomic asigură utilizarea confortabilă și controlul mecanic convenabil. Datorită clemelor de fixare pe blat nu va fi nevoie să vă gândiți că va aluneca în timpul folosirii. Rola pentru pregătirea foii reglabilă dispune de 9 poziții diferite și se pot obține 9 grosimi diferite. Accesoriul de tăiere poate fi reglat de la 2 mm la 6,6 mm.

Opțiuni cheie
 • Produsul este din oțel cromat
 • Fixarea sigură pe blatul de lucru garantează siguranța folosirii
 • 9 grosimi diferite pentru aluat
 • Se pot obține peste 4 tipuri de paste
 • Mânerul ergonomic asigură folosirea ușoară

Întrebări despre mașinile de paste cu lățime ajustabilă

Ce fel de paste poți modela?

În funcție de modelul de mașină ales, poți modela de la spaghete, lasgane, fettuccine, tagliatelle ori chiar tăiței. Ajustezi lățimea, grosimea și te pui pe treabă. Trebuie însă să te asiguri că ai accesoriile potrivite pentru tipul de paste pe care vrei să îl pregătești.

Câte mărimi poți ajusta?

Aparatele pentru paste pot fi utilizate cu o serie întreagă de accesorii, comercializate separat, care te vor ajuta să realizezi o mulțime de tipuri și forme de paste de casă. În funcție de modelul aparatului poți face paste cu lățime de până la 12 cm și grosime 6 mm.

Ce fel de accesorii are?

O mașină de făcut paste este prevăzută în momentul în care o cumperi, doar cu accesoriile standard, necesare bunei funcționări a acesteia și realizării pastelor pentru care e destinată. Insă, dacă vrei să schimbi forma pastelor, îi poti adăuga ulterior și alte accesorii.

Cum se montează pe masă?

O mașină de fâcut paste manuală are nevoie de o suprafață plată, dreaptă și suficient de stabilă, precum marginea mesei din bucătărie de care se va atașa mașina cu ajutorul unei cleme, suficient de late pentru a cuprinde o porțiune considerabilă a mesei. Mașina electrică nu are nevoie de prindere de masă.

Se poate spăla la mașina de spălat vase?

Nu se curăță cu apă și nici nu se spală în mașina de spălat vase. Se curăță cu ajutorul unei perii, dacă nu ai una specială poți folosi o perie mică pentru vopsit pe care să o dedici acestei operațiuni. Zonele mai greu accesibile se pot curăța cu ajutorul unui bețișor din lemn.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe