Cel Mai Bun Senzor De Gaz

Cel mai bun senzor de gaz

Modificat la 13 ianuarie 2022
Articol evaluat de 16 ori:
Pagină realizată de:
Andrei Ursache
Andrei Ursache
Ricardo Costache
Ricardo Costache

De ce ai nevoie de un senzor de gaz?

Un senzor de gaze este indispensabil omului care trăiește în acest secol, caci viața sa este modernizată cu tot felul de utilități, de la electricitate până la gaze. Din acest motiv, pot avea loc accidente grave cauzate de scurgerile de gaze, precum asfixiere, incendii și chiar explozii. Aceste accidente pot fi evitate, dacă scurgerea este identificată din timp cu ajutorul unui senzor de gaze.

Când vrei să alegi un senzor de gaze bun, trebuie să ții cont de anumite aspecte, cum ar fi tipul acestuia, de perete sau portabil. De obicei, un senzor de gaze de perete se instalează în bucătărie sau în camera unde se află centrala termică, iar acestea vin împreună cu o electrovalvă care poate opri gazele de la intrarea în casă.

Senzorul de gaze portabil prezintă avantajul că îl poți muta dintr-o cameră în alta ne, depinzând de energie electrică. Când îți alegi un senzor de gaze este bine să ai în vedere ca el să aibă sensibilitatea reglabilă. Acest lucru înseamnă că poți determina aparatul să dea alarma atunci când în aer se atinge un procent din cantitatea considerată minimă pentru explozie.

Cel mai bun senzor de gaz

Cel mai bun

Senzor de gaz metan, alarma inclusa, WI-FI Smart, notificari in aplicatie, RH-AGS01

Mai dispune și de o alarmă încorporată care se declanșează în momentul detectării scurgerilor, în același timp în care se trimite și notificarea push, pe telefon, prin intermediul aplicației. Senzorul este foarte ușor de instalat și este potrivit pentru instalarea în casă, în fabrici și în alte zone în care există riscuri de scurgeri de gaze.
Verifică prețul

Acest senzor de gaz metan vine dotat cu un procesor inteligent care detectează foarte repede particulele de gaz. Senzorul se integrează în sistem, prin wireless, direct din aplicația de mobil.

la buget

Senzor de gaz wireless PGST PA-209R

Senzorul semiconductor foarte avansat este perfect adaptat pentru a asigura o durată mai lungă de funcționare, decât un model normal. Senzorul de gaz se poate întrebuința în locuințe private, hoteluri, magazine, având o alarmă sonoră și optică. Acest model are două funcții importante și anume funcția de auto verificare în caz de eroare și de resetare automată în caz de eveniment.
Verifică prețul

Acest model de senzor de gaz wireless PA-209R se montează pe perete și o să-ți ofere o înaltă siguranță, fiind utilizat pentru detectarea scurgerii de gaze.

Premium

DETECTOR DE GAZ METAN SI MONOXID DE CARBON PRIMATECH SECOR 1000 / 230V

Detectorul îți va asigura o dublă protecție, atât la scurgerile accidentale de gaz metan, cât și împotriva intoxicației cu monoxid de carbon. Are o compatibilitate mare cu alte sisteme de alarmă, este foarte ușor de instalat și de întreținut și mai are încorporată și o alarmă vizuală și auditivă.
Verifică prețul

Detectorul PRIMATECH SECOR 1000 a fost proiectat ca să detecteze scurgerile periculoase de gaz metan sau de monoxid de carbon. Acest detector de gaze se poate instala pe tavan, la minim 30 de cm de perete sau pe perete la 15-30 de cm sub tavan.

Detector de fum și monoxid de carbon 1,5V/3xAA

Senzorul este alimentat de 3 baterii de tipul AA neincluse și, datorită consumului redus are o durată de viață extrem de lungă. Senzorul are un afișaj LCD, iar în cazul detecției de gaz emite atât o lumină puternică, cât și o sirenă cu intensitatea de 85dB. Senzorul de monoxid de carbon detectează o concentrație de până la 999ppm.
Verifică prețul

Acest detector înlocuiește două aparate foarte utile în casa ta. Acest detector este și senzor electrochimic de monoxid de carbon și senzoride fum fotoelectric în infraroșu.

Detector scurgeri de gaz WiFi, compatibil Tuya si Smartlife

Detectorul de scurgeri de gaz poate detecta pierderile de gaz în maxim 30 de secunde, pornește alarma acustică, îți trimite notificare pe telefon și va trimite comandă către electrovalva cu care este conectat prin wifi, să oprească gazul. Este dotat cu display LCD ce afișează concentrația de gaz și funcționează cu 2 baterii.
Verifică prețul

Anual se înregistrează destul de multe tragedii petrecute în urma scurgerilor de gaze, deoarece acestea nu sunt detectate la timp și pot duce la explozii și șă pună viața ta în pericol și a celor din jur.

Detector de gaz metan 4 fire NB-983-NG

Pentru a funcționa în parametri normali, detectorul de gaz trebuie montat într-un loc unde temperatura ambientală să se regăsească în intervalul -10 +50 grade Celsius. Acest detector are un senzor durabil, de tip semiconductor care va emite o alarmă sonoră cu intensitatea de 70 dB în cazul detecției de gaz.
Verifică prețul

Detectorul de gaz NB-983-NG este un detector de gaz metan cu ieșire pe releu, ușor de instalat și întreținut. Acest model de detector de gaz funcționează racordat la rețeaua electrică și are un consum destul de mic de până la 2 W.

Detector de monoxid de carbon X-Sense CO03D

Detectorul de la X-Sense este un dispozitiv care are capacitatea de a detecta scurgerile de monoxid din locuința ta și de a te atenționa la timp de pericolul la care te expui. Acesta are alarmă încorporată ce are o intensitate de 84dB, suficient cât să fie auzită în întreaga locuință. Acesta funcționează cu 3 baterii de 1. 5V și este dotat cu display LCD cu iluminare LED.
Verifică prețul

După cum se știe, monoxidul de carbon este extrem de periculos și de cele mai multe ori fatal, deoarece acesta este incolor și inodor.

Senzor de gaz wireless PNI SafeHouse HS110, compatibil cu sisteme de alarma wireless

Mai mult, este compatibil cu sisteme de alarmă wireless. Este perfect potrivit pentru acele locuințe unde se utilizează gazele naturale. Acest produs poate detecta butan, ethan, propan GPL, gaze naturale lichefiate, etc și declanșează alarma dacă există o pierdere de gaz. Atunci când valoarea concentrației scade sub nivelul de 4% alarma se oprește.
Verifică prețul

Dacă ai nevoie de sentimentul de siguranță atunci când ai o încălzire pe gaz, ai nevoie de un senzor de gaz wireless. Acest tip de senzor este util pentru că te ajută să afli daca ai scurgeri de gaz.

Detector de gaze portabil EzSense ZPFL1 Honeywell

Acest detector mic și ușor te alertează rapid cu privire la prezența unor scurgeri de gaze periculoase, astfel încât să poți lua măsuri pentru a te proteja pe tine și pe cei dragi. În plus, cu funcționarea sa intuitivă cu un singur buton, EzSense ZPFL1 este ușor de utilizat chiar și pentru începători. Atunci când lucrezi cu gaz, este important să fii conștient de pericole și să îți iei întotdeauna măsuri de precauție.
Verifică prețul

Detectorul portabil de gaze EzSense ZPFL1 Honeywell este o piesă esențială a echipamentului de siguranță pentru orice casă sau birou.

Întrebări frecvente despre senzorii de gaz

Câți senzori de gaz trebuie să-mi instalez în locuință?

În funcție de câte dispozitive consumatoare de gaz ai în locuință, tot atâtea detectoare trebuie să instalezi. Unul separat este obligatoriu pentru aragaz, iar pentru o centrală termică va fi necesar un model suplimentar.

Ce funcții trebuie să îndeplinească un senzor de gaz?

Cele mai importante două opțiuni de care trebuie să ții cont sunt alarma sonoră și sistemul de avertizare vizuală. Prima trebuie să poată oferi o intensitate acustică perceptibilă ca ton de alertă, aceasta fiind unanim acceptată la valoarea de minim 70dB.

Cum se alimentează un senzor de gaz?

Se alimentează cu baterii și rezistă bine la orice condiții, funcționând optim în intervalul de temperatură de -10 și +50 de grade Celsius, implicit la umiditate de până la 90%, dar fără condens. Sau se poate alimenta prin fir, la o tensiune de 220V, deci necesitând conectarea la o priză cât mai apropiată.

Un senzor de gaz are nevoie de mentenanță?

O dată la câteva luni, cel puțin, este bine să cureți găurile senzorului cu ajutorul unei perii și o lavetă umedă, cu grijă pentru ca substanța să nu pătrundă în interiorul aparatului. Nu trebuie să pulverizezi substanțe de curățare direct pe panoul frontal.

Câte tipuri de senzori de gaz există?

Pe piață se vând două tipuri de senzori de gaze: portabili și ficși. Cei portabili sunt indicați în situațiile în care trebuie să se verifice eventualele scurgeri de gaze în mai multe camere. Cei ficși se instalează pe perete, de obicei în bucătărie, la câțiva metri de sursă de gaz.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Fierbător de Ouă cu Temporizator
Cel mai bun fierbător de ouă cu temporizator

Nu nimerești niciodată ouăle fierte exact așa cum ți le dorești? Cu ajutorul unui fierbător de ouă electric tot ce trebuie să faci e să apeși un buton și ouăle vor fi tari sau moi fără niciun efort.

Cea Mai Bună Barieră Infraroșu De Protecție Perimetru
Cea mai bună barieră infraroșu de protecție a perimetrului

Bariera infraroșu sau alarma invizibilă este soluția ideală dacă vrei să protejezi de intruși o zonă mai largă. Alarma va fi declanșată atunci când senzorii detectează mișcare.

Cel Mai Bun Televizor de Bucătărie
Cel mai bun televizor de bucătărie

Îți place să asculți știrile atunci când ai de treabă în bucătărie? Televizoarele de bucătărie au o mărime potrivită spațiilor mai mici și uneori un sistem de prindere dedicat acestei zone speciale.

Cea Mai Bună Oală cu Capac pentru Paste
Cea mai bună oală cu capac pentru paste

Adori pastele și îți dorești să le poți pregăti precum un chef italian? Alege cea mai bună oala cu capac dedicată pastelor și ești cu un pas mai aproape de pastele perfecte.

Cel Mai Bun Set de Tacâmuri de Inox de 6 Persoane
Cel mai bun set de tacâmuri de inox de 6 persoane

Te-ai mutat recent la casă și cauți un set de tacâmuri de inox de calitate? Află din acest articol care sunt brandurile cele mai apreciate și cum poți face alegerea corectă.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe