Facerea pâinii acasă e mai ușoară cu un robot de bucătărie

Un robot de bucătărie poate să fie un real ajutor și să îți simplifice viața cu multe (ore, ustensile incorporate, putere de muncă sporită!). Nu este important doar din punct de vedere practic ci ajută inclusiv din punct de vedere stilistic! Având la dispoziție o gamă vastă, un robot de bucătărie, în funcție de design-ul acestuia, poate chiar să devină piesa centrală a bucătăriei tale! Și dacă este să luăm în calcul cel mai mare avantaj, pâinea făcută în casă este mult mai sănătoasă!

Tu ai control asupra rețetei și a ingredientelor pe care le vei adăuga. Tot procesul este unul simplu, trebuie doar să urmezi rețeta aleasă pentru tipul de pâine dorit și să respecți modul de funcționare al robotului de bucătărie. Tot procesul de dozare / mixare elemente și frământarea aluatului ține doar câteva minute (în funcție de puterea robotului și a cantității pe care o faci). După aceea, urmează dospirea aluatului, coacerea pâinii și, gata, familia ta se poate bucura de pâine caldă, pufoasă și sănătoasă, făcută direct în casă!

Cel mai bun robot de bucătărie pentru frământat

1. Bosch MUM48R1 BEST CHOICE

Achiziționarea unui robot de bucătărie reprezintă una dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua: vei avea ajutor la aproape fiecare etapă de lucru specifică preparării meselor. Mai mult, stilul alimentar se va îmbunătăți considerabil: funcțiile incluse permit să prepari smoothie-uri (blender), să îți toci singur carnea pentru un burger (tocător), să prepari deserturi delicioase (mărunțire, mixare, frământare). Designul modern plasează modelul în lista aparaturii potrivite în bucătărie, fiind extrem de facil și sigur de utilizat. Raportul calitate-preț este excelent, iar flexibilitatea aparatului permite să experimentezi și să avansezi în bucătărie.

Video Bosch MUM48R1
Opțiuni cheie
 • Putere motor: 600W (12250 RPM)
 • Bol mare din inox: 3,9 L
 • Accesoriu tel+frământare și disc feliere
 • Sistem antialunecare
 • Protecție supratensiune

2. Tefal Masterchef PREMIUM

Robotul de bucătărie Tefal Masterchef Grande QB813D38 are un design extrem de plăcut, iar culoarea argintie îl scoate în evidență în orice bucătărie! Nu doar că arată bine, are însă și un motor extrem de puternic de 1500W, în 8 trepte de viteză, un bol de inox mare de 6.7 litrii și vine la pachet cu foarte multe tipuri de accesorii: cârlig de frământat pentru aluaturi grele, paletă și tel, mașină de tocat carne cu diferite tipuri de site, blender cu o capacitate de 1.4 L, storcător de fructe și legume!

Video Tefal Masterchef
Opțiuni cheie
 • Funcții esențiale pentru ajutor la gătit (mixer, tocător, blender, feliator, frământare)
 • Prevăzut cu sistem anti-alunecare, pentru siguranța utilizării
 • Materiale rezistente (inox + oțel)
 • Accesorii utile incluse (mărunțire, disc feliere/radere, tel, accesoriu tocat carne)
 • Finisaje de excepție și design modern

3. TEFAL Wizzo LA BUGET

Robotul de bucătărie Wizzo QB310138 are un motor puternic de 1000 W în 4 trepte de viteză și funcție turbo. Poți prepara până la 40 de brioșe sau chiar 3 aluaturi mari de pizza datorită bolului din inox cu o capacitate de 4 L. Pachetul conține și un set pentru patiserie: tel, cârlig din inox pentru aluaturi dense și un accesoriu de plastic pentru aluaturi pentru patiserie. Datorită mișcării planetare, accesoriile pentru patiserie și telul acoperă toată suprafața bolului pentru rezultate de mixare omogene.

Video TEFAL Wizzo
Opțiuni cheie
 • Te ajută să prepari mesele, dar și deserturi delicioase
 • Performanță ridicată, oricare ar fi funcția folosită, grație materialelor și accesoriilor
 • Bol din inox, de capacitate optimă
 • Funcționează ca blender, mixer, mașină tocat carne, tocător legume/fructe, feliere
 • Set de patiserie inclus

4. Tefal Masterchef Gourmet QB515G38

Robotul de bucătprie Tefal Masterchef Gourmet are un motor foarte puternic de 1100 W, cu 8 trepte de viteză și funcție Pulse. Mișcarea telului este de tip planetară pentru rezultate optime de mixare! Bolul este de inox și are o capacitate de 4.6 L, putând amesteca până la 10 ouă, prepara 40 de brioșe sau 3 aluaturi de pizza. Primești și un blender de 1.5L, o mașină de tocat carne, feliator cu 4 conuri din inox, un storcător de fructe și legume dar și un set de accesorii care te vor ajuta să prepari orice îți dorești!

Opțiuni cheie
 • Funcții diverse (blender, tocare carne, mixare ingrediente)
 • Include accesorii utile în bucătărie (feliator, storcător fructe și legume)
 • Practic în bucătărie, ușurând sarcinile zilnice: pregătire zarzavat, aluat pentru pizza
 • Facil de utilizat
 • Curățare rapidă

Criterii de alegere a unui robot de bucătărie pentru pâine

Trepte de viteză

Pentru un robot de bucătărie, pe lângă puterea motorului, sunt importante și treptele de viteză. Cu cât există mai multe opțiuni (trepte de viteză) cu atât există mai mult control asupra a ceea ce vrei să faci, fie că vorbim de aluat de pâine sau alte tipuri de mâncare.

Accesorii incluse

Cu toate modelele de mașini și roboți de bucătărie pentru prepararea pâinii, unul criteriile de selecție pe care trebuie să le ai în vedere sun tipologia și numărul accesoriilor incluse. Așadar, nu este de ajuns să știi că poți mânca o pâine sănătoasă, dar este necesar să alegi un robot cu tăvi și accesorii pentru a preparare diferite sortimente (franzeluțe, baghete, diverse dulciuri).

Material bol

În general, este bine ca robotul tău de bucătărie să aibă un bol din inox și să fie cât mai mare. Inoxul este un material foarte solid și ai avantajul că nu se poate sparge sau ciobi spre deosebire de alte materiale casante precum porțelanul sau plasticul.

Putere

Ca și la alte electrocasnice și aparate de bucătărie, puterea este un indicator de performanță pentru un robot de bucătărie pentru pâine. Pentru a alege unul potrivit, citește cu atenție caracteristicile tehnice, menționate în descrierea produselor. Cele mai multe modele au 550 W, 580 W, 700 W, dar există și modele cu putere mare - 1600 W.

Capacitate bol

Capacitatea bolului/ a cuvei trebuie să fie unul dintre criteriile esențiale de selecție: anumite modele sunt prevăzute cu una mai mică (aprox.500 g), în timp ce altele au o capacitate de minim 1000 g. Prin urmare, vei selecta modelul optim pentru gospodăria ta: dacă prepari mai rar și/sau pentru o singură persoană, alege un model cu bol de capacitate mică, iar dacă prepari pâine des, pentru mai multe persoane, optează pentru unul cu capacitate mare a cuvei.

5. Robot de bucatarie Bosch MUM58720

Robot de bucatarie Bosch MUM58720 vine la pachet cu un motor cu o putere de 1000 W, bol din inox de 3.9 litrii, blender 1.25 litrii, 7 viteze + impulse, mișcarea bolului de mixare este de tip planetară 3D, sistem antialunecare și geantă de accesorii inclusă! Acest robot este foarte versatic, datorită accesoriilor incluse și a setului pentru patiserie (cârlig pentru frământat, tel pentru amestecat, tel pentru creme), dispozitiv pentru feliere/răzuire cu trei discuri pentru mărunțire, tăiere și feliere; blender inclus.

Video Robot de bucatarie Bosch MUM58720
Opțiuni cheie
 • Bol de capacitate mare
 • Multifuncțional (blender, mixer, râșnire, feliere, frământare)
 • Set de accesorii și geantă inclusă (tel amestecare/pentru carne, cârlig frământare)
 • Prevăzut cu sistem anti-alunecare
 • Design modern, potrivit pentru bucătăriile contemporane

6. Robot de bucatarie Bosch StartLine MUM54D00

Robotul de bucătărie Bosch StartLine MUM54D00 are un design deosebit și este completat de culorile alb și albastru. Motorul de 900 W este puternic, bolul este din inox și are o capacitate de 3.9 L, iar cele 7 viteze îl fac foarte versatil. Sistemul dinamic de mixare 3D asigură o perfectă amestecare a ingredientelor, sistemul anti-alunecare, accesoriile de frământare + telul care vin în pachet, dar și greutatea scăzută de 5.398 KG fac din acest robot de bucătărie un ajutor de bucătar de nelipsit!

Video Robot de bucatarie Bosch StartLine MUM54D00
Opțiuni cheie
 • Motor puternic: 900W
 • 7 trepte de viteză
 • Bol din inox
 • Sistem dinamic de mixare și amestecare 3D
 • Geantă pentru depozitat accesorii

7. Heinner HPM-1000ACC

Robot de bucatarie Heinner HPM-1000ACC are un motor de 1000W, bol de inox de 5.5L și are multiple funcții precum: blender, mașină de tocat, râșniță. Vine la pachet cu acesoriile: tel, cârlig, paletă. Poți avea control total cu cele 10 viteze + funcția PULSE, având astfel la dispoziție mai multe moduri de a mixa/frământa. Mixerul este dotat cu piciorușe antialunecare și dispune de un sistem de siguranță care permite funcționarea acestuia doar atunci când toate elementele sunt montate corect, iar capacul este perfect închis.

Opțiuni cheie
 • Dispune de funcții multiple (blender, mașina de tocat, râșniță)
 • Este prevăzut cu 10 trepte de control și opțiunea Pulse;
 • Bol de capacitate mare
 • Accesorii utile incluse (tel, paletă, cârlig)
 • Sistem de siguranță (nu permite utilizarea dacă elementele nu sunt montate corect)

8. Topmatic Germany PKM-1400.1

Robotul de bucătărie Topmatic Germany PKM-1400 se remarcă printr-un design retro, de culoare roșie, care se poate potrivi și deveni piesa centrală din orice bucătărie. Din punct de vedere al performanțelor, acest produs are un motor extrem de puternic de 1400W cu mișcare planetară (excentric)! Bolul este de cea mai bună calitate, realizat din inox și are o capacitate de 5,0 L. Acest model vine la pachet cu trei accesorii pentru frământat/mixat ideale pentru creme, pâine, cozonaci dar și alte mâncăruri!

Opțiuni cheie
 • Putere motor: 1400W
 • Capacitate bol: 5L
 • Bolul este din inox
 • Sistem antialunecare
 • Inclus 3 accesorii pentru frământat/mixat

Întrebări frecvente despre roboții de bucătărie

Robotul de bucătărie face pâinea gata de mâncat?

Un robot de bucătărie face pâinea gata de mâncat dacă urmezi rețeta și toate incredientele necesare, obținând astfel un aluat de pâine foarte bun. O să ai nevoie să lași aluatul la dospit, iar după aceea să coci pâinea la un cuptor electric sau pe gaz.

Cât de mult aluat pot face odată într-un robot de bucătărie?

Cantitatea de aluat pe care o vei putea prepara în mașina de făcut pâine, fie că optezi pentru a coace pâine sau pentru a găti ceva cu aluatul - pizza, prăjitură - depinde de capacitatea cuvei. Bineînțeles, va trebui să respecți indicațiile menționate în manualul de utilizare, cu privire la cantitățile de ingrediente permise, astfel încât aparatul să poată mixa optim.

Pot face cu un robot de bucătărie chec sau cozonac?

Atunci când investești într-un robot de bucătărie pentru pâine, ia în considerare ca model ales să fie prevăzut cu numeroase funcții, accesorii și programe de preparare. Există numeroase modele care permit prepararea dulciurilor - chec sau cozonac - așa că verifică dacă printre programele existente există și cel pentru coacerea dulciurilor.

Cum se curăță un robot de bucătărie?

Vei descoperi faptul că întreținerea și curățarea robotului nu sunt deloc dificile, mai ales dacă ești precaut/-ă atunci când adaugi ingredientele. Vei avea de curățat cuva de mixare aluat/coacere, precum și accesoriile utilizate, fie că este vorba despre cele pentru măsurare sau despre tăvile utilizate. În plus, va mai trebui să ștergi constant geamul transparent și suprafața exterioară, ori de câte ori este necesar.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe