Facerea pâinii acasă e mai ușoară cu un robot de bucătărie

Un robot de bucătărie poate să fie un real ajutor și să îți simplifice viața cu multe (ore, ustensile incorporate, putere de muncă sporită!). Nu este important doar din punct de vedere practic ci ajută inclusiv din punct de vedere stilistic! Având la dispoziție o gamă vastă, un robot de bucătărie, în funcție de design-ul acestuia, poate chiar să devină piesa centrală a bucătăriei tale! Și dacă este să luăm în calcul cel mai mare avantaj, pâinea făcută în casă este mult mai sănătoasă!

Tu ai control asupra rețetei și a ingredientelor pe care le vei adăuga. Tot procesul este unul simplu, trebuie doar să urmezi rețeta aleasă pentru tipul de pâine dorit și să respecți modul de funcționare al robotului de bucătărie. Tot procesul de dozare / mixare elemente și frământarea aluatului ține doar câteva minute (în funcție de puterea robotului și a cantității pe care o faci). După aceea, urmează dospirea aluatului, coacerea pâinii și, gata, familia ta se poate bucura de pâine caldă, pufoasă și sănătoasă, făcută direct în casă!

Cel mai bun robot de bucătărie pentru frământat

1. Robot de bucatarie Bosch MUM58364, 1000 W, Bol 3.9 L, Blender, Masina de tocat, Cube cutter, 7 viteze, 3D PlanetaryMixing, Argintiu BEST CHOICE

Acest robot de bucătărie este prevăzut cu un motor foarte puternic ce măsoară 1000 W, special incorporat pentru a toca, felia, frământa, măcina, stoarce și mixa ouă în scurt timp. Are în dotare un bol mare, din oțel inox, cu capacitate de 3,9 litri pentru a putea prepara până la 2,7 kg de amestec pentru prăjituri sau 1,9 kg de aluat. Vine la pachet cu o gama variată de accesorii ce vă ajută în bucătărie și mai mult decât atât, din punct de vedere compozițional, este gândit cu piciorușe de cauciuc pentru a preveni alunecarea, grad mare de siguranță prin protecția la suprasarcină și protecție electronică.

Video Robot de bucatarie Bosch MUM58364, 1000 W, Bol 3.9 L, Blender, Masina de tocat, Cube cutter, 7 viteze, 3D PlanetaryMixing, Argintiu
Opțiuni cheie
 • 7 trepte de viteză
 • Capacitate bol 3,9 l
 • Mișcări planetare
 • Putere 1000 W
 • Material plastic și inox

2. Robot de Bucătărie PRO LA BUGET

Robotul de bucătărie de la Delimano este conceput cu o putere mare de lucru ce măsoară 1400 W și este fabricat din metal care îi oferă o durată prelungită de viață. În ciuda dimensiunilor reduse, robotul Delimano Kitchen Robot PRO are toate funcțiile mixerelor profesionale. În plus, este atât de stilat încât va fi o plăcere să-l expui pe blatul de bucătărie, atrăgând privirile tuturor. Bolul incorporat din oțel inoxidabil are o capacitate de 4,5 litri și în plus, este gândit cu sistem anti-stropire.

Video Robot de Bucătărie PRO
Opțiuni cheie
 • Curățare ușoară
 • Capacitate bol 4,5 l
 • Putere 1400 W
 • 6 trepte de viteză
 • Mișcări planetare

3. Robot bucatarie Cuisinart SM50E multifunctional PREMIUM

Robotul de bucătărie Cuisinart este multifuncțional și oferă putere, performanță și precizie în bucătărie. Dispune de un motor de 500W, o construcție solidă din metal dur și 12 trepte de viteză menite special să se adapteze nevoilor tale în bucătărie și sa îndeplinească cu profesionalism diverse sarcini. Bolul incorporat are o capacitate cilindrică de 5 litri, previne vărsarea compoziției în momentul amestecării cu ajutorul sistemului anti-stropire pe care-l are în dotare. Aparatul cântărește greutatea de numai 7 kg, este ușor de curățat și mutat.

Video Robot bucatarie Cuisinart SM50E multifunctional
Opțiuni cheie
 • Carcasă din metal
 • Greutate: 7.7 kg
 • Putere: 500 w
 • Viteze: 12
 • Capacitate bol: 5 l

4. Robot de bucatarie Bosch StartLine MUM54D00, 900 W, bol inox 3.9 l, 7 viteze (Alb/Albastru)

Robotul de bucătărie Bosch StartLine este prevăzut cu un motor puternic de 900 W ce face față cu brio chiar și la cele mai tari aluaturi pentru prăjituri iar la amestecarea ingredientelor este o joacă de copil. Bolul incorporat măsoară 3,9 litri și este fabricat din oțel inoxidabil cu formă interioară special concepută pentru prepararea aluaturilor. Are 7 trepte de putere pentru ajustare individuală și funcție Pulse, funcție de fixare automată a telurilor pentru umplere ușoară a bolului sau îndepărtarea acestuia și funcția EasyArmLift pentru funcționare ușoară.

Opțiuni cheie
 • Putere 900 W
 • 7 viteze
 • Capacitate 3,9 l
 • Indicator LED
 • DVD cu rețete

Criterii de alegere a unui robot de bucătărie pentru pâine

Trepte de viteză

Pentru un robot de bucătărie, pe lângă puterea motorului, sunt importante și treptele de viteză. Cu cât există mai multe opțiuni (trepte de viteză) cu atât există mai mult control asupra a ceea ce vrei să faci, fie că vorbim de aluat de pâine sau alte tipuri de mâncare.

Accesorii incluse

Cu toate modelele de mașini și roboți de bucătărie pentru prepararea pâinii, unul criteriile de selecție pe care trebuie să le ai în vedere sun tipologia și numărul accesoriilor incluse. Așadar, nu este de ajuns să știi că poți mânca o pâine sănătoasă, dar este necesar să alegi un robot cu tăvi și accesorii pentru a preparare diferite sortimente (franzeluțe, baghete, diverse dulciuri).

Material bol

În general, este bine ca robotul tău de bucătărie să aibă un bol din inox și să fie cât mai mare. Inoxul este un material foarte solid și ai avantajul că nu se poate sparge sau ciobi spre deosebire de alte materiale casante precum porțelanul sau plasticul.

Putere

Ca și la alte electrocasnice și aparate de bucătărie, puterea este un indicator de performanță pentru un robot de bucătărie pentru pâine. Pentru a alege unul potrivit, citește cu atenție caracteristicile tehnice, menționate în descrierea produselor. Cele mai multe modele au 550 W, 580 W, 700 W, dar există și modele cu putere mare - 1600 W.

Capacitate bol

Capacitatea bolului/ a cuvei trebuie să fie unul dintre criteriile esențiale de selecție: anumite modele sunt prevăzute cu una mai mică (aprox.500 g), în timp ce altele au o capacitate de minim 1000 g. Prin urmare, vei selecta modelul optim pentru gospodăria ta: dacă prepari mai rar și/sau pentru o singură persoană, alege un model cu bol de capacitate mică, iar dacă prepari pâine des, pentru mai multe persoane, optează pentru unul cu capacitate mare a cuvei.

5. Robot de bucatarie Tefal MasterChef Gourmet QB408D38, 900W, 6 trepte de viteza, functie pulse, capacitate bol 4L, Argintiu

Datorită mișcării sale planetare, robotul va mixa, bate și frământa orice tip de ingredient, chiar și aluaturile tari, la perfecție. Motorul puternic de 900 W și cele 6 trepte de viteză împreună cu funcția Pulse, se vor ocupa de tot fără mari eforturi din partea dumneavoastră. Bolul de inox vine echipat cu un capac și o capacitate de 4 L, ideală pentru a prepara 1.8 kg de aluat de prăjituri și până la 800 g de aluat de pâine. Dispune de sistem anti-alunecare pentru a sta fix pe orice suprafață și sistem pentru stocarea cablului de alimentare.

Opțiuni cheie
 • Sistem anti-alunecare
 • Sistem stocare cablu
 • Frământare
 • Întindere aluat
 • Mixare ouă

6. Robot de bucatarie Bosch OptiMUM MUM9A32S00, 1200W, 5,5l, argintiu

Acest robot de bucătărie de la Bosch nu trebuie să lipsească din bucătăria ta, în special pentru capacitatea lui ce măsoară 5 litri și mai ales datorită puterii mari de funcționare de 1200 W care face față și celor mai tari aluaturi. Bolul încăpător este fabricat din oțel inoxidabil și îi oferă o durată mare de viață, design-ul aparatului este plăcut, carcasa integral metalică este elegantă și durabilă. Mai mult decât atât, mixarea planetară 3D ajută la terminarea rapidă a oricărui lichid sau solid ce se amestecă.

Opțiuni cheie
 • Putere 1200 W
 • Capacitate bol 5,5 litri
 • Mixare rapidă
 • Durabil
 • Material metal

7. Mixer planetar Rohnson 700 W, R586, Alb

Mixerul planetar Rohnson dispune de o putere de funcționare mare de 700 W, o capacitate cilindrică ce măsoară 4,1 litri, suficient pentru a amesteca toată cantitatea dorită. Bolul este fabricat din oțel inoxidabil și are o durată de viată mare și în plus, este gândit cu sistem de mișcare planetară, sistem anti-alunecare și anti-stropire, împreună reușind să îți ofere satisfacția dorită în timpul utilizării. Vine la pachet cu 3 capete de lucru, un cârlig pentru frământare, tel și accesoriu pentru aluaturile moi.

Opțiuni cheie
 • Marca: Rohnson
 • Putere: 700 W
 • 6 trepte de viteză
 • Bol otel inoxidabil
 • Capacitate bol 4.1 L

8. Robot de bucatarie Teesa ROBOT BUCATARIE MULTIFUNCTIONAL EASY COOK EVO

Robotul de bucătărie este gândit cu 7 moduri de viteză, funcția de impuls și are protecție anti-stropire pentru a nu se pierde din cantitatea de substanță amestecată. Motorul ce măsoară o putere de 1000 W face ca timpul de preparare să se diminueze semnificativ. Bolul incorporat are o capacitate cilindrică de 4,5 litri, suficient pentru tocarea, felierea sau frământarea întregii compoziții de care ai nevoie. Este ajutorul de care ai nevoie în bucătărie și plus de toate acestea, are un design deosebit.

Opțiuni cheie
 • Blender
 • Tocat
 • Feliat
 • Frământat
 • Material inox

Întrebări frecvente despre roboții de bucătărie

Robotul de bucătărie face pâinea gata de mâncat?

Un robot de bucătărie face pâinea gata de mâncat dacă urmezi rețeta și toate incredientele necesare, obținând astfel un aluat de pâine foarte bun. O să ai nevoie să lași aluatul la dospit, iar după aceea să coci pâinea la un cuptor electric sau pe gaz.

Cât de mult aluat pot face odată într-un robot de bucătărie?

Cantitatea de aluat pe care o vei putea prepara în mașina de făcut pâine, fie că optezi pentru a coace pâine sau pentru a găti ceva cu aluatul - pizza, prăjitură - depinde de capacitatea cuvei. Bineînțeles, va trebui să respecți indicațiile menționate în manualul de utilizare, cu privire la cantitățile de ingrediente permise, astfel încât aparatul să poată mixa optim.

Pot face cu un robot de bucătărie chec sau cozonac?

Atunci când investești într-un robot de bucătărie pentru pâine, ia în considerare ca model ales să fie prevăzut cu numeroase funcții, accesorii și programe de preparare. Există numeroase modele care permit prepararea dulciurilor - chec sau cozonac - așa că verifică dacă printre programele existente există și cel pentru coacerea dulciurilor.

Cum se curăță un robot de bucătărie?

Vei descoperi faptul că întreținerea și curățarea robotului nu sunt deloc dificile, mai ales dacă ești precaut/-ă atunci când adaugi ingredientele. Vei avea de curățat cuva de mixare aluat/coacere, precum și accesoriile utilizate, fie că este vorba despre cele pentru măsurare sau despre tăvile utilizate. În plus, va mai trebui să ștergi constant geamul transparent și suprafața exterioară, ori de câte ori este necesar.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe