De ce să-ți cumperi o afumătoare electrică acasă?

Calitatea alimentelor și consumul preparatelor gustoase și mai ales sănătoase reprezintă o preocupare actuală pentru tot mai multe persoane. De la cumpărarea din surse sigure, de la producători locali și până la achiziționarea aparaturii potrivite pentru prepararea perfectă a alimentelor, toate acestea reprezintă un demers pentru adoptarea unei alimentații corecte, sănătoase și un stil de viață sănătos. O afumătoare electrică reprezintă metoda ideală pentru a-ți prepara alimentele preferate - carne de diferite tipuri și legume.

Afumătoarele electrice sunt prevăzute cu funcții cheie pentru afumarea cărnii, peștelui sau a legumelor, într-un timp mult mai scurt, comparativ cu afumătoarele clasice. Poți seta densitatea fumului, temperatura poate fi ajutată, iar recomandările de întreținere și curățare sunt minime. Fiind realizate din oțel, atât interiorul, cât și exteriorul se curăță ușor, fiind totodată protejate contra ruginii.

Urmărește criteriile cheie - compartimentare, capacitate, timp de preparare, precum și alte preferințe personale și investește într-un model potrivit cerinței de preparare (frecvența cu care vei prepara alimente afumate, numărul membrilor familiei). Bineînțeles, această investiție este potrivită și pentru restaurante, pensiuni, hoteluri și alte unități de cazare - pentru a le oferi clienților o masă gustoasă, cu preparate proaspăt afumate.

Cea mai bună afumătoare electrică

1. Flintstone BEST CHOICE

Descoperiți arta tradițională a afumatului. Cu afumătoarea Klarstein Flintstone veți da diferitelor alimente aroma potrivită după propriul gust. Și, în afară de asta veți da cărnii, peștelui sau cârnaților o întrebuințare mai îndelungată, în confortul grădinii dvs. Este foarte important pentru o utilizare adecvată, ca afumătoarea să fie folosită în aer liber, pentru o ventilare potrivita. Recipientul mare sau mic pentru picurare prinde apa de condens și grăsimea care se scurge și prin urmare facilitează curățarea.

Video Flintstone
Opțiuni cheie
 • Încălzire de până la 650 wați
 • 4 grile de afumat din oțel inoxidabil
 • Emisie de fum ajustabilă
 • Design plăcut
 • Timp de afumare la minut

2. Gourmet Barrel LA BUGET

Descoperiți arta de rafinare afumată cu ușurință la domiciliu: Cu Gourmet Barrel Smoking de la Klarstein, alimentele nu numai că au o aromă delicată, picantă, dar și o durată lungă de conservare. Cu cuptorul de afumat, veți putea să dați un gust potrivit unei largi varietăți de feluri de mâncare, în funcție de dorințele dvs., extinzând în același timp durata de valabilitate a cărnii, a peștelui sau a cârnaților. Cu dimensiunile de 40 x 24 cm oferă spațiu pentru părțile de slănină, tofu sau propria rețetă pentru cărnați. Tava de scurgere absoarbe unsoarea care picură și facilitează curățarea ulterioară.

Opțiuni cheie
 • Ingenios de practic: afumătoarea gătește și afumează în același timp
 • Varietate enormă: pentru rafinarea cu fum a peștilor, cărnii, cârnaților, legumelor sau tofu
 • Ușor de utilizat: trebuie doar să porniți elementul de încălzire datorită conceptului Plug and Play
 • Material de înaltă calitate: realizat din oțel inoxidabil cu grosimea de 0,6 mm
 • Deschideți în orice moment: mânerele din lemn rezistente la căldură rămân în timpul fumatului răcoroase

3. Char-Broil PREMIUM

Această afumătoare electrică digitală este un dispozitiv ideal pentru iubitorii procesului de pregătire a alimentelor prin afumare sau pe grătar, în aer liber. Afumătoarea de la Char-Broil îi permite utilizatorului o afumare optimă prin folosirea sondei de carne integrate, ușor de curățat și detașabilă. Este echipată cu o structură cu pereți dubli, bine izolată, pentru a menține etanș în interior căldură și fumul. Astfel structura face ca afumarea cu așchii de lemn să fie foarte eficientă, adică puteți umple cutia de așchii de lemn o singură dată pentru a beneficia de până la 8 ore de afumare.

Video Char-Broil
Opțiuni cheie
 • Putere 800W
 • Control precis al temperaturii de la 37 la 135 grade C
 • Structură cu pereți dubli , cu izlație
 • Panou de comandă avansat , cu afișaj albastru de tip LED
 • Alerte audio

4. Afumatoare electrica 1600 W cu 3 rafturi si 3 agatatoare pentru carne 540x380(H)720 mm Inox Hendi

Afumătoare electrică Hendi fabricată din inox cu termostat și termometru integrat este ideală pentru a afuma orice tip de carne, peste și legume. Alimentele se pot afuma pe cele 3 grătare din inox cu dimensiuni de: 400x279 mm disponibile. Aparatul conține și 3 carligi pentru agățarea cărnii. Astfel poți avea alimentele preferate în confortul casei tale. Temperatura este ajustabilă, afumătoarea este echipată cu aerisire pentru aerul cald. Astel poți urmări întocmai rețetele, chiar daca pregătești carnea la tine acasă.

Video Afumatoare electrica 1600 W cu 3 rafturi si 3 agatatoare pentru carne 540x380(H)720 mm Inox Hendi
Opțiuni cheie
 • Potrivită pentru afumarea diferitelor tipuri de carne, pește și legume
 • Este dotată cu 3 grătare de inox și 3 agățători
 • Este echipată cu aerisire pentru aerul cald, iar temperatura poate fi ajustată
 • Este mobilă, fiind facil de operat
 • Se curăță ușor, grație materialelor din care este realizată

5. Flintstone Steel afumătoare

Descoperiți arta frumoasă a afumatului direct la domiciliu. Cu afumătorul de oțel Klarstein Flintstone, alimentele nu numai că au o aromă delicată și picantă, ci și o durată lungă de conservare. Trei grătare cromate, fiecare având dimensiunile de 40 x 25 cm, oferă un spațiu amplu pentru părțile de slănină, plăci tofu sau cremele proprii, în timp ce trei cârlige oferă spațiu suplimentar pentru agățarea cârnaților sau șuncii. O tavă de scurgere detașabilă captează condensul și grăsimile care picură și facilitează curățarea ulterioară. Densitatea fumului în afumătorul de oțel Klarstein Flintstone este controlată convenabil de un ventilator din spate.

Opțiuni cheie
 • Permite afumarea diverselor alimente: carne, cârnați, legume, pește, tofu
 • Închiderea magnetică asigură temperatura interioară constantă
 • Dispune de 3 grilaje pentru afumat și 3 cârlige (agățătoare)
 • Prevăzut cu picioare de cauciuc ce garantează stabilitatea, suportul sigur
 • Curățare facilă, grație materialelor de confecționare și a tăviței detașabile

Întrebări frecvente despre afumătorile electrice

Ce tipuri de carne pot fi afumate în aceste afumători electrice?

Cu puternicul motor electric de 650 W, vei aduce alimentele la perfecțiune. Vei putea da diferitelor alimente aroma potrivită după propriul gust și în afară de asta vei da cărnii de porc peștelui sau cârnaților de vită, miel o întrebuințare mai îndelungată.

Ce capacitate de afumare are: care este tipul de compartimentare de care dispune?

Fumul produs de afumătorile electrice este de patru ori mai curat și mai dens decât la o afumătoare tradițională și de aceea le face să fie atât de apreciate pentru că prepară rapid și bine mâncarea. În funcție de numărul de compartimente sau grile, între 4-6, se pot afuma 15-20 kg de preparate odată .

În cât timp sunt gata preparatele?

Cu aceste afumătoare electrice putem folosi cuptorul la 70°C (să nu distrugem enzimele din carne) astfel procesul de afumare al cărnii durează în medie 3 ore, iar la pește și fructe de mare o oră. De asemenea putem afuma în 20-30 minute brânzeturi, legume, fructe, în funcție de preferințele fiecăruia

Densitatea fumului poate fi setată digital?

Afumatoarea profesională electrică pentru carne a fost testată în prealabil, fapt ce asigură o garanție în ceea ce privește calitatea produselor procesate cu acest echipament. Densitatea și intensitatea fumului pot fi de asemenea reglate. cu ajutorul unității de control electronice.

În ce constă întreținerea și care sunt recomandările de curățare?

Datorită grilelor cu dimensiuni de medii de 40 x 30 cm și a recipientelor de dimensiuni diferite, picurar sau tava care prinde apa de condens și grăsimea scursă facilitează curățarea. Afumătoarea se șterge pe exterior cu o cârpă umedă după folosire iar în interior se spală cu detergent în doar 5 minute.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe