De ce să alegi o baterie de lavoar cu senzor de mișcare?

Economisirea apei este un factor foarte important în zilele noastre, atât din considerente de tip financiar cât și pentru a nu risipi resursele planetei. Acest produs poate avea o întrebuințare atât rezidențială, putându-se achiziționa o baterie de lavoar cu senzor de mișcare pentru acasă, ori mai multe bucăți, pentru afacerea dumneavoastra (de exemplu, restaurant). Volumul de apă folosit, prin temporizarea curgerii bateriei doar atunci când detectează mișcare, va eficientiza consumul (și pierderea) apei în exces. Consumul apei se va reduce în proporție de 70%. Produsul funcționează cu baterii și este aproape identic cu o baterie clasică de lavoar.

Modul și kit-ul de instalare sunt aproximativ la fel, se folosesc tot aceleași racorduri flexibile și atât tu sau orice meseriaș o poate instala în câteva minute. Reglarea temperaturei apei se poate face cu ajutorul robinetului montat pe corpul bateriei, în general, acesta fiind situat în lateral. În plus, produsul este mai igienic ca o baterie de lavoar clasic, nefiind nevoie ca acesta să fie atins pentru pornirea/închiderea apei.

Modele bune de baterii de chiuvetă cu senzor

1. Hansgrohe Metris S PREMIUM

O baterie de chiuvetă plină de tehnologie, în primul rând se conectează la sursa de curent electric, oferind ore nelimitate de utilizare a senzorului, apoi are în componență un sistem inovativ care mixează apa cu aerul oferind o senzație uimitoare și un jet delicat de apă, plus că economisește multă apă. Mai există și tehnologia care îți setează temperatura apei și o purifirifică cu ajutorul a doi robineți de trecere cu microfiltru, microfiltru detașabil și ușor de curățat. Bateriile de lavoar cu tehnologia EcoSmart sunt dotate cu un aerator special care reduce consumul cu până la 5l/min și cu valvă anti-retur.

2. Baterie lebada BEST CHOICE

Baterie lebădă cu senzor KD 8821. Acest produs are o alimentare duală, 220V/50Hz sau DC6V (4 acumulatori AA), oferind astfel o versatilitate crescută din privirea alimentării cu energie electrică. Consumul este de sub 0.5mW - 4 baterii de calitate bună sunt suficiente pentru a asigura funcționarea bateriei, la o funcționare medie de 6 luni. Zona de detecție este de până la 15-20 cm. Posibilitatea reglării temperaturii apei se poate face cu ajutorul robinetului amestec cu 3 căi. Robinetul se montează sub lavoar, conform schiței de montare a bateriei inclusă în pachet.

3. Baterie cu senzor LA BUGET

Designul bateriei lavoar cu senzor, 100% nou cu componente îmbunătățite în senzorul de detecție cu electrovalvă ceramică pentru o mai buna adaptabilitate. Datorită funcționarii fară atingere este recomandată în locurile unde se cer condiții ridicate de igiena (scoli, restaurante, spitale, hale de producție). Astfel ea funcționează atâta timp cât mâna este poziționată în fața senzorului infraroșu, după îndepărtarea mâinii jetul de apă se oprește automat. Pornirea ulterioară se face la apropierea mâinii de senzorul bateriei, distanța de detecție se poate regla iar pentru o funcționare ideală distanța recomandată este 5-10 cm. Se poate monta în orice încăpere datorită alimentării duale o poți folosi și în spatiile unde nu există alimentare 220V - datorită alimentării cu baterii patru baterii 6V. A fost concepută să reziste cât mai bine în orice tip de spațiu, astfel nu au fost montate elemente exterioare care să poate fi deteriorate. De asemenea, are și o funcție inteligentă de economisire a apei: apa va curge doar când mâinile vor fi în zona senzorului, oprindu-se automat.

4. Baterie bucatarie aurie

Bateria profesională pentru bucătărie, cu senzor de pornire la atingere, are un stil modern, este aurie și dispune de o pipă flexibilă, înaltă și curbată. Bateria este din alamă, iar valva din ceramică, comutatorul fiind din aliaj de zinc. Poate fi montată direct în blat sau în chiuveta și are două moduri de curgere a apei, debitul fiind ușor de adjustat. Are o comandă dublă, atât pentru apa rece, cât și pentru caldă, astfel se potrivește în oricare bucătărie, oferind un plus de eleganță prin culoare.

5. Baterie lavoar cu senzor cromat lucios TRENDY S

Bateria de lavoar TRENDY S, cu sensor, cromată, asigură reducerea consumului de apă în proporție de 71%. Garantează inclusiv creșterea gradului de igienă, prin faptul că acum nu mai este nevoie să atingem bateria pentru folosirea acesteia. Produsul oferă reglarea temperaturii apei direct de pe baterie, cu ajutorul robinetului montat în lateral. Detecția maximă a senzorului este de 15-20 cm, iar înălțimea maximă este de 18 cm. Pentru montare, se folosește racordul G 1/2, iar pentru alimentarea senzorului, acumulatori DC6V (aceștia nu sunt incluși în pachet).

6. Baterie lavoar senzor Grohe Bau Cosmopolitan,furtune flexibile, crom

Baterie lavoar cu senzor, Grohe Bau Cosmopoitan. Senzorul infraroșu funcționează cu o baterie litiu de 6V de tip CR-P2. Produsul este cromat, are aerator cu un debit de 5.7 L/min, are valvă de siguranță pentru reflux și filtru de impurități inclus. Produsul prezintă indicator de încărcare a bateriei, iar presiunea minimă recomandată este de 1 Bar. Durata de viață a bateriei este de aprox. 7 ani (150 de acționări pe zi). Conținut pachet: 1x baterie + sistem de fixare standard + 2x racorduri flexibile.

7. Baterie lavoar Mepa pentru apa rece / apa calda 718842

Baterie MEPA pentru apă rece sau caldă cu funcționare la rețea, ideală pentru robinetul de lavoar. Control este asigurat de infraroșu și de limitatorul de debit de 6 litri/minut, care după un minut se va opri automat. Bateria este rezistența la vandalism, are supapă conform DIN EN 200 și protecție IP55. Din crom lucios, argintiu, cu dimensiuni de 140x136x50 mm, cu protecție IP 55 (pentru instalare sub chiuvetă) este o varianta ideală pentru montarea pe o chiuvetă sau pe o suprafață de lucru cu grosimea cuprinsă intre 2-40 mm. Prezintă posibilitatea dezactivării debitului și reglarea domeniului de funcționare prin telecomanda Saniline Sorento ce poate controla timpul de întârziere, timpul de retenție a apei, spălarea igienică și domeniul de activitate.

8. Baterie bucatarie cu senzor negru mat TRENDY S

Bateria pentru bucătărie este un obiect important, pe care îl folosim zilnic și pe care îl schimbăm la perioade lungi de timp. De aceea trebuie să știm ce vrem, să ne documentăm pentru a face alegerea perfectă. La capitolul design aceasta baterie este de cinci stele, bine-nțeles culoarea, negru mat, o ajută enorm. Ca și funcționalitate, ea are nevoie de 4 acumulatori pentru a porni și opri apa timp de 6 luni chiar și mai mult. Zona de detecție a senzorului este una bună între 15-20 cm, deci nu trebuie să te chinui prea ca acesta să te repereze. Robinetul pentru setarea temperaturi este inclus în pachet și se montează foarte ușor sub lavoar.


Întrebări frecvente despre bateriile de chiuveta cu senzor

Ce sursă de alimentare folosește?

Sursa de curent pentru o baterie de chiuvetă cu senzor este cea convențională, oferită de rețeaua electrică națională, adică, 220V 50Hz. Așadar, produsul trebuie conectat la priză (aveți grijă să nu fie în contact cu apa) pentru ca acesta să funcționeze în condițiile optime.

Care este zona de detecție?

Scopul principal al acestor baterii cu senzor este ca ele să fie operate fără atingere. Așadar, senzorul este acționat atunci când mâinile sunt poziționate în dreptul zonei jetului de apă. Odată ce mâinile sunt îndepărtate din zona de detecție, apa se oprește, reducându-se astfel apa consumată.

Se poate regla temperatura apei?

Pe lângă funcție principală a acestui tip de baterii - pornire/oprirea cu senzor, respectiv reducerea consumului de apă - o vei putea folosi în funcție de preferințe (apă rece și apă caldă. În plus, poți monta robinetul de amestec, cu ajutorul căruia vei putea regla temperatura apei.

Câtă apă se economișește prin utilizarea acestor baterii sanitare?

Acest model de baterii sunt concepute pentru reducerea cantității de apă consumate, putând fi instalate oriunde - în locuințe, hoteluri și alte unități de cazare, dar mai ales în spațiile dedicate serviciilor (restaurante, pub-uri, săli de fitness), unde fluxul de utilizare este mare. În general, consumul de apă este redus cu până la 70% din totalul lunar consumat în sala de baie sau bucătăria unde sunt instalate bateriile cu senzor.

Pot fi folosite atât pentru apa rece cât și pentru cea caldă?

În pachetul de achiziție, bateriile de chiuvetă cu senzor sunt setate pentru a funcționa cu un singur tip de apă, caldă sau rece, la alegere. Ulterior, poți monta bateriei un robinet de amestec, pentru a permite reglarea temperaturii apei. Va fi nevoie să urmărești cu atenție descrierea bateriei vizate, pentru a afla dacă robinetul de amesteca apă caldă/rece este inclus în preț.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe