Cel Mai Bun Panou Solar pentru Apă Caldă

Panouri solare pentru apă caldă tot timpul anului

Modificat la 10 septembrie 2021
Articol evaluat de 144 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici

Apă caldă la casă cu costuri 0? Ai nevoie de un kit de panouri solare termice

Un sistem de panouri solare termice este ideal pentru a produce energie termică sau electrică pentru o locuință, deoarece exploatează o sursă de energie inepuizabilă și gratuită: soarele. Panourile solare termice sunt folosite pentru a încălzi apa menajeră din locuință dar și pentru încălzirea apei din piscină sau din bazine. Eficiența sistemului de panouri solare este de 100%, ceea ce înseamnă că nu va trebui să folosești boilerul sau centrala pentru a încălzi apa.

Chiar și pe timp de iarnă panourile solare vor fi capabile să acopere între 60% și 80% din necesarul de energie pentru a încălzi apa, ceea ce va însemna din nou valori mai scăzute în facturi. Înainte să cumperi un sistem de panouri solare termice trebuie să ai în vedere necesitățile locuinței tale, numărul de persoane care locuiesc în reședința ta, precum și dimensiunea acoperișului. Mai mult, este recomandat să ai în vedere colaborarea cu un specialist pentru montajul și întreținerea sistemului și asta pentru a te asigura că totul este 100% funcțional.

Cele mai bune panouri solare termice

la buget

Panou solar nepresurizat Fornello pentru producere apa calda, cu rezervor inox 150 litri si 18 tuburi vidate

 • Îți amortizează investiția în 2 ani
 • Are 18 tuburi vidate
 • Are rezervor de inox de 150 litri
 • Se poate folosi din luna martie până în octombrie sau noiembrie
 • Ajută la economisirea apei
Verifică prețul

Panoul solar nepresurizat de la Fornello te va ajuta să reduci atât consumul de apă, cât și pe cel de energie electrică. Poate funcționa în perioada caldă a anului începând cu luna martie până în octombrie sau noiembrie facilitând recuperarea investiției într-o perioadă de până la 2 ani. Panoul solar Fornello are un rezervor de inox, de 150 litri și 18 tuburi vidate. Panoul funcționează pe baza circulației naturale a apei între tuburile vidate și rezervorul de apă. Întreținerea este minimă, iar randamentul este ridicat.

Premium

* Prezentare video mai jos

Rainung 150L

 • Nu necesită montaj specializat
 • Nu există pericol de explozie a boilerului
 • Nu este nevoie de curent la umplerea cu apă caldă
 • Sisteme modulare
 • Integrare ușoară cu sistemele de încălzire a apei din locuință
Verifică prețul

Panoul solar pentru apă caldă, nepresurizat nu necesită autorizații speciale de montaj este deschis, așa că nu există pericolul de explozie a boilerului, cauzată de suprapresiune sau supratemperaturi. Apa caldă ajunge în stare de fierbere în 1-2 zile, în funcție de temperatura de afară. Intrările și ieșirile se fac prin ștuțuri de inox sudate în argon de corpul boilerului nu prin presare și izolare cu garnituri de cauciuc. Umplerea se face cu un vas flotor asemănător cu un rezervor de apă WC , fără energie electrică.

Premium

Panou solar Hausterm nepresurizat, boiler inox, 200L 24 T + flotor

 • Boiler inox
 • Capacitate mare 200L
 • 24 T + flotor inclus
 • Randament bun
 • Ușor de instalat
Verifică prețul

Panourile solare cu tuburi vidate Hausterm,nepresurizat se folosesc sezonier, doar în perioada caldă a anului, respectiv din martie până în noiembrie. Produsul folosește tuburi vidate simple, fără sistemul ˝heat pipe˝. Apa rece din rezervor pătrunde gravitațional în tuburile vidate unde este încălzită de radiația solară. Întreaga instalație este ușor de instalat și nu necesită întreținere. Un alt mare plus fiind randamentul bun și faptul că nu consumă energie electrică la prepararea apei menajere.

Panouri solare pentru apă caldă tot timpul anului

Mergi direct în magazinul tău preferat.

mathaus.ro emag.ro cel.ro panourisolarepro.ro fornello.ro

Panou Solar INOX 141 Litri apă caldă – Nepresurizat

 • Confecționat din material rezistent
 • Ușor de montat
 • Design simplu și modern
 • Eficient
 • Durată de viață lungă (15-20 ani)
Verifică prețul

Cauți să ai apă caldă în casă cu costuri mici? Atunci ai ajuns în locul potrivit. Descoperă panoul solar, confecționat din inox, cu 141 litri capacitate și nepresurizat, ce vă va produce apă caldă menajeră în perioada anului Martie-Noiembrie. Panoul solar funcționează pe principiul termosifonării, presiunea apei calde fiind obținută gravitațional (prin cădere). În acest sens este necesară amplasarea panoului solar la înălțime. De asemenea, acest panou are o durată lungă de utilizare, ajungând de la 15 la 20 de ani.

Panou solar nepresurizat din inox cu flotor, capacitate 100 de litri

 • Capacitate mare
 • Simplu de instalat
 • Performanță crescută
 • Greutate redusă
 • Tehnologie avansată
Verifică prețul

Panoul solar nepresurizat conține un boiler de 100 litri din inox (0.5 mm) la exterior și inox alimentar la interior (0.5 mm) cu strat izolator din Poliuretan (spumă poliuretanică) de înaltă densitate (42 kg/m3) cu grosimea de 55 mm importată din Germania și un suport modular ce permite o înclinație 8° sau/și 45° din inox, cu grosimea de 1,2 mm. Caracteristicile acestui panou îl ajută să conservi căldura pentru mai mult de 72 de ore, lucru resimțit în factura de energie electrică. Un alt avantaj îl constituie rezistența la grindină.

Sistem solar presurizat, panou Fornello 30 Tuburi Heat Pipe, pompa 25-60, controller, vas expansiune, antigel, supapa 1/2, aerisitor 1/2

 • Greutate redusă
 • Dotat cu tehnologie avansată
 • Capacitate de stocare crescută
 • Simpli de instalat
 • Design plăcut
Verifică prețul

Dacă vrei să ai parte de apă caldă pe tot timpul anului la costuri reduse, sistemul solar presurizat de la FORNELLO este exact ceea ce ai nevoie pentru casa ta. Panoul solar este format din 30 de tuburi Heat Pipe ce ajută la colectarea luminii și căldurii solare, folosite ulterior pentru încălzirea apei ce poate fi folosită în baie sau bucătărie. Se montează pe acoperiș, orientat cu fața spre sud pentru a colecta lumina și căldura solară pe tot parcursul zilei. Acesta funcționează chiar și pe parcursul iernii.

Panou colector solar presurizat cu tuburi vidate Heat Pipe Sunsystem VTC 20 tuburi, destinat producerii de apa calda menajera, montaj pe acoperis inclinat sau fatada

 • Fabricat din materiale de înaltă calitate
 • Capacitate crescută
 • Rezistență ridicată
 • Simplu de instalat
 • Greutate redusă
Verifică prețul

Panoul colector solar presurizat cu tuburi vidate Heat Pipe Sunsystem este destinat producerii de apă caldă menajeră și susținerea încălzirii. Tehnologia Heat Pipe, proprietatile excelente de izolare ale vidului și captarea maximă de radiație solară, face din acest panou o soluție rentabilă pentru orice instalație solară. Panoul solar se poate monta fie pe un acoperiș plat sau înclinat, fie pe fațada casei. Avantajul acestui tip de panou este faptul că va continua să funcționeze chiar dacă unul din tuburi se sparge.

Întrebări despre panourile solare termice

Trebuie să fie cald afară pentru a se încălzi apa?

Sistemele cu panouri solare termice funcţionează inclusiv în sezonul rece, dar la parametri mai reduşi decât în perioada verii, din cauza unghiului mai redus sub care razele solare ating suprafaţa pământului, dar și pentru că zilele sunt mai scurte sau cerul este înnorat.

Cum se conectează panoul solar la chiuveta sau duș?

Daca dispui de instalația completă a panourilor solare termice, pentru conectare la chiuvetă sau duș este nevoie de o schemă a spațiului, țeavă cu conectorii aferenți care să lege instalația de rețeaua de apă și cea care vine de la instalație până la baie.

Am nevoie de acces la rețeaua de apă pentru a instala un panou solar termic?

Panourile termice solare utilizează radiația solară pentru a genera energie. Acestea pot încălzi apă chiar și în zilele înnorate, dar cu fracție de aport mai mică. Ele se conectează la surse de apă precum hidrofor, pompă sau rețelele publice de apă.

Pot să instalez panoul solar chiar dacă nu sunt instalator?

Montarea panourilor solare termice poate fi un proces destul de greoi dacă nu ești instalator pentru că e important să cunoști detalii despre montura potrivită, locul de montare, calcului unghiului potrivit, dar și detalii despre sistemele de alimentare cu apă.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cea mai bună Cădiță cu Termometru pentru Bebeluși
Cele mai bune cădițe pentru bebeluși cu termometru

Vrei să fii sigură că apa de băiță are tot timpul temperatura potrivită? O cădiță cu termometru integrat aduce tehnologia în viața ta și îți face viața mai ușoară.

Seturi de Mobilă Complete pentru Baie (Stil Modern)
Seturi de mobilă pentru baie în stil modern

Mobilează-ți baia într-un stil modern fără a apela la un designer de interior. Alege un set de mobilă complet pentru baia ta și ai garanția bunului gust la un preț mult sub cel al unei mobile la comandă.

Cel Mai Bun Capac De WC Cu Soft Close (Închidere Lentă)
Cel mai bun capac de WC cu soft close (închidere lentă)

La tine în casă există obiceiul de a lăsa capacul de WC jos? Dacă da, investește într-un capac de WC cu închidere lentă și scapi de zgomotele de capac trântit.

Cea Mai Bună Cadă De Baie Freestanding
Cea mai bună cadă de baie freestanding

Schimbă-ți complet aspectul băii cu ajutorul unei căzi de baie de moderne, una de tip freestanding. Acea cadă care nu este lipită de perete și se poate circula în jurul ei.

Cel mai bun Robinet Electric pentru Apă Caldă Instant
Cel mai bun robinet electric pentru apă caldă instant

Ai nevoie de apă caldă la robinet într-un loc unde nu ai centrală termică sau altă soluție? Robinetul electric este soluția perfectă, se instalează rapid și ai apă caldă dupa doar 5 secunde.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe

Mai vrei opțiuni?

Caută direct în magazinul tău preferat.

mathaus.ro emag.ro cel.ro panourisolarepro.ro fornello.ro