Cel Mai Bun Panou Solar pentru Apă Caldă

Panouri solare pentru apă caldă tot timpul anului

Modificat la 05 mai 2022
Articol evaluat de 156 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici

Apă caldă la casă cu costuri 0? Ai nevoie de un kit de panouri solare termice

Un sistem de panouri solare termice este ideal pentru a produce energie termică sau electrică pentru o locuință, deoarece exploatează o sursă de energie inepuizabilă și gratuită: soarele. Panourile solare termice sunt folosite pentru a încălzi apa menajeră din locuință dar și pentru încălzirea apei din piscină sau din bazine. Eficiența sistemului de panouri solare este de 100%, ceea ce înseamnă că nu va trebui să folosești boilerul sau centrala pentru a încălzi apa.

Chiar și pe timp de iarnă panourile solare vor fi capabile să acopere între 60% și 80% din necesarul de energie pentru a încălzi apa, ceea ce va însemna din nou valori mai scăzute în facturi. Înainte să cumperi un sistem de panouri solare termice trebuie să ai în vedere necesitățile locuinței tale, numărul de persoane care locuiesc în reședința ta, precum și dimensiunea acoperișului. Mai mult, este recomandat să ai în vedere colaborarea cu un specialist pentru montajul și întreținerea sistemului și asta pentru a te asigura că totul este 100% funcțional.

Cele mai bune panouri solare termice

Cel mai bun

Panou Solar INOX 141 Litri apă caldă – Nepresurizat

 • Confecționat din material rezistent
 • Ușor de montat
 • Design simplu și modern
 • Eficient
 • Durată de viață lungă (15-20 ani)
Verifică prețul

Cauți să ai apă caldă în casă cu costuri mici? Atunci ai ajuns în locul potrivit. Descoperă panoul solar, confecționat din inox, cu 141 litri capacitate și nepresurizat, ce vă va produce apă caldă menajeră în perioada anului Martie-Noiembrie. Panoul solar funcționează pe principiul termosifonării, presiunea apei calde fiind obținută gravitațional (prin cădere). În acest sens este necesară amplasarea panoului solar la înălțime. De asemenea, acest panou are o durată lungă de utilizare, ajungând de la 15 la 20 de ani.

la buget

Panou solar nepresurizat Fornello pentru producere apa calda, cu rezervor inox 150 litri si 18 tuburi vidate

 • Îți amortizează investiția în 2 ani
 • Are 18 tuburi vidate
 • Are rezervor de inox de 150 litri
 • Se poate folosi din luna martie până în octombrie sau noiembrie
 • Ajută la economisirea apei
Verifică prețul

Panoul solar nepresurizat de la Fornello te va ajuta să reduci atât consumul de apă, cât și pe cel de energie electrică. Poate funcționa în perioada caldă a anului începând cu luna martie până în octombrie sau noiembrie facilitând recuperarea investiției într-o perioadă de până la 2 ani. Panoul solar Fornello are un rezervor de inox, de 150 litri și 18 tuburi vidate. Panoul funcționează pe baza circulației naturale a apei între tuburile vidate și rezervorul de apă. Întreținerea este minimă, iar randamentul este ridicat.

Premium

Panou solar Hausterm nepresurizat, boiler inox, 200L 24 T + flotor

 • Boiler inox
 • Capacitate mare 200L
 • 24 T + flotor inclus
 • Randament bun
 • Ușor de instalat
Verifică prețul

Panourile solare cu tuburi vidate Hausterm,nepresurizat se folosesc sezonier, doar în perioada caldă a anului, respectiv din martie până în noiembrie. Produsul folosește tuburi vidate simple, fără sistemul ˝heat pipe˝. Apa rece din rezervor pătrunde gravitațional în tuburile vidate unde este încălzită de radiația solară. Întreaga instalație este ușor de instalat și nu necesită întreținere. Un alt mare plus fiind randamentul bun și faptul că nu consumă energie electrică la prepararea apei menajere.

Panouri solare pentru apă caldă tot timpul anului

Mergi direct în magazinul tău preferat.

mathaus.ro emag.ro cel.ro panourisolarepro.ro fornello.ro

În cazul panourilor solare split nu este necesară montarea boilerului pe acoperiș, acesta putând fi poziționat absolut oriunde în interiorul locuinței, ducând la o pierdere minimă de căldură pe timp rece. Panoul solar cu boiler bivalent a fost optimizat pentru a putea furniza apa caldă menajeră pe întreaga perioadă a anului. Se montează o serpentină la panoul solar și o serpentină fie pentru aport la încălzire, fie la o altă sursă adițională pentru a încălzi apa menajeră din boiler. Se poate monta pe orice tip de acoperiș sau pe orice suprafață plană.

Panourile solare Fornello sunt panouri care au tuburi vidate, dar și tuburi termice, din cupru tip heat pipe care asigură o conductivitate termică foarte bună, fiind montate în interiorul lor. Acestea pot fi utilizate și în instalațiile de încălzire, dar și pentru prepararea apei calde de consum menajer, în întreg anul. Tubul termic din interiorul tuburilor vidate transformă în energie termică energia solară, care se transferă colectorului unde se montează toate tuburile termice, aflate în partea superioară a panoului solar.

Acest panou solar are 20 de tuburi vidate și este ideal pentru prepararea apei calde menajere destinate uzului domestic. Panoul este dotat cu un rezervor din oțel inoxidabil nepresurizat de 200 L. Pe măsură ce apa din tuburile vidate se încălzește, aceasta se ridică în mod natural în rezervor, în timp ce apa rece din rezervor curge în tuburile vidate. Datorită formei sale cilindrice și a amplasării tuburilor vidate, acestea pot capta razele solare în mod optim pe tot parcursul zilei. Tuburile sunt realizate din sticlă borosilicată.

Panou solar nepresurizat din inox cu flotor, capacitate 100 de litri

 • Capacitate mare
 • Simplu de instalat
 • Performanță crescută
 • Greutate redusă
 • Tehnologie avansată
Verifică prețul

Panoul solar nepresurizat conține un boiler de 100 litri din inox (0.5 mm) la exterior și inox alimentar la interior (0.5 mm) cu strat izolator din Poliuretan (spumă poliuretanică) de înaltă densitate (42 kg/m3) cu grosimea de 55 mm importată din Germania și un suport modular ce permite o înclinație 8° sau/și 45° din inox, cu grosimea de 1,2 mm. Caracteristicile acestui panou îl ajută să conservi căldura pentru mai mult de 72 de ore, lucru resimțit în factura de energie electrică. Un alt avantaj îl constituie rezistența la grindină.

Întrebări despre panourile solare termice

Trebuie să fie cald afară pentru a se încălzi apa?

Sistemele cu panouri solare termice funcţionează inclusiv în sezonul rece, dar la parametri mai reduşi decât în perioada verii, din cauza unghiului mai redus sub care razele solare ating suprafaţa pământului, dar și pentru că zilele sunt mai scurte sau cerul este înnorat.

Cum se conectează panoul solar la chiuveta sau duș?

Daca dispui de instalația completă a panourilor solare termice, pentru conectare la chiuvetă sau duș este nevoie de o schemă a spațiului, țeavă cu conectorii aferenți care să lege instalația de rețeaua de apă și cea care vine de la instalație până la baie.

Am nevoie de acces la rețeaua de apă pentru a instala un panou solar termic?

Panourile termice solare utilizează radiația solară pentru a genera energie. Acestea pot încălzi apă chiar și în zilele înnorate, dar cu fracție de aport mai mică. Ele se conectează la surse de apă precum hidrofor, pompă sau rețelele publice de apă.

Pot să instalez panoul solar chiar dacă nu sunt instalator?

Montarea panourilor solare termice poate fi un proces destul de greoi dacă nu ești instalator pentru că e important să cunoști detalii despre montura potrivită, locul de montare, calcului unghiului potrivit, dar și detalii despre sistemele de alimentare cu apă.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Capac De WC Cu Soft Close (Închidere Lentă)
Cel mai bun capac de WC cu soft close (închidere lentă)

La tine în casă există obiceiul de a lăsa capacul de WC jos? Dacă da, investește într-un capac de WC cu închidere lentă și scapi de zgomotele de capac trântit.

Cel Mai Bun Senzor De Inundație
Cel mai bun senzor de inundație

Protejează-ți bunurile alegând să instalezi un senzor de inundație care te poate anunța în timp real când apa pătrunde în locul unde e montat senzorul.

Cel Mai Bun Uscător De Mâini Cu Senzor
Cel mai bun uscător de mâini cu senzor

Îți dorești o metodă rapidă și complet sterilă de a usca mâinile. Cumpără și instalează-ți acasă sau la birou cel mai bun uscător de mâini cu senzor.

Seturi de Mobilă Complete pentru Baie (Stil Modern)
Seturi de mobilă pentru baie în stil modern

Mobilează-ți baia într-un stil modern fără a apela la un designer de interior. Alege un set de mobilă complet pentru baia ta și ai garanția bunului gust la un preț mult sub cel al unei mobile la comandă.

Cea Mai Bună Cadă De Baie Freestanding
Cea mai bună cadă de baie freestanding

Schimbă-ți complet aspectul băii cu ajutorul unei căzi de baie de moderne, una de tip freestanding. Acea cadă care nu este lipită de perete și se poate circula în jurul ei.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe

Mai vrei opțiuni?

Caută direct în magazinul tău preferat.

mathaus.ro emag.ro cel.ro panourisolarepro.ro fornello.ro