Cel Mai Bun Panou Solar pentru Apă Caldă

Panouri solare pentru apă caldă tot timpul anului

Modificat la 13 mai 2021
Articol evaluat de 142 ori:
Pagină realizată de:
Helena Agape
Helena Agape
Pavel Moscovici
Pavel Moscovici

Apă caldă la casă cu costuri 0? Ai nevoie de un kit de panouri solare termice

Un sistem de panouri solare termice este ideal pentru a produce energie termică sau electrică pentru o locuință, deoarece exploatează o sursă de energie inepuizabilă și gratuită: soarele. Panourile solare termice sunt folosite pentru a încălzi apa menajeră din locuință dar și pentru încălzirea apei din piscină sau din bazine. Eficiența sistemului de panouri solare este de 100%, ceea ce înseamnă că nu va trebui să folosești boilerul sau centrala pentru a încălzi apa.

Chiar și pe timp de iarnă panourile solare vor fi capabile să acopere între 60% și 80% din necesarul de energie pentru a încălzi apa, ceea ce va însemna din nou valori mai scăzute în facturi. Înainte să cumperi un sistem de panouri solare termice trebuie să ai în vedere necesitățile locuinței tale, numărul de persoane care locuiesc în reședința ta, precum și dimensiunea acoperișului. Mai mult, este recomandat să ai în vedere colaborarea cu un specialist pentru montajul și întreținerea sistemului și asta pentru a te asigura că totul este 100% funcțional.

Cele mai bune panouri solare termice

Cel mai bun

* Prezentare video mai jos

Rainung 150L

 • Nu necesită montaj specializat
 • Nu există pericol de explozie a boilerului
 • Nu este nevoie de curent la umplerea cu apă caldă
 • Sisteme modulare
 • Integrare ușoară cu sistemele de încălzire a apei din locuință
Verifică prețul

Panoul solar pentru apă caldă, nepresurizat nu necesită autorizații speciale de montaj este deschis, așa că nu există pericolul de explozie a boilerului, cauzată de suprapresiune sau supratemperaturi. Apa caldă ajunge în stare de fierbere în 1-2 zile, în funcție de temperatura de afară. Intrările și ieșirile se fac prin ștuțuri de inox sudate în argon de corpul boilerului nu prin presare și izolare cu garnituri de cauciuc. Umplerea se face cu un vas flotor asemănător cu un rezervor de apă WC , fără energie electrică.

la buget

SolarPro 141L

 • Posibilitate dotare rezistență electrică
 • Capacitate mare de absorbție a radiației solare
 • Vas flotor de 8 litri
 • Îmbinări și stuțuri sudate în argon
 • Rezervor izolat termic
Verifică prețul

Acest kit face parte din primele sisteme solare termice din România cu suporții confectionați din țeavă rectangulară de oțel galvanizat, vopsit în câmp electrostatic. Capacitatea rezervorului este de 105 l iar volumul total de apă încalzită este de 141 l. Sistemul are 12 tuburi vidate, este echipat cu vas cu flotor de 8 litri cu interior din inox, valvă de cupru și plutitor din inox. Toate îmbinările și ștuțurile sunt realizate prin sudură în argon, produse din materiale de cea mai bună calitate.

Premium

Panou solar Hausterm nepresurizat, boiler inox, 200L 24 T + flotor

 • Boiler inox
 • Capacitate mare 200L
 • 24 T + flotor inclus
 • Randament bun
 • Ușor de instalat
Verifică prețul

Panourile solare cu tuburi vidate Hausterm,nepresurizat se folosesc sezonier, doar în perioada caldă a anului, respectiv din martie până în noiembrie. Produsul folosește tuburi vidate simple, fără sistemul ˝heat pipe˝. Apa rece din rezervor pătrunde gravitațional în tuburile vidate unde este încălzită de radiația solară. Întreaga instalație este ușor de instalat și nu necesită întreținere. Un alt mare plus fiind randamentul bun și faptul că nu consumă energie electrică la prepararea apei menajere.

Panouri solare pentru apă caldă tot timpul anului

Mergi direct în magazinul tău preferat.

mathaus.ro emag.ro cel.ro zutech.ro

Kit Panou solar apa calda SOLARO 162 litri INOX si vas asistent cu flotor 5 litri INOX

 • Realizate integral din inox
 • Componente rezistente din inox
 • Instalare ușoară
 • Tuburi de sticlă cu pereți dubli
 • Utilizare casnică dar și pe clădiri comerciale
Verifică prețul

Kitul de panou solar pentru apă caldă 162 l este soluția ideală din punct de vedere economic și energetic atât pentru locuințe, firme cât și unități de producție, în perioada când nu există temperaturi negative. Panoul este realizat integral din inox ceea ce oferă o durată de viață de 20 ani. Kitul este compus din 18 tuburi de sticlă vidate de tip termos, boiler integral din inox, suport de fixare panou solar din inox, vas asistent cu flotor de 5 litri din inox, elemente de fixare, accesorii, șuruburi și piulițe. Nu are nevoie de curent electric pentru funcționare,

Panou solar nepresurizat Fornello pentru producere apa calda, cu rezervor inox 150 litri si 18 tuburi vidate

 • Îți amortizează investiția în 2 ani
 • Are 18 tuburi vidate
 • Are rezervor de inox de 150 litri
 • Se poate folosi din luna martie până în octombrie sau noiembrie
 • Ajută la economisirea apei
Verifică prețul

Panoul solar nepresurizat de la Fornello te va ajuta să reduci atât consumul de apă, cât și pe cel de energie electrică. Poate funcționa în perioada caldă a anului începând cu luna martie până în octombrie sau noiembrie facilitând recuperarea investiției într-o perioadă de până la 2 ani. Panoul solar Fornello are un rezervor de inox, de 150 litri și 18 tuburi vidate. Panoul funcționează pe baza circulației naturale a apei între tuburile vidate și rezervorul de apă. Întreținerea este minimă, iar randamentul este ridicat.

Pachet Economic Sistem solar presurizat, panou Fornello 10 Tuburi Heat Pipe pompa 25-60, controller, vas expansiune, antigel, supapa 1/2, aerisitor 1/2

 • Aduce economie de 80% la apa caldă
 • Conține agent termic pe bază de antigel
 • Pierdere minimă de căldură pe timp racoros
 • Nu necesită montarea boilerului pe acoperiș
 • Are 10 tuburi Heat Pipe
Verifică prețul

Panoul solar presurizat Fornello este un panou solar cu tuburi vidate și tuburi termice (de tipul heat pipe din cupru pentru o conductivitatea termică foarte bună) montate în interiorul lor. Poate fi folosit în instalațiile de încălzire și de preparare a apei calde de consum menajer pe toată perioada anului. Tubul termic din interiorul tuburilor vidate transformă energia solară în energie termică și o transferă colectorului în care se montează toate tuburile termice și care se afla în partea superioară a panoului solar.

Întrebări despre panourile solare termice

Trebuie să fie cald afară pentru a se încălzi apa?

Sistemele cu panouri solare termice funcţionează inclusiv în sezonul rece, dar la parametri mai reduşi decât în perioada verii, din cauza unghiului mai redus sub care razele solare ating suprafaţa pământului, dar și pentru că zilele sunt mai scurte sau cerul este înnorat.

Cum se conectează panoul solar la chiuveta sau duș?

Daca dispui de instalația completă a panourilor solare termice, pentru conectare la chiuvetă sau duș este nevoie de o schemă a spațiului, țeavă cu conectorii aferenți care să lege instalația de rețeaua de apă și cea care vine de la instalație până la baie.

Am nevoie de acces la rețeaua de apă pentru a instala un panou solar termic?

Panourile termice solare utilizează radiația solară pentru a genera energie. Acestea pot încălzi apă chiar și în zilele înnorate, dar cu fracție de aport mai mică. Ele se conectează la surse de apă precum hidrofor, pompă sau rețelele publice de apă.

Pot să instalez panoul solar chiar dacă nu sunt instalator?

Montarea panourilor solare termice poate fi un proces destul de greoi dacă nu ești instalator pentru că e important să cunoști detalii despre montura potrivită, locul de montare, calcului unghiului potrivit, dar și detalii despre sistemele de alimentare cu apă.

POATE TE INTERESEAZĂ ȘI:
Cel Mai Bun Dispenser cu Senzor pentru Dezinfectant
Dispenser cu senzor pentru dezinfectant / săpun pentru acasă

Un dispenser instalat la intrarea în casă te poate ajuta să-ți păstrezi mâinile curate fără a depune mare efort. Află cât costă un astfel de aparat.

Cea Mai Bună Cabină de Duș cu Uși Glisante
Cea mai bună cabină de duș cu uși glisante

Cabinele de duș cu uși glisante sunt cele mai potrivite pentru spațiile mici. Eficiente și sigure, cabinele de duș sunt potrivite în băile de dimensiuni mici.

Cea mai bună Cădiță cu Termometru pentru Bebeluși
Cele mai bune cădițe pentru bebeluși cu termometru

Vrei să fii sigură că apa de băiță are tot timpul temperatura potrivită? O cădiță cu termometru integrat aduce tehnologia în viața ta și îți face viața mai ușoară.

Capace WC cu Funcție de Bideu - Montaj peste Vasul de Toaletă
Capace de WC cu funcție de bideu inclusă

Dacă nu ai spațiu necesar montării unui bideu clasic, capacele de WC cu funție de bideu inclusă e soluția. Se monteaza peste vasul de toaletă și se integrează natural în decorul băii tale.

Cea Mai Bună Aerotermă Pentru Baie
Cea mai bună aerotermă pentru baie

Îți dorești o metodă rapidă de a încălzi baia și de a usca prosoapele? Aerotermele electrice pentru baie sunt special create pentru a rezista în condiții de umiditate.

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe

Mai vrei opțiuni?

Caută direct în magazinul tău preferat.

mathaus.ro emag.ro cel.ro zutech.ro