Apă caldă la casă cu costuri 0? Ai nevoie de un kit de panouri solare termice

Un sistem de panouri solare termice este ideal pentru a produce energie termică sau electrică pentru o locuință, deoarece exploatează o sursă de energie inepuizabilă și gratuită: soarele. Panourile solare termice sunt folosite pentru a încălzi apa menajeră din locuință dar și pentru încălzirea apei din piscină sau din bazine. Eficiența sistemului de panouri solare este de 100%, ceea ce înseamnă că nu va trebui să folosești boilerul sau centrala pentru a încălzi apa.

Chiar și pe timp de iarnă panourile solare vor fi capabile să acopere între 60% și 80% din necesarul de energie pentru a încălzi apa, ceea ce va însemna din nou valori mai scăzute în facturi. Înainte să cumperi un sistem de panouri solare termice trebuie să ai în vedere necesitățile locuinței tale, numărul de persoane care locuiesc în reședința ta, precum și dimensiunea acoperișului. Mai mult, este recomandat să ai în vedere colaborarea cu un specialist pentru montajul și întreținerea sistemului și asta pentru a te asigura că totul este 100% funcțional.

Cele mai bune panouri solare termice

1. Rainung 150L BEST CHOICE

Panoul solar pentru apă caldă, nepresurizat nu necesită autorizații speciale de montaj este deschis, așa că nu există pericolul de explozie a boilerului, cauzată de suprapresiune sau supratemperaturi. Apa caldă ajunge în stare de fierbere în 1-2 zile, în funcție de temperatura de afară. Intrările și ieșirile se fac prin ștuțuri de inox sudate în argon de corpul boilerului nu prin presare și izolare cu garnituri de cauciuc. Umplerea se face cu un vas flotor asemănător cu un rezervor de apă WC , fără energie electrică.

Video Rainung 150L
Opțiuni cheie
 • Nu necesită montaj specializat
 • Nu există pericol de explozie a boilerului
 • Nu este nevoie de curent la umplerea cu apă caldă
 • Sisteme modulare
 • Integrare ușoară cu sistemele de încălzire a apei din locuință

2. Rainung 200L PREMIUM

Contribuie la o lume mai puțin poluată cu ajutorul panourilor solare cu apă caldă Rainung. Acestea dispun de o presiune de ieșire a apei calde din boiler la aceeași presiune de intrare a apei reci, ceea ce constituie cu adevărat un avantaj. Totodată, acestea pot funcționa și în zile înnorate sau reci (rezistente electrică și anod de magneziu). Este simplu, eficient, nu necesită autorizații speciale (deoarece boilerul este fără presiune), iar calitate excelentă a echipamentelor îi vor satisface și pe cei mai pretențioși.

Opțiuni cheie
 • Aceeași presiune de intrare a apei reci și calde
 • Funcționează și în zile innorate sau reci
 • Nu necesită autorizații speciale
 • Funcționează la presiunea rețelei de apă
 • Tuburi vidate

3. SolarPro 141L LA BUGET

Acest kit face parte din primele sisteme solare termice din România cu suporții confectionați din țeavă rectangulară de oțel galvanizat, vopsit în câmp electrostatic. Capacitatea rezervorului este de 105 l iar volumul total de apă încalzită este de 141 l. Sistemul are 12 tuburi vidate, este echipat cu vas cu flotor de 8 litri cu interior din inox, valvă de cupru și plutitor din inox. Toate îmbinările și ștuțurile sunt realizate prin sudură în argon, produse din materiale de cea mai bună calitate.

Opțiuni cheie
 • Posibilitate dotare rezistență electrică
 • Capacitate mare de absorbție a radiației solare
 • Vas flotor de 8 litri
 • Îmbinări și stuțuri sudate în argon
 • Rezervor izolat termic

4. Kit Panou solar apa calda SOLARO 162 litri INOX si vas asistent cu flotor 5 litri INOX

Kitul de panou solar pentru apă caldă 162 l este soluția ideală din punct de vedere economic și energetic atât pentru locuințe, firme cât și unități de producție, în perioada când nu există temperaturi negative. Panoul este realizat integral din inox ceea ce oferă o durată de viață de 20 ani. Kitul este compus din 18 tuburi de sticlă vidate de tip termos, boiler integral din inox, suport de fixare panou solar din inox, vas asistent cu flotor de 5 litri din inox, elemente de fixare, accesorii, șuruburi și piulițe. Nu are nevoie de curent electric pentru funcționare,

Opțiuni cheie
 • Realizate integral din inox
 • Componente rezistente din inox
 • Instalare ușoară
 • Tuburi de sticlă cu pereți dubli
 • Utilizare casnică dar și pe clădiri comerciale

5. Sistem solar presurizat , panou Sunsystem VTC 15, boiler cu 2 serpentine si rezistenta electrica Sunsystem 120 litri, pompa 25-60, controller, vas expansiune, antigel, supapa 1/2, aerisitor 1/2

Panoul solar apă caldă menajeră are un sistem solar presurizat , panou Sunsystem VTC 15, boiler cu 2 serpentine și rezistență electrică Sunsystem 120 litri, pompă 25-60, controller, vas expansiune, antigel, supapă 1/2, aerisitor 1/2 Tuburi vidate din sticla borosilicată călită. Strat selectiv pentru o absorbție eficientă a luminii solare. Plăci termoconductibile, rezistente la temperaturi ridicate de stagnare. Tuburi de cupru conductori de caldură tip Heat Pipe TU 1, cu un număr minim de suduri si întârziere redusă. Sistemul de tuburi a fost testat pentru etanșeitate. Conectare universală a celor două tuburi ca intrare sau ieșire.

Opțiuni cheie
 • Design simplu și modern
 • Bazat pe tehnologie specifică
 • Rezistentă la temperaturi înalte
 • Durată lungă de utilizare
 • Produs de calitate înaltă

6. Panou solar nepresurizat Ferroli Ecosole JDL-TF18-58/1.8-SS - 18 tuburi si boiler inox 180 litri

Panoul solar nepresurizat Ferroli Ecosole JDL-TF18-58/1.8-SS - 18 tuburi și boiler inox 180 litri are parametri tehnici Volum boiler panou solar: 150 litri, grosime izolație panou: 50 mm, suprafață utilă panou: 2.25 mp, dimensiuni / greutăți dimensiune tub vidat: 58x1800 mm. Număr tuburi vidate: 18, greutate panou: 82 kg. Pachetul conține vas flotor 5L si tijă de aerisire. Panourile solare ECOSOLE nepresurizate pentru încălzirea apei se bazează pe circulația naturală a apei între tuburile vidate și rezervorul de apă. Pe măsură ce apa din tuburile vidate se încălzește, aceasta se ridică în mod natural în rezervor, în timp ce apa rece din rezervor curge în tuburile vidate, determinând circulația în tot sistemul.

Opțiuni cheie
 • Bazat pe tehnologie modernă
 • Materiale rezistente la factorii externi
 • Design simplu
 • Durată lungă de viață
 • Produs de calitate înaltă

Întrebări despre panourile solare termice

Trebuie să fie cald afară pentru a se încălzi apa?

Sistemele cu panouri solare termice funcţionează inclusiv în sezonul rece, dar la parametri mai reduşi decât în perioada verii, din cauza unghiului mai redus sub care razele solare ating suprafaţa pământului, dar și pentru că zilele sunt mai scurte sau cerul este înnorat.

Cum se conectează panoul solar la chiuveta sau duș?

Daca dispui de instalația completă a panourilor solare termice, pentru conectare la chiuvetă sau duș este nevoie de o schemă a spațiului, țeavă cu conectorii aferenți care să lege instalația de rețeaua de apă și cea care vine de la instalație până la baie.

Am nevoie de acces la rețeaua de apă pentru a instala un panou solar termic?

Panourile termice solare utilizează radiația solară pentru a genera energie. Acestea pot încălzi apă chiar și în zilele înnorate, dar cu fracție de aport mai mică. Ele se conectează la surse de apă precum hidrofor, pompă sau rețelele publice de apă.

Pot să instalez panoul solar chiar dacă nu sunt instalator?

Montarea panourilor solare termice poate fi un proces destul de greoi dacă nu ești instalator pentru că e important să cunoști detalii despre montura potrivită, locul de montare, calcului unghiului potrivit, dar și detalii despre sistemele de alimentare cu apă.


Cât de util a fost articolul?

Poate te mai interesează și:

Căutam colaboratori
Dacă te pricepi la scris sau research, te invităm în echipa noastră.
Poți lucra de oriunde ai acces la internet.
Află mai multe